Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δύο Εκκλησιαστικές - Ψαλτικές Εκδηλώσεις για την Μεγάλη Εβδομάδα

Η Μεγάλη Εβδομάδας έρχεται και  η Μητρόπολη Χαλκίδας διοργανώνει δύο Εκκλησιαστικές - Ψαλτικές Εκδηλώσεις, προκειμένου οι πιστοί να προετοιμασθούν, και μ' αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχουν στα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.

Την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Αντιπεριφερείας Ευβοίας, επί της Λεωφόρου Χαϊνά 93 στη Χαλκίδα, θα λάβει χώρα Εκδήλωση με τίτλο «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», την οποία διοργανώνει η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ».

Η Χορωδία της Σχολής «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ», υπό την διεύθυνση του Καθηγητή κ. Στυλιανού Μπενή, θα αποδώσει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και Πασχαλινούς Θρήνους από την Δημοτική Μουσική μας Παράδοση, με τη συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων.

Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής, θα γίνει η καθιερωμένη Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση της Μητρόπολης  για την Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την διάρκεια της οποίας θα μιλήσει επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Γεωργιάδης, Ιεροκήρυξ της Μητρόπολης.

Ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού μας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ», με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Γερογιάννη, θα ψάλλει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...