Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Άφαντη η Διαύγεια στη ΔΕΥΑ Κύμης Αλιβερίου - Έχει δημοσιεύσει μόνο δυο αποφάσεις!

Μέχρι σήμερα, 26 Μαρτίου 2012, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος (15 Μαρτίου 2011) από τότε που οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να δημοσιεύουν στο Δι@υγεια τις αποφάσεις των οργάνων τους και ιδίως εκείνες που συνεπάγονται δαπάνες. 




Την ίδια υποχρέωση έχουν τα νομικά πρόσωπα του Δήμου και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις. Από τις Δημοτικές επιχειρήσεις οι σημαντικότερες είναι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) γιατί διαχειρίζονται πολλά – ίσως και πάρα πολλά – χρήματα.

Στην Εύβοια λειτουργούν τέσσερις ΔΕΥΑ, της Χαλκίδας – η παλαιότερη-, της Ερέτριας, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης –Αγίας Άννας. Από τις τέσσερις ΔΕΥΑ της Εύβοιας, η ΔΕΥΑ Χαλκίδας έχει δημοσιεύσει στο Δι@υγεια 1123 Αποφάσεις, η ΔΕΥΑ Ερέτριας 323, η ΔΕΥΑ Μαντουδίου 209 και η ΔΕΥΑ Κύμης Αλιβερίου 2!!!

Παρότι τις προάλλες ψήφισε προϋπολογισμό του 2012, άγνωστο εάν είχε προϋπολογισμό του 2011 (για τους τρεις τελευταίους μήνες), άγνωστο πως κάνει δαπάνες – διότι κάνει- πως κάνει προμήθειες και πως πληρώνει αμοιβές και οφειλές, πάντως καμία απόφαση δεν έχει αναρτήσει στο Δι@γεια.

Μετά βγαίνουν τα πορίσματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Ρακιτζή, του α΄ και του β΄, και μιλάνε για αδιαφάνεια και παρανομίες στους δήμους και διαμαρτύρονται γιατί θίγονται οι δημαρχαίοι. Εδώ τόσους μήνες απόλυτο σκοτάδι, πίσσα, και δεν διαμαρτύρεται κανείς!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...