Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

«Αγνωστους λογαρισμούς» του Ακη θα παρουσιάσει ο Ζήγρας

Νέα στοιχεία για «άγνωστους λογαριασμούς» του Ακη Τσοχατζόπουλου σε ξένες τράπεζες θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες στους δικαστικούς λειτουργούς ο ξάδελφός του κ. Νίκος Ζήγρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο Ν. Ζήγρας φέρεται να έχει ενημερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς ότι θα παρουσιάσει νέα στοιχεία με κρυφούς λογαριασμούς του Α. Τσοχατζόπουλου που ανοίχτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού -κυρίως σε Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία- με τη χρήση διαβατηρίου του κ. Ζήγρα που του είχε «υφαρπάξει», όπως ο ίδιος κατήγγειλε, ο πρώην υπουργός.

Ο Ν. Ζήγρας σε μια κίνηση «καλής θέλησης», για να βελτιώσει τη «θέση του», δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι θα αναζητήσει στο εξωτερικό με την βοήθεια συνεργατών του και θα καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα για άγνωστους λογαριασμούς του σκανδάλου Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία δεν είναι γνωστά στους ερευνητές της υπόθεσης αφού τα σχετικά παραστατικά φέρεται να είναι τμήμα του αρχείου του κ. Τσοχατζόπουλου που έχει κλαπεί -πριν από δύο χρόνια- από το γραφείο της οδού Κομνά Τράκα και είναι σε άγνωστο σημείο, στην Αθήνα.

Ο Ν. Ζήγρας φέρεται να έχει αναφέρει σε δικαστικούς λειτουργούς ότι μπορεί να αποδείξει ότι πραγματικός δικαιούχος αυτών των λογαριασμών είναι ο ίδιος ο πρώην υπουργός, με αντιπαραβολή των υπογραφών που βρίσκονται σε αυτά και με σχετικό γραφολογικό πόρισμα.

Πάντως μία νέα διάσταση στην απολογία Ζήγρα δίνει το περιεχόμενο της προηγηθείσας κατάθεσης της πρώην συζύγου του, Σώνας Λεοντοπούλου. Η κυρία Λεοντοπούλου είχε καταθέσει, τον Νοέμβριο του 2011, πολλά από τα στοιχεία που μνημόνευσε προ μερικών ημερών ο κ. Ζήγρας, ωστόσο είχε αναφερθεί σε ορισμένα πρόσωπα και καταστάσεις για τα οποία απέφυγε να μιλήσει προσφάτως ο ξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου.

Η σύζυγος του κ. Ζήγρα είχε μιλήσει λοιπόν για τις συναντήσεις και τις συναλλαγές των κ. κ. Τσοχατζόπουλου και Ζήγρα με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών κ. Ντίνο Μιχαηλίδη αλλά και με τους επιχειρηματίες κ. κ. Σαχπατζίδη και Αλ Ζαγιάτ. Ωστόσο, στην κατάθεσή της η κυρία Λεοντοπούλου μιλά για συναντήσεις των Ζήγρα και Τσοχατζόπουλου με τον γνωστό έμπορο όπλων Τζωρτζ Χάλαγκ -είχε αναφερθεί σαν δανειοδότης του Ανδρέα Παπανδρέου- με εκπρόσωπο παλαιστινιακής αρχής στην Αθήνα αλλά και με έναν αυστριακό υπουργό για τις οποίες δεν αναφέρει οτιδήποτε ο ξάδελφος του πρώην υπουργού.
 
TOVIMA.GR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...