Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Στάση εργασίας στο δήμο Χαλκιδέων για την άφιξη της Μέρκελ

To Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου.
"
Το Σωματείο μας - τονίζεται - συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου,  εκφραστή των πιο ακραίων αντιδραστικών νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων που οδηγούν την χώρα μας στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Προκηρύσσουμε για την Τρίτη 9 Οκτώβρη στάση εργασίας από τις 12.00 και μέχρι την λήξη του ωραρίου και καλούμε τον λαό της Χαλκίδας να δώσει βροντερό παρόν στην συγκέντρωση της Αθήνας.

Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της βέβαιης καταστροφής.
Πιστεύουμε ότι είναι πατριωτικό καθήκον για όλους και όλες, για την Ελλάδα που ξέρει να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια για το μέλλον που της αξίζει, να πλημμυρίσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας και να βροντοφωνάξουν.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΟΧΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΧΕΣ.
ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΟ   Δ..Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ    ΧΑΡΗΣ  ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ

ΠΑΜΕ Εύβοιας: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΑΒΑΝΤΩΝ την ΤΡΙΤΗ στις 7μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΑΒΑΝΤΩΝ στο ύψος του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, την ΤΡΙΤΗ στις 7 το απόγευμα, οργανώνει το ΠΑΜΕ Εύβοιας.

Στη σχετική προκήρυξη αναφέρει:

"ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα.

ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια με απεργίες με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, στα εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ του μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα κέρδη τους.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας. Όλοι στους δρόμους με σύνθημα :

ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

ΈΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ευρωπαϊκή ένωση χωρίς να θίξουν την ιδιοκτησία και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών θα τους πείσουν να δείξουν μεγαλύτερη συμπόνια για τους εργαζόμενους θα κάνουν την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης πιο φιλολαϊκή.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ
ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε

Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε:

-Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

-Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.

-Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,
ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΑΒΑΝΤΩΝ στο ύψος του ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, στις 7 το απόγευμα".

Mαίρη Χουλιέρη: "Αγαπητέ Γιώργο Φραντζή, η εναλλαγή δεν είναι παραχώρησή σου αλλά καταστατική αρχή"


"Στον τοίχο κόλλησε" το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Φραντζή, η Mαίρη Χουλιέρη, Ιδρυτικό μέλος και υποψήφια με την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την άρνηση του πρώτου να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει το καταστατικό της κίνησης πολιτών.

Ο Γιώργος Φραντζής  αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει την... ζεστή θέση του Δημοτικού Συμβούλου όπως είχε συμφωνήσει και είχε αποδεχτεί  προεκλογικά. Το πείσμα του αυτό προσπαθεί να το τυλίξει σε....ιδεολογική λαδόκολλα και με "ανώνυμους επιστολογράφους" δημιουργεί σύγχυση στα ΜΜΕ.


Διαβάστε τι γράφει η Μαίρη Χουλιέρη και την αποστομωτική απάντηση που δίνει στον δημοτικό σύμβουλο που καπηλεύεται τον τίτλο και την ιστορία της κίνησης με το να παραμένει στη θέση του:

