Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Έδωσε εξηγήσεις για το "σπίτι" των Αγώνων ο Ρογκ!

Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης δημιούργησε αντιδράσεις στην Ελλάδα και έτι ο Σπύρος Καπράλος ζήτησε εξηγήσεις.

Ο Ζακ Ρογκ εξήγησε ότι δεν αμφισβήτησε ότι το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η Ελλάδα, απλά τόνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συμβάλει τα μέγιστα στον αθλητισμό και υπό αυτήν την ένοια είπε ότι οι αγώνες γύρισαν στο σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού.

Η ΔΟΕ έδωσε την παρακάτω εξήγηση στον πρόεδρο της ΕΟΕ:

"O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών. Αλλά χτες στο λόγο του είπε ότι η Βρετανία είναι «το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού» όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα. Υπ’ αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών."

ΣΟΚ: Δεύτερη αυτοκτονία σε λίγες ώρες!

Σοκ επικρατεί στην κοινωνία των Χανίων από την είδηση ότι ένας 55χρονος άντρας αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 4ο όροφο του Νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου η γυναίκα του 55χρονου πέθαινε αιφνίδια στο σπίτι τους στα Χανιά, κάτι που όπως φαίνεται ο ίδιος δεν άντεξε.

Αφού έδωσε κατέθεση στις αστυνομικές αρχές έφυγε ξαφνικά και λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι πήγε στο Νοσοκομείο Χανίων αποφασισμένος να θέσει τέλος στη ζωή του.

Ανέβηκε στον τέταρτο όροφο και βούτηξε στο κενό με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12:30 το μεσημέρι άλλος ένας άντρας επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό.

Πρόκειται για έναν 85χρονο άντρα ο οποίος πήδηξε από τον 2ο όροφο του σπιτιού του στο Μασταμπά. Ο ηλικιωμένος άντρας ανέφερε στη γυναίκα του ότι δεν θέλει να είναι άλλο βάρος στην οικογένειά του καθώς έπασχε από κινητικά προβλήματα υγείας.
 

Τον έπεισαν να μην αυτοκτονήσει - Θρίλερ στην γέφυρα της Χαλκίδας

Οι αστυνομικοί έδωσαν μάχη με το χρόνο και τελικά πρόλαβαν την αυτοκτονία....

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με τον άντρα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το απόγευμα του Σαββάτου από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας.

Οι άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας που έσπευσαν να τον συνετίσουν, τα κατάφεραν μετά από διαπραγματεύσεις αρκετής ώρας και ο παρ' ολίγον αυτόχειρας ακύρωσε το σχέδιό του.

Πρόκειται για άντρα που εμφάνιζε ψυχολογικά προβλήματα και αυτό έκανε το εγχείρημα των αστυνομικών αρκετά δύσκολο. Τελικά ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης έκανε πίσω...

Ετσι, απεφεύχθη ευτυχώς ακόμη μία αυτοκτονία που θα προστίθετο στο μακρύ κατάλογο των φαινομένων τον τελευταίο καιρό στην Εύβοια, αλλά και την Ελλάδα.

Δυο φορές τραυμάτισε την ίδια γυναίκα

Δυο φορές θύμα του ίδιου κακοποιού έπεσε μια 23χρονη γυναίκα στην Καβάλα με αποτέλεσμα να... τραυματιστεί και τις δυο.

Την πρώτη φορά, τόσο η ίδια όσο και ο 25χρονος φίλος της δέχθηκαν γροθιές στο πρόσωπο όταν αντιλήφθηκαν τον δράστη να κλέβει από την τσάντα της νεαρής 50 ευρώ και ένα κουτί με ναρκωτικά δισκία, που είχε προμηθευτεί νόμιμα!

Ο 34χρονος Έλληνας δράστης κατάφερε να διαφύγει, αλλά λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την 23χρονη που έβαλε τις φωνές και την τραυμάτισε ελαφρά στα πόδια με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Ωστόσο, αυτή τη φορά δε γλίτωσε τη σύλληψη καθώς εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Η έρευνα στην οποία υποβλήθηκε, έφερε στο φως δύο τσάντες που περιείχαν 8.400 ευρώ, 4.000.000 παλιές τουρκικές λίρες και πέντε νέες, τα οποία είχε κλέψει από ένα αυτοκίνητο που είχε διαρρήξει νωρίτερα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Πάνω στον 34χρονο βρέθηκαν ακόμη μια θήκη με διάφορα κλειδιά, δυο δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος και ένα κατσαβίδι και θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενος για απλές σωματικές βλάβες, ληστεία και κλοπή.

Πέθανε o πρώην Δημάρχος Δυστίων Αθανάσιος Ρεγκούκος

Φωτό από lala-to.blogspot.gr
 Ο Αθανάσιος Ρεγκούκος,  πρώην Δήμαρχος Δυστίων άφησε τη τελευταία του πνοή και σκόρπισε τη θλίψη σε όλους τους κατοίκους της  περιοχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου αναφέρει για τον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο:

"Ο Αθανάσιος Ρεγκούκος υπήρξε ένας από τους επιφανέστερους δημότες του Δήμου μας. Στηριγμένος στις δικές του αποκλειστικά δυνάμεις, σπούδασε πολιτικός μηχανικός και καθιερώθηκε, με την ίδρυση και λειτουργία δικών του επιχειρήσεων, ως προσωπικότητα ευρείας αποδοχής στον επαγγελματικό του χώρο.

Ενεργός πολίτης, με αγάπη, ανησυχία και όραμα για τον τόπο του, ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και είχε την ευτυχία να εκλεγεί πρώτος δήμαρχος στο καποδιστριακό δήμο Δυστίων.

Η θητεία του σημαδεύτηκε αφενός  από την επίδειξη αγάπης και μετριοπάθειας σε όλους τους δημότες και αφετέρου από την αποτελεσματικότητα σε έργα αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

Βίντεο παιδικής πορνογραφίας στα χέρια στρατιωτικού - Χειροπέδες σε δύο κομμωτές και άλλα 11 άτομα!

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας, που για την ώρα έχει περάσει χειροπέδες σε 14 άτομα - Ανάμεσά τους, εκτός από τους δύο κομμωτές και τον στρατιωτικό, ένας τραπεζικός υπάλληλος και ένας ασκούμενος δικηγόρος..

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αρχίζει να αποκαλύπτεται και αναμένεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της αστυνομίας και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με την κωδική ονομασία \'\'spider&sea\'\'. Τα πρώτα στοιχεία μαρτυρούν τη σοβαρότητα της υπόθεσης...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt, έχουν γίνει 14 συλλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα, για σκληρά βίντεο και φωτογραφίες που πρωταγωνιστούν ανήλικα παιδιά.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ένας στρατιωτικός και ένας Άγγλος τουρίστας στην Κρήτη, δύο κομμωτές, ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένας ασκούμενος δικηγόρος και άλλα 8 άτομα, που κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα..

