Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

"Επρεπε να δώσω τέλος στον εφιάλτη"

Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε χθες, μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή Χαλκίδας, ο 54χρονος δράστης του τριπλού φονικού σε παραλιακή ταβέρνα της Ερέτριας. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο επιχειρηματίας που σκόρπισε μέσα σε μια στιγμή τον θάνατο πέρασε λίγα λεπτά μετά τις 10.00 το πρωί την πόρτα του δικαστικού λειτουργού και προσπάθησε με ιδιαίτερη ψυχραιμία να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που τον οδήγησαν να βάψει τα χέρια του με το αίμα τριών ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος -όπως και στην ομολογία του- ισχυρίστηκε ότι «για όλα έφταιγε η κακιά στιγμή. Ηθελαν να μου κατασχέσουν τα περιουσιακά μου στοιχεία. Οταν τους είδα, βγήκα εκτός εαυτού. Το μυαλό μου θόλωσε και άρχισα να τους πυροβολώ» ανέφερε και συνέχισε: «Πριν από πέντε χρόνια είχα κάνει το λάθος να δανειστώ το ποσό των 44.000 ευρώ από τον πατέρα ενός εκ των θυμάτων. Αδυνατούσα, όμως, να καταβάλλω τα χρήματα αυτά, καθώς οι τόκοι που ζητούσαν ήταν υπέρογκοι.

Με είχαν γονατίσει. Το μόνο που ήθελαν ήταν να με καταστρέψουν. Να μου πάρουν τους κόπους μιας ζωής και να βρεθούν τα παιδιά μου στον δρόμο. Εκείνη την ημέρα ήρθαν να μου κατασχέσουν το αυτοκίνητο. Ηταν αδίστακτοι τοκογλύφοι που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούσαν».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, «προσπάθησα να τους εμποδίσω με νόμιμο τρόπο. Ολο αυτό το διάστημα έχω υποβάλλει συνολικά έξι μηνύσεις εναντίον του ενός εκ των θυμάτων και του πατέρα του για απειλές, εκβιασμούς και τοκογλυφία. Αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Τα άλλα δύο θύματα θεώρησα ότι ήταν στο ίδιο κύκλωμα, όταν τους είδα να κάθονται μαζί. Γι’ αυτό και τους πυροβόλησα. Μου είχαν ρουφήξει το αίμα. Με είχαν στραγγίξει οικονομικά και ψυχολογικά. Επρεπε να δώσω τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη που είχε μπει μέσα στο σπίτι μου. Λυπάμαι για ό,τι έκανα, αλλά εκείνη τη στιγμή το να τους σκοτώσω ήταν η μόνη λύση που σκέφτηκα. Ηθελα να γλιτώσω την οικογένειά μου. Δεν ήθελα να βρεθούν στον δρόμο».

Ο 54χρονος δράστης, σύμφωνα με την Ασφάλεια αλλά και την ιατροδικαστική έκθεση, έριξε συνολικά οκτώ σφαίρες και εκτέλεσε τα θύματά του από απόσταση μισού μέτρου ρίχνοντάς τους και τη χαριστική βολή. Οι πέντε σφαίρες, σύμφωνα με την έρευνα του ιατροδικαστή, έχουν ριχτεί από απόσταση πενήντα εκατοστών έως ένα μέτρο και οι τρεις ήταν χαριστικές βολές. Ενα από τα θύματα μάλιστα έχει δεχτεί τη μία σφαίρα στην πλάτη.

Ο επιχειρηματίας κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Εγκλημα στην Ερέτρια «Τους σκότωσα εν βρασμώ ψυχής, υπό την πίεση της τοκογλυφίας»...

