Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΤΕΕ Εύβοιας: Οχι στον εξευτελισμό του επαγγέλματος και την απαξίωση των πτυχίων

Ο τεχνικός κόσμος, τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί ισχυρή επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Βιώνουμε την ανεργία, την υποαπασχόληση και την συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, που συντελούνται μέσα από τη ραγδαία μείωση του ΠΔΕ, τη καθυστέρηση καταβολής από το δημόσιο των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις, τις πολύ μεγάλες αυξήσεις στις εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά τους ταμεία και ιδιαίτερα στο ΤΣΜΕΔΕ, τα άδικα φορολογικά μέτρα και τώρα με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο Τεχνικό Κλάδο σηματοδοτούσε μία ισορροπία εργασιακής ειρήνης και υψηλής παραγωγικότητας.

Η καταγγελία της από τους εργοδοτικούς φορείς μετά τη δυνατότητα που έδωσε το δεύτερο μνημόνιο, δημιουργεί νέα επικίνδυνα δεδομένα στον κλάδο, καθώς η σκοπιμότητα της αδιαλλαξίας από την πλευρά των επιχειρηματιών θα οδηγήσει σε ατομικές συμβάσεις εργασίας και σε είσοδο των νέων εργαζομένων με 520 ευρώ μεικτά, άρα π.χ. για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς γύρω στα 200-250 ευρώ καθαρά!

Το Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας του ΤΕΕ:
Θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων, που εργάζονται με οποιαδήποτε μορφή εξαρτημένης εργασίας.
Απαιτούμε την απόσυρση όλων των αντεργατικών μέτρων που οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα και καταλύουν το κοινωνικό κράτος.
Απαιτούμε την απόσυρση της καταγγελίας της ΕΚΣΣΕ και την έναρξη του διαλόγου υπό ίσους όρους για την εξεύρεση μιας ρεαλιστικής και κοινά αποδεκτής λύσης για υπογραφή νέας Εθνικής Κλαδικής Σύμβασης.

Καλούμε:Το ΤΕΕ και τους Κλαδικούς Επιστημονικούς Συλλόγους των Μηχανικών να αντισταθούν και να αποτελέσουν ανάχωμα στην ισοπέδωση.

Σε ενότητα όλων των συντελεστών του κλάδου, εργαζόμενων, επιχειρηματιών και ελ. Επαγγελματιών, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για την υπέρβαση της σημερινής κατάστασης και τη σηματοδότηση της ανάπτυξης.
Τους Διπλ. Μηχανικούς να μη συντελέσουν στον εξευτελισμό του επαγγέλματος και την απαξίωση των πτυχίων μας.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Μπουραντάς

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...