Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αποδοκίμασαν τον Πάγκαλο στο Ηράκλειο- Δεν τον άφησαν ούτε να πιει τον καφέ του

Tα... άκουσε για τα καλά ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο της Κρήτης, αφού οι θαμώνες δεν τον άφησαν να πιει ούτε τον καφέ του.

Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όπως αναφέρει το prismanews.gr βρίσκεται για ιδιωτική επίσκεψη στη Κρήτη. Ωστόσο η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους κατοίκους οι οποίοι τον αποδοκίμασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού-Βενιζελείου Νοσοκομείου Νίκος Κοκκίνης που τον συνόδευε κατά τη διάρκεια της βόλτα τους στην περιοχή κάθισαν σε ένα από τα καφενεία του χωριού.

Οι θαμώνες αναγνώρισαν αμέσως τον πρώην υπουργό και γρήγορα άρχισαν τα σχόλια και οι φραστικές αποδοκιμασίες, τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η κατάσταση φάνηκε να οξύνεται, καθώς το πλήθος που αποδοκίμαζε τον κ. Πάγκαλο όλο και μεγάλωνε, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός και Νίκος Κοκκίνης να αποχωρήσουν από την καφετέρια.

VIDEO - Βουτσάς: 'Οποιον βλέπει στον ύπνο της η Καραγιάννη τον χάνουμε...

Ο Κώστας Βουτσάς βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής 'Πρωινό ΑΝΤ1" και προχώρησε σε πολλές αποκαλύψεις :" Η καθεμιά (σ.σ. από τις παλιές ηθοποιούς) είχε τη χάρη της.", δήλωσε " Ήταν διαφορετικές, δεν ήταν φτιαχτές, ήταν αληθινά ωραίες γυναίκες".

Τι είπε για τις κατακτήσεις του Αλέκου Αλεξανδράκη και γιατί τον αποκάλεσε "μυλωνά";

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ...μεταφυσικό χάρισμα της Μάρθας Καραγιάννη. Σε επισήμανση του δημοσιογράφου, ότι "όποιον βλέπει η Μάρθα Καραγιάννη στον ύπνο της, τον χάνουμε"  ο αγαπημένος ηθοποιός είπε :"Το ξέρω. Της έχω πει, αν με δει στον ύπνο της να ξυπνήσει αμέσως!".

Όταν η συζήτηση έφτασε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κώστας Βουτσάς είπε : " Η Αλίκη υπήρξε φαινόμενο διεθνούς φήμης. Ήταν η γυναίκα  που ανέβασε τα κασέ των ηθοποιών. Ο μηνιαίος μισθός ενός ηθοποιού ήταν 1400 δρχ. Εγώ έπαιρνα 6000 δρχ μεροκάματο".

Και εδώ έρχεται η έκπληξη. Του άρεσε σαν γυναίκα η Αλίκη Βουγιουκλάκη; " Δεν ξέρω αν μου άρεσε σαν γυναίκα. Είχε τόση ακτινοβολία που νικούσε τη γυναικεία της φύση".

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1".

ΙΣΑ: Αγωγές γιατρών κατά των ασφαλιστικών ταμείων!

Ο ΙΣΑ καλεί όλους τους ιατρούς - μέλη του να προβούν άμεσα σε δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων ιατρικών αμοιβών κατά όλων των ασφαλιστικών ταμείων που εξακολουθούν να τους οφείλουν αμοιβές για τα έτη 2010 και 2011. Εξαιρούνται οι γιατροί  που έχουν συνάψει συμβάσεις factoring, καθώς αυτοί έχουν εκχωρήσει το σχετικό δικαίωμα στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η νομική υπηρεσία του ΙΣΑ θα προσφέρει την απαραίτητη νομική βοήθεια σε όλα τα μέλη του ΙΣΑ, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα βαρύνονται με τα έξοδα κατάθεσης της αγωγής. Ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα καθορίσει την οργανωμένη διαδικασία του ΙΣΑ με απόφαση του Δ.Σ. Οι ώρες υποδοχής της νομικής υπηρεσίας θα είναι Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από 10.30 έως 12.30. Ο ΙΣΑ θα σταθεί αρωγός για την εκδίκαση των εν λόγω αγωγών.

Στο νοσοκομείο ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Στο νοσοκομείο μπήκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο λόγος; Ο γνωστός παρουσιαστής υποβλήθηκε σε μια μικρή επέμβαση στο διάφραγμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE η επέμβαση ήταν απολύτως επιτυχής και όλα πήγαν καλά.
Ο Γρηγόρης είχε προγραμματίσει τη συγκεκριμένη επέμβαση-ρουτίνας με τον θεράποντα ιατρό του και έτσι βρέθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αν και πρόκειται για πολύ απλή επέμβαση, ο γνωστός παρουσιαστής ήταν λίγο ανήσυχος, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά για εκείνον.
Η εγχείριση διαφράγματος που έκανε, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και έχει ως στόχο να σταματήσει οποιοδήποτε αναπνευστικό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τον ασθενή και να τον ανακουφίσει.
Ο γιατρός του και διευθυντής του τμήματος ΩΡΛ κ. Παπάζογλου ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγχείρηση διαφράγματος στον Γρηγόρη, ο οποίος και θα επιστρέψει στο σπίτι του για να αναρρώσει πλήρως.

«Ανατροπή»: Σύγκρουση για το ευρώ

Σύγκρουση για το ευρώ. Μια μεγάλη συζήτηση στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012, στις 23.15 στο MEGA.

Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές. Τα προγράμματα των κομμάτων για την οικονομία. Η μάχη για την πρώτη θέση. Ο φόβος για το ευρώ και την Ευρώπη.