Απάντηση Ρέσλερ σε Σαμαρά: Όχι άλλες δικαιολογίες παρακαλώ!

O αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, επαναλαμβάνει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθά, όταν δεν υπάρχουν αντιπαροχές ενώ σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις δηλώσεις του είπε: «Όχι άλλες δικαιολογίες, παρακαλώ!

Σε συνέντευξή του στη «Neue Osnabrücker Zeitung τονίζει ότι η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στα χέρια τους και αρνείται δε ότι η καγκελάριος Μέρκελ τον έψεξε για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει».

Όσον αφορά στην Ελλάδα τόνισε: «Ευχαρίστως, μπορεί να μας πείσει όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς του, εφαρμόζοντας με συνέπεια τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στη Διοίκηση και στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής Υπηρεσίας για τους φόρους. Τίποτε δεν θα με ευχαριστούσε περισσότερο από αυτό. Στο υπουργείο μου, ωστόσο, είχαμε την εμπειρία του ότι η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε λίγα πράγματα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι μου με τους εκπροσώπους της γερμανικής οικονομίας. Η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται τώρα στα χέρια τους»

Ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) δεν φαίνεται να συμφωνεί και με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ ανεξαρτήτως του κόστους. «H ΕΚΤ πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη. Η διατήρηση της νομισματικής σταθερότητας πρέπει να αποτελεί το κύριο έργο της και όχι η χρηματοδότηση των δημοσίων χρεών. Γι αυτό η αγορά κρατικών ομολόγων δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση» επισημαίνει και προσθέτει ότι «νέα αξιοπιστία στην Ευρωζώνη θα δημιουργήσουμε μόνον αν η δημοσιονομική πειθαρχία τηρείται με συνέπεια και εφαρμόζονται αποφασιστικά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Ρέσλερ, πάντως, απορρίπτει τις εκτιμήσεις που θέλουν την Ελλάδα να δοκιμάζει την αντοχή του κυβερνητικού συνασπισμού στην Γερμανία και παραπέμπει στην έκθεση που θα συντάξει η τρόικα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. «Περιμένουμε όλοι την έκθεση της τρόικας και ουδείς δέχεται πιέσεις. Εκείνο που μετράει τώρα είναι μόνον ο απολογισμός των προσπαθειών της Ελλάδας. Και όσον αφορά τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, έχουμε όλοι συνείδηση της ευθύνης μας για τη νομισματική σταθερότητα, τη συνοχή της Ευρώπης και τη διασφάλιση της ευημερίας και ενεργούμε με συνέπεια προς όλα αυτά».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αρνητική αξιολόγηση της προοπτικής της γερμανικής οικονομίας από τον οίκο Moody's, ο Φίλιπ Ρέσλερ, αν και παίρνει αποστάσεις από τη θέση του Νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος έκανε λόγο για μια «διεφθαρμένη συμμορία ηλίθιων», εκτιμά ότι η επίδραση των οίκων αξιολόγησης στην αγορά σαφώς μειώνεται. «Αποδείχτηκε ότι γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα, δεν βλέπουν τα πάντα και συχνά τα βλέπουν μονόπλευρα, δεν βοηθούν αρκετά. Έχει περάσει η εποχή που οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης θεωρούνταν θεοί» καταλήγει και μιλάει για ένα «καρτέλ αξιολόγησης», ενώ τάσσεται υπέρ της λειτουργίας περισσότερων οίκων, ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός. Δεν βλέπει, ωστόσο, πώς θα μπορούσε να βοηθήσει βραχυπρόθεσμα ένας ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης, καθώς, όπως εκτιμά, η δημιουργία του θα αργούσε πολύ. Επιπλέον, «αν συμπράξουν τα ευρωπαϊκά κράτη, θα φανεί σαν να δημιουργείται εξάρτηση και γι' αυτό δεν θα τον αποδεχτεί η αγορά» προσθέτει.

Τελετή έναρξης 2012: Ο Mr Bean έπαιξε Βαγγέλη Παπαθανασίου (vid)!

LONDON, ENGLAND - JULY 27:  British actor Rowa...
 (Image credit: Getty Images via @daylife)
Χρέη μουσικού ανέλαβε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ο Mr. Bean, κατά κόσμον Rowan Atkinson, που... «βανδάλισε» τον Βαγγέλη Παπαθανασίου!

Μέχρι και ομπρέλα χρησιμοποίησε ο Atkinson στην παγκοσμίου φήμης μελωδία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, καθώς ήθελε να απαθανατίσει τον εαυτό του με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια... αποκοιμήθηκε και ονειρεύτηκε ότι τρέχει μαζί με άλλους σε μία παραλία!

Ο Mr Bean ξύπνησε χάρη στον... μαέστρο, που του έκανε παρατήρηση, μιας και το κομμάτι είχε τελειώσει.

Enhanced by Zemanta

Aνεστάλη η απεργία στην Χαλυβουργία

Πριν από λίγο οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας. 

 Υπήρξε σχετική εισήγηση του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων, ακολούθησε μυστική ψηφοφορία κατά την οποία 107 ψήφισαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά ενώ 29 δεν ψήφισαν καθόλου.

Όπως επίσης αποφασίστηκε, στις έξι το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του εργοστασίου και όπως είπαν, εάνν έχουν αποχωρήσει τα ΜΑΤ, θα μπουν στους χώρους εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως οι απεργοί συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση από τον οποίο ζήτησαν την άμεση επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδέλφους τους και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τους απεργούς, το βράδυ της Παρασκευής, επικοινώνησε ο γραμματέας του υπουργού με το προεδρείο του σωματείου και τους ενημέρωσε ότι λόγω των συγκυριών, η ιδιοκτησία της Χαλυβουργίας δεν μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημά τους για την επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων συναδέλφων τους, όπως και την απομάκρυνση των ΜΑΤ από το εργοστάσιο.

250.000 ευρώ τα έσοδα του Δήμου Χαλκιδέων από το Παζάρι της Αγίας Παρασκευής

Φωτό από evia.tv

250.000 ευρώ τα έσοδα του Δήμου Χαλκιδέων από το Παζάρι της Αγίας Παρασκευής, που ξεκίνησε με λιγότερες συμμετοχές και φτηνότερα προϊόντα.



Η κρίση  έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα μια και περισσότεροι είναι αυτοί που χαζεύουν και λίγοι αυτοί που αγοράζουν.


Το παζάρι φέρνει κόσμο στη Xαλκίδα από τις γύρω περιοχές και αυτό είναι το μόνο "κέρδος" της πόλης.



Διατροφικά μυστικά για υγιές και λαμπερό δέρμα

Το δέρμα δεν είναι απλά μια εξωτερική επιφάνεια που καλύπτει το σώμα. Είναι αυτό που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από τα βακτηρίδια, τη βρωμιά και από άλλα βλαβερά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης... στη ρύθμιση των υγρών και της θερμοκρασίας του σώματος. Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματος είναι και η διατροφή. Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά και κατανάλωση υγρών, πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Διατροφικές συμβουλές για υγιές και λαμπερό δέρμα

- Νερό: Απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες, ενυδατώνει και μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα.

