Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Χαιρετισμός Αναγνωστάκη στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, παραβρέθηκε την Παρασκευή 20-09-2013 στις εργασίες του έκτακτου συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), για τα οικονομικά των περιφερειών.


Ξεκινώντας το σύντομο χαιρετισμό του, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονηθέντος Π. Φύσσα, από το φονικό μαχαίρι χρυσαυγίτη.

Ο βουλευτής διατύπωσε με πλήρη σαφήνεια το πλαίσιο θέσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς, για την αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, με ισχυρές αιρετές περιφέρειες και ισχυρούς δήμους, με αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων.

Αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες  λόγω της οικονομικής κρίσης, στη γραφειοκρατία, στο συγκεντρωτισμό, στον περιορισμένο κοινωνικό έλεγχο και στην απουσία συμμετοχικών διαδικασιών, που έχουν ως επακόλουθο τη γενικότερη αδυναμία εφαρμογής των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών που επιχειρήθηκαν με το νόμο του “Καλλικράτη”.

Επεσήμανε πως απαιτείται μια νέα μεταρρύθμιση, που θα βελτιώσει την υφιστάμενη κατάσταση, θα προσθέσει αναπτυξιακές δυνατότητες στους ΟΤΑ και θα κατοχυρώνει τη συμμετοχή των πολιτών.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...