Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Mary Rose: H μπύρα της Εύβοιας που σαρώνει τα διεθνή βραβεία

Μία ελληνική μπύρα, η Mary Rose, συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις πιο διακεκριμένες μπύρες παγκοσμίως με δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις. Η Mary Rose κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στον διαγωνισμό Brussels Beer Challenge και το Αργυρό Μετάλλιο στο International Beer Challenge του Λονδίνου στην κατηγορία red ales.
Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις αφού οι εν λόγω διαγωνισμοί θεωρούνται από τους πιο έγκριτους σε παγκόσμιο επίπεδο και συμμετέχουν σε αυτούς καταξιωμένες μπύρες απ’ όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι 50 ανεξάρτητοι κριτές αξιολογούν τις διαγωνιζόμενες μπύρες και αναδεικνύουν αυτές που ξεχωρίζουν για τη γεύση, το άρωμα και την εμφάνισή τους.
Η Mary Rose είναι μια απολαυστική red ale αγγλικού τύπου με μοναδική γεύση φρούτων και καραμέλας, πλούσιο άρωμα, και φτιαγμένη από υψηλής ποιότητας υλικά. Μπύρα με ιδιαίτερα έντονη και μακράς διάρκειας επίγευση, περιλαμβάνεται στο portfolio της Kondor/OK Athens και παράγεται από υψηλής ποιότητας υλικά στην Εύβοια, στο υπερσύγχρονο μικροζυθοποιείο της Septem Microbreweries.
Η Mary Rose παρασκευάζεται με βάση μια αγγλική συνταγή εμπνευσμένη από το ομώνυμο θρυλικό πλοίο του βασιλικού στόλου της Αγγλίας, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον περίφημο βασιλιά Ερρίκο Η’. Το πλοίο αυτό αποτελούσε την κορωνίδα του στόλου των Άγγλων για πολλά χρόνια πρωταγωνιστώντας σε πολλές ναυμαχίες. Το πλοίο πήρε το όνομα Mary Rose από τον ίδιο τον βασιλιά ο οποίος έδωσε το όνομα της αδερφής του Mary στην οποία είχε ιδιαίτερη αγάπη και το προσωνύμιο Rose μιας και το ρόδο ήταν το σύμβολο-έμβλημα της βασιλικής οικογενείας.
Μάλιστα, μετά από τις πρόσφατες διακρίσεις το μουσείο όπου βρίσκεται το αυθεντικό καράβι της Mary Rose, στο Portsmuth (το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα «κειμήλια» της ιστορίας του Ναυτικού της Αγγλίας) θα διαθέτει την μπύρα προς πώληση στους επισκέπτες του ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι επίσημες εξαγωγές της Mary Rose στην Μ. Βρετανία.


Χαρακτηριστικά  της μπύρας Mary Rose: 

  • Κατηγορία: Red ale
  • Γεύση: Φρούτων και καραμέλας
  • Xρώμα: Κόκκινο
  • Αλκοόλ: 4.5%
  • Συσκευασία: 330ml
  • Σερβίρεται στους 6 - 8° C 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...