- Βιταμίνη C: Σχηματίζει και διατηρεί το κολλαγόνο του δέρματος. Πηγές: εσπεριδοειδή, πιπεριές, ντομάτες, φράουλες κ.α.

- Βιταμίνη Ε: Βοηθάει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και στην προστασία έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας.

- Κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες.

- Ω-3 λιπαρά οξέα: Βοηθάει στην πρόληψη των φλεγμονών του δέρματος και στη μείωση της ακμής. Πηγές: λιπαρά ψάρια, καρύδια κ.α.

- Περιορισμός στη κατανάλωση ζάχαρης η οποία δημιουργεί καφέ κηλίδες στο δέρμα.

Το πράσινο τσάϊ, ο σολομός, το καρότο, το μπρόκολο, το αβοκάντο, το σπανάκι και όλα σχεδόν τα θαλασσινά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά τρόφιμα που συντελούν στη βελτίωση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματος.

"ΜΝΗΜΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ" στα "ΕΛΥΜΝΙΑ 2012"

Τη δεύτερη ατομική έκθεσή του με τίτλο "ΜΝΗΜΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ" παρουσιάζει ο Ευβοιώτης μηχανικός Γιώργος Κεβρεκίδης, στα πλαίσια των  πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΕΛΥΜΝΙΑ 2012" από 1-15 Αυγούστου, στο ανακαινισμένο κτίριο "ΜΕΛΑ", στο λιμάνι της Λίμνης Ευβοίας.

Γεννημένος στη Χαλκίδα από γονείς με καταγωγή απ' τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη παραθαλάσσια Νέα Αρτάκη, γενέθλια πόλη της μητέρας του. Οι καταβολές των γονέων του συνετέλεσαν στη διαφύλαξη άρρηκτων σχέσεων με τις παραδόσεις των προσφύγων και τις μνήμες των προγόνων του.

Για τη συμμετοχή του στις φετεινές εκδηλώσεις του Καλλικράτειου Δήμου, ο καλλιτέχνης δήλωσε:

"Μόλις αντίκρυσα στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης τις 350 οικογένειες από το Μαρμαρά να στήνονται στο φακό, μες σ' όλη τους την αρχοντοσύνη, με πλημμύρισαν ξαφνικά εικόνες προσφυγιάς....Μυρωδιές  καλοφτιαγμένων γιούκων με τα στοιβαμένα χειροποίητα κομψοτεχνήματα της μικρασιάτισσας προγονής μου, αναδυθήκαν με μιάς από το παρελθόν....
Δε μπορώ να μην καταγράψω, σα νέος Τσιφόρος, τη μεγάλη μου συγκινησιακή φόρτιση, όντας απόγονος προσφύγων ο ίδιος, αλλά και να μην την αποτυπώσω στο καμβά σα νέος Βογιατζής, αποτίοντας έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους πραγματικούς αυτούς Έλληνες."

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 1 ως τις 15 Αυγούστου.
Ώρες λειτουργίας για το κοινό: 19:00-23:00 καθημερινά.

Καυστικά σχόλια των Ελλήνων τηλεθεατών στα social media για την τελετή έναρξης

Φωτιά πήραν τα social media κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τα σχόλια των Ελλήνων τηλεθεατών να δίνουν και να παίρνουν στο Twitter και στο facebook.

Oι τηλεθεατές δεν έδειξαν ενθουσιασμένοι απο την τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και άρχισαν να γράφουν τα δικά τους σχόλια στο twitter: «Η Βασίλισσα δεν ενέκρινε την τελετή» (παραθέτει τη φωτογραφία της βασίλισσας αριστερά)

Πρώτη η Ελλάδα μπήκε στο στάδιο. Θα πηγαίνει μάλλον με σειρά χρεοκοπίας

Να δεις που φέτος θα είναι η χρονιά της μπαλάντας

Όχι επειδή την κάναμε με ξένα λεφτά, αλλά η δικιά μας ήταν κλάσεις ανώτερη

Είδες όμως τι βλέπεις όταν μια χώρα δεν έχει αρχαία ιστορία;

... μας έκλεψαν την ελιά, τους τυμπανιστές... Ευτυχώς δεν ξέρουν να χορεύουν συρτάκι...

Α ρε Ελλαδάρα, εσύ μόνο ξέρεις να στήνεις γιορτές και πανηγύρια και ας τα κανείς μπάχαλο τις καθημερινές..

Στην Elizabeth - συμπρωταγωνίστρια του Bond υποκλίνομαι. Να τα βλέπουν οι ατσαλάκωτοι θεσμοί μας

Την πραγματική χαρά των αθλητών την βλέπεις σε αυτούς που είναι από μικρές χώρες, μόνο και μόνο γιατί κατάφεραν να πάνε

Τα Ολυμπιακά Ιδεώδη κρύφτηκαν στη χλόη...

Πάντως εγώ ήμουν με το «Παρίσι 2012»

ναι «έχει πολλά βεγγαλικά ...» για ναξυπνήσουν οι θεατές

Η Βασίλισσα είχε κοιμηθεί ή έβαφε τα νύχια της;

Η Βασίλισσα έχει πάρει τη στάση «Προκόπης Παυλόπουλος»

Να, οι Άγγλοι μέχρι και την J.K Rowling έβγαλαν στην τελετή έναρξης, κι εμείς ούτε καν τη Λένα Μαντά... Δεν είμαστε λαός!

Aλλά και το facebook είχε την τιμητική του :

Για να μην τσακώνεστε, έχετε κάθε δικαίωμα, να σας αρέσει ή να μην σας αρέσει η τελετή, δεν χρειάζεται να το αναγάγουμε σε αναζήτηση του μεταμοντέρνου του κοινωνικού γίγνεσθαι...

Νομίζω πως θα ήταν ένδειξη πολύ καλού χιούμορ από μέρους μας αν το 2004 είχαμε και εμείς ένα κομμάτι της τελετής έναρξης της Ολυμπιάδας αφιερωμένο στο ΕΣΥ.

Ιπτάμενες βασίλισσες...νοσοκόμες χορεύτριες...καμινάδες ,σφηρια, κατσαβίδια, λοσταρια.. με Mr.Been.. Mr.Bond & Mr.Beckham.... "Υπερπαραγωγή"?.. ή "μάπα" βεληνεκους??

Κάτι μου λέει ότι αύριο θα γίνει χαμός στα DVD CLUB...όλοι θα σπεύσουν να νοικιάσουν την Ελληνική τελετή έναρξης!!

Πιο φτηνιάρικο πράγμα δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν. Ξεφτίλα λέμε.

Χάλια τη βρήκα την τελετή! Αυτό ήταν;

Λαός που δεν ξέρει τον Roger Waters του, είναι καταδικασμένος να ξαναζεί τον Βoy George του...

