Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πολλοί Χαλκιδέοι στην εκδήλωση - ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για το πολιτικό σύστημα

Πολλοί Χαλκιδέοι συμμετείχαν στην  εκδήλωση - ημερίδα για το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς στην Ελλάδα που έγινε στην Αθήνα  με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αριστεράς .

Στην εκδήλωση ήταν εισηγητές ειδικοί επιστήμονες που ανέπτύξαν θέματα όπως η χρηματοδότηση των κομμάτων, ο έλεγχος του πόθεν έσχες προσώπων που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, η βουλευτική ασυλία, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, το εκλογικό και κομματικό σύστημα.

Τα συμπεράσματα της συζήτησης συνόψισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ελληνική κρίση, μπορεί να εκφράστηκε ως οικονομική κρίση, αλλά είναι βαθύτατα πολιτική, θεσμική, συστημική. Το πολιτικό σύστημα δημιούργησε το πελατειακό κράτος, ιδιοποιήθηκε τη δημόσια διοίκηση, οδήγησε τη χώρα στο τέλμα της διαφθοράς και διαμόρφωσε ένα κατακερματισμένο κράτος ανίκανο να υλοποιήσει δημόσιες πολιτικές. Ένα κράτος πεδίο διεκδίκησης και άκριτης ενσωμάτωσης ατομικών και συντεχνιακών αιτημάτων σε βάρος του γενικού συμφέροντος. Για αυτό μια στρατηγική εξόδου από την κρίση οφείλει να απαντήσει πειστικά στο πρόβλημα του πολιτικού συστήματος.

Επίσης, ο κ. Κουβέλης έκανε αναφορά στις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και τη διαφάνεια, τον εκλογικό νόμο, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τις σχέσεις ΜΜΕ και πολιτικής και τη δημόσια διοίκηση.

Ολόκληρη την ομιλία του κ. Κουβέλη μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...