Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

"Λέσχη Ανάγνωσης" στη Χαλκίδα με το «Τάλγκο» του Βασίλη Αλεξάκη

…Επάνω στο μπουκαλάκι είχες γράψει με σινική μελάνι: ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΒΡΟΧΗ.
Από το μυθιστόρημα «Τάλγκο» του Βασίλη Αλεξάκη.

Το μυθιστόρημα έχει επιλέξει η λέσχη ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ στη Χαλκίδα, για να συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση, που θα είναι την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 στις 7 το απόγευμα, όπως πάντα στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Θα είναι μία ωραία ανάμνηση από το καλοκαίρι που φεύγει.

Το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο.

(Η λέσχη ανάγνωσης είναι μία παρέα αναγνωστών, που συναντώνται μία φορά το μήνα και συζητούν για το βιβλίο που έχουν επιλέξει από τον
προηγούμενο μήνα. Μέσα από το ανθρώπινο «μωσαϊκό» της παρέας οι αναγνώστες ανακαλύπτουν με έκπληξη ότι ένα μυθιστόρημα ή διήγημα
«κρύβει» μυστικά που αποκαλύπτονται μέσα από μία εποικοδομητική και πάνω απ΄ όλα διασκεδαστική και ευχάριστη κουβεντούλα διάρκειας
μιας το πολύ μιάμισης ώρας. Το μυαλό ξεκουράζεται, «γεμίζουν οι μπαταρίες» και οι αναγνώστες περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση.
Η υποχρέωση των αναγνωστών είναι μόνο η αγορά του προς συζήτηση βιβλίου).

ΔΗΜ. & ΣΤ. ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ ΟΕ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ - ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
ΧΑΡΩΝΔΑ 14  (ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ)
ΧΑΛΚΙΔΑ      ΤΚ 34100
ΤΗΛ. 2221076335,  2221080107, 2221076394
FAX  2221080102

"Πράσινο φως" από ΣτΕ για τον κινητό σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Αμάρυνθο

«Το πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη συνέχιση των έργων κατασκευής κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη θέση Άγιος Δημήτριος Αμαρύνθου Ερέτριας του νομού Ευβοίας. 

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση 78 κατοίκων και οικοπεδούχων της Αμαρύνθου, που ζητούσαν να ανασταλεί: 1) Η από 6.12.2011 πράξη του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, με την οποία αποφασίστηκε η κατασκευή του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και εγκαταστάσεων συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου Ερέτριας στην επίμαχη περιοχή και 2) η από 9.2.2012 απόφαση, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του εν λόγω έργου.

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ στην υπ΄ αριθμ. 294/2013 απόφασή της (προεδρεύων ο σύμβουλος Επικρατείας Χρ. Ράμμος και εισηγητής ο Πάρεδρος Δ. Βασιλειάδης) απέρριψαν, ως αβάσιμους, όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων, κρίνοντας ότι δεν δικαιολογείται η χορήγηση της αιτούμενης αναστολής. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι δεν πιθανολογείται πως από το επίμαχο έργο θα επέλθει στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον της Αμαρύνθου και στους 78 κατοίκους ανεπανόρθωτη, ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, σε περίπτωση που κερδίσουν στην κύρια προσφυγή, την οποία έχουν παράλληλα καταθέσει.

Και αυτό, γιατί ο εν λόγω σταθμός μεταφοράς απορριμμάτων «προβλέπεται ως κινητός, η δε λειτουργία του φαίνεται να περιορίζεται μόνο στη συμπίεση και μείωση του όγκου των απορριμμάτων». Σημειώνεται ότι η ημερήσια μεταφορά απορριμμάτων προς τον σταθμό υπολογίζεται σε 33,45 τόνους.


Πηγή:www.capital.gr

Μεγάλος ο κίνδυνος φωτιάς το Σάββατο


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Σάββατο, 3 Αυγούστου, σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Χίο, Σάμο και Ικαρία, σύμφωνα... με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιπτώσεις πυρκαγιών.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α..