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι: από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Μιχελάκης, από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο Δημήτρης Παπαδημούλης, από το ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου, από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, από τη «Δημοκρατική Αριστερά» ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο επικοινωνιολόγος Λευτέρης Κουσούλης.
«Ανατροπή», τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 στις 23.15 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Εκλογές στο STAR και με Γιώργο Τράγκα!

Μέσα από το διευρυμένο δελτίο ειδήσεων ο Παναγιώτης Στάθης θα ξεκινήσει από τις 18:50 της 17/6 τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Οι πολιτικοί συντάκτες του Star θα βρίσκονται στα στρατηγεία των κομμάτων. Ζωντανές ανταποκρίσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από το υπουργείο Εσωτερικών για νέα από τα εκλογικά τμήματα και την πρόοδο των καταμετρήσεων.

Στο στούντιο θα φιλοξενηθούν προσωπικότητες από τον δημοσιογραφικό και τον πολιτικό χώρο. Σχολιάζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Τα Νέα Γιώργος Παπαχρήστου. Ο εκδότης Γιώργος Τράγκας δίνει το δικό του στίγμα στον σημαντικό αυτό εκλογικό αγώνα.

Τον γενικό συντονισμό από το control room θα έχει ο Γενικός Δ/ντης Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος θα συζητήσει και από το στούντιο με τους καλεσμένους και θα εκθέσει σκέψεις και συμπεράσματα.

Η μετάδοση από το Star θα ολοκληρωθεί στις 22:00.

Θα συνεχίσουμε με την ελληνική κωμωδία «Γάμος αλά ελληνικά». Κατά τη διάρκεια, που οι τηλεθεατές του Star θα παρακολουθούν την ταινία, θα περνάει κρόουλ με την πορεία των αποτελεσμάτων.

Τις δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΣΡ, θα οργανωθούν 3 τραπέζια πολιτικών συζητήσεων με καλεσμένους από όλα τα κόμματα. Τις συζητήσεις θα διευθύνει η δημοσιογράφος και Δ/ντρια των On Line Media, Μάρα Ζαχαρέα. Οι ημερομηνίες των μεταδόσεων δεν έχουν ακόμα οριστεί.

Δύσκολες ώρες για την Ελεάννα Τρυφίδου

Γιατί σταμάτησε από τη ραδιοφωνική της εκπομπή με τον Γιώργο Λιάγκα;


Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η απουσία της Ελεάννας Τρυφίδου από τη ραδιοφωνική εκπομπή που έχει μαζί με τον Γιώργο Λιάγκα. Ένα πρόβλημα με την υγεία της, οδήγησε εσπευσμένα την παρουσιάστρια στο χειρουργικό κρεβάτι.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η Espresso,η Ελεάννα βρέθηκε από το σινεμά στο χειρουργείο. Το βράδυ της Τρίτης πήγε στον κινηματογράφο με την παρέα της, χωρίς να μπορεί να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Το ατύχημα που είχε την οδήγησε στο νοσοκομείο καθώς οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν πως έχει σπάσει τον αστράγαλό της σε τρία σημεία και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογράφος θα μείνει τουλάχιστον δύο εβδομάδες μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως.

Τη φυλάκισαν και την εξέδιδαν καθημερινά για 40€!

Η 18χρονη ήταν αναγκασμένη να ζει καθημερινά ένα μαρτύριο, στα χέρια του ζευγαριού, που της έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις...


Kύκλωμα μαστροπών φαίνεται ότι χτύπησε η Ασφάλεια Λευκάδας. Ζευγάρι Βούλγαρων εξέδιδε έναντι 40 ευρώ, 18χρονη ομοεθνή τους που είχαν φέρει από την Βουλγαρία την 1η Μαρτίου και την κρατούσαν σε σπίτι στους Τσουκαλάδες.

Παραπλανώντας τους φτωχούς γονείς της, πήραν την κοπέλα από τη χώρα της με την υπόσχεση να την αποκαταστήσουν. Όταν έφτασε όμως στη χώρα μας, άρχισε το καθημερινό της μαρτύριο. Τη φυλάκισαν και την ανάγκαζαν να εκδίδεται.

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ (31-05-2012) μετά από τηλεφωνικό ραντεβού που έκλεισαν άνδρες της Ασφάλειας μαζί τους όπου πήγαν στο συγκεκριμένο ραντεβού στο κέντρο της Λευκάδας με την κοπέλα. Την στιγμή που πήραν τα χρήματα έγινε και η σύλληψή τους.
Σύμφωνα με το dete.gr, η κοπέλα, προστατεύεται από την αστυνομία σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου ενώ οι μαστροποί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

«Έρευνα»: Η Ελλάδα στις 18 Ιουνίου

Την επομένη μέρα των εκλογών η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί καλείται να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα. Τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση; Ποιές θα είναι οι προτεραιότητές της; Τι περιθώρια διαπραγμάτευσης θα έχει; Ποιά Ευρώπη θα βρει απέναντί της;


Την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 23:10 στο MEGA, η Έρευνα με τον Παύλο Τσίμα θέτει τα παραπάνω ερωτήματα σε 4 Έλληνες οικονομολόγους: Τον Aιμίλιο Αυγουλέα, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, τον Γιάννη Βαρουφάκη, τον Αρίστο Δοξιάδη και τον Νίκο Χριστοδουλάκη

Παράλληλα, ο Παύλος Τσίμας ταξιδεύει στο Παρίσι και συζητά με τον οικονομικό σύμβουλο του νέου Γάλλου Προέδρου Francois Hollande, για την επόμενη μέρα των ελληνικών εκλογών.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 23:10 στο MEGA

Φθιώτιδα:''Έγινα ληστής από ανάγκη - Δεν είχα ούτε για τσιγάρα''!