"Αγαπητέ Γιώργο Φραντζή
¨Ηλπιζα ότι κάτι μπορεί ν’αλλάξει στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ τώρα που οι συγκυρίες το απαιτούν.Η κοινωνία υποφέρει και οι πολίτες ψάχνουν για διεξόδους και λύσεις στην καθημερινότητά τους. Τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο,(που εκεί έχουμε κληθεί να προσφέρουμε)θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Αντ’αυτού, εσύ πάνω από ενάμιση χρόνο μας αγνοείς επιδεικτικά. Και δεν έφτανε αυτό μόνο, βγαίνεις με μια ανακοίνωση που μας κατηγορείς όσους συμμετείχαμε στην τελευταία Γενική Συνέλευση, λέγοντες χονδροειδή ψέματα.
  1. Καταρχήν η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ δεν έχει τίτλο Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών. Ο τίτλος της από την ιδρυτική της πράξη είναι Κίνηση Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών. Δεν είναι σημαντικό αυτό, αλλά δείχνει πόσο σχέση με τα διακηρυκτικά κείμενα της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ είχες.
  2. Με προσβάλλεις προσωπικά βάζοντάς μου μια κομματική ταμπέλα, επειδή συμμετείχα στην τελευταία Γενική Συνέλευση της κίνησης. Πρέπει να ξέρεις ότι συμμετέχω σε όλες, από την πρώτη ιδρυτική της μέχρι και την τελευταία. Εσένα δεν σε θυμάμαι σε καμιά από τις αρχικές που κάναμε. Γνωρίζεις Γιώργο την πολιτική τοποθέτηση του καθένα μας και μας χαρακτηρίζεις ; Ο καθένας δεν έχει δικαίωμα να είναι ή να μην είναι σε κάποιον πολιτικό χώρο ; Αυτό δεν αποτελούσε κορυφαίο χαρακτηριστικό της μέχρι πρόσφατα κίνησής μας ;
  3. Στην συνέλευση λοιπόν σε πληροφορώ ότι συμμετείχαν φίλοι που δεν ξέρω ειλικρινά την πολιτική τους τοποθέτηση. Περιμέναμε να έρθεις, να πεις την άποψή σου, σε μια συνέλευση η οποία είχε ζητηθεί από μέλη και είχε ανακοινωθεί πριν από δέκα πέντε μέρες στο φόρουμ της κίνησης και κανένας δεν είχε εκφράσει αντίθετη άποψη.
  4. Μιλάς στην ανακοίνωσή σου για την παραχώρηση σου να γίνει η εναλλαγή. Όχι παραχώρηση Γιώργο. Δεν ξέρεις ότι η εναλλαγή δεν ήταν απλά ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης (και όχι παραχώρησή σου), βασισμένη όμως σε βασική καταστατική αρχή ;Διάβασε σε παρακαλώ το καταστατικό μας. Άρα λοιπόν εσύ είσαι ο πρώτος που παραβιάζεις ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και βασική αρχή του καταστατικού μας.
  5. Και αυτή την παραβίαση την «δικαιολογείς» ότι δεν υπήρξε στήριξη του δημοτικού έργου. Ξέχασες που με το ζόρι ερχόσουν στις πρώτες συναντήσεις μας στο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, μέχρι να βαρεθείς και να τις σταματήσεις και αυτές ; Δεν έχεις στείλει ούτε ένα mail προς το φόρουμ(αν και σου είχε ζητηθεί επιμόνως από πολλούς από εμάς) για τα θέματα που συζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο και τις θέσεις που έπαιρνε η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ. Δεν με έχεις πάρει ούτε ένα τηλέφωνο, παρότι είμαι και μέλος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου και καλά ήταν να είχαμε κάποια συνεννόηση .
  6. Για το θέμα του λιμανιού δεν με ενδιαφέρει τη θέση έχει το ένα κόμμα ή το άλλο για το θέμα, ούτε με επηρέασε κάποιο. Εγώ ξέρω ότι είχαμε μια θέση ως ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ την οποία την έχουμε ακόμη αναρτημένη στο blog μας. Θέση την οποία υπερασπισθήκαμε και εγώ και άλλα στελέχη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και αν κάποια μέλη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ είχαν μια διαφορετική προσέγγιση δικαίωμά τους. Εκείνο που ξέρω είναι ότι κανένας δεν μας υποχρέωσε να αλλάξουμε την θέση μας. Και τη θέση αυτή τουλάχιστον εγώ την υποστήριξα και την παρέδωσα τεκμηριωμένη(με την βοήθεια του Κ.Χαϊνά) και σε ευρωβουλευτές για την προώθησή της στην Ευρωβουλή.
  7. Για το θέμα της κομματικής ένταξης. Εσύ Γιώργο, δεν φωτογραφιζόσουνα με τον υπεύθυνο του «Άρματος» κο Κοντομάρη ως Γραμματέας της Οργάνωσης της Εύβοιας ; Τι σου είπαμε ως Γενική Συνέλευση όταν εσύ αρνήθηκες ότι ισχύει το δημοσίευμα ; Να το διαψεύσεις. Ποτέ όμως δεν σου απαγορεύσαμε να είσαι στο «Άρμα», στο ΕΠΑΜ, στον Παπαθεμελή και όπου αλλού θέλεις. Απλά να μην είσαι ταυτόχρονα εκπρόσωπος και της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΑΡΜΑΤΟΣ». Όμως ποτέ δεν το έκανες. Τα υπόλοιπα που λες περί ατιμίας, προδοσίας και άλλα δεν με αφορούν, όπως δεν αφορούν κανένα φίλο της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ που εντάχθηκε εθελοντικά στην προσπάθειά μας και δεν επιτρέπεται ο οποιοσδήποτε να κάνει τέτοιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για κανέναν. Τουλάχιστον προσωπικά δεν σου επιτρέπω.
  8. Τέλος εμείς ως ιδρυτικά μέλη και υποψήφιοι που αποφασίσαμε την αυτοδιάλυση της κίνησής κάναμε κάτι απλό και αξιοπρεπές. Ένα πράγμα που έχει ήδη «πεθάνει» δεν έχει νόημα να το συντηρούμε με «γιατροσόφια» και υποκρισίες. Τώρα αν εσύ εκτιμάς διαφορετικά, σου εύχομαι καλή επιτυχία"
Χαλκίδα 5-10-2012
Mαίρη Χουλιέρη

