Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μαρκόπουλος: Να μην απολυθούν οι 530 υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με την οποία 530 υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα απολυθούν, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε το διορισμό τους στο ΙΚΑ κρίθηκε αντισυνταγματική.

Η υπόθεση αφορά επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να αποδεχτούν το διορισμό τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τη διαδικασία της μεταφοράς τους στο Ίδρυμα.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ζήτησαν από τον κ. Μαρκόπουλο τη συνδρομή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ώστε να βρεθεί λύση και να μην απολυθούν οι 530 υπάλληλοι του Ιδρύματος, αλλά και να προσληφθούν επίσης και οι 850 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στο διαγωνισμό 8Κ.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο αίτημα των εργαζομένων και τόνισε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...