Ένας κάτοικος της περιοχής, φόρεσε μαντήλι στο πρόσωπο, πήρε μαχαίρι και ακινητοποίησε γυναίκα υπάλληλο...


Η ληστεία έγινε στις 22.30 το βράδυ της Πέμπτης (31-05-2012) σε βενζινάδικο που βρίσκεται στο 2ο χλμ. Λαμίας-Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες lamiareport.gr, ο 49χρονος Λαμιώτης αιφνιδίασε την υπάλληλο του πρατηρίου όταν εμφανίστηκε μπροστά της ξαφνικά κρατώντας μαχαίρι και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι.

Της είπε ''δώσε τα λεφτά''. Η τρομοκρατημένη γυναίκα του έδωσε 300 ευρώ που είχε πάνω της και ο ληστής έφυγε τρέχοντας στο σκοτάδι. Η υπάλληλος ενημέρωσε την αστυνομία που κινητοποιήθηκε άμεσα και άρχισε να χτενίζει την ευρύτερη περιοχή.

Τριάντα λεπτά αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν τον 49χρονο να κινείται στην περιοχή της έκθεσης, κοντά στα σχολεία και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 49χρονος δεν έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη από την ανέχεια και την απελπισία.

Δεν είχε να πάρει ούτε τσιγάρα, όπως είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς...

Γραφείο επικοινωνίας στην Ερέτρια για Ρώσους Επισκέπτες και Επιχειρηματίες

Tη δημιουργία γραφείου επικοινωνίας που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και θα παρέχει πληροφορίες σε όσους Ρώσους επιθυμούν να ταξιδέψουν ή ακόμη και να συνάψουν εμπορικές σχέσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου Ερέτριας, αποφάσισαν ο δήμος Ερέτριας και το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας, στο πλαίσιο του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια από τις 24 – 27 Μαΐου. 

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ Βασίλης Βελέντζας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον γενικό διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας και τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Γιούρι Αζάροφ και Βαντίμ Σκριάμπιν αντίστοιχα, αποφάσισαν να προωθήσουν την ανάπτυξη των άμεσων επαφών των επιχειρήσεων, τη συνεργασία μεταξύ των οικονομικών, εμπορικών και τουριστικών οργανισμών και επιχειρήσεων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ερέτρια.

Πλήττει τον εμπορικό κόσμο η διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης στο Μαρμαρ


Την αντίθεσή του δηλώνει και το Επιμελητήριο Ευβοίας στη  διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης στο Μαρμαρι, μετά την απόφαση του Λιμενικού Σταθμού  Μαρμαρίου να διεξαχθεί τελικός εφέτος η  7/ήμερης Εμποροπανήγυρης στο λιμάνι, από 18 έως και 24 Ιουνίου . Στην ανακοίνωση του το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του Λιμενικού Σταθμού πλήττουν καίρια τον εμπορικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Σημειωτέων ότι η απόφαση της επιτροπής του Λιμενικού ταμείου για την διεξαγωγή του πανηγυριού στην συνεδρίαση, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία των μελών αφού κάποια μέλη δηλώσαν την άρνηση τους στη διεξαγωγή της διοργάνωσης, και άλλα μέλη απουσίαζαν. Αναλυτικά:

''Το Επιμελητήριο Ευβοίας με την παρούσα για λόγους δεοντολογίας και συνέπειας προς τον εμπορικό κόσμο του Μαρμαρίου, της Καρύστου, και της ευρύτερης περιοχής, εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την απόφαση του Λιμενικού Σταθμού  Μαρμαρίου να παραχωρήσει χώρο με σκοπό να πραγματοποιηθεί Εμποροπανήγυρη στο Μαρμάρι
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, με τις γνωστές συνέπειες της, έχουν αλλάξει άρδην το επιχειρηματικό τοπίο και οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό, πρέπει να αποτρέψουμε ενέργειες που πλήττουν τις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία, ενέργειες όπως η πραγματοποίηση της Εμποροπανήγυρης στο Μαρμάρι.
Είναι πλέον η στιγμή της προστασίας του επιχειρείν, της έμπρακτης πλέον στήριξης της επιχειρηματικότητας. Είναι η στιγμή όλοι οι φορείς μαζί, να δράσουμε αποφασιστικά μέσα από εποικοδομητική συνεργασία.
Προς την κατεύθυνση αυτή θέτουμε υπ' όψιν τα κάτωθι:
- Την άρνηση του Δήμου Καρύστου - ως ο πλέον αρμόδιος φορέας - για την ανάληψη πραγματοποίησης της Εμποροπανήγυρις, κατανοώντας τα προβλήματα που δημιουργεί στο στεγασμένο εμπόριο των γύρω περιοχών.
- Το διαδικαστικό μέρος που πρέπει να αναλάβετε για την διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης όπως πυρασφάλεια, δημοπράτηση παραγκών και άλλα που πρέπει να φέρει εις πέρας ο φορέας σας.
Είμαστε σίγουροι ότι διαισθανόμενοι τις απαιτήσεις και τα μηνύματα των καιρών και της χώρας, θα πράξετε με γνώμονα τα συμφέροντα των τοπικών επιχειρήσεων και του τόπου μας. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε καθημερινά, σας καλούμε να αφουγκραστείτε τον παλμό της κοινωνίας και της αγοράς, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την διασφάλιση ενός υγειούς πλαισίου αναφοράς μέσα στο οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί η τοπική ευημερία της περιοχής.
 