Ευτυχώς που οι Αμερικάνοι είχαν κάνει εκείνη τη ------ τελετή έναρξης το 1984 στο Λος Άντζελες και οι Άγγλοι θα έχουν κάποιον να ανταγωνιστούν για το ποιος έκανε τη χειρότερη

Πηγή: tovima.gr

Χαλκίδα: Με 55 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Την Πέμπτη, 2 Αυγούστου, στις 7 το βράδυ  στην αίθουσα του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας  (λεωφ. Χαϊνά 93)  πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ :
1. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 135/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά σε κυκλοφοριακή πρόταση .
2. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 55/2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Α.Ε.ΠΕ.Χ. Α.Ε.  που αφορά στην τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. ετ. 2012.
Εισηγητής: Σπανός Φάνης (πρόεδρος Δ.Α.Ε.ΠΕ.Χ. Α.Ε.) 
3. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 13/2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Α.Ε.ΠΕ.Χ. Α.Ε.  που αφορά στην τροποποίηση του καταστατικού της Δ.Α.Ε.ΠΕ.Χ. Α.Ε.) 
Εισηγητής: Σπανός Φάνης (πρόεδρος Δ.Α.Ε.ΠΕ.Χ. Α.Ε.) 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4. Περί ορισμού μελών για τη συγκρότηση επιτροπής σχετικά με την οργανωμένη εγκατάσταση πλανοδίων .
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
5. Περί έγκρισης χρηματοδότησης από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου των συμπληρωματικών εργασιών της μελέτης «Πολεοδόμηση Β’ Κατοικίας και Πράξη περιοχής Αυλίδας Ι Δ.Ε. Αυλίδας  Δήμου Χαλκιδέων.
Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
6. Περί έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ» .
    Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
7. Περί έγκρισης εκτέλεσης του έργου: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Ν. Λαμψάκου» .
    Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
8. Περί έγκρισης εκτέλεσης εργασιών για το έργο: «ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ» της Δ.Ε. ΑΥΛΙΔΑΣ .
    Εισηγητής: Καθαροσπόρης Βασίλης (Αντιδήμαρχος).
9. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 101/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί μονοδρόμησης οδού.
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
10. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 104/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί τοποθέτηση περιπτέρου .
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
11. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 110/2012 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης οχημάτων.
Εισηγητής: Σκλιάς Σωκράτης (Αντιδήμαρχος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
12. Περί τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2012.
    Εισηγητής: Μπάκας Ιωάννης (πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου)
13. Περί έγκρισης της υπ. αρ. 268/2012 ΑΔΣ της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την έκθεση τριμηνιαίων απολογιστικών στοιχείων Β΄ τριμήνου οικ. ετ. 2012 του Δήμου .
Εισηγητής: Ρουσόπουλος  Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος) 
14. Περί διαγραφής βεβαιωμένων χρηματικών ποσών από το βιβλίο εισπρακτέων του Δήμου.
Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος) 
15. Περί επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων χρημάτων .
     Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος) 
16. Περί καθορισμού κωδικών προϋπολογισμού οικ. Έτους 2012, ως δεκτικοί  έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής .
     Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος) 
17. Περί έγκρισης έκδοσης παραγωγικής άδειας  .
     Εισηγητής: Ρουσόπουλος Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος) 
18. Περί έγκρισης καθορισμού αριθμού αδειών οικημάτων εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων .
        Εισηγητής: Γουρνής Βασίλειος (πρόεδρος Σ.Ε. Β/βαθμιας)
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ
19. Περί έγκρισης απολογισμών σχολείων Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 26-6-2011.
        Εισηγητής: Αϊδίνη Ελένη (πρόεδρος Σ.Ε. Α/βαθμιας)
20. Περί έγκρισης απολογισμού σχολικής επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων από 27-6-2011 έως 31-12-2011 .
        Εισηγητής: Αϊδίνη Ελένη (πρόεδρος Σ.Ε. Α/βαθμιας)
21. Περί έγκρισης απολογισμών σχολείων Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 26-6--2011 .
        Εισηγητής: Γουρνής Βασίλειος (πρόεδρος Σ.Ε. Β/βαθμιας)
22. Περί έγκρισης απολογισμού σχολικής επιτροπής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκιδέων από 27-6-2011 έως 31-12-2011
        Εισηγητής: Γουρνής Βασίλειος (πρόεδρος Σ.Ε. Β/βαθμιας)
23. Περί έγκρισης απολογισμού Α΄ΚΑΠΗ Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011 .
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
24. Περί έγκρισης απολογισμού Β΄ΚΑΠΗ Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
25. Περί έγκρισης απολογισμού Γ΄ΚΑΠΗ Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
26. Περί έγκρισης απολογισμού Δ΄ΚΑΠΗ Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
27. Περί έγκρισης απολογισμού Ε΄ΚΑΠΗ Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
28. Περί έγκρισης απολογισμού Στ΄ΚΑΠΗ Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
29. Περί έγκρισης απολογισμού ΚΑΠΗ Τ.Δ.Βασιλικού από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
30. Περί έγκρισης απολογισμού ΚΑΠΗ Τ.Δ.Φύλλων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
31. Περί έγκρισης απολογισμού ΚΑΠΗ Τ.Δ. Αγ.Νικολάου  από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
32. Περί έγκρισης απολογισμού ΚΑΠΗ Τ.Δ. Αφρατίου από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
33. Περί έγκρισης απολογισμού ΚΑΠΗ Τ.Δ. Ν.Λαμψάκου  από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
34. Περί έγκρισης απολογισμού ΚΑΠΗ Μύτικα από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
35. Περί έγκρισης απολογισμού ΚΑΠΗ Ν. Αρτάκης  από 1-1-2011 έως 27-7-2011 .
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
36. Περί έγκρισης απολογισμού ΚΑΠΗ Αυλίδας από 1-1-2011 έως 27-7-2011 .
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
37. Περί έγκρισης απολογισμού Α’ Παιδικού  Σταθμού Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
38. Περί έγκρισης απολογισμού Β’ Παιδικού  Σταθμού Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
39. Περί έγκρισης απολογισμού Γ’ Παιδικού  Σταθμού Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
40. Περί έγκρισης απολογισμού Β΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
41. Περί έγκρισης απολογισμού Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011 .
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
42. Περί έγκρισης απολογισμού Παιδικού  Σταθμού Βασιλικού από 1-1-11 έως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
43. Περί έγκρισης απολογισμού Παιδικού  Σταθμού Ν. Αρτάκης από 1-1-11 ως 27-7-2011.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
44. Περί έγκρισης απολογισμού Βρεφονηπιακού Σταθμού Δροσιάς από 1-1-11 ως 27-7-11.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
45. Περί έγκρισης απολογισμού Εστίας Γνώσης Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-11 ως 27-7-11.
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
46. Περί έγκρισης απολογισμού ΔΟΑΠΠΕΧ οικ. ετ. 2011  .
        Εισηγητής: Ψυχογιού-Μακαρώνα Τασούλα (πρόεδρος ΔΟΠΠΑΧ)
47. Περί έγκρισης απολογισμού Δημοτικής Σχολής Μπαλλέτου Ρυθμικής Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
       Εισηγητής: Ζλακώνη Λίλιαν (πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ) 
48. Περί έγκρισης απολογισμού Δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας «Ν.Σκαλκώτας» Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-2011 έως 27-7-2011.
       Εισηγητής: Ζλακώνη Λίλιαν (πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ) 
49. Περί έγκρισης απολογισμού Μουσικών Συνόλων Δήμου Χαλκιδέων από 1-1-11 ως 27-7-11.
       Εισηγητής: Ζλακώνη Λίλιαν (πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ) 
50. Περί έγκρισης απολογισμού Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου  Χαλκίδας από 1-1-11 ως 27-7-2011 
       Εισηγητής: Ζλακώνη Λίλιαν (πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ) 
51. Περί έγκρισης απολογισμού Δημοτικού Γυμναστηρίου Χαλκίδας από 1-1-11 ως 27-7-11.
       Εισηγητής: Ζλακώνη Λίλιαν (πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ) 
52. Περί έγκρισης απολογισμού Οργανισμού Άθλησης Χαλκίδας από 1-1-11 ως 27-7-11 .
       Εισηγητής: Ζλακώνη Λίλιαν (πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ) 
53. Περί έγκρισης απολογισμού ΔΟΑΠΠΕΧ οικ. ετ. 2011  .
       Εισηγητής: Ζλακώνη Λίλιαν (πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ) 
54. Περί έγκρισης ισολογισμού Δ.Α.Ε.ΠΕ.Χ. Α.Ε. 31/12/2011 .
       Εισηγητής: Σπανός Φάνης (πρόεδρος Δ.Α.Ε.ΠΕ.Χ. Α.Ε. ) 
55. Περί έγκρισης ισολογισμού ΔΗΚΕΧ 31/12/2011 .

