Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ζευγάρι χάθηκε στα Δρακόσπιτα - Τους έσωσαν οι εθελοντές Στύρων

Την Κυριακή 23-12-2012 το απόγευμα ένα ζευγάρι περιπατητών χάθηκε στον ορεινό όγκο των Στύρων. Στις 18.12 μμ μετά από τηλεφώνημα του προϊσταμένου ΠΚ. Καρύστου Νίκου Αποστόλου οργανώθηκε ομάδα έρευνας.
Το εν λόγω ζευγάρι είχε ανέβει στην κορφή του όρους Κλιόσι πάνω από τα Στύρα στο κάστρο των Αρμένων. Κατα την επιστροφή τους προς τα Δρακόσπιτα έχασαν το μονοπάτι λόγω του ότι έπεσε το σκοτάδι.
Τα Δρακόσπιτα βρίσκονται σε δασωμένη πλαγιά με βελανιδιές και μεγάλους θάμνους σχίνων και κουμαριάς, εάν δεν υπάρχει γνώση της περιοχής εύκολα χάνεις τον προσανατολισμό ιδίως την νύκτα. 
Την ομάδα έρευνας αποτελούσαν δύο άτομα απο το ΠΚ Καρύστου, ένας αστυνομικός από το ΑΤ. Καρύστου και τρία μέλη του Συλλόγου μας υπό την διοίκηση του προισταμένου  της Πυροσβεστικής Υπυρεσίας Καρύστου Νίκο Αποστόλου. 
Στις 8.30 μμ το ζευγάρι των εκδρομέων ήταν ασφαλές στο αυτοκινητό του. Τέλος καλό όλα καλά και κάναμε  και καινούργιους φίλους.
Απο τα μέλη του συλλόγου τους δώθηκε για ενθύμιο το φωτογραφικό λεύκωμα για τα Δρακόσπιτα ΣΤΑ ΣΕΝΤΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ με αφιέρωση και τις υπογραφές των τριών Εθελοντών Διασωστών που πήραν μέρος στην επιχείρηση για να θυμούνται τα Στύρα και την περιπέτεια τους.

ethelontes-styron

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...