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Μεγάλη φωτιά έξω από την Αμάρυνθο- Έκλεισε ο δρόμος

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα έξω από την Αμάρυνθο στον δρόμο προς Αλιβέρι.


Πιο συγκεκριμένα  στο 3ο χιλιόμετρο υπάρχει πυρκαγιά ανάμεσα στα σπίτια.
Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Ήδη η κυκλοφορία του δρόμου έχει διακοπεί. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσω του facebook οι κάτοικοι κάνουν έκκληση για νερό.

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στον Ιερό Ναό του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος


Την μνήμη του Αγίου  ενδόξου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού  Παντελεήμονος, με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εόρτασε ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Γηροκομείου Χαλκίδος την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Το απόγευμα της Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και στη συνέχεια Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου. Πλήθος κόσμου συνόδεψε την       ιερά εικόνα στους δρόμους της περιοχής, από όπου πέρασε η λιτανεία.


Το πρωί του Σάββατου 27 Ιουλίου 2013, κυριώνυμη ημέρα της εορτής,  τελέσθηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου  Αρχιερατικού Επιτρόπου, Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου Θεοχάρη .

Μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Παντελεήμονος Κριεζή.

Στους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι συνέρευσαν και τις δύο ημέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος του Γηροκομείου Χαλκίδας  προσεφέρθη παραδοσιακό κέρασμα.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (97,7 FM).

“Μία εβδομάδα κι ένα Σαββατοκύριακο»: Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Περγάμαλη.

“Μία εβδομάδα κι ένα Σαββατοκύριακο»
" Άλλοι κάμον, άλλοι ώναντο"
Η φιλοσοφική τοποθέτηση μιας γενιάς που ξεκίνησε με την πτώση μιας πολιτικώς αποτυχημένης χούντας και κατέληξε σε μια δημοκρατία που απέτυχε οικονομικώς.

Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Περγάμαλη.

Θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Περγάμαλη έναντι πυροσβεστικής στη Χαλκίδα.
 
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΔΗΜ. & ΣΤ. ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ ΟΕ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ - ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
ΧΑΡΩΝΔΑ 14  (ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ)
ΧΑΛΚΙΔΑ      ΤΚ 34100
ΤΗΛ. 2221076335,  2221080107, 2221076394
FAX  2221080102

ΒΙΝΤΕΟ - Αναγνωστάκης: «Εκτός από κουρασμένους και ξεκούραστους, υπάρχουν και οι ακούραστοι»

«Εκτός από κουρασμένους και ξεκούραστους, υπάρχουν και οι ακούραστοι»

Την παραπάνω ρήση δανείστηκε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, για να απαντήσει  εμμέσως στον Υπουργό Οικονομικών  κ. Γ. Στουρνάρα, αλλά και για να δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς θα υπηρετούν αταλάντευτα και με συνέπεια την εντολή που τους ανέθεσε ο Ελληνικός λαός, ελέγχοντας συνεχώς και διεξοδικά τόσο την εκτελεστική εξουσία όσο και τις όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Η απάντηση αυτή δόθηκε στο πλαίσιο  της συζήτησης του νομοσχεδίου  του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής : Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης – Περιβαλλοντικό ισοζύγιο και λοιπές διατάξεις, για το οποίο ο βουλευτής της Εύβοιας δήλωσε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα το ψηφίσει επί της αρχής, με επιφυλάξεις σε επιμέρους άρθρα.

Επί του νομοσχεδίου ο βουλευτής δήλωσε, πως η Δημοκρατική Αριστερά θα ψηφίσει ¨παρών¨ στην τροπολογία, που προτείνει την κατάργηση οργανισμών, μέσω προεδρικών διαταγμάτων αφού με την τροπολογία επιχειρείται ο συσχετισμός της κινητικότητας με τις απολύσεις.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, σχολίασε πως το παρόν νομοσχέδιο, αποτυγχάνει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ του πολιτικού συστήματος και των πολιτών. Αιτιολόγησε τη θέση του, αναφέροντας ως παράδειγμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο περιείχε πλήθος χωροταξικών διατάξεων που είναι αντίθετες με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, αναφέρθηκε στα άρθρα 7,8,15 & 16, για  τα οποία η επιστημονική επιτροπή της βουλής, εκτιμά ότι δημιουργούν αμφιβολίες περί της συνταγματικότητας τους, και προέτρεψε να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση, ώστε να μην καταπέσουν οι συγκεκριμένες διατάξεις σε περίπτωση προσφυγής πολιτών στο ΣτΕ.

