Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο Αναγνωστάκης για την αναζήτηση χαμένων φορολογικών πόρων

Επίκαιρη ερώτηση κατάθεσε ο  βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά  με την κατάργηση της επιτροπής  επίλυσης φορολογικών διαφορών του άρθρου 70α.

Η επιτροπή που χειρίζεται υποθέσεις  άνω των 2 δις ευρώ, όφειλε να έχει σταματήσει τη λειτουργία της από την 01/08/2013, όπως έχει ψηφιστεί σε πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών από τον Απρίλιο. Οι υποθέσεις της εν λόγω επιτροπής θα περνούσε στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, όπου η υπαγωγή και μόνο μιας υπόθεσης στην Υπηρεσία θα σήμαινε την πληρωμή του 50% του βεβαιωμένου φόρου, σε αντίθεση με τους χειρισμούς της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών, όπου μέχρι και σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο το όφελος των δημοσίων ταμείων.

Το Υπουργείο Οικονομικών καλείται να απαντήσει γιατί καθυστερεί τόσο στη μετάβαση από το ένα σχήμα  στο άλλο, χάνοντας καθημερινά φορολογικά έσοδα από μεγάλους οφειλέτες. Η αδυναμία του Υπουργείου να προωθήσει τις αλλαγές που το ίδιο επέβαλλε, πιθανότατα θα επιφέρει  νέο πλήγμα στους ¨συνήθεις ύποπτους¨ της υπερφορολόγησης, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...