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ο «ναζιστικός» χαιρετισμός Γερμανού αξιωματούχου[βίντεο]

Την στιγμή που η Γερμανική αποστολή έκανε την εμφάνισή της στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων η κάμερα «συνέλαβε» Γερμανό αξιωματούχο να χαιρετά με...περίεργο τρόπο τους αθλητές.

Ιστοσελίδες, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη, χαρακτηρίζουν "ναζιστικό" τον χαιρετισμό. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Συνελήφθη στην Κύπρο, από πράκτορες του FBI ο «πρίγκιπας» του διαδικτύου

Μετά από αναζήτηση 4 ετών συνελήφθη στην Κύπρο ο καλύτερος Ρώσος χάκερ με το ψευδώνυμο «πρίγκιπας» .

Ο Ντμίτρι Ολέγκοβιτς Ζουμπάκχα, 27 ετών, κατηγορείται για την υποκλοπή των στοιχείων 28.000 πιστωτικών καρτών. Είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, για απάτη κατ' εξακολούθηση, κλοπή ευαίσθητου υλικού και παραβίαση του νόμου περί εταιρικής ασφάλειας.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τον παρακολουθούσε επί 4 χρόνια και είχε καταφέρει δύο φορές να ξεφύγει από τα «δίχτυα», πρακτόρων του FBI. Οι ποινές που αντιμετωπίζει είναι 12 χρόνια φυλάκισης και έως 250.000 δολάρια πρόστιμο.

Οδηγίες για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων από τον Δήμο Ερέτριας

Ο Δήμος Ερέτριας σε οδηγίες που δίδει προς τους δημότες για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, τους καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, όχι μόνο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης θερμοπληξίας αλλά και ξαφνικής καταιγίδας που στο παρελθόν έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες – συμβουλές για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι πολίτες κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.
Συγκεκριμένα:
Εάν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο:

• Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή την ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες.
• Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
• Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο, γιατί ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Οι συσκευές τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε αυτές τις περιπτώσεις και προτείνεται να αποσυνδέονται από την κεραία και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
• Αποφύγετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο), γιατί οι μεταλλικοί σωλήνες είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού.
Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:
• Προσπαθήστε να βρείτε καταφύγιο σε κτίριο ή σε αμάξι.
• Αν αυτό δεν είναι εφικτό καθίστε αμέσως στο έδαφος. Αν βρίσκεστε σε δάσος προστατευθείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων – ποτέ μη στέκεστε κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε έναν ανοιχτό χώρο. Αν βρίσκεστε σε χαμηλό έδαφος προσέξτε την περίπτωση να εκδηλωθεί πλημμυρικό φαινόμενο.
• Αποφύγετε ψηλές κατασκευές, όπως πυλώνες, ψηλά δέντρα, φράκτες, τηλεφωνικές γραμμές και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
• Αποφύγετε να βρίσκεστε κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα, όπως αμάξια, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης, κλπ.
• Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
• Αν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα, βγείτε αμέσως έξω.
• Αν βρίσκεστε απομονωμένος σε μια επίπεδη έκταση και νιώθετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα, με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) και πετάξτε ότι μεταλλικό αντικείμενο έχετε πάνω σας.
• Μη ξαπλώνετε στο έδαφος.
Εάν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο:
• Σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα τα οποία μπορεί να πέσουν στο αυτοκίνητο.
• Μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
• Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο.
• Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.
Εκτίμηση της απόστασης από την καταιγίδα
• Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα.
• Διαιρέστε αυτόν το χρόνο που μετρήσατε με το 3 για να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.
• Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση αυτή είναι ενδεικτική, καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.
Ενέργειες κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης
• Προφυλαχτείτε αμέσως! Μην εγκαταλείψετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, τόσο για τους ανθρώπους όσο και τα ζώα.

"Ερέτρια-Η ζωή σε μια πόλη της Αρχαιότητας".

Σήμερα, Σάββατο 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία στις 20:30 από τον Καθηγητή και Αρχαιολόγο Karl Rebel με θέμα: "Ερέτρια- Η ζωή σε μια πόλη της Αρχαιότητας".

Επίσης στο κήπο του Μανδρότοιχου θα παρουσιαστεί ακόμη μια έκθεση- εγκατάσταση με τίτλο ‘Αέρας της Τέχνης’ από το CTRLZAK studio: Katia Meneghini and Thanos Zakopoulos {www.thanoszakopoulos.com}

Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 10/8 με 2/9/2012
Μέρες λειτουργίας: Παρασκευή έως Κυριακή 20:00 με 22:00

Oργάνωση& Επικοινωνία: Αίγλη Πέττα
ΜΑΝΔΡΟΤΟΙΧΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σπύρου Βασιλείου & Γλαυκίπου Διονύσου
Ερέτρια 34008 Εύβοια
210-9231502
22290-62248

Εμπόριο βρεφών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Η Γερμανίδα δημοσιογράφος Τόνια Πέλιτζ βρέθηκε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα επισκεπτόμενη καταυλισμούς Ρομά. Άνθρωποι απελπισμένοι, οι οποίοι ζουν στην απόλυτη φτώχεια. 
 
