Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τα τρόφιμα που προλαμβάνουν τις ρυτίδες

Μπορεί να χρησιμοποιείτε καθημερινά κρέμες αντιγήρανσης αλλά η κατάλληλη διατροφή είναι εξίσου ωφέλιμη για την πρόληψη των ρυτίδων. Τα ακόλουθα τρόφιμα δεν θα πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό σας προκειμένου να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό:

Βατόμουρα: Τα βατόμουρα λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχουν αποτρέπουν την μακροχρόνια βλάβη των κυττάρων. Η κατανάλωση τροφίμων με αντιοξειδοτικά είναι ένας από τους πιο απλούς και φυσικούς τρόπους να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από την βλαβερή ατμόσφαιρα και να διατηρήσετε τη νιότη σας. Ένας εύκολος τρόπος να εντάξετε τα βατόμουρα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο είναι να προσθέσετε μερικά μαζί με τα δημητριακά σας.

Σοκολατούχο γάλα: Βελτιώστε την υγεία του δέρματός σας με την κατανάλωση σοκολατούχου γάλατος από σοκολάτα υγείας η οποία είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. Μια πρόσφατη μελέτη, όπου οι γυναίκες έπιναν τακτικά σοκολατούχο γάλα καθημερινά για 12 εβδομάδες, έδειξε μια αύξηση της ροής του αίματος στους ιστούς του δέρματος με αποτέλεσμα την βελτίωση την ενυδάτωσης του δέρματός τους.

Ακτινίδια και φράουλες: Τα ακτινίδια και οι φράουλες είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία προλαμβάνει τις ρυτίδες αλλά και τονώνει το κολλαγόνο. Η βιταμίνη C είναι κάτι περισσότερο από προστασία από κρυολόγημα. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, η βιταμίνη C συσχετίστηκε με λιγότερο αισθητές ρυτίδες και λιγότερη ξηρότητα. Η βιταμίνη C μειώνει επίσης το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Στρείδια: Τα στρείδια αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή ψευδάργυρου, ο οποίος βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου το οποίο παρέχει τη διαρθρωτική στήριξη στο δέρμα και είναι αντιοξειδωτικός. Αν δεν σας αρέσουν τα στρείδια μπορείτε να βρείτε τον ψευδάργυρο σε τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά, τα φασόλια, καρύδια, ορισμένα είδη θαλασσινών (όπως το καβούρι και ο αστακός), δημητριακά ολικής αλέσεως, τα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και τα στρείδια είναι πραγματικά η καλύτερη πηγή ψευδαργύρου.

Τομάτες: Προτιμήστε τις ντομάτες αφού είναι πλούσιες σε λυκοπένιο και προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

Σολωμός: Κρατήστε το δέρμα σας απαλό τρώγοντας σολωμό που είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Άλλη πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων αποτελούν τα καρύδια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...