Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Κόπηκαν» από το ΣτΕ τα εξοχικά των δικαστών στην Εύβοια

Όχι μόνο θα μειωθούν οι αποδοχές των δικαστών, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν εισφορά και στο «Πράσινο Ταμείο», την οποία δεν είχαν καταβάλει!

Μάλιστα, την παράλειψη αυτή των δικαστικών λειτουργών (της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης) εντόπισαν συνάδελφοί τους μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που κλήθηκαν να αποφανθούν για τη νομιμότητα του πολεοδομικού σχεδίου (οικοπέδων) που έχει στη θέση Κονταρράδες - Πευκιάς - Κάτω Πευκιάς των Ροβιών του Δήμου Μαντουδίου Ευβοίας η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τα μέλη του ΣτΕ δεν ενέκριναν το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού των συναδέλφων τους, αφού διαπίστωσαν ότι δεν έχει καταβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» η προβλεπόμενη ειδική χρηματική εισφορά!

Ειδικότερα, με γνωμοδότησή τους οι δικαστικοί λειτουργοί μέλη του ΣτΕ έκριναν ότι το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν είναι νόμιμο, καθώς δεν προκύπτει ότι έχει καταβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» (πρώην Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων - Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ.) η προβλεπόμενη «ειδική χρηματική εισφορά». Κάτι, που τίθεται ως προϋπόθεση από την πολεοδομική νομοθεσία (Ν. 2508/1997 κ.λπ.), για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης. Η εισφορά αυτή ίση με το 10% της αξίας της προς πολεοδόμηση έκτασης.

Η συγκεκριμένη έκταση στην Εύβοια ανήκει στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την μεγαλύτερη από τις δικαστικές ενώσεις.

Με το Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ για την έγκριση πολεοδομικής μελέτης της έκτασης, καθορίζονται οι οικοδομήσιμοι χώροι, οι οδοί, πεζόδρομοι, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι, οι χώροι αθλητισμού και παιδικής χαράς, ο χώρος εκκλησίας και εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού, όπως και ο χώρος αντλιοστασίο.

Πρώτο Θέμα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...