Θετικό χαρακτήρισε το άρθρο 20 του  νομοσχεδίου που περιέχει κοινωνικά  κριτήρια για την επιβολή προστίμων  καθώς και συγκεκριμένες προβλέψεις για την αντιμετώπιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

O "Γαληνός" δίνει στους εργαζόμενους λεφτά που ΔΕΝ μπορεί να εισπράξει από τον ΟΑΕΔ!

O "Γαληνός Λαουτάρης" δίνει στους εργαζόμενους λεφτά που ΔΕΝ μπορεί να εισπράξει από τον ΟΑΕΔ!

Την  μεθόδευση αυτή ακολουθεί η εταιρεία προκειμένου να εξοφλήσει χρέη της προς τους εργαζομένους. Τους εκχωρεί χρήματα, τα οποία χρωστάει στην ίδια ο ΟΑΕΔ, αλλά αδυνατεί να τα εισπράξει εξαιτίας οφειλών της στο ΙΚΑ.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος στο κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό Εργασίας αναφέρει τα εξής:

" Η επιχείρηση Σούπερ- Μάρκετ «Γαληνός Λαουτάρης»απασχολεί περίπου 300 εργαζόμενους, για τους οποίους δεν καταβάλλειασφαλιστικές εισφορές ενώ οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να προμηθεύονται είδη απότην επιχείρηση, σημαντικού ποσού μηνιαίως, ώστε να συμψηφίζονται με ταοφειλόμενα.

Τώρα επίσης η επιχείρηση πιέζει ασφυκτικά τους εργαζόμενουςνα υπογράψουν και να αποδεχθούν έγγραφη συμφωνία με την «Εύβοια ΜάρκετΠρομηθευτική Α.Ε», του ομίλου Γαληνός Λαουτάρης,  το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η εταιρεία μας αποφάσισε να εκχωρήσει προςόλους τους εργαζόμενους το συνολικό ποσό των 90.000 ευρώ που μας οφείλει οΟΑΕΔ, προκειμένου να ικανοποιηθούν προς αυτούς οφειλόμενοι μισθοί (μέρος αυτών)του τρέχοντος έτους».

Αντί η επιχείρηση να καταβάλλει τους μισθούς πουτους οφείλει, τους μεταβιβάζει ανείσπρακτα έσοδα. Πρόκειται για χρήματα που δεμπόρεσε να εισπράξει η επιχείρηση , αφού όπως είναι ήδη γνωστό τα χρέη τηςεπιχείρησης προς το ΙΚΑ ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ.

Η εταιρεία έχει κάνειαίτηση για ρύθμιση των χρεών της αλλά η συμφωνία ρύθμισης δεν έχει επικυρωθείακόμα και η διοίκηση του ΙΚΑ «πάγωσε» τις συναλλαγές με την επιχείρηση."

Ο κ. Αποστόλου ζητάει από τον Υπουργό να ληφθούν μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να σταματήσουν οι παρανομίες και παρατυπίες από την επιχείρηση.

Χαλκίδα: συνελήφθη μεγαλοεπιχειρηματίας για χρέη στο δημόσιο

Αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν σήμερα το πρωί της Πέμπτης, 1/8/2013, στη Χαλκίδα, έναν 61χρονο επιχειρηματία ο οποίος διατηρεί επιχείρηση μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων, στο κέντρο της πόλης.

Συνολικά οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 1.654.973,55 ευρώ και σήμερα οδηγήθηκε στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ο οποίος διέταξε να παραπεμφθεί στον Ανακριτή αύριο το πρωί και ως τότε κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας.

Πηγή: eviazoom

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...