Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ για το δεκαετές σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κοινή ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης (φωτό), Νίκος Τσούκαλης και Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη, απευθυνόμενοι προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Οι βουλευτές, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, σχετικά με την καθυστέρηση της εκπόνησης σχεδίου δεκαετούς αναπτυξιακού πλάνου για την ελληνική οικονομία, στο οποίο ως συντονιστές έχουν οριστεί, το Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) και η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Επενδύσεων.

Οι βουλευτές επισημαίνουν στην ερώτησή τους πως το στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο της χώρας είναι απαραίτητο στα προγράμματα σταθεροποίησης και ως εκ τούτου κρίνεται άμεσα αναγκαίο.

Δεδομένου ότι έχουν περάσει σχεδόν 8 μήνες από την εξαγγελία των υπουργών, οι βουλευτές ρωτούν σε ποιά φάση βρίσκεται η εκπόνηση του πλάνου αλλά και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί, ώστε να γίνει η σχετική επεξεργασία από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...