Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δύσκολο «σπορ» αποδείχθηκε η είσοδος στην πολιτική για τους εκπροσώπους του αθλητισμού

Αν υιοθετήσουμε την άποψη του Μπερνστέιν, «ο στόχος δεν είναι τίποτα, ο δρόμος προς το στόχο είναι το παν», τότε όλοι οι εκπρόσωποι του αθλητισμού -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- που προσπάθησαν σκληρά ώστε να υλοποιήσουν το στόχο της συμμετοχής τους στον πολιτικό χώρο, πρέπει να νιώθουν κερδισμένοι.
Δύσκολο «σπορ» αποδείχθηκε, τελικά, η είσοδος στην πολιτική για τους ανθρώπους του αθλητισμού, αφού μόνον πέντε θα συμμετάσχουν στο νέο Κοινοβούλιο.
Η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοψηφία και στους εκπροσώπους του αθλητισμού, αφού Γιάννης Ιωαννίδης και Βασίλης Κικίλιας πέτυχαν με άνεση «τρίποντο» στην Α’ Θεσσαλονίκης και στην Α’ Αθήνας αντίστοιχα, ενώ ο Κώστας Κουκοδήμος έκανε το καλύτερο άλμα από όλους τους αντιπάλους του στην Πιερία.
Από την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τον αθλητικό κόσμο στα έδρανα της Βουλής εκπροσωπεί η Σοφία Σακοράφα, που έστειλε πολύ μακριά το «ακόντιό» της στο «στίβο» της Β’ Αθήνας, ενώ από το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται να αντέξει στους ώμους του τα μεγάλα βάρη της πολιτικής ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Πύρρος Δήμας.
Από την άλλη πλευρά του «αγωνιστικού χώρου», έδωσαν με αξιώσεις το σκληρό αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην πολιτική. Από τη Νέα Δημοκρατία, δεν μπόρεσαν να «στείλουν την μπάλα στα δίχτυα» οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αντώνης Αντωνιάδης (Β’ Αθήνας) και Τάσος Μητρόπουλος (Β’ Πειραιώς).
Από το ΠΑΣΟΚ, εκτός Βουλής έμειναν ο βετεράνος άσος του ποδοσφαίρου Γιάννης Γούναρης (Α’ Θεσσαλονίκης), ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας (Τρίκαλα), ο πρώην διαιτητής Περικλής Βασιλάκης (Πρέβεζα) και η παλαιά πρωταθλήτρια του ακοντισμού Αννα Βερούλη (Β’ Αθήνας).
Από το ΚΚΕ δεν μπόρεσαν να εκλεγούν ο πρώην διαιτητής Βασίλης Νικάκης (Αιτωλοακαρνανία) και ο βετεράνος παίκτης του βόλεϊ Χρύσανθος Λαζαρίδης (Πρέβεζα).
Παρά την καλή εμφάνισή τους στην προεκλογική αναμέτρηση, δεν μπόρεσαν να μπουν στη Βουλή και αθλητές που μετείχαν σε ψηφοδέλτια κομμάτων τα οποία δεν «έπιασαν» το όριο του 3%.
Από το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, οι βετεράνοι άσοι του ποδοσφαίρου Γιώργος Ανατολάκης (Β’ Πειραιά) και Πέτρος Καραβίτης (Β’ Αθήνας), από τη Δημοκρατική Συμμαχία οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώτης Τσαλουχίδης (Α’ Πειραιά) και Ντανιέλ Μπατίστα (Β’ Αθήνας) και από την Κοινωνική Συμφωνία ο παραολυμπιονίκης Αθανάσιος Μπαράκας και ο παλαιστής Σταύρος Τσιλιβαράκος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...