 
 

Συμβουλές για ένα λαμπερό χαμόγελο

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξέρετε ότι πρέπει να γίνεται βούρτσισμα των δοντιών για 2 λεπτά, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Δεν χρειάζεται να βάζετε πολλή δύναμη, γιατί μπορεί να πληγώσουμε τα ούλα μας. Η σωστή κατεύθυνση της οδοντόβουρτσας είναι από πάνω προς τα κάτω στην άνω γνάθο και από κάτω προς τα πάνω στην κάτω γνάθο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να βουρτσίζουμε και την εσωτερική επιφάνεια με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, όπως και την εξωτερική.

- Σημαντικό είναι επίσης να καθαρίζουμε και τη γλώσσα σας προκειμένου να απομακρύνονται τα βακτήρια που φωλιάζουν σ’ αυτήν. Το βούρτσισμα απομακρύνει την οδοντική πλάκα, η οποία σχηματίζεται πάνω στα δόντια από υπολείμματα τροφών και μικροβίων.

- Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά που τρώμε και περιέχουν πολλή ζάχαρη προκαλούν τερηδόνα. Όσο πιο πολλές φορές την ημέρα τρώτε προϊόντα με ζάχαρη, τόσο περισσότερα οξέα δημιουργούνται συνεχώς και απειλούν την αδαμαντίνη των δοντιών σας. Καλό είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας αφού φάμε κάποιο γλυκό και να μην τρώμε πολλές φορές την ημέρα γλυκά. Τα γλυκά πριν το βραδινό ύπνο είναι ό,τι χειρότερο, ειδικά αν δεν τα βουρτσίσουμε αμέσως μετά, κι αυτό γιατί τη νύχτα παράγεται πολύ λίγο σάλιο.

- Το βούρτσισμα μετά το φαγητό είναι ό,τι καλύτερο. Αν όμως αυτό είναι αδύνατον, επειδή μπορεί να βρισκόμαστε έξω, καλό θα ήταν τουλάχιστον να ξεπλύνουμε το στόμα σας με νερό.

- Τα δόντια έχουν μία ελαφρά κιτρινωπή απόχρωση. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ειδικές οδοντόκρεμες προκειμένου να γίνουν τα δόντια τους πιο λευκά και λαμπερά. Προσοχή όμως, γιατί η υπερβολική χρήση τέτοιων προϊόντων μπορεί να τα βλάψει. Γι’ αυτό καλό είναι να συμβουλευτούμε πρώτα με τον οδοντίατρό μας.

- Τέλος, όσο και να τα φροντίζουμε καθημερινά, επιβάλλεται μια τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο για την πρόληψη τυχόν προβλήματος.

Συνήγορος του Πολίτη: Αυξάνεται η γενικευμένη και τυφλή ρατσιστική βία

Για «ποιοτική αναβάθμιση» της γενικευμένης τυφλής ρατσιστικής βίας και για σοβαρές ανεπάρκειες της εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής και εν γένει της διοίκησης με αποτέλεσμα τη δημιουργία επικίνδυνων εντάσεων, κάνει λόγο ο Συνήγορος του Πολίτη με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Πάτρα. 

 
Η ανεξάρτητη Αρχή, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, από το 2007 είχε μεταξύ άλλων επισημάνει ότι ο δημόσιος διάλογος για την προβληματική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του λιμένος Πατρών θα πρέπει να εστιάσει στην προσπάθεια εξεύρεσης λειτουργικών λύσεων, καθώς υπήρχε κίνδυνος επιδείνωσης των προβλημάτων και όξυνσης της υφιστάμενης τότε κατάστασης μέσω προστριβών και της πρόκλησης ή και έντασης φοβικών αισθημάτων και στάσεων.

Τον ίδιο κίνδυνο είχε τονίσει ο Συνήγορος του Πολίτη το 2010, στο έγγραφό του για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας επισημαίνοντας ότι η «οιονεί απόσυρση» του κράτους στη συγκεκριμένη περιοχή παρέχει το πρόσχημα αλλά και το έδαφος για τη δράση ακραίων πολιτικών ομάδων με ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, που επιστρατεύουν βίαιες μεθόδους και προπαγανδίζουν την αυτοδικία.

Τελευταία σχετική παρέμβασης της ανεξάρτητης αρχής ήταν τον Φεβρουάριο 2012, όπου επισήμανε ότι ένα χρόνο μετά τη θέσπιση με το ν. 3907/2011 νέων κανόνων και διαδικασιών για τη χορήγηση ασύλου και άλλων μορφών διεθνούς προστασίας, καμία από τις υπηρεσίες που προβλέπονται δεν έχει ουσιαστικά λειτουργήσει, παρά τις αυξημένες ανάγκες και τα σοβαρά προβλήματα, πράγμα που, πέραν των άλλων, εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Ενόψει των ανωτέρω, ο Συνήγορος του Πολίτη προτίθεται άμεσα να απευθυνθεί και πάλι στους αρμόδιους φορείς με συγκεκριμένες προτάσεις για τη λήψη των αναγκαίων άμεσων και λειτουργικών μέτρων έναντι ενός σύνθετου κοινωνικού φαινομένου, με σεβασμό στις επιταγές του κράτους δικαίου και του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.
You might also like:

Πρωτιά στην κατανάλωση αλκοόλ για τους Έλληνες εφήβους

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία νέας έρευνας για τις συνήθειες των Ελλήνων εφήβων σε σχέση με τους Ευρωπαίους συνομήλικους τους.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, οι μαθητές ηλικίας 15- 16 ετών καπνίζουν λιγότερο συγκριτικά με τον μέσο όρο των συνομηλίκων τους των ευρωπαϊκών χωρών (21% έναντι 28%), ενώ αντίθετα, κάνουν μεγαλύτερη χρήση εισπνεόμενων ουσιών (14% έναντι 9%), αλλά και ηρεμιστικών ή υπνωτικών χωρίς τη σύσταση γιατρού (9% έναντι 6%).

