Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΓΝΩΣΤΟΙ Χαλκιδέοι οι δύο ληστές της "Εθνικής" στην Κύμη

ΓΝΩΣΤΟΙ Χαλκιδέοι είναι οι δύο δράστες της ληστείας σε τράπεζα στην Κύμη.

Οι δύο είχαν φορέσει μάσκες του Μητσοτάκη και του ...Τσοχατζόπουλου, αλλά μοιραία λάθη που έκαναν οδήγησαν στη σύλληψή τους από την αστυνομία.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 42 και 45 ετών, ενώ βρέθηκε όλο το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει από την Τράπεζα
Κατασχέθηκαν -2- πιστόλια, καραμπίνα, φυσίγγια, μάσκες, γάντια και δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα
 Επιπλέον εντοπίστηκε το όχημα διαφυγής τους και -2- ακόμη οχήματα, τα οποία είχαν αφαιρέσει για τη διάπραξη της ληστείας.
Συνελήφθησαν σήμερα (13.06.2012) τα ξημερώματα, στην πόλη της Κύμης, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν πολυάριθμες δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας με την συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο ημεδαποί δράστες, ηλικίας 42 και 45 ετών, οι οποίοι διέπραξαν την ένοπλη ληστεία χθες το μεσημέρι σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Κύμη Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία κλεμμένα οχήματα, τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την διάπραξη της ληστείας, καθώς και το σύνολο των χρημάτων που αφαίρεσαν από την τράπεζα, το οποίο ανέρχεται στις -121.500- ευρώ.
Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι περίπου στις 14:40΄ οι δύο δράστες εισήλθαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν χρήματα από το ATM και το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος. Στην συνέχεια σταμάτησαν διερχόμενο όχημα και αφού αποβίβασαν με την βία τον οδηγό και την συνεπιβάτη σύζυγό του, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση (σχετικό χθεσινό Δελτίο Τύπου).
Από την άμεση κινητοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με την συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Σουτσίνι Κύμης Ευβοίας, το όχημα που είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά την διαφυγή τους έξω από την τράπεζα.
Από τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων και τα συνεργεία ελέγχων που αναπτύχθηκαν σε όλη την περιοχή, εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα μέσα στην πόλη της Κύμης, ο ένας από τους δράστες (42χρονος ημεδαπός) στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και (30) φυσίγγια. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε σε αγροτική οδό, επίσης μέσα στην πόλη της Κύμης και συνελήφθη ο 45χρονος συνεργός του, ενώ στη σκεπή ενός σπιτιού βρέθηκε ένα τσαντάκι που είχε κρύψει με ένα πιστόλι και (23) φυσίγγια μέσα σε αυτό.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, εντοπίσθηκε πλησίον του υποκαταστήματος ένα κλεμμένο όχημα στο οποίο είχαν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες και με αυτό οι δράστες είχαν μεταβεί αρχικά στην τράπεζα, καθώς επίσης βρέθηκε ακόμη ένα αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει και επιμελώς κρύψει σε αγροτική οδό στην περιοχή Μαλετιάνων Κύμης, με σκοπό την διευκόλυνση της διαφυγής τους.
Για τα ανωτέρω οχήματα είχε δηλωθεί κλοπή αντίστοιχα, για το πρώτο την 28-05-2012 στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας και για το δεύτερο την 24-01-2012 στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Επίσης, στην περιοχή Σουτσίνι Κύμης, πλησίον του οχήματος που οι δράστες είχαν αφαιρέσει κατά την διαφυγή τους, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένος ένας κόκκινος σάκος που περιείχε το χρηματικό ποσό των (121.500) ευρώ, αλεξίσφαιρα γιλέκα αποκριάτικες μάσκες, φόρμες εργασίας, γάντια και φυσίγγια καραμπίνας. Στη συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκε και η καραμπίνα, την οποία ο 45χρονος χρησιμοποίησε κατά την διάπραξη της ληστείας.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ένοπλη ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοχρησία.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...