Ιδρυτικό μέλος και υποψήφια με την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΙΠΟΥ

ΣΕΛΜΑΝ - Σωματείο προς Διοίκηση: "Είστε υπεύθυνοι για τυχόν ζημιές στο λιμάνι"

Η Διοίκηση της εταιρείας ότι είναι υπεύθυνη για τυχόν ζημιές, που θα προκληθούν στο λιμάνι, μετά το κλείσιμο της επιχείρησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ .

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
"Η  Διοίκηση  του Σωματείου Εργαζομένων Προβλήτας  Λιμένος ΣΕΛΜΑΝ, έπειτα  από την αναστολή λειτουργίας  της Βιομηχανικής Μονάδας Βασιλικού Χαλκίδας Εύβοιας  θέτει  προ των ευθυνών  τους  και πρώτα από όλα  την Διοίκηση  της Εταιρίας  για τυχόν  ζημιές  που  θα προξενηθούν με οποιοδήποτε τρόπο στο χώρο του Λιμανιού.
Άμεση εφαρμογή των Νόμων τώρα."

Άρχισαν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης

Στην Αίθουσα του κτιρίου της οδού Μεσσαπίων 10, ιδιοκτησίας του ευεργέτη της 
Μητρόπολης κ. Αγγέλου Πνευματικού και της οικογενείας του, έγινε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρλοπολης Χαλκίδας «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία λειτουργεί από το 2006 επισήμα με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στον Αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, πλαισιομένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και άλλους Ιερείς.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος μίλησε στους Καθηγητές και Μαθητές της Σχολής, παλαιοτέρους και νέους, για την αξία της Βυζαντινής Μουσικής μας παράδοσης μας και τους προέτρεψε να μελετούν πάντοτε τα μαθήματά τους και να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, τόσο στα Ιερά Αναλόγια, όσο και στις Εκδηλώσεις της Σχολής.

Στη συνέχεια ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αγάπη του και τη στήριξή του, ενώ ο Καλλιτεχικός Διευθυντής της Σχολής κ. Γρηγόριος Αναστασίου, Δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας μιλώντας στους σπουδαστές, τους εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής και τους προέτρεψε να δείχνουν συνέπεια στις σπουδές τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί με 9 παραρτήματα σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ τα μαθήματα προσφέρονται εντελώς δωρεάν, αφού τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολή και τις Ενορίες μας.

Μολυσμένη η θάλασσα στην πλαζ Παπαθανασίου στη Χαλκίδα

Μολυσμένη η θάλασσα στην  πλαζ Παπαθανασίου στη Χαλκίδα.

Τις τελευταίες μέρες η θάλασσα προκαλεί κνησμό και δερματικούς ερεθισμούς, ενώ ξεβράζει ύποπτους αφρούς.

Κάτοικοι ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Χαλκίδας αλλά η εξήγηση που δόθηκε δεν ικανοποίησε τους περισσότερους.

"Είναι φυσικό φαινόμενο οι αφροί" ήταν η απάντηση των δύο λιμενικών. Οι κατοικοι επιμένουν και ζητούν να γίνει πιο ενδελεχής εξέταση.
 

Enhanced by Zemanta

Ξεκίνησαν τα Κατηχητικά

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, αρχίζουν οι Νεανικές Κατηχητικές Συνάξεις για όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου μέχρι και τους αποφοίτους και φοιτητές, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Την Κυριακή σε όλες τις Εκκλησίες μας, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των Κατηχητικών, ενώ αναγνώσθηκε και η υπ’ αριθμ. 69 Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου προς τον Ιερό Κλήρο και τον Ευσεβή Λαό της  Μητρόπολης, στην οποία ανάμεσα στα άλλα επισημαίνει:

