Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Κατάληψη στο διοικητήριο: "Να μην περάσει η ποινικοποίηση των αγώνων"

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ σε ανακοίνωσή του ζητά "Να μην περάσει  η ποινικοποίηση των αγώνων" και τονίζει:

"Η εισαγγελία καλεί σε απολογία συνδικαλιστές για την  κατάληψη στο διοικητήριο. Ο αγώνας των εργαζομένων από τα κλειστά εργοστάσια που διεκδικούν όσα τους οφείλονται και την παραγωγική λειτουργία των εργοστασίων είναι «νόμιμος».

Παράνομο στις εργατικές  – λαϊκές συνειδήσεις πρέπει να είναι το γεγονός ότι η παραγωγή προϊόντων γίνεται για την κερδοφορία και όχι για τις εργατικές λαϊκές ανάγκες. Παράνομο πρέπει να είναι ότι για τον ίδιο λόγο, για την κερδοφορία, μένουν αναξιοποίητες μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας, που για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού πρέπει να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία. Παράνομο πρέπει να είναι ότι για να έχεις πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας εσύ και τα παιδιά σου πρέπει να έχεις ένα σωρό προϋποθέσεις που μάλιστα μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Παράνομο πρέπει να είναι ότι με παρόμοιο τρόπο καθορίζεται η πρόσβαση στην πρόνοια και την παιδεία. Παράνομο πρέπει να είναι ότι το εάν θα έχεις ρεύμα ή νερό στο σπίτι εξαρτάται από τον λογαριασμό και όχι από την ανάγκη που όλοι έχουν. Ακόμα και το εάν θα μένεις σε σπίτι, τρώγλη ή παγκάκι εξαρτάται από τον λογαριασμό και όχι από την ανάγκη που έχει κάθε άνθρωπος για στέγη.

Με αυτή τη νομιμότητα πρέπει να σκέφτεται ο κάθε εργατικός – λαϊκός άνθρωπος

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Απολογία οφείλει  να δώσει το σύστημα ολόκληρο και όσοι το στηρίζουν στους εργαζόμενους που πραγματοποιούν την κατάληψη στο κτίριο της περιφέρειας και τις οικογένειές τους και όχι όσοι πρωτοστατούν στην κινητοποίηση.

Να μεγαλώσει ο προβληματισμός όλων για το πόσο επίκαιρο είναι να παλέψει σήμερα ο λαός μας για τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...