Το ρεπορτάζ ξεκινάει μέσα σε ένα μικρό, σκοτεινό, βρώμικο δωμάτιο. Η 22χρονηΝτόνκα Τρογιάνοβα, νανουρίζει ένα από τα πέντε παιδιά της και διηγείται: «Όλοι εδώ στη γειτονιά πουλάνε τα παιδιά τους. Εάν ήθελα θα μπορούσα να πουλήσω κι εγώ ένα κι έτσι θα μπορούσα να βάψω το σπίτι».

Το εμπόριο βρεφών ανθεί στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται στοιχεία ανθρωπιστικών οργανώσεων, μία στις δύο μητέρες Ρομά στο Μπουργκάς φέρεται να έχει πουλήσει ένα παιδί. Βρέφη που αργότερα πωλούνται συνήθως στην Ελλάδα σε ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά. Η Τόνια Πέλιτζ σε συνέντευξή της στο βουλγαρικό πρόγραμμα της Deutsche Welle αναφέρει κάποιες ιστορίες από αυτό το ρεπορτάζ που δεν θα ξεχάσει ποτέ:

Το όνειρο για ένα παιδί

«Υπάρχουν πολλές ιστορίες που δεν θα ξεχάσω. Η συνάντηση για παράδειγμα με μητέρες, οι οποίες δηλώνουν πως έχουν πουλήσει παιδιά και συνειδητά μένουν έγκυες, ώστε να έχουν και πάλι 'εμπόρευμα' για να πουλήσουν και στους Έλληνες. Επίσης, μια από τις πρωταγωνίστριες του ρεπορτάζ, η οποία ζει σε απελπιστική φτώχεια και διερωτάται κανείς πόσο μπορεί να αντέξει για να μην κάνει το ίδιο. Ακόμη δεν θα ξεχάσω ένα ζευγάρι Ελλήνων γύρω στα 50, οι οποίοι ντρέπονταν πολύ και δεν ήθελαν να μιλήσουν πολύ, αλλά έβλεπε κανείς πως η απελπισία τους έσπρωξε στη μαφία του εμπορίου βρεφών και σκέφθηκαν πως έτσι ίσως μπορέσουν να αποκτήσουν ένα παιδί».

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ζευγάρια Ελλήνων είναι πρόθυμα να πληρώσουν μέχρι και 30.000 ευρώ. Από αυτά βεβαίως πολύ λίγα καταλήγουν στα χέρια των Ρομά. Μένουν στα χέρια της μαφίας, η οποία προσελκύει τις εγκύους, τις οδηγεί στην Ελλάδα, όπου και γεννούν συχνά χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Γεννούν, παίρνουν κάποια χρήματα και επιστρέφουν με το λεωφορείο χωρίς να γνωρίζουν σε ποια χέρια βρίσκεται το παιδί τους.

H φτώχεια τους οδηγεί στην παρανομία

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δύο είναι οι δυνατότητες υιοθεσίας στην Ελλάδα. Μέσω κρατικών φορέων ή ιδιωτικά. Συχνά όμως τα ζευγάρια χρειάζονται τέσσερα μέχρι πέντε χρόνια για να υιοθετήσουν ένα παιδί μέσω ενός κρατικού φορέα, ενώ ιδιωτικά υπάρχει νόμος που επιτρέπει κατά βάση τις υιοθεσίες. Ο νόμος αυτός έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις πάντως, σύμφωνα με τον Δημήτρη Βεζιράκη, διευθυντή του Ορφανοτροφείου Αθηνών. Όσο για τη Γερμανίδα δημοσιογράφο, υπογραμμίζει στην Deutsche Welle:

«Το θέμα είναι ένα θέμα επίσης προσφοράς και ζήτησης. Και η Ελλάδα έχει ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο σε αντίθεση με τη Βουλγαρία ή τη Γερμανία επιτρέπει τις ιδιωτικές υιοθεσίες, αλλά αυτό ευνοεί τη μαύρη αγορά. Το παράνομο εμπόριο βρεφών. Νομίζω ότι τους είναι γνωστό το πρόβλημα. Το θέμα είναι πότε θα έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με αυτό».

Η απελπιστική φτώχεια των Ρομά, όχι μόνο στη Βουλγαρία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, τους οδηγεί στην παρανομία. Ζουν στο περιθώριο και κανείς δεν είναι πρόθυμος να τους δώσει δουλειά. Το ρεπορτάζ τελειώνει με τις δηλώσεις μιας Ελληνίδας νοσοκόμας, η οποία λέει πως και οι έμποροι βρεφών μαθαίνουν. Αποφεύγουν τα κρατικά νοσοκομεία διότι ξέρουν πως εκεί εύκολα θα ειδοποιηθεί η αστυνομία. Προτιμούν ιδιωτικές κλινικές. Αλλά ακόμα κι αν συλληφθούν, οι ποινές που επιβάλλονται είναι μικρές.

Οι υποθέσεις εμπορίας βρεφών συνήθως δεν αποκαλύπτονται. Κι έτσι ανθεί το εμπόριο της απελπισίας από τη φτώχεια και της ελπίδας για ένα παιδί.
seleo.gr

Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών δομών τους, όπως... οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κώστας Ασκούνης θέτει επί τάπητος στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τη διάθεση άλλων 125 εκατ. ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στόχος είναι τα χρήματα αυτά να διατεθούν προκειμένου να μη μείνει εκτός προγράμματος το 55% των συνολικά 96.000 αιτήσεων που υποβλήθηκαν για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ για τη σχολική χρονιά 2012-2013.

Στην επιστολή του ο Κ. Ασκούνης επισημαίνει ότι οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά είναι αυξημένες κατά 44%. Για τον λόγο αυτόν προσθέτει: «Με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συνολικά 125 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην πλήρωση περίπου 43.000 θέσεων παιδιών, με αποτέλεσμα να προκύψει τεράστιο και εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα από την υπολογιζόμενη απόρριψη του 55% των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων μητέρων».

Παράλληλα, η ΚΕΔΕ διαφωνεί με τη φημολογούμενη πρόθεση κατάργησης είσπραξης δημοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ, καθώς αν γίνει κάτι τέτοιο, όπως λένε, θα διογκώσει το ήδη μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

«Τα δημοτικά τέλη αποτελούν έναν από τους βασικότερους πόρους για τη λειτουργία των δήμων. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι επιχορηγήσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 60%, η όποια μεταβολή του τρόπου είσπραξης των δημοτικών τελών θα επιφέρει ακαριαία οικονομική κατάρρευση των δήμων» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική επιστολή της ΚΕΔΕ.

Συνάντηση Αναγνωστάκη με εργαζόμενους και διοίκηση Ηλεκτρομηχανικής.

Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που είχε ο βουλευτής και κλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Ε.Κ.Ε. με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και το σωματείο εργαζομένων της ηλεκτρομηχανικής στις 3/7, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης συμμετείχε σήμερα 27/7 σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο εργοστάσιο της Κύμης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και: ο διαχειριστής και μέλη της διοίκησης του εργοστασίου, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Ε.Κ.Ε. Στέφανος Μπασινάς και Μαρία Σμυρναίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κουλουρίδης, το Δ.Σ. του σωματείου και πολλοί εργαζόμενοι.

Στη σύσκεψη αναλύθηκε η υφιστάμενη κατάσταση της υπολειτουργίας και απαξίωσης του εργοστασίου, οι ευθύνες των διοικήσεων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και του Υπ.Εθνικής Άμυνας κατεξοχήν υπεύθυνων για το πρόβλημα, καθώς και προτάσεις για την επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίαςτου εργοστάσιου.

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. δεσμεύτηκε να ερευνήσει διεξοδικά το θέμα με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες του Υπ.Εθνικής Άμυνας και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος.

Φωτιά σε σπίτι ιερέα που εμπλέκεται στα «ιερά σκάνδαλα»

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στα Φάρσαλα ο προάυλιος χώρος ισόγειας μονοκατοικίας επί της οδού Βενιζέλου. Το συμβάν έλαβε χώρα... στη 1.30 το πρωί όταν οι διαμένοντες στο σπίτι απουσίαζαν.
Από την πυρκαγιά που σημειώθηκε κάηκαν τέντες, κλιματιστικά και άλλα μικροπράγματα καθώς επίσης προκλήθηκαν μικροζημιές και σε ένα ισόγειο δωμάτιο του σπιτιού.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 3 οχήματα με εννέα πυροσβέστες.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως το σπίτι ανήκει σε ιερέα που εμπλέκεται σε «ιερά σκάνδαλα» που ταλανίζουν τους τελευταίους μήνες την περιοχή των Φαρσάλων.

Από την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Οι απειλές για την υγεία που καραδοκούν… στο νεσεσέρ!

Μπορεί να νομίζεις ότι μέσα στο νεσεσέρ του μακιγιάζ σου κρύβονται τα μαγικά σου εργαλεία που σε μεταμορφώνουν στην απόλυτη θεά, όμως ταυτόχρονα κρύβονται και πολλοί κίνδυνοι για την υγεία σου αφού οι αλλεργίες και τα μικρόβια καραδοκούν... κάθε φορά που το ανοίγεις.

Διάβασε παρακάτω ποιοι κίνδυνοι κρύβονται μέσα στο νεσεσέρ σου και προετοιμάσου ανάλογα…

Τα πινέλα του μακιγιάζ: Μην ξεχνάς ότι τα πινέλα του μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται κάθε μήνα.

Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις μαλακά τα πινέλα του μακιγιάζ αλλά και να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο είναι να τα καθαρίζεις επιμελώς χρησιμοποιώντας ένα απαλό σαμπουάν ή υγρό σαπούνι χεριών.

Πίεσε το απαλά με τα δάχτυλα σου προς τις τρίχες της βούρτσας προσθέτοντας και λίγο νερό και φρόντισε οι τρίχες της βούρτσας να έχουν φορά προς τα κάτω. Σκούπισε το με μια καθαρή πετσέτα και άφησε να στεγνώσει.

Αρωματικές αλλεργίες: Τα συντηρητικά στα καλλυντικά και ειδικά στα αρώματα προκαλούν πολύ συχνά αλλεργίες. Πριν αποφασίσεις να αγοράσεις ένα άρωμα φρόντισε να κάνεις πρώτα το τεστ στο χέρι σου για να δεις τη «γνώμη» που έχει και το δέρμα σου για το συγκεκριμένο άρωμα.

Πιο επίφοβα για τυχόν αλλεργίες είναι τα φρουτώδη, καλοκαιρινά αρώματα.

Επιβλαβή συστατικά: Ξέρεις άραγε τι συστατικά έχουν οι κρέμες που απλώνεις καθημερινά το πρόσωπό σου; Τα parabens και τα συντηρητικά μπορεί να αυξάνουν το χρόνο ζωής των καλλυντικών αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το δέρμα σου.

Τα συστατικά αυτά συνδέονται με ορμονολογικές διαταραχές και με καρκίνο του στήθους.

Γι’ αυτό φρόντισε να χρησιμοποιείς περισσότερο φυτικά καλλυντικά που έχουν συστατικά από φρούτα μέχρι λαχανικά.
medicalnews.gr

Ληστές μπήκαν στο σπίτι του Χάρυ Κλυνν

Ανυπολόγιστης αξίας είναι οι ζημιές που προκάλεσαν οι ληστές που εισέβαλλαν για δεύτερη φορά στο ανακαινισμένο σπίτι του δημοφιλούς ηθοποιού Χάρυ Κλυνν στο Μεταξουργείο, και το έκαναν φύλλο και φτερό.

Μιλώντας στο περιοδικό Ciao ο ηθοποιός ανέφερε ότι οι ληστές ξήλωσαν μέχρι και τα καλώδια του ρεύματος και τα σώματα του καλοριφέρ, ενώ πήραν σχεδόν όλα τα καινούργια οικοδομικά υλικά και τα είδη υγιεινής.

Μάλιστα ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος του είπε πως θα ήταν καλύτερα να μην δει το σπίτι, για να μη στεναχωρηθεί από τα χάος που άφησαν πίσω τους οι αετονύχηδες.

H Lady Gaga και ο έρωτας της με ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Κρήτη

Μετά τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου ότι η Lady Gaga πρόκειται να χτίσει το "παλάτι των ονείρων της" στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε οικόπεδο που αγόρασε το 2010 στην Ελούντα, σήμερα ξένα δίκτυα αποκαλύπτουν ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης αστραπής της εκκεντρικής τραγουδίστριας στην Κρήτη βρήκε τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο ιδιοκτήτη γνωστού εστιατορίου.

Συγκεκριμένα τo δίκτυο Entertaiment STV, αναφέρει ότι η Lady Gaga είναι τρελά ερωτευμένη με ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Πλάκα, ονόματι Giovanni.

Οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο κατάστημα του Giovanni και η Lady, που ποτέ δεν μένει απαρατήρητη, βρήκε άλλον ένα λόγο για να επισκέπτεται το νησί.

Πηγή που επικαλείται το δίκτυο αναφέρει ότι η τραγουδίστρια θέλει συνεχώς να βρίσκεται στο πλευρό του έρωτά της και το παλάτι αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων που χτίζει στην Ελούντα, μαρτυρά ότι η Lady Gaga ήρθε στην Κρήτη για... να μείνει.