Τα παραπάνω τονίζονται στην ευρωπαϊκή έκθεση αποτελεσμάτων της έρευνας που έγινε σε σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs- ESPAD), υπό την αιγίδα του σουηδικού οργανισμού CAN, της Ομάδας Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία.

Τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτουν από την αντίστοιχη διακρατική έρευνα του 2011 στην οποία συμμετείχαν 36 χώρες της Ευρώπης με ένα σύνολο πάνω από 100.000 μαθητών ηλικίας 15- 16 ετών.
Όσον αφορά το αλκοόλ, ιδιαίτερα επισημαίνεται η μεγάλη διαφορά των μαθητών 15- 16 ετών της Ελλάδας από τους συνομηλίκους τους της έρευνας ESPAD στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο μήνα: η Ελλάδα κατατάσσεται στις τέσσερις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά της έρευνας. Εντούτοις η υπερβολική χρήση αλκοόλ (πέντε ή και περισσότερα ποτά στη σειρά) αναφέρθηκε από σχεδόν παρόμοιο ποσοστό μαθητών αυτής της ηλικίας της Ελλάδας (45%) συγκριτικά με τον μέσο όρο της έρευνας ESPAD (39%). Επίσης, οι μαθητές 15- 16 ετών στην Ελλάδα φαίνεται να καταναλώνουν ποτά χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ απ΄ ό,τι κατά μέσον όρο οι συνομήλικοί τους στις χώρες της έρευνας.

Συγκριτικά με τον μέσο όρο των χωρών της έρευνας, χαμηλότερο είναι το ποσοστό των μαθητών ηλικίας 15- 16 ετών της Ελλάδας που έχουν κάνει χρήση κάνναβης (17% μέσος όρος ESPAD, έναντι 8% Ελλάδας). Τέλος, παρόμοιο είναι το ελληνικό ποσοστό με το αντίστοιχο μέσο όρο της έρευνας όσον αφορά τη χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας εκτός από κάνναβη (ηρωίνη, κοκαΐνη, αμφεταμίνες, κρακ, έκσταση, LSD, μαγικά μανιτάρια, GHB) τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους (6% και 5%, αντίστοιχα).

Η έρευνα ESPAD υλοποιείται από το 1995 με τη συμμετοχή 26 ευρωπαϊκών χωρών, μία εκ των οποίων ήταν και η Ελλάδα.

«Βουτιά» στις τιμές των ενοικίων των ελληνικών γραφείων

Στα 288 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο κυμάνθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2012 τα ενοίκια των πιο «ελκυστικών» γραφείων της Αθήνας, μείωση 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών. Τα αντίστοιχα ενοίκια στη Λισαβόνα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ακίνητης περιουσίας CBRE, διαμορφώθηκαν στα 222 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και είναι τα χαμηλότερα από το δεύτερο τρίμηνο του 1995.

Στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, τα ενοίκια υποχώρησαν σε χαμηλό 12 και 7 ετών, αντίστοιχα, ενώ στο Δουβλίνο ήταν τα χαμηλότερα εδώ και 13 χρόνια και στη Ρώμη και το Μιλάνο στην τελευταία 4ετία.

Η πιο ακριβή αγορά γραφείων της Ευρώπης είναι το West End στο Λονδίνο, όπου τα ενοίκια αντιστοιχούσαν σε 1.195 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Πρόγραμμα LIFE + Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης του Ασωπού Τεχνολογίες και μέτρα αποκατάσταση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Λιβαδειά η συνάντηση εργασίας που οργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με θέμα «Πρόγραμμα LIFE + Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης του Ασωπού : Τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης .»

Στην συνάντηση εργασίας παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Μουρκιώτης Γ., Μπέτσιος Ν. και Μπακομήτρος Κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τόνισε ότι ο Ασωπός αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , αναφέρθηκε στην επίλυση του προβλήματος υδροδότησης της περιοχής με ενέργειες της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και ότι οι ενέργειες της Περιφέρειας και των Δήμων της περιοχής επικεντρώνονται στην κατασκευή ταχυ διυλιστηρίου για την παροχή νερού για αστική χρήση από τον Μόρνο αφενός και αφετέρου στην περιβαλλοντική εξυγίανση της περιοχής με μεταφορά νερού από την Υλίκη. Το αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΚΑ πρέπει σύντομα να χρηματοδοτήσει τις ανωτέρω δράσεις.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση των δράσεων του προγράμματος από εκπροσώπους των εταίρων που συμμετείχαν. 