"Δεν αποσκοπούμε στο να γίνουν τα παιδιά μας απλώς καλοί άνθρωποι –που κι’ αυτό στην εποχή μας είναι πολύ σημαντικό- αλλά να γίνουν αναγεννημένοι άνθρωποι, ενσυνείδητα μέλη της Εκκλησίας, στην οποία από τη νηπιακή τους ηλικία εντάχθηκαν, χάρις στο ανύστακτο ενδιαφέρον των γονέων τους, να ζουν μέσα στη Χάρη των Ιερών Μυστηρίων της αγάπης του Θεού.
Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι αυτός ο ευλογημένος θεσμός έχει πολλάκις κατηγορηθή, ωστόσο παραμένει ως ένας δρόμος μέσα απ’ τον οποίο καταβάλλεται φιλότιμη η προσπάθεια, να ζήσουν, όχι απλά να μάθουν, τα παιδιά μας έτι περισσότερον το εκκλησιαστικό γεγονός. Σήμερα μάλιστα που το Σχολείο δεν φαίνεται να δείχνη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κατήχηση των παιδιών, μέσω της διδασκαλίας των Θρησκευτικών (αφού και οι ώρες έχουν μειωθεί και ο χαρακτήρας του μαθήματος αλλάζει), αλλά και η οικογένεια στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινείται, είναι μεγάλη και επιτακτική η ανάγκη να βοηθήσουμε όλοι μας την προσέλευση των παιδιών".
 
Για τον καλύτερο συντονισμό αυτού του Κατηχητικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε,, σε Σύναξη όλους τους Κατηχητές στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Κατηχητές για την αξία της Κατήχησης στη ζωή της Εκκλησίας, περιέγραψε την προσωπικότητα του Κατηχητού και επέδωσε τα Διοριστήρια έγγραφα στους νέους Κατηχητές, Κληρικούς και Λαϊκούς, ενώ παράλληλα είχαν όλοι οι συμμετέχοντες την δυνατότητα να συνομιλήσουν, να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες για την καλύτερη λειτουργία των Κατηχητικών.

Για το πρόγραμμα λειτουργίας των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται σχετικά από τον Εφημέριο της Ενορίας τους, ενώ συντονιστής και υπεύθυνος όλης της ποιμαντικής φροντίδας των Κατηχητικών και των Νέων μας είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας.

ΜΙΧ. ΑΣΛΑΝΗΣ: "Ετσι ξεπέρασα την κατάθλιψη"

ΑΣΛΑΝΗΣ,ΤΣΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ θέμα έγινε σήμερα ο Χαλκιδέος σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης. Διαβάστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της ΣΑΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗ:

Πού είναι ο Μιχάλης Ασλάνης; Γιατί εξαφανίστηκε;. Αυτό ήταν το ερώτημα που πολύ συχνά ακουγόταν στις παρέες, στις οποίες ο αγαπημένος σχεδιαστής για πολλά χρόνια ήταν η «ψυχή τους».

Επειτα από σχεδόν έναν χρόνο απουσίας από τη δημοσιότητα, ο Μιχάλης Ασλάνης ανοίγει την καρδιά του αποκλειστικά στην «Espresso της Κυριακής» και μιλάει για την κατάθλιψη που παραλίγο να τον λυγίσει, κατάφερε όμως να τη νικήσει και να επιστρέψει στο προσκήνιο, παρουσιάζοντας μάλιστα τις νέες δραστηριότητές του.

