Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Αιχμές Παπακώστα κατά Σαμαρά για την απουσία γυναικών από την κυβέρνηση

Με καυστικό τρόπο σχολίασε η Κατερίνα Παπακώστα την απουσία γυναικών από το κυβερνητικό σχήμα, κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακό κενό» και αφήνοντας αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Σε ανάρτησή της στο facebook η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε τα εξής:

«Οι γυναίκες Υπουργοί, που συμμετείχαν στην Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ήταν, πράγματι, εκείνες που ανέδειξαν πρώτες τη διγλωσσία του ΓΑΠ, σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Συμπέρασμα: Oi γυναίκες πολιτικοί του ΓΑΠ ήταν οι πρώτες, που αποδόμησαν την Κυβέρνησή του, που στρεφόταν, όμως, εναντίον της χώρας και των συμπολιτών τους.

Το προηγούμενο αυτό δεν αποτελεί στέρεη βάση, για να δικαιολογήσει την εις βάρος των γυναικών πολιτικών σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Διότι, απλούστατα, η νέα Κυβέρνηση ουδεμία σχέση έχει με τις προηγούμενες. Αλλά και διότι, για πρώτη φορά στα χρονικά, η σύνθεση του ελληνικού Κοινοβουλίου διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό της σε γυναίκες Κοινοβουλευτικούς. Συμπέρασμα: Η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος έπρεπε ν' αποδείξει, επίσης, ότι ελήφθη σοβαρά υπόψη το μήνυμα των ψηφοφόρων, μέσω της εκλογικής τους βούλησης, εμπιστοσύνης και προτίμησης προς τις γυναίκες πολιτικούς... Όπως και να το αντιμετωπίσει κανείς, συνιστά εντυπωσιακό κενό...»
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...