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση ενός σύνθετου προβλήματος που απειλεί την αειφόρο ανάπτυξη των υπόγειων υδάτων σε πολλές περιοχής τα Ευρώπης Στην Ελλάδα σχετίζεται με τη προστασία της ποιότητας των υπόγειων υδάτων της λεκάνης απορροής του Ασωπού, όπου έχουν ανιχνευτεί υψηλές συγκεντρώσεις ολικού και εξασθενούς χρωμίου. Η παρουσία του εξασθενούς χρωμίου στο υπόγειο νερό σε ορισμένες περιπτώσεις οφείλεται εν μέρει στη γεωγενή προέλευση του χρωμίου, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο τον καθορισμό ποιοτικών στόχων εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά και την επιλογή κατάλληλων μεθόδων επεξεργασίας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης. Τα αποτελέσματα του έργου θα παράσχουν λύσεις σε τεχνικά, κοινωνικά και διοικητικά προβλήματα που προκύπτουν από την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Στο πλαίσιο του έργου έχει προβλεφθεί η εκτέλεση πέντε πιλοτικών δράσεων οι οποίες θα αξιολογήσουν τεχνολογίες επεξεργασίας των υπόγειων υδάτων ως προς την αποτελεσματικότητα τους στην απομάκρυνση του χρωμίου και του εξασθενούς χρωμίου.

Α) Πιλοτική δράση επιτόπου απομάκρυνσης χρωμίου με έγχυση νανοσωματιδίων σιδήρου στα υπόγεια ύδατα.

Β) Πιλοτική δράση με άντληση και βιολογική επεξεργασία υπόγειων υδάτων για την αναγωγή του εξασθενούς χρωμίου σε τρισθενές.

Γ) Πιλοτική δράση μετατροπής του εξασθενούς χρωμίου σε τρισθενές με άντληση και διύλιση έσω φίλτρων στοιχειακού σιδήρου.

Δ) Πιλοτική δράση παρόχθιας ζώνης ελέγχου μέσω φυτεκχύλησης και φυτοσυσσώρευσης του χρωμίου.

Ε) Πιλοτική δράση απομάκρυνσης του χρωμίου μέσω φυτοεξαγωγής και φυτοσταθεροποίησης.

Τίτλοι τέλους για τα Cayenne στους ελληνικούς δρόμους – Τα πουλούν όσο όσο

Πριν από μερικά χρόνια και ενώ η κρίση σιγοέβραζε στην Ελλάδα και ήταν έτοιμη να σκάσει, οι δρόμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είχαν πλημμυρίσει από πολυτελή οχήματα, ενώ την ίδια ώρα η αγορά αυτοκινήτων... δεν προλάβαινε τις παραγγελίες για Porsche Cayenne.

Ωστόσο όπως φαίνεται η κατάσταση άλλαξε αμέσως μετά τα πρώτα εμφανή σημάδια της οικονομικής κρίσης στην αγορά. Τα πολυτελή και δαπανηρά οχήματα σιγά σιγά αποσύρθηκαν από τους δρόμους, ενώ οι ιδιοκτήτες τους υποχρεώθηκαν να τα αποχωριστούν και μάλιστα να τα πουλήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα Δημοκρατία σε δημοσίευμα της μία Ferrari που αγοράστηκε 450.000 ευρώ πριν από λίγα χρόνια στη Θεσσαλονίκη κατέληξε έπειτα από μόλις 3.000 χιλιόμετρα στο ταμπλό να πωληθεί σε αγοραστή από το εξωτερικό αντί 150.000 ευρώ.

Cayenne, που καινούργια πωλούταν αντί 150.000 ευρώ, τώρα από δεύτερο χέρι τιμάται 40.000 ευρώ, ενώ ανάλογα με την παλαιότητα του μοντέλου μπορεί αν τη βρει και κάτω από 15.000 ευρώ.

Μάλιστα οι νέοι αγοραστές των μεταχειρισμένων πολυτελών αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη προέρχονται κυρίως από Γερμανία, Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν

Τρεις τρόποι για τροπικό μαύρισμα, χωρίς ηλιοθεραπεία

Το τροπικό σοκολατί χρώμα είναι θελκτικό για τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Μπορείτε να το αποκτήσετε με τεχνητούς τρόπους χωρίς ηλιοθεραπεία. Σχετικές πληροφορίες δίνει στο Life2day.gr η Έλενα Δερμεντζόγλου -Καθηγήτρια μακιγιάζ – body painter .

Ο πιο γνωστός τρόπος για γρήγορο μαύρισμα και με αρκετά μεγάλη χρονική διάρκεια είναι το solarium. Επισκεφτείτε κάποιο χώρο που παρέχει αυτή την υπηρεσία και σε 5 έως 10 λεπτά κάθε δύο μέρες αρχίζει να γίνεται ορατό το σοκολατένιο χρώμα που όλοι επιθυμούμε. Το κόστος κυμαίνεται από 7 έως 12 ευρώ και δεν συνιστάται σε δέρματα με μεγάλες πανάδες στο πρόσωπο ή στο σώμα γιατί ίσως να γίνουν πιο ορατές. Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Self –tan

Η κρέμα self –tan προσφέρει την δυνατότητα του στιγμιαίου μαυρίσματος στο σπίτι , χωρίς να έχει μεγάλη διάρκεια . Πρόκειται για ενυδατικές κρέμες που υπάρχουν στο εμπόριο και η ιδιαιτερότητά τους είναι να χαρίζουν ένα ελαφρύ μαύρισμα στην επιδερμίδα.

Χρήση

Η χρήση γίνεται μετά από το καθημερινό σας μπάνιο εφόσον έχετε απλώσει την κρέμα ομοιόμορφα και με προσοχή. Περιμένετε 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί καλά. Η επιδερμίδα αποκτά σιγά σιγά χρυσαφένια αλλά διακριτική απόχρωση. Δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση σε γυναίκες που κάνουν αποτρίχωση με κερί γιατί το χρώμα φεύγει και δημιουργεί διχρωμίες.

