Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πενθήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα διοργανώνουν πενθήμερο πολιτικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων από τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη έως την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη στο κτίριο του πρώην εκλογικού κέντρου του ΚΚΕ στη Χαλκίδα (Κώτσου 1). 



Πενθήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
- Καθημερινά 9πμ – 2μμ και 5μμ – 9μμ: Έκθεση Βιβλίου
- Τετάρτη 18/12, 7μμ: Προβολή της ταινίας ‘’Το παιδαγωγικό ποίημα’’.


Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του παιδαγωγού Αντόν Μακαρένκο, που αναφέρεται στα πρώτα χρόνια μετά την επανάσταση του 1917 και αναδεικνύει τη γιγάντια προσπάθεια του σοβιετικού κράτους των μπολσεβίκων να εμπνεύσει, να δημιουργήσει και να διαπαιδαγωγήσει το σοβιετικό άνθρωπο, το νέο άνθρωπο, που καλείται να θεμελιώσει και να αναπτύξει το πρώτο κοινωνικό σύστημα στην ανθρώπινη ιστορία που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Communist Party of Greece
Communist Party of Greece (Photo credit: Wikipedia)
- Πέμπτη 19/12, 7μμ:

Βιβλιοπαρουσίαση ‘’Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη’’.

Μια περιεκτική παρουσίαση της ιστορικής πορείας του εργατικού κινήματος της Ρωσίας από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη νίκη της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, τον Οκτώβρη του 1917. Άρρηκτα δεμένη με αυτή την πορεία είναι η ανάπτυξη και δράση του επαναστατικού εργατικού κόμματος, της συνειδητής και οργανωμένης πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, του κόμματος των Μπολσεβίκων.

Δίχως την καθοδήγηση αυτού του Κόμματος δε θα μπορούσε να οδηγηθεί η επαναστατημένη εργατική τάξη στη νίκη. Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Παρασκευή 20/12, 6μμ:

Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά.
Ανάγνωση παραμυθιών, εργαστήρι με θέμα τα Χριστούγεννα, στολισμός δέντρου, προβολή ταινίας και παιδικό πάρτι. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Εύη Κοντόρα.
Καθημερινά, στο χώρο των εκδηλώσεων θα συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες ανέργων, απλήρωτων και απολυμένων.
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=27667#sthash.XD3DzUEP.dpuf
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...