Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Να παρθούν πίσω οι δύο απολύσεις από τον «ΓΑΛΑΞΙΑ» της Αυλίδας


Εξόρμηση στο super market «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» της Αυλίδας πραγματοποίησε το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, αντιδρώντας στις απολύσεις των δύο εργαζομένων που δρομολόγησε η εταιρεία. Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του σωματείου:


«Με την εύνοια των τελευταίων ανατροπών στα εργασιακά μας δικαιώματα, πολλές εταιρείες όπως και ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ δρομολογούν την αύξηση της κερδοφορίας τους μέσα από τη μείωση των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης (8ωροι ή 6ωροι μετατρέπονται σε 4ωροι), μέσα από την πρόσληψη τσάμπα εργαζομένων από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσα από μείωση μισθών κ.ά. Ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές στα εργασιακά έρχονται από τις αρχές του 2014 με τη λήξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Με όποιο ρυθμό και αν ακολουθεί ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ αυτές τις εξελίξεις, ένα είναι σίγουρο: Στο τέλος πάντα βγαίνουν ζημιωμένοι οι εργαζόμενοι. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η επίθεση στα δικαιώματά μας από τους μεγαλοεργοδότες είναι να μας βρουν απέναντί τους σαν μια γροθιά. Οι εργαζόμενοι στο S/M ΓΑΛΑΞΙΑΣ μαζί με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις και να βάλουμε εμπόδιο σε κάθε σχεδιασμό που έχει ο εργοδότης για εμάς και αποβαίνει τελικά σε βάρος μας».

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας απαιτεί να παρθούν πίσω οι δύο απολύσεις από τον «ΓΑΛΑΞΙΑ» της Αυλίδας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μετατραπούν οι 4ώρες συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...