Μαύρισμα με ψεκασμό

Ένας όχι και τόσο γνωστός τρόπος για άμεσο μαύρισμα είναι η διαδικασία του ψεκασμού. Ο ψεκασμός γίνεται ομοιόμορφα σε όλο το σώμα με ειδικό χρώμα κατάλληλο για την επιδερμίδα. Εάν έχετε το βράδυ μια επίσημη έξοδο και έχετε ονειρευτεί να βάλετε το φόρεμα με τη πλάτη έξω και το χρώμα του είναι τέτοιο που δεν έχει αντίθεση καμία με την επιδερμίδα σας τότε επισκεφτείτε τους ειδικούς χώρους που παρέχουν αυτή την υπηρεσία με πέντε έως δεκαπέντε λεπτά έχετε μαύρισμα σαν να γυρίσατε μόλις από τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Το αποτέλεσμα είναι πολύ προσωρινό και φεύγει αμέσως ακόμα και με το μπάνιο.

Λαμία: Ηλικιωμένος πέρασε STOP και χτύπησε μηχανάκι με μητέρα και παιδί!

Το τροχαίο έγινε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Έσλιν και Δροσοπούλου στο κέντρο της πόλης.


Ο 75χρονος οδηγός του λευκού αγροτικού παραβίασε το STOP της Έσλιν και παρέσυρε το μηχανάκι που κινούταν κανονικά επί της Δροσοπούλου.

Όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας στο LamiaReport, ο παππούς όχι μόνο δεν είδε το STOP αλλά κόρναρε κιόλας για να κάνει στην άκρη το μηχανάκι.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, μετά τη σύγκρουση, το μηχανάκι το οποίο οδηγούσε 29χρονη και στο οποίο είχε και το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι της, έπεσε πάνω και σε άλλο παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
 
Η μητέρα κράτησε κυριολεκτικά το παιδί στον αέρα για να μην τραυματιστεί, με αποτέλεσμα να χτυπήσει η ίδια με το κεφάλι στο αυτοκίνητο. Δυστυχώς δεν φορούσε κράνος, ούτε η μητέρα, ούτε το παιδί.

Οι περαστικοί, αλλά και οι καταστηματάρχες, που πετάχτηκαν έξω βλέποντας τη σκηνή, έκαναν τον σταυρό τους, που κατ΄αρχήν δεν χτύπησε το κοριτσάκι και πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στη μητέρα που αιμορραγούσε.

Ευτυχώς δεν έδειχνε να έχει τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο μεταφέρθηκε μαζί με το παιδί στο νοσοκομείο Λαμίας.

ΒΙΝΤΕΟ - Έπινε ουζάκια και έχασε το πλοίο

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε στο Κατάκολο, προκειμένου να μεταφερθεί με μία λάντζα, στο κρουαζιερόπλοιο το οποίο έχασε, επειδή έπινε ουζάκια, ένας Γάλλος τουρίστας.

2011, Costa Favolosa, Trieste - 006_FD.jpg
 Costa Favolosa, (Photo credit: Giuliano Luis)
Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί. Από νωρίς στο λιμάνι είχαν δέσει τα κρουαζιερόπλοια Costa Favolosa, MSC Musica kai Black Watch, μεταφέροντας πάνω από 9.000 τουρίστες.

Όπως φαίνεται, ο Γάλλος τουρίστας, που έτρωγε σε κατάστημα του Κατακόλου, πέρναγε καλά και ξεχάστηκε, με αποτέλεσμα το κρουαζιερόπλοιο να σαλπάρει χωρίς αυτόν.

Με το σακίδιο στον ώμο, άρχισε να τρέχει πανικόβλητος στην αποβάθρα, να φωνάζει.
Μάταια όμως, το πλοίο όλο και απομακρυνόταν!

 Η αγωνία του και η απόγνωσή του είχαν φτάσει στο κατακόρυφο, όταν, σαν από μηχανής θεός, παρουσιάστηκε ο καπετάνιος της λάντζας «Μίμης Γ.».

Ο καπετάνιος, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα την ελληνική φιλοξενία, ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τον καπετάνιο του Costa Favolosa ότι από το κρουαζιερόπλοιο έλειπε ένας επιβάτης.

Το καράβι σταμάτησε μεσοπέλαγα και το «Μίμης Γ.» μετέφερε τον άνδρα στο πλοίο, δίνοντας αίσιο τέλος στην περιπέτειά του.

Tον μάγεψαν σουβλάκι και ούζο και έχασε το πλοίο από Newscaster
Πηγή: iliapress.gr
Enhanced by Zemanta

Φ. Κουβέλης: "Κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή στην ευρωζώνη"

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Real fm τόνισε την ανάγκη «να πραγματοποιηθεί μία προοδευτική κυβέρνηση με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο στη βάση μιας συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας»

«Η κόκκινη γραμμή για εμάς για τη συνεργασία είναι η παραμονή στην ευρωζώνη», προσέθεσε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί σε κυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε επίσης ότι, «η οικουμενική κυβέρνηση εκφράζει την επιθυμία των πολιτών, η οικουμενική προβάλει ως η πιθανότερη εκδοχή».

Αναφορικά με την έκθεση της ΕΤΕ τόνισε ότι: «η στιγμή που θέλησε η ΕΤΕ να μιλήσει για την επιστροφή στη δραχμή είναι ακατάλληλη και αποτελεί παρέμβαση στο προεκλογικό τοπίο».

Σκιαδαρέσης: «Χρωστάω την καριέρα μου στη φάτσα μου»

Σε εβδομαδιαίο περιοδικό έδωσε συνέντευξη γνωστός Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κατά κάποιο τρόπο πιστεύει ότι χρωστάει την καριέρα του στη.. φάτσα του.

