Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Κύμη: Είδε τη φωτογραφία και γέμισαν δάκρυα τα μάτια του!

 Οι φωτογραφίες που θα δείτε βρίσκονταν ξεχασμένες σε ένα ντουλάπι 50 ολόκληρα χρόνια - Μεταξύ άλλων δείχνουν την Κύμη μιας άλλης εποχής... 

Στην αρχική φωτογραφία, βλέπετε τους εργάτες που ανέλαβαν να φτιάξουν το άγαλμα του πολεμιστή και ήρωα Ιωάννη Βελισσαρίου. Για αρκετές μέρες μόχθησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν το "κόσμημα" της περιοχής. 

Η φωτογραφία αυτή θα έμενε θαμμένη στο χρονοντούλαπο αν ο δικηγόρος Νίκος Δαμίγος δεν έψαχνε για να μάθει την ιστορία για το άγαλμα. Στην φωτογραφία ο εργάτης ήταν νέος και δεν είχε παντρευτεί. Ύστερα από πενήντα χρόνια, είδε για πρώτη φορά τον εαυτό του, στα νιάτα του, την ώρα που δούλευε...

Σύμφωνα με το evianews.com, ξαφνικά ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια του. Αυτή την φορά δεν ήταν μόνος του αλλά παρέα με τα εγγόνια του. "Είναι πράγματι συγκλονιστικό να ερευνάς και να ανακαλύπτεις όσα πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο και στις μνήμες."

Το έργο φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Πικιώνης (1887 – 1968),  ένας από τους πιο σημαντικούς παγκοσμίως Έλληνες αρχιτέκτονες και ζωγράφους. Ο Δημήτρης Πικιώνης, έγινε γνωστός για την διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων γύρω από την Ακρόπολη, στον Άγιο Δημήτριο Λουμπαρδιάρη, στον λόφο του Φιλοπάππου, την παιδική χαρά της Φιλοθέης, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...