Είναι καιρό τώρα που ο αγαπημένος Ελληνας σχεδιαστής δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις. Οι φήμες που έκαναν τον γύρο της Αθήνας ήταν πολλές. Ο Μιχάλης Ασλάνης με αυτήν τη συνέντευξή του ξεκαθαρίζει το τοπίο, δίνει τις δικές του απαντήσεις στις φήμες, αποκαλύπτει το πρόβλημα της κατάθλιψης και μας εμπιστεύεται τον τρόπο με τον οποίο την καταπολέμησε, βγαίνοντας νικητής και πιο δυνατός έπειτα από αυτήν την περιπέτεια.
- Για αρκετό διάστημα δεν σας βλέπαμε. Είχατε κάποιο πρόβλημα; Γιατί χαθήκατε;Δεν χάθηκα, αντίθετα αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης συνέχιζα να δουλεύω και μάλιστα ακόμη πιο πολύ. Ομως, δεν ήθελα να εμφανίζομαι σε κοσμικές εκδηλώσεις και στα κανάλια. Πιστεύω ότι το lifestyle τελείωσε και ο κόσμος πια δεν έχει την απαιτούμενη όρεξη και διάθεση να πηγαίνει σε επιδείξεις μόδας, να παρακολουθεί τι κάνει ο κάθε σχεδιαστής και όλα τα σχετικά. Και αν αυτή τη στιγμή δίνω μια συνέντευξη, τη δίνω για να δει ο κόσμος ότι συνεχίζω να δουλεύω, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.
- Νιώθετε ότι ύστερα από τόσα χρόνια κουραστήκατε;Σίγουρα, άλλη διάθεση είχα στα δεκαοκτώ, όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, άλλη σήμερα στα εξήντα δύο. Εχω ζήσει πολλά, είμαι τελείως αυτοδημιούργητος, οπότε καταλαβαίνεις τι έχω περάσει. Φυσικό δεν είναι να υπάρχει κάποια πτώση, να κουραστείς; Κάποιες στιγμές χρειάζεται να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να ξαναρχίσεις πάλι. Ωστόσο, εγώ δεν σταμάτησα να δουλεύω. Δούλευα όλο αυτό το διάστημα, όπως κάνω πάντα από την αρχή της καριέρας μου. Απλώς, δεν ήθελα τη δημοσιότητα. Δεν ήθελα να κάνω πράγματα για τη δημοσιότητα και μόνο. Γιατί ο κόσμος περνάει μεγάλη κρίση και πρέπει και εμείς να είμαστε δίπλα του. Δεν θέλω να πουν για μένα «κοίταξε, εμείς δεν έχουμε ψωμί να φάμε και ο Ασλάνης μας παρουσιάζει τα μοντελάκια του μπροστά στην πισίνα». Πιστεύω ότι έχει αλλάξει τελείως το σκηνικό. Βρισκόμαστε προ μιας νέας εποχής. Ο Θεός θα δείξει, αν όλα θα πάνε καλά.

