Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σύσκεψη με εργαζόμενους στη Χαλκίδα είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε το απόγευμα της Κυριακής στην Χαλκίδα σύσκεψη με εκπροσώπους των Διοικητικών Συμβουλίων, σωματείων εργαζομένων από μεγάλα εργοστάσια της περιοχής, οι οποίοι του περιέγραψαν με την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.


Στην σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι από τα εργοστάσια, Τσιμέντα Χαλκίδας, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΣΕΛΜΑΝ, Ελληνική Σωληνουργία, ΝΕΟΣΕΤ και εργαζόμενοι από τον κλάδο του εμπορίου.


Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι πρόκειται για οργανωμένο καπιταλιστικό έγκλημα σε μια περιοχή με μεγάλες εργοστασιακές μονάδες και μεγάλες δυνατότητες, με στόχο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό και τόνισε ότι ευθύνη έχουν όλοι αυτοί οι καπιταλιστές καθώς αυτοί είναι στην εξουσία, αλλά και το πολιτικό τους προσωπικό και πρόσθεσε ότι η πάλη πρέπει να στρέφεται εναντίον της αστικής τάξης, των κυβερνήσεων της και των κομμάτων της και του κράτους της.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, είπε ότι «διαπραγματεύσεις εντός ΕΕ σημαίνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα», ενώ τόνισε ότι κρύβουν από τον ελληνικό λαό πως από την 1η Ιανουαρίου 2014, όλες οι χώρες θα βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση αν δεν υλοποιούν τα αντιλαϊκά μέτρα.

«Θα έχουμε Μνημόνια διαρκείας, γι' αυτό και ο Α. Σαμαράς λέει ότι «τελειώνουμε με το Μνημόνιο», τα ίδια λέει και η Μέρκελ, θα παίρνει τα μέτρα η Κομισιόν χωρίς Τρόικα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε τέλος, ότι το κόμμα θα πραγματοποιήσει και σειρά παρεμβάσεων για όλα τα ζωτικά ζητήματα των ανέργων, ενώ τόνισε ότι τα ζητήματα αυτά, και η προοπτική για την λύση τους πρέπει να ανοίξει μέσα στο εργατικό κίνημα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...