Μιλώντας στο περιοδικό ΕΓΩ WEEKLY, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ανέφερε για το αν η εμφάνιση του ηθοποιού παίζει σημαντικό ρόλο: «Πολύ. Κατά κάποιον τρόπο, πιστεύω ότι χρωστάω την καριέρα μου στη... φάτσα μου! Μου το είχαν πει και στα πρώτα μου βήματα. Στην αρχή, δεν έκανα τίποτα εγώ, απλώς έστελνα φωτογραφίες με το πρόσωπό μου. Για κάποιο λόγο, "γράφει" και ενδιαφέρει τους κινηματογραφιστές».

Παράλληλα, δήλωσε ότι όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας και όχι ηθοποιός, ενώ πρόσθεσε ότι γράφτηκε στην δραματική σχολή για να πάρει αναβολή από το στρατό.
Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, είπε: «Eιδικά τα δύο τελευταία χρόνια, αναρωτιέμαι τι θα κάνω και πως θα ζήσω τα παιδιά μου».

H Ελεονώρα Μελέτη λίγο πριν γίνει ξανθιά... αποκαλύπτει!

Λίγο πριν αλλάξει γι΄ ακόμη μια φορά το χρώμα των μαλλιών της, υιοθετώντας το καλοκαιρινό ξανθό look που ομολουγμένως της πάει, η κοκκινομάλλα Ελεονώρα Μελέτη φωτογραφήθηκε για το περιοδικό free press Νοτίων Προαστίων «Life» απαντώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια σε... δύσκολες ερωτήσεις! Η Ελεονώρα μιλώντας για την αναγνωρισιμότητα και αν την ενοχλεί δήλωσε: «Δε μπορώ να πω ότι με ενοχλεί η αναγνωρισιμότητα και θα σου πω γιατί. Πρώτον, εγώ την εισπράττω ως ενέργεια από τον κόσμο και μ’ αρέσει. Δεύτερον, δεν το εκμεταλλεύομαι. Τρίτον, την έχω συνηθίσει, οπότε είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Η ζωή μου είναι πλέον φυσιολογική έτσι, που κάποτε δεν ήταν, γιατί μου πήρε και καιρό να τη συνηθίσω. Έχω νιώσει όμως ότι μπορεί να εμποδίζει ανθρώπους γύρω μου στο να είναι άνετα πραγματικά ο εαυτός τους και να με υπολογίζουν στη ζωή τους λόγω της μεγάλης αναγνωρισιμότητας». 

Η παρουσιάστρια του Star απάντησε και κατά πόσο λαμβάνει υπ΄ όψιν της τις κριτικές. «Η κριτική είναι τέχνη. Και η κριτική για μένα για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να είναι εποικοδομητική και όχι καταδικαστική. Διότι αν βγαίνει καταδικαστικά, έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα έπρεπε να έχει, που είναι η βελτίωση του προσώπου ή της κατάστασης ή της περίστασης ή της εκπομπής ή του προϊόντος. Στην Ελλάδα η κριτική δεν ασκείται από όλους σωστά. Άργησα να το καταλάβω. Δε διαβάζω τις κριτικές. Δε διαβάζω τίποτα που να με αφορά. Και είμαι υγιής. Από κει και έπειτα όμως υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους εκτιμώ πάρα πολύ και ζητάω την άποψή τους και τη γνώμη τους γιατί ξέρω ότι απλώς δεν θα μου πούνε ούτε κάτι για να με ισοπεδώσουν, αλλά ούτε κάτι για να μου χαϊδέψουν τα αυτιά. Και είναι ελάχιστοι αυτοί και από το χώρο μας, αλλά και από το περιβάλλον μου».

Δε δίστασε ακόμη να μιλήσει και για την υποτιθέμενη κόντρα με την Ελένη Μενεγάκη, τονίζοντας πως όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι των media. «Tο στερεότυπο της κόντρας ανάμεσα σε δυο ξανθιές, είναι ένα στερεότυπο “κλισέ”... Είναι ένα κλισεδάκι το οποίο γίνεται από πολλούς... Νομίζω ότι είναι ντεπασέ πλέον και δεν έχει γίνει τόσο έντονα φέτος και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί όλοι αυτό και δεν πουλάει πια. Εγώ δεν το βλέπω τόσο πολύ πια με τη μετακίνησή μας το μεσημέρι και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό. Ίσως επειδή ξεκαθάρισα κι εγώ την πρόθεσή μου ότι δεν πρόκειται να παίξω αυτό το παιχνίδι».

Όσο για το τι πρόκειται να κάνει σε περίπτωση που δεν είναι του χρόνου στην τηλεόραση η Ελεονώρα απάντησε; «Κανένα πρόβλημα. Κατ’ αρχάς θα ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην ψυχολογία που τις έχω ξεκινήσει και τις πάω κουτσά - στραβά, γιατί μία έχω το dancing, μία έχω το μεσημέρι, μία δεν έχω χρόνο να κάνω τις εργασίες μου. Δεν ξέρω αν θα δουλέψω ή όχι άμεσα, σίγουρα έχω πάρα πολλά πράγματα να κάνω άμα φύγω από την τηλεόραση»! Κλείνοντας αποκάλυψε πως είναι για εκείνη ο ιδανικός σύντροφος: «Να έχουμε επικοινωνία, να μιλάμε με τις ώρες, να μην χρειάζεται να κάνουμε σπουδαία πράγματα για να περάσουμε σπουδαία μαζί, να έχουμε την ίδια φιλοσοφία και την ίδια στάση ζωής, κοινά ενδιαφέροντα και μια βαθύτερη επαφή. Ουσιαστική.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...