Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις έξω από το Carrefour – Μαρινόπουλος

"Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και το λαό τις προσαγωγές στελεχών και μελών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη τα ξημερώματα το σωματείο Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας βρέθηκε έξω από το Carrefour – Μαρινόπουλος στα πλαίσια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχε προκηρυχτεί".

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και επισημαίνονται τα εξής:

Ο συγκεκριμένος χώρος επιλέχτηκε γιατί την προηγούμενη ημέρα από την απεργία, η εργοδοσία είχε επιτεθεί τρομοκρατικά – εκβιαστικά στην αντιπρόεδρο του σωματείου επιδιώκοντας την παραίτησή της!!! Την κινητοποίηση της ΕΙΥΧ στήριξε συνολικά το ταξικό κίνημα, με πρώτα τα σωματεία που συσπειρώνονται και συντονίζουν τον αγώνα τους από τη Γραμματεία Εύβοιας του Π.Α.ΜΕ..


Σε σύντομο χρονικό διάστημα έξω από το Carrefour – Μαρινόπουλος έφτασαν στελέχη τις επιχείρησης που επιδίωξαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να τους φέρουν σε αντιπαράθεση με τους συγκεντρωμένους απεργούς. Όταν είδαν ότι δεν τα κατάφερναν τότε επιστράτευσαν τον κρατικό μηχανισμό που έχει εντολές να βρίσκεται στην υπηρεσία της εργοδοσίας. Χαρακτηριστικά στέλεχος της Carrefour – Μαρινόπουλος έδινε διαταγές στους επικεφαλής της αστυνομίας τονίζοντας ότι εκπροσωπεί τον «Μαρινόπουλο Α.Ε.». Στο χώρο συγκεντρώθηκαν ό,τι αστυνομικές δυνάμεις ήταν διαθέσιμες (Τροχαία, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες) και κάτω από της εντολές του στελέχους του «Μαρινόπουλου Α.Ε.» επιτέθηκαν άγρια στους συγκεντρωμένους και προχώρησαν στις προσαγωγές.


Όσοι προσήχθησαν ήταν όλοι τους στελέχη και μέλη του ταξικού κινήματος: Κούκουρας Αντώνης, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ και ΔΣ Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Παπακωνσταντίνου Κώστας, μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και ΔΣ Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Μπενέκος Γιώργος, ταμίας Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Κατσικαντάμης Νίκος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, Ρουμπής Κώστας, μέλος εξελεγκτικής επιτροπής σωματείου ελαιουργοσαπουνοποιών, Κατηφόρης Γιώργος, πρόεδρος συλλόγου οικότροφων εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, Άρης Βενιζέλος και Θέμος Βασιλείου, μέλη σωματείου Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Κεσκετζής Παναγιώτης, μέλος συλλόγου σπουδαστών ΣΤΕΦ ΤΕΙ Χαλκίδας.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης του ταξικού συνδικαλιστικού  κινήματος έπεσε στο κενό. Τεράστιες είναι οι πολιτικές ευθύνες που προσανατολίζουν τα σώματα ασφαλείας σε ρόλο υπερασπιστή των συμφερόντων βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Σοβαρές ευθύνες έχει και η ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Εύβοιας που έδρασε κατ’ εντολή του «Μαρινόπουλου ΑΕ».
Καλούμε την  εργατική τάξη και το λαό να οργανώσουμε  τον αγώνα μας απέναντι σε βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Να παλέψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς για να υπερασπιστούμε κάθε κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα, να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση δυνάμεων που θα επιτρέπει μεγαλύτερες νίκες και θα οδηγεί στην συνολική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
Να μη φοβηθεί κανείς, αλλά ακόμα πιο μαζικά να ενισχυθούν οι γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Καμία αυταπάτη ότι μπορούν να υπάρξουν εύκολες λύσεις χωρίς θυσίες και χωρίς να είναι η εργατική τάξη πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ 1Ο 15ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...