Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η Χαλκίδα απάντησε ενωμένη στο φασισμό και καταδίκασε τη βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται

Η Χαλκίδα απάντησε ενωμένη στο φασισμό, τη μισαλλοδοξία, τη ξενοφοβία, το ρατσισμό και το ναζισμό και καταδίκασε τη βία από οπουδήποτε και αν προέρχεται, με μια υποδειγματική εκδήλωση που έγινε χτες στο κτίριο της Περιφέρειας.


Η Δημοκρατική  Χαλκίδα, συγκέντρωσε με το πρώτο κάλεσμά της. περισσότερα από 300 άτομα, που άκουσαν με προσοχή τις ομιλίες, παρακολούθησαν video με ομιλία του Τσάρλι Τσάπλιν, με αφορμή την ταινία του «Ο δικτάτορας» και η εκδήλωση έκλεισε με μουσική συναυλία, επιλεγμένων τραγουδιών από ένα εξαίρετο μουσικό σχήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ υπό τον μαέστρο Πέτρο Πρόκο.



Το προεδρείο της εκδήλωσης αποτελείτο από τους Γ. Γκάρτζιο, Διευθυντή Αμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, Κωστή Παπαϊωάννου, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Κώστα Χαϊνά, Εκπρόσωπο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας.



Στην Ομιλία του ο Κώστας Χαϊνάς τόνισε:

"Ποιοι αποτελούν την πρωτοβουλία : Δημοκρατικοί πολίτες της Χαλκίδας, από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, πέρα και πάνω από κομματικές περιχαρακώσεις. Η ανάγκη της συμπόρευσης και της συνεργασίας, διαφορετικών δημοκρατικών πολιτών, ανεξάρτητα από τις επιμέρους πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις του καθένα, για την αντιμετώπιση του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας και της βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται, επιβάλλεται σήμερα για την αντιμετώπιση αυτών των κορυφαίων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, σχετίζεται με την υπεράσπιση της ίδιας της δημοκρατίας μας. Τις πολιτικές μας διαφορές μπορούμε να τις συζητάμε, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με τις ασκούμενες πολιτικές και αυτός ο διάλογος θα είναι συνεχής και βασανιστικός για την βελτίωση και την καλυτέρευση της δημοκρατίας μας. Αυτή είναι άλλωστε η ουσία της δημοκρατίας. Η διαφορετικότητα, η ανεκτικότητα, ο διάλογος, η σύνθεση. Όμως απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό θα είμαστε ενωμένοι και αυτό επιβάλλεται να κάνουν όλες οι δημοκρατικές  πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Ποιοί είναι οι στόχοι της πρωτοβουλίας : Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και ο αγώνας κατά του φασισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας, του ναζισμού και κατά της βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Η αφύπνιση της κοινωνίας των πολιτών και η ενεργή συμμετοχή της στις πολιτικές και κοινωνικές διαδικασίες, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον οι μισαλλόδοξες και ρατσιστικές συμπεριφορές, οι δολοφονίες ανθρώπων και γενικά οι βίαιες ενέργειες από οπουδήποτε και αν προέρχονται και για όποιον σκοπό και αν γίνονται".


Χαιρετισμοί

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κος Παύλος, λόγω έκτακτης ανάγκης αναχώρησε για Θεσσαλονίκη και δεν μπόρεσε να απευθύνει ο ίδιος χαιρετισμό. Διαβάστηκαν όμως τα δύο άρθρα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη για τη «Χρυσή Αυγή» και την τρομοκρατία. Οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι σε μια επόμενη εκδήλωση θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν την συμμετοχή του κου Παύλου.


Ακολούθησαν χαιρετισμοί του υφυπουργού Παιδείας κου Κεδίκογλου Συμεών ,του Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς κου Δημ. Αναγνωστάκη, του εκπροσώπου του υφυπουργού Κυβερνητικού Εκπροσώπου και βουλευτή Ευβοίας Νέας Δημοκρατίας κου  Κεδίκογλου Σίμου κας Γκόγκου, του εκπροσώπου του Περιφερειάρχη κου Μπαντούνα Γ.. του εκπροσώπου Δήμου Χαλκιδέων κου Αναγνώστου Δ., του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κου Καραβά Χ. του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κου Δάβρη και του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς κου Παύβλοβιτς Α.

Η Ελένη Καραγιάννη και  η Κατερίνα Χατόλα, μέλη της οργανωτικής επιτροπής

Ιδιαίτερα τιμητικός και συγκινητικός ο χαιρετισμός του Ιάκωβου Φριζή, γιου του ήρωα Μαρδοχαίου Φριζή και μεστή η ομιλία του Κωστή Παπαϊωάννου, Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του ανθρώπου


Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή πολιτών οι οποίοι έθεσαν πολλούς προβληματισμούς για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος για την βελτίωση της δημοκρατίας μας και άλλα επίκαιρα θέματα και προβλήματα της κοινωνίας μας, την ανεργία το κλείσιμο των επιχειρήσεων κ.λ.π.

Τα επόμενα βήματα της  πρωτοβουλίας σχετίζονται με την  συνέχιση της ενημέρωσης των πολιτών  και άλλες δραστηριότητες που  θα ανακοινωθούν. Η πρωτοβουλία είναι  ανοικτή στον καθένα δημοκράτη πολίτη και μπορεί να στείλει το e-mail του στην διεύθυνση dimokratikichalkida@gmail.com για να έχει την ενημέρωση της πρωτοβουλίας.

ΟΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ SOURTA FERTA



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...