Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρεί το Εργατικό Κέντρο για τα Τσιμέντα Χαλκίδας

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρεί το Εργατικό Κέντρο για την απαράδεκτη και κατ’ εμάς παράνομη ενέργεια της ΑΓΕΤ, θυγατρικής της LAFARGE, για οριστική παύση λειτουργίας του εργοστασίου των Τσιμέντων Χαλκίδας.

Στο Δ.Σ. παρόντες ήταν και οι δύο Πρόεδροι των Σωματείων των εργαζομένων στη Χαλκίδα και στο Αλιβέρι με τα Διοικητικά Συμβούλιά τους.

Στην ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, ο Ηλίας Κούκουρας, τόνισε για ακόμα μια φορά σχετικά με την από 25 Μαρτίου απόφαση της Εταιρίας, ότι απαίτησή μας – όχι τυχαία – είναι οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας να γίνει ενώπιον θεσμοθετημένου οργάνου, ώστε να μην χωρεί διαστρέβλωση ή παραποίηση των λεγόμενων μας.

Άλλωστε εκ των υστέρων, μετά την λήψη μονομερών αποφάσεων, «διάλογος» μπορεί να διεξαχθεί μόνο ενώπιον των αρμοδίων Αρχών.

Οι εργαζόμενοι είναι καθημερινά στη θέση εργασίας τους, χτυπώντας τις κάρτες τους και η Εταιρία δεν τους προσφέρει εργασία., παρόλο που δεν τους έχει καταγγελθεί η Σύμβαση.
Αυτό είναι ένα από τα θέματα που κατ΄ εμάς παρανομεί η ΑΓΕΤ και υπάρχει προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας, που έπειτα από αναβολή που ζητήθηκε από την ΑΓΕΤ θα συζητηθεί την Παρασκευή 5/4/2013 με θέματα:
  • Άρνηση αποδοχής της εργασίας των εργαζομένων του εργοστασίου Χαλκίδας.
  • Μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.
  • Προσβολή προσωπικότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
  • Ηθική παρενόχληση.
  • Παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης.
Από ότι φαίνεται η ΑΓΕΤ (LAFARGE ) αποφεύγει, ως διάολος το λιβάνι, αυτόν τον διάλογο και είναι απορίας άξιον για όλους μας το γιατί, (άλλωστε «κρύβεται» και από τον Περιφερειάρχη).
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων της ΑΓΕΤ Αλιβερίου τόνισε, ότι είναι αυτονόητο ότι είναι αλληλέγγυος και στρατιώτης σε ότι αποφάσεις πάρει το Σωματείο των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και η Ομοσπονδία Εργατών – Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε:
  1. Ναι στις κινητοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής (24ωρες κ.λ.π.). Η μία καθορίζεται την 1η Μάη, όπου για όλους μας δεν είναι ΑΡΓΙΑ είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.
  2. Σύσκεψη Σωματείων την Δευτέρα 8/4/2012 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο.
  3. Συντονισμός δράσης Εργατικού Κέντρου Εύβοιας – Ομοσπονδίας Τσιμεντεργατών- Σωματείου εργαζομένων, για τις κινητοποιήσεις.
  4. Πρόσκληση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις όλων των φορέων του Νομού.
Το θέμα των Τσιμέντων Χαλκίδας είναι το κερασάκι στην τούρτα στην αποβιομηχάνιση της Εύβοιας και η ταφόπλακα για την αγορά της. Έως εκ τούτου είναι θέμα όλης της Εύβοιας και της Περιφέρειας και όλης της Ελλάδας. Ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν γίνεται χωρίς τέτοια εργοστάσια στρατηγικής σημασίας.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ LAFARGE
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...