- Εσείς πώς βιώνετε την κρίση;Είμαι όπως ο περισσότερος κόσμος. Η κρίση είναι πολύ μεγάλη, τη βιώνουμε και εμείς κάθε μέρα και το μόνο που συνιστώ είναι υπομονή και να μη χάσουμε όσο μπορούμε την ελπίδα μας ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Ηδη στο ατελιέ μου, στου Ψυρρή, έχω κατεβάσει στο ήμισυ τις τιμές, αλλά διατηρώ την ίδια πάντα καλή ποιότητα σε ό,τι έχω.
- Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες;Αντιμετωπίζω δυσκολίες, αλλά σε λογικά πλαίσια. Τα πράγματα δεν είναι όπως πρώτα. Ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως παλιά, οι γάμοι έχουν περιοριστεί πολύ, άρα, φυσικό είναι να έχω και εγώ κάποια δυσκολία. Στην ίδια κοινωνία ζούμε όλοι και τα πάντα γύρω μας είναι μια αλυσίδα.
- Απογοητευτήκατε από κάποιους ανθρώπους γύρω σας;Από ανθρώπους έχω απογοητευτεί πριν από κάθε κρίση. Είμαι λίγο άτυχος με τους φίλους μου. Δεν μου βγαίνουν καλοί φίλοι. Εντάξει όμως, ο Θεός να τους έχει καλά. Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.
- Ξέρω ότι επειδή είστε πολύ ευαίσθητος κάποια στιγμή περάσατε κατάθλιψη... Ναι, έχω περάσει κατάθλιψη, όμως μπόρεσα και την ξεπέρασα μόνος μου. Είπα μέσα μου «σήμερα, υπάρχουμε, αύριο, δεν υπάρχουμε» και το φιλοσόφησα πολύ το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασα κατάθλιψη μόνο μία φορά. Αρκετές φορές έχω υπάρξει στα κάτω μου, όπως και αρκετές φορές είμαι στα πάνω μου. Οταν είμαι κάτω, ξέρω ότι κάποια στιγμή το πράγμα θα κάνει τον κύκλο του. Ολα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους.
- Τι σας έριξε κάτω;Η καθημερινότητα της δουλειάς, οι φίλοι που δεν είναι φίλοι και εμφανίζονται μόνο τον καιρό που είσαι στα πολύ καλά σου... Το ότι μεγάλωσα και είμαι μόνος μου... Κάποιες φορές, όταν ξυπνάω το πρωί, συνειδητοποιώ πόσο οδυνηρό είναι να ξυπνάς μόνος σου. Είναι άσχημο πράγμα να ζει κάποιος μόνος του. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι, αν είχα μια οικογένεια με παιδιά και υποχρεώσεις, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω τώρα πια. Ετσι, παρηγοριέμαι.
- Μοιραστήκατε το πρόβλημα της κατάθλιψης με κάποιον κοντινό σας άνθρωπο;Οχι, δεν το μοιράστηκα με κανέναν. Προσπάθησα μόνος μου και το ξεπέρασα. Πιστεύω ότι το οφείλουμε στον εαυτό μας να είμαστε αισιόδοξοι και να σκεφτόμαστε ότι η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή, ότι κάποιες φορές έχει καλές στιγμές και κάποιες άλλες φορές έρχονται και οι κακές στιγμές. Οταν είμαστε στα κάτω μας, πρέπει να περιμένουμε ότι κάποια στιγμή ο τροχός θα γυρίσει. Αλλά και το αντίθετο. Οταν δηλαδή είμαστε ανεβασμένοι, να περιμένουμε ότι κάποια στιγμή η ζωή θα τα φέρει και αλλιώς. Αν εξοικειωθούμε και συνηθίσουμε αυτόν τον κύκλο της ζωής, όλα θα πάνε καλά.
- Τι είναι το χειρότερό σας;Οι Κυριακές είναι η χειρότερη μέρα μου. Από μικρό με κατάτρεχε αυτή η μέρα λόγω της μοναξιάς. Τώρα πια, για να μην πέφτω ψυχολογικά, πηγαίνω μια βόλτα στο παζάρι που γίνεται στο Μοναστηράκι. Εκεί είμαι ανάμεσα σε κόσμο. Ολο αυτό μου φτιάχνει τη μέρα.
Μια συμβουλή στους γονείς
- Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε με όσους διαβάσουν αυτήν τη συνέντευξη;Θέλω να δώσω μια συμβουλή στους νέους γονείς. Είναι σημαντικό να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αυτοπεποίθηση, διότι εγώ ξέρω αυτόν τον καημό επειδή μεγάλωσα με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Και αυτό με έχει βλάψει.
Η καλλιτεχνική έκθεση και η νέα κολεξιόν
- Επιστρέψατε δυναμικά και με νέες ασχολίες. Πώς προέκυψαν στη ζωή σας;Από την εποχή που φοιτούσα στη Σχολή Βακαλό έως και σήμερα, η ζωγραφική, το κολάζ και η γλυπτική ήταν και είναι αγαπημένες μου ασχολίες. Οταν δεν σχεδίαζα ρούχα και δεν επέβλεπα το δημιουργικό μέρος της επιχείρησής μου, ασχολιόμουν με κάποια από αυτές τις δραστηριότητες. Βλέπεις ότι και τώρα, ενώ μιλάμε, σχεδιάζω. Η έκθεση αυτή είναι ένας δικός μου τρόπος έκφρασης και εύχομαι να αρέσει. Εχω κάνει ζωγραφικά σχέδια με φράσεις βγαλμένες από τη ζωή, τις οποίες πιστεύω πολύ. Οι πιο αγαπημένες μου είναι: «Τα πάντα ρει», «Στη ζωή υπάρχουν οι καλές και οι κακές στιγμές», «Κανείς δεν είναι κανενός», «Η ζωή είναι ωραία, αλλά τα έχει με άλλον»...
- Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσετε και τη νέα κολεξιόν σας;Ναι, θα παρουσιάσω τη χειμερινή μου συλλογή με τίτλο «Ο χορός των δεκαετιών Β» στις 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Athens Xclusive Designers Week. Θα δείτε ρούχα εμπνευσμένα από όλες τις περασμένες δεκαετίες, που η μόδα ήταν στα καλύτερά της. Αυτό σχεδιαστικά μου ανοίγει ορίζοντες και μου αφήνει πολλά περιθώρια να αφήσω τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μου ελεύθερη, γιατί δεν θέλω να περιοριστώ σε μία δεκαετία και σε ένα συγκεκριμένο στιλ. Θέλω να σχεδιάζω κομμάτια που να αρέσουν πρώτα στις πελάτισσές μου και μετά σε μένα.


ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

ΔΡΟΣΙΑ: Σκοτώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του

Τραγικό θάνατο στην άσφαλτο βρήκε 45χρονος την ημέρα των γενεθλίων του, στην  Δροσιά στο δρόμο προς τα Λουκίσσια.


Ο 45χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, στη Χαλκίδα όταν το δίκυκλο που οδηγούσε, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με τζιπάκι, το οποίο ρυμουλκούσε βάρκα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...