Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Ανύπαρκτο γυμναστήριο κόστισε 1,2 εκατ. ευρώ στο δήμο Ερέτριας

Μαγική εικόνα. Η φωτο είναι από το αρχείο...

Κλειστό γυμναστήριο, το οποίο υπολογιζόταν να είναι έτοιμο το 2006, παραμένει ανύπαρκτο ενώ ο εργολάβος έχει δεσμεύσει το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου


Με το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ έχει χρεωθεί ο δήμος Ερέτριας, στην Εύβοια, για ένα κυριολεκτικά ανύπαρκτο έργο.

Πρόκειται για κλειστό γυμναστήριο στην Άνω Βάθεια, το οποίο ήταν ενταγμένο στα έργα που είχαν μελετηθεί το 2004 να γίνουν στην περιφέρεια αλλά έμειναν στις καλένδες. Το γυμναστήριο θεμελιώθηκε το 2005 και τότε είχε υπολογιστεί ότι θα ολοκληρώνονταν μέσα σε 12 μήνες. Κάτι που φυσικά δεν έγινε. Για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή στο χώρο έχει μπει μόνο μια επίστρωση τσιμέντου καθαριότητας.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, και το γεγονός ότι από ελέγχους που έγιναν από αρμόδια κλιμάκια διαπιστώθηκε ότι τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την επίστρωση δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που το έργο συνεχιστεί κάποια στιγμή, θα πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή.

Υπάρχουν και χειρότερα ωστόσο, καθώς ο εργολάβος με δικαστική απόφαση, κατάφερε να καταλογίσει στο δήμο 1.000.000 ευρώ συν τους τόκους, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 1,2 εκατομμύρια. Τα χρήματα αυτά έχουν δεσμευτεί από τους λογαριασμούς του δήμου.

Μετά από όλα αυτά, ο δήμος είναι αποφασισμένος να κινηθεί δια της δικαστικής οδού κατά παντός υπευθύνου.


Πληροφορίες από lamiastar.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...