Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Συμβουλές για ένα λαμπερό χαμόγελο

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να γίνεται βούρτσισμα των δοντιών για 2 λεπτά, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Δεν χρειάζεται να βάζετε πολλή δύναμη, γιατί μπορεί να πληγώσουμε τα ούλα μας. Η σωστή κατεύθυνση της οδοντόβουρτσας είναι από πάνω προς τα κάτω στην άνω γνάθο και από κάτω προς τα πάνω στην κάτω γνάθο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να βουρτσίζουμε και την εσωτερική επιφάνεια με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, όπως και την εξωτερική.

- Σημαντικό είναι επίσης να καθαρίζουμε και τη γλώσσα σας προκειμένου να απομακρύνονται τα βακτήρια που φωλιάζουν σ’ αυτήν. Το βούρτσισμα απομακρύνει την οδοντική πλάκα, η οποία σχηματίζεται πάνω στα δόντια από υπολείμματα τροφών και μικροβίων.

- Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά που τρώμε και περιέχουν πολλή ζάχαρη προκαλούν τερηδόνα. Όσο πιο πολλές φορές την ημέρα τρώτε προϊόντα με ζάχαρη, τόσο περισσότερα οξέα δημιουργούνται συνεχώς και απειλούν την αδαμαντίνη των δοντιών σας. Καλό είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας αφού φάμε κάποιο γλυκό και να μην τρώμε πολλές φορές την ημέρα γλυκά. Τα γλυκά πριν το βραδινό ύπνο είναι ό,τι χειρότερο, ειδικά αν δεν τα βουρτσίσουμε αμέσως μετά, κι αυτό γιατί τη νύχτα παράγεται πολύ λίγο σάλιο.

- Το βούρτσισμα μετά το φαγητό είναι ό,τι καλύτερο. Αν όμως αυτό είναι αδύνατον, επειδή μπορεί να βρισκόμαστε έξω, καλό θα ήταν τουλάχιστον να ξεπλύνουμε το στόμα σας με νερό.

- Τα δόντια έχουν μία ελαφρά κιτρινωπή απόχρωση. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ειδικές οδοντόκρεμες προκειμένου να γίνουν τα δόντια τους πιο λευκά και λαμπερά. Προσοχή όμως, γιατί η υπερβολική χρήση τέτοιων προϊόντων μπορεί να τα βλάψει. Γι’ αυτό καλό είναι να συμβουλευτούμε πρώτα με τον οδοντίατρό μας.

- Τέλος, όσο και να τα φροντίζουμε καθημερινά, επιβάλλεται μια τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο για την πρόληψη τυχόν προβλήματος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...