Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Εργαζόμενoι Τσιμέντων Χαλκίδας: Δεν θα περάσει το εκβιαστικό δίλημμα της ΑΓΕΤ

H Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας κοινοποίησε την απάντηση που έδωσε γραπτώς στην Διοικούσα αρχή του Εργοαστασίου, στην οποία επισημαίνει ότι εδόθη το εκβιαστικό δίλημμα στους εργαζομένους για την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.

Σας παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων:

"Με την από 7-9-2012 Εσωτερική σας Ανακοίνωση προς τους εργαζομένους του Εργοστασίου Χαλκίδας ισχυρίζεσθε αφενός μεν ότι οι εκπρόσωποι της Διοίκησης μας παρουσίασαν αναλυτικά μία σειρά από ζητήματα που είναι κρίσιμα για το μέλλον του εργοστασίου, αφετέρου δε ότι προτείνατε δύο σχήματα εκ περιτροπής εργασίας σε εβδομαδιαία ή ημερήσια βάση.
Επειδή τα όσα εκθέτετε στην Ανακοίνωσή σας αυτή που απευθύνεται στα μέλη του σωματείου μας, δεν αποτυπώνουν με ειλικρίνεια τα όσα πράγματι συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης της εταιρείας και του Δ.Σ. του Σωματείου μας, αφού κατά τη συνάντηση αυτή αφενός μεν αρκεστήκατε στην γενικόλογη αναφορά στην αρνητική πορεία του κλάδου και στον περιορισμό της δραστηριότητας του εργοστασίου της Χαλκίδας χωρίς καμία εξειδίκευση, αφετέρου δε υπόψη του Δ.Σ. του Σωματείου μας δεν τέθηκαν, απλώς, για διαβούλευση, όπως ισχυρίζεσθε, 2 σχήματα εκ περιτροπής εργασίας αλλά το εκβιαστικό δίλημμα «ή αποδέχεσθε την αναστολή των προσαυξήσεων νυκτερινής εργασίας ή επιβάλλουμε εκ περιτροπής εργασία με ένα από τα δύο προταθέντα σχήματα» και, επειδή, το ζήτημα είναι σοβαρό, αφορά το σύνολο του προσωπικού του εργοστασίου και η οποιαδήποτε διαβούλευση προϋποθέτει την προηγούμενη ενημέρωσή μας, σας ζητούμε να μας απαντήσετε εγγράφως και αιτιολογημένα στα παρακάτω ερωτήματα που δεν έχουν λάβει απάντηση:
Ποια ακριβώς είναι η αιτία προσφυγής στο συγκεκριμένο μέτρο.
Σε τι συνίσταται ο «σοβαρός περιορισμός των δραστηριοτήτων» που επικαλείσθε, πού εντοπίζεται και από ποια οικονομικά στοιχεία προκύπτει. 
Ποιος είναι ο σκοπός προσφυγής στο συγκεκριμένο μέτρο, τι επιδιώκετε να κερδίσετε δια της εφαρμογής του σε συνάφεια, βέβαια, με τα αίτια προσφυγής στο μέτρο.
Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής του μέτρου που προτείνετε.
Ποιο είναι το αναμενόμενο οικονομικό αποτέλεσμα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, τι αναμένεται να κερδίσει και τι αναμένεται να χάσει η εταιρεία από τη μείωση της παραγωγής που θα επιφέρει η μείωση της απασχόλησής μας.
Σε ποιες άλλες ενέργειες έχετε προβεί για την αποκατάσταση της δραστηριότητας της επιχείρησής σας, δεδομένου ότι στο εργοστάσιο της Χαλκίδας όλα τα μέτρα που έχετε λάβει μέχρι σήμερα κατατείνουν στη μείωση της παραγωγής του. 
Η απάντηση επί των ανωτέρω ερωτημάτων, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι απολύτως αναγκαία για να ξεκινήσει οποιουδήποτε είδους ενημέρωση και διαβούλευση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι το μέλλον του εργοστασίου της Χαλκίδας συνδέεται αναπόσπαστα με το μέλλον των εργαζομένων του και συνεπώς η βιωσιμότητα του εργοστασίου της Χαλκίδας μας ενδιαφέρει περισσότερο απ’ ό,τι πιστεύετε. Ελπίζουμε ότι ενδιαφέρει εξίσου και εσάς και αναμένουμε τις απαντήσεις σας, ώστε να καταστεί εφικτός ένας ουσιαστικός διάλογος. 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             
Κούκουρας Ηλίας                                                         
                     
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τραγουλιάς Παναγιώτης" 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...