Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Λουκέτο στη Σέλμαν ΑΕ της Χαλκίδας


Έκλεισε το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ ΑΕ στο Βασιλικό Χαλκίδας αλλά το υπουργείο Εργασίας δεν ενέκρινε τις ομαδικές απολύσεις των 174 εργαζόμενων.

Διακόπηκε οριστικά στις 8 Φεβρουαρίου κάθε δραστηριότητα του εργοστασίου της εισηγμένης εταιρείας Σέλμαν Ελληνοελβετική Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ΑΕ στο Βασιλικό Χαλκίδας, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης της 3ης Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Εργασίας, με την από 8/2/2013 απόφασή του -η οποία κοινοποιήθηκε στη διοίκηση στις 11/2/2013- δεν ενέκρινε τις σχεδιαζόμενες ομαδικές απολύσεις. Προηγήθηκαν διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και τριμερείς συναντήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Υπουργείο Εργασίας. Για τις ομαδικές απολύσεις των εργαζόμενων της συγκεκριμένης μονάδας, η ΣΕΛΜΑΝ ΑΕ, όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, είχε προσφύγει στη διαδικασία του Ν.1387/1983.

Αποτέλεσμα ήταν, παρά το ότι η μονάδα Βασιλικού έκλεισε οριστικά, η επιχείρηση να μην κάνει τις σχεδιαζόμενες ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων και επί του παρόντος διερευνά τις δυνατότητες που της παρέχει η κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για μείωση του λειτουργικού κόστους.

Να σημειωθεί πως από τις 11 Φεβρουαρίου, η Σέλμαν συνεχίζει κανονικά τη βιομηχανική παραγωγή, διακίνηση και εμπορία των προϊόντων της μέσω των γραφείων και της έκθεσής της στην Αθήνα, του εργοστασίου και των αποθηκευτικών χώρων της στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, του υποκαταστήματος και των αποθηκών της στη Θεσσαλονίκη και των λοιπών εταιρειών του ομίλου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...