Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Από την Εύβοια στο Λουγκάνο με τους μουσικούς απ΄όλο τον κόσμο

Τρεις νέοι καλλιτέχνες η Φαίδρα Ραχούτη, ο Γιώργος Ραχούτης και ο Γιώργος Σκορδάς, μέλη του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, παρουσίασαν μουσικά ακούσματα της Ελλάδας στο Λουγκάνο της Ελβετίας, με την υποστήριξη του Dr Σταύρου Ραντά προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας του Ticino.

Προσκεκλημένοι μεταξύ άλλων μουσικών απ’ όλο τον κόσμο, έλαβαν μέρος στο 1o Διεθνές Φόρουμ για την ειρήνη, που διοργάνωσε η πολιτιστική εταιρεία MaffeisNetwork SA, στις 30 Σεπτέμβρη έως 2 Οκτώβρη, στο Pallazzo dei Congressi στο Λουγκάνο.

Με τη συνοδεία κιθάρας και μπουζουκιού η Φαίδρα Ραχούτη ερμήνευσε τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, αποσπώντας τις καλλίτερες εντυπώσεις και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού.

Την Ελληνική παρουσία στο διεθνές Φόρουμ αντιπροσώπευσαν τιμής ένεκεν ο πιανίστας - καλλιτέχνης της UNESCO Κύπριος Κατσαρης και ο διευθυντής του φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Ναυπλίου Γιάννης Βακαρέλης, με το κοντσέρτο για pianoforte ‘’Μελωδίες για την ειρήνη’’.

Η Φαίδρα Ραχούτη γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.
Είναι Ελληνίδα σοπράνο, κόρη καλλιτεχνικής οικογένειας, διπλωματούχος λυρικού τραγουδιού της κρατικής μουσικής σχολής 'Conservatorio L.Cherubini' της Φλωρεντίας και πτυχιούχος τεχνών και επιστημών του θεάματος του πανεπιστημίου 'La Sapienza' της Ρώμης.
Παρακολουθεί το τμήμα μετεκπαίδευσης λυρικού τραγουδιού του πανεπιστημίου SUPSI στο Λουγκάνο της Ελβετίας και παράλληλα σπουδάζει μουσικολογία στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου.
Πολυτάλαντη από μικρή, διοχετεύει τα ενδιαφέροντα της σε όλες τις μορφές δημιουργικής και επικοινωνιακής τέχνης. Έχει πολλές συμμετοχές σε κοντσέρτα, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, φεστιβάλ, φιλανθρωπικές διοργανώσεις, ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών IUOMA και του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων ‘’Art Evia’’. http://fedrarachouti.blogspot.com/

Ο Γιώργος Ραχούτης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Παιδί καλλιτεχνών, εξελίσσεται από μικρός στη μουσική και στα εικαστικά. Σε ηλικία 8 χρόνων άρχισε μαθήματα μουσικής σε έγχορδα και κρουστά στο ‘’Ευβοϊκό Ωδείο’’ Χαλκίδας. Μετά το Λύκειο εισάγεται στη Σχολή Καλών Τεχνών Κατάνιας και το 2004 παίρνει πτυχίο γλυπτικής από την Ακαδημία Καλών Τεχνών Ρώμης. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ομαδικές εκθέσεις, διεθνείς διοργανώσεις, μπιενάλε τέχνης και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις. Διατηρεί εργαστήριο στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας και διδάσκει στο ‘’Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών’’. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων ‘’Art Evia’’ και του μουσικού συγκροτήματος ‘’ ULALUM’’. http://georgiosrachoutis.blogspot.com/

Ο Γιώργος Σκορδάς γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Εύβοια. Με πατέρα μουσικό και μουσικά ακούσματα από την βρεφική ηλικία, ξεκίνησε 7 ετών μαθήματα πιάνου. Σπούδασε μουσική για 10 χρόνια στο « Ωδείο Χαλβατζή» στη Χαλκίδα. Την περίοδο της εφηβείας μαθαίνει κιθάρα και συμμετέχει στη δημιουργία μουσικού συγκροτήματος με φίλους, αρχίζοντας τις πρώτες εμφανίσεις σε ‘’ζωντανό κοινό’’. Παράλληλα με το Λύκειο και τα μουσικά ενδιαφέροντα, μαθαίνει και εξασκεί την τέχνη της χρυσοχοΐας στο εργαστήρι του Ε. Αναγνωστάκη. Την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας, κατατάσσεται στο Μουσικό Τμήμα ΣΔΑ- ΔΜΣ Αθηνών και παρακολουθεί τη Σχολή Σαλπιγκτών ΜΣΕΘ Μυτιλήνης. Συμμετείχε στις μουσικές εμφανίσεις της στρατιωτικής μπάντας σε δημόσιους χώρους και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες μουσικούς, και έχει λάβει μέρος με μουσικά σχήματα, σε φεστιβάλ και μουσικές εκδηλώσεις πολιτιστικών φορέων και Δήμων. Είναι μέλος του μουσικού συγκροτήματος ‘’ ULALUM’’ και του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων ‘’ Art Evia’’. http://ulalumband.blogspot.com/

Στη ΦΩΤΟ: Γιώργος Ραχούτης, Φαίδρα Ραχούτη, Dr Σταύρος Ραντάς, Γιώργος Σκορδάς

Από το eviaportal.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...