Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ο Αναγνωστάκης στο ΣΚΑΪ, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Συνέντευξη παραχώρησε, σήμερα 19 Αυγούστου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης στην εκπομπή του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, Πρώτη Γραμμή, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής τόνισε για μια ακόμα φορά τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης, που επιμένει για τους πλειστηριασμούς, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία, την κατάρρευση των τραπεζικών ιδρυμάτων. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπου μεγάλο ποσοστό του σύγχρονου χρέους έχει κατευθυνθεί για την διάσωσή τους, είναι απαράδεκτο να γίνονται δηλώσεις που αντιστρέφουν την πραγματικότητα και δεν αποκρούουν τις  ανορθολογικές και αντικοινωνικές αιτιάσεις της Τρόικα.

Συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά έχει προτείνει την επιμήκυνση της περιόδου απαγόρευσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας τουλάχιστον μέχρι το  2015. Τέλος υποστήριξε ότι η ενίσχυση του ρόλου των τραπεζών, θα έρθει από τη ρύθμιση των ‘κόκκινων δανείων’, η οποία θα περιορίσει τις τραπεζικές επισφάλειες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...