Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Συναυλία Τούμπα – Πιάνο αφιερωμένη στον Δημήτρη Μητρόπουλο

Η ΔΗ.Κ.Ε.Χ σε συνεργασία με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ Ν. ΣΚΑΛΚΩΤΑ παρουσιάζει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 , ώρα 20:30 στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ συναυλία «Τούμπα – Πιάνο» αφιερωμένη στην επέτειο συμπλήρωσης 50 ετών από τον θάνατο του μεγάλου έλληνα μαέστρου , πιανίστα και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλου .

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος διέπρεψε στην Ελλάδα , τις ΗΠΑ και την Ευρώπη . Υπήρξε ο πρώτος έλληνας συνθέτης που προχώρησε στην ατονικότητα και τη δωδεκάφθογγη μέθοδο. Διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής και πρώτος αρχιμουσικός της Oρχήστρας της Φιλαδέλφειας ενώ στην πορεία ανέλαβε μόνιμος συνδιευθυντής στη Φιλαρμονική Oρχήστρα της Nέας Yόρκης μαζί με τον Λέοπολντ Στοκόφσκι. Στο απόγειο της καριέρας του ανέλαβε να διευθύνει τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Eυρώπης, όπως είναι η Φιλαρμονική του Bερολίνου, η Συμφωνική Oρχήστρα της Bαυαρικής Pαδιοφωνίας, η Bασιλική Oρχήστρα του Concertgebouw κ.ά. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Νοεμβρίου 1960 ενώ βρισκόταν στο πόντιουμ , διευθύνοντας δοκιμή της 3ης συμφωνίας του Μάλερ.

Στην εκδήλωση θα παίξουν οι σολίστες: Αντώνης Αργυρόπουλος – Τούμπα   Κωνσταντίνος Σπηλιώτης – Πιάνο  Η EIΣΟΔΟΣ ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...