Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μουσείο Σκαρίμπα, το κτίριο του Ληξιαρχείου Χαλκίδας

Οργανώνεται το Μουσείο Σκαρίμπα στη Χαλκίδα, το οποίο θα στεγαστεί στο κτίριο του Ληξιαρχείου στην οδό Λυκόφρωνος, αφού η δημόσια υπηρεσία μεταφέρθηκε ήδη στην οδό Αβάντων 50 (πρώην Δημαρχείο) στο ισόγειο. 
 
Ο δήμος της πρωτεύουσας ευβοϊκής πόλης, κάνοντας πράξη την από διετίας σταθερά ανανεωνόμενη πρόταση του Δημάρχου Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη (προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα και τους πολυάριθμους θαυμαστές του πολύκροτου έργου του κορυφαίου ταξιδευτή του λόγου) σχετικά με τη δημιουργία ενός αξιοπρεπούς Μουσείου Σκαρίμπα στο επί της πλατείας Αγίου Νικολάου δημοτικό κτίριο του Ληξιαρχείου-Δημοτολογίου Χαλκίδας, βρίσκεται πλέον στην ευχάριστη θέση της οργάνωσής του και συνακόλουθα της άμεσης προσφοράς του στους συμπολίτες μας και τους μαθητές της χώρας μας, που θα επιθυμούσαν να έρθουν σε στενή επαφή με το σκαριμπικό έργο.
 Ως κύρια εκθέματα του Μουσείου θα είναι: τα φυλασσόμενα από τους Φίλους του Γιάννη Σκαρίμπα προσωπικά αντικείμενά του, οι καραγκιοζοφιγούρες που ο ίδιος δημιούργησε, ο μπερντές που χρησιμοποιούσε για παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών, βιβλία του, προσωπογραφίες του φιλοτεχνημένες από σημαντικούς καλλιτέχνες και άλλα αντικείμενα.
 Βέβαια, διακαής πόθος των συνυπευθύνων του Μουσείου φορέων είναι, όπως στο μουσειακό-εκπαιδευτικό χώρο της οδού Λυκόφρωνος φιλοξενηθούν και άλλα αντικείμενα, που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα και ως σήμερα νομίμως κατέχονται από ιδιώτες. Προς τούτο, παρακαλούνται οι συμπολίτες μας που διαθέτουν τέτοια αντικείμενα και έχουν την καλή διάθεση να τα προσφέρουν στο Μουσείο Σκαρίμπα είτε με τη μορφή της δωρεάς είτε με προσωρινή παραχώρηση (δανεισμός για ορισμένο χρονικό διάστημα) να επικοινωνήσουν έως και τις 10 Ιουλίου 2011, με το Γραφείο του Δημάρχου Χαλκιδέων (ενημερώνοντας την κα Σούλα Γαλάνη, τηλ. 22210 27741) ή με τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Φίλων του Σκαρίμπα, Κώστα Μπαϊρακτάρη (τηλ. 22210 88368).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...