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 54χρονος επιχειρηματίας, δράστης του τριπλού φονικού τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Ερέτρια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Παναγιώτης Σίμωσης, ο οποίος παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια διέμενε στη Χαλκίδα, σκότωσε με οκτώ σφαίρες- από τις οποίες οι τρεις εκτιμάται ότι ήταν χαριστικές βολέςτον 52χρονο δικηγόρο Αθανάσιο Θ., τον 34χρονο έμπορο ανταλλακτικών Ανδρέα Κ. και τον 40χρονο ασφαλιστή Γιώργο Π. Ο δράστης μίλησε για πράξη που τέλεσε εν βρασμώ ψυχής και απέδωσε την εγκληματική του ενέργεια στην πίεση που ασκούνταν στον ίδιο και στους δύο γιους του από κύκλωμα τοκογλυφίας. Υποστήριξε μάλιστα ότι φοβόταν μήπως το ίδιο κύκλωμα επιχειρούσε σύντομα να σκοτώσει τον ίδιο ή μέλη της οικογενείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του αναφέρθηκε σε οικονομικές εκκρεμότητες ύψους 40.000 ευρώ που είχε με δύο συγγενείς ενός εκ των θυμάτων, οι οποίοι του είχαν δανείσει το συγκεκριμένο ποσό λόγω αδυναμίας του να προχωρήσει σε τραπεζικό δανεισμό. Ο δράστης αναφέρθηκε σε σειρά περιστατικών που προηγήθηκαν του τριπλού φονικού. Μίλησε για απειλές με χρήση όπλου που είχε δεχθεί ένας από τους δύο γιους του, για πυροβολισμούς που είχαν ριχθεί από αγνώστους στο πλυντήριο αυτοκινήτων που διατηρούσε στη Χαλκίδα και άλλα σχετικά περιστατικά. Ακόμη στην απολογία του, με την παρουσία του δικηγόρου του κ. Παναγιώτη Μιχαλόλια, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην κατάθεση ενός υπαλλήλου του Δήμου Σπάτων, ο οποίος είχε μεταβεί επίσης στην Ερέτρια με τα τρία θύματα της εγκληματικής επίθεσης.

Ο δημοτικός υπάλληλος που στεκόταν λίγα μέτρα από το σημείο της φονικής επίθεσης υποστήριξε στην κατάθεσή του (δημοσιεύθηκε ολόκληρη στο χθεσινό «Βήμα») ότι μία εβδομάδα πριν από το λουτρό αίματος στην Ερέτρια είχαν μεταβεί μαζί με τον Ανδρέα Κ. στη Χαλκίδα και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ιδίου και των γιων του. Ο 54χρονος διετύπωσε την άποψη ότι ίσως αυτή η παρακολούθηση σχετιζόταν με προεργασία ένοπλης επίθεσης εναντίον του. Ακόμη διετύπωσε ερωτήματα για τον ρόλο του δημοτικού υπαλλήλου και του ασφαλιστή στο συγκεκριμένο ραντεβού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην απολογία του μίλησε για σειρά δικαστικών ενεργειών στις οποίες είχε προχωρήσει εις βάρος ορισμένων από τα θύματα. Ακόμη φέρεται να υποστήριξε ότι ένας εκ των εμπλεκομένων επιχειρηματιών είχε και άλλου τέτοιου τύπου συναλλαγές με ιδιώτες στους οποίους ασκούσε μεγάλη πίεση για την επιστροφή των χρημάτων.

Ληστεία σε περίπτερο της Χαλκίδας

Ένα περίπτερο στη Χαλκίδα Ευβοίας μπήκε στο στόχαστρο δύο ενόπλων χθες, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγο αργότερα από άνδρες της Αστυνομίας.

Λίγο πριν 20:00 μ.μ., οι δράστες πλησίασαν την ιδιοκτήτρια και προτάσσοντας όπλο εναντίον της, αφαίρεσαν τα χρήματα του ταμείου.

Παρόλα αυτά, οι αστυνομικοί μετά από ανθρωποκυνηγητό κατάφεραν να τους συλλάβουν και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 24 ετών.

Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...