Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

VIDEO - Υπό έλεγχο η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο στα Ναυπηγεία Χαλκίδας

Μετά από μάχη με τις φλόγες για 24 ώρες – Προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία


Υπό έλεγχο έχει τεθεί στο μεγαλύτερο μέρος της η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο ανώτερο κατάστρωμα του ελληνόκτητου κρουαζιερόπλοιου «OCEAN COUNTESS», με σημαία Πορτογαλίας, στο θαλάσσιο χώρο, εντός των εγκαταστάσεων των Ναυπηγείων Χαλκίδας.

Ωστόσο μικρές εστίες εξακολουθούν να υπάρχουν, ενώ συνεχίζονται και οι ρήψεις νερού από πλωτό της πυροσβεστικής και ρυμουλκά.

Επίσης σε επιφυλακή, βρίσκονται στη ξηρά, τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής.

Στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισαν ότι στο κρουαζιερόπλοιο έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές από την πυρκαγιά, ενώ αυτή τη στιγμή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των καπνών που έχουν αναπτυχθεί μέσα στο πλοίο, δεν μπορεί να μπει κανείς, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση από κοντά.

Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονταν τρία άτομα επιφυλακή που αποχώρησαν γρήγορα και με ασφάλεια.

Φωτιά σε κρουαζιερόπλοιο στα ναυπηγεία Χαλκίδας από LAMIASTARGR 

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε από κλειστό χώρο του πλοίου.
Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ προληπτικά τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα.

Όταν η φωτιά θα έχει σβήσει πλήρως, αναμένεται να γίνει απάντληση των υδάτων, ενώ εμπειρογνώμονες της πυροσβεστικής αλλά και της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου αναμένεται να συντάξουν πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικών βεβαιωτικών από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...