Ο Giovanni μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το Entertaiment STV, της μαθαίνει ελληνικά κάτι το οποίο της είναι από ότι φαίνεται ευχάριστο, καθώς η ίδια, σε εμφάνισή της στη Σαντορίνη το 2012 είχε εντυπωσιάσει, όπως φανερώνει και το παρακάτω βίντεο, με τις γνώσεις της στην ελληνική.

Συλλήψεις 17 ατόμων για χρέη στο Δημόσιο

Μπαράζ συλλήψεων το πρωί σε ολόκληρο το νομό Αττικής, καθώς οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη συνολικά... 17 φυσικών προσώπων, με την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο.
Οι συλλήψεις έγιναν μεταξύ άλλων σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Μελίσσια, Παλλήνη και Γέρακα. Σε εννέα περιπτώσεις τα χρέη ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ, ενώ σε τρεις από αυτές αφορούν χρέη εκατομμυρίων. Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι διευθύνοντες σύμβουλοι ανωνύμων εταιρειών ή ιδιοκτήτες μικρότερων επιχειρήσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
newpost.gr

Χειροβομβίδα για τον επιχειρηματία που κατήγγειλε το σκάνδαλο στο Ανάπτυξης

Φωτο αρχείου
Ενα περίεργο περιστατικό απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

Στο αυτοκίνητο του 61χρονου ξενοδόχου κ. Αρη Μάρκου, ο οποίος τον Μάρτιο του 2012 είχε καταγγείλει κυκλώματα διαφθοράς στο Υπουργείο Ανάπτυξης, βρέθηκε ρωσική χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, μαζί με απειλητικό σημείωμα.

Η χειροβομβίδα εξεράγη μετά από παρέμβαση των πυροτεχνουργών του Στρατού. Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρισκόταν έξω από το σπίτι του, στα Λευκάκια Αργολίδας και η χειροβομβίδα ήταν ακουμπισμένη στο κάτω μέρος του παρμπρίζ.

Οι καταγγελίες του κ. Μάρκου είχαν οδηγήσει στην επ' αυτοφώρω σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ δύο επίορκων υπαλλήλων του Τμήματος Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, την ώρα που έπαιρναν μίζα περίπου 120.000 ευρώ για να επιτρέψουν την χρηματοδότηση, με κοινοτικά κονδύλια, ξενοδοχειακής μονάδας του στην περιοχή του Ναυπλίου.

Προ μερικών ημερών ο ίδιος επιχειρηματίας με επιστολή του κατηγορεί υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι παρα την επ' αυτοφώρω σύλληψη των υπαλλήλων ακόμη και σήμερα δεν επιτρέπουν την πλήρη εκταμίευση του ποσού επιχορήγησης.

tovima.gr

Στην Τράπεζα Πειραιώς πέρασε η "υγιής" Αγροτική Τράπεζα

Τον διαχωρισμό της Αγροτικής Τράπεζας σε "καλή" και "κακή" τράπεζα, και τη μεταβίβαση του "καλού" τμήματος που περιλαμβάνει καταθέσεις 15 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, ενέκρινε, με απόφασή της, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση, όπως αναφέρει η ΤτΕ, ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και εν γένει της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε υποβάλλει σχετική αίτηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία και εγκρίθηκε.

Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Η Τράπεζα Πειραιώς από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία "ATEbank". Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Μετά την απορρόφηση της Αγροτικής ο Όμιλος της Πειραιώς θα διαθέτει σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.

Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.

Φωτογραφίες από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012

Κολοσιαία γκάφα με το ανύπαρκτο tweet της γερμανίδας αθλήτριας που υποτίθεται έβριζε τους Έλληνες!

- Έσπευσαν να αποδώσουν στη Νατάσα Κέλερ την φράση:"Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλ...ες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά".
- Ανάγκασαν την Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή να προβεί σε διάψευση
- "Ελληνες" έμπαιναν στον λογαριασμό της κοπέλας στο Facebook και την έβριζαν!


Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλούν όλα όσα διαδραματίζονται από το πρωί με αφορμή ένα υποτιθέμενο tweet της σημαιοφόρου της Γερμανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνας και αρχηγού της ομάδας χόκεϊ της Γερμανίας, Νατάσας Κέλερ.

Έλληνες έκαναν μια πλάκα μεταξύ τους στο διαδίκτυο αποδίδοντας στην Κέλερ το εξής σχόλιο: "Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλ...ες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά".

Αμέσως και χωρίς να κάνουν έστω μια υποτυπώδη έρευνα, πολλά blog, site αλλά και κολοσσοί όπως η Yahoo! αναπαρήγαγαν την είδηση αποδίδοντας στην αθλήτρια την φράση αυτή.

Το blog μας αγνόησε αυτές τις εθνικιστικές αηδίες ενώ το Newsit, από την πρώτη στιγμή, ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχόλιο της αθλήτριας.

Γράφει, χαρακτηριστικά το Newsit: "Mε θλίψη διαπιστώσαμε ότι κάποιοι που αισθάνονται περισσότεροι Έλληνες από κάποιους έσπευσαν να επισκεφθούν την σελίδα της αθλήτριας στο facebook και να την βρίζουν στα ελληνικά αλλά και στα γερμανικά.

Κάποιοι, ακόμα πιο Έλληνες από όλους μας, έφτιαξαν και γκρουπ στο facebook με το οποίο καλούν την ΔΟΕ να αποκλείσει την Γερμανίδα αθλήτρια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στην παγίδα έπεσε και η Χρυσή Αυγή η οποία με ανακοίνωσή της καταδίκασε την αθλήτρια Νατάσα Κέλερ για το υποτιθέμενο ρατσιστικό tweet της κατά Ελλήνων αθλητών, προφανώς επηρεασμένη από το σάλο που προκλήθηκε σε μερίδα ελληνικών Μέσων καθώς και σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης".

Όλη η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

Οι αποχαυνωμένοι και άβουλοι πολίτες της Γερμανίας, με τρανταχτό παράδειγμα την αθλήτρια Κέλερ, να πάψουν να πιστεύουν τις ανοησίες του Focus και του Spiegel. Οι Έλληνες αθλητές θα αντιμετωπίσουν με παγερή αδιαφορία τις προκλήσεις αυτές και θα αποδείξουν στον στίβο την ελληνική υπεροχή και ανωτερότητα. Καλούμε την Ολυμπιακή Επιτροπή να αποβάλει πάραυτα την εν λόγω αθλήτρια για ρατσιστικό σχόλιο.

Παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο


Η γερμανική Ολυμπιακή αποστολή, σε επικοινωνία με την ΕΟΕ, διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που έφεραν τη σημαιοφόρο της ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Νατάσα Κέλερ, να έχει αναρτήσει στο twitter σχόλιο εναντίον των Ελλήνων. Επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια δεν έχει καν λογαριασμό στο συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης και ότι το θέμα δημιουργήθηκε από την Ελλάδα.

Επισημαίνουν δε, ότι σέβονται τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και μάλιστα σε ένδειξη καλής θέλησης, αντιπροσωπεία της γερμανικής αποστολής, θα επισκεφθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...