Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Το τυχερό δελτίο ΤΖΌΚΕΡ με τα 4.000.000 ευρώ στα Ψαχνά

Το τυχερό δελτίο ΤΖΌΚΕΡ, έχει παιχτεί στην πόλη των Ψαχνών.!


Το δελτίο κερδίζει 4.000.000 ευρώ και ο τυχερός δεν έχει εμφανιστεί μέχρι αυτή τη στιγμή.

Όπως διαπιστώθηκε σε μια από τις εκατό στήλες ενός δελτίου, κόστους 50 ευρώ, το οποίο κατατέθηκε σε πρακτορείο στα Ψαχνά Ευβοίας, βρέθηκε ο τζόκερ.


Οι τυχεροί αριθμοί είναι: 1, 5, 8, 11, 45 και τζόκερ το 11.


Bild: Οι Έλληνες λιάζονται στις παραλίες, πληρώνουν τη μπύρα 8€ και κάνουν πάρτι

H Γερμανική εφημερίδα Bild.de φαίνεται να έχει βάλει στο μάτι τη χώρα μας καθώς βροχή πέφτουν τα εμπρηστικά και καυστικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Στο τελευταίο δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες απολαμβάνουν την πολυτέλεια» ο Γερμανός δημοσιογράφος παρουσιάζει μια στρεβλή εικόνα για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων.


Deutsch: Logo der Tageszeitung Bild
 (Photo credit: Wikipedia)
Ο ρεπόρτερ προσπαθεί μάταια να βρει σημάδια πείνας και εξαθλίωσης στην Ελλάδα και όλως περιέργως πέφτει πάνω σε πάμπλουτους Έλληνες που λιάζονται σε ονειρικές παραλίες, πληρώνουν την μπύρα τους 8 ευρώ και κάνουν πάρτι με πλούσιο μπουφέ. Μάλιστα ο ρεπόρτερ φωτογραφίζεται στο γιοτ του Γιάννη, ενός πλουσίου που δείχνει και που είναι η βίλα του.

Σύμφωνα με τη Deutche Welle η Bild περιγράφει στο ρεπορτάζ της: «Μια εβδομάδα πρίν τις βουλευτικές εκλογές όπου η χώρα απειλείται με έξοδο από το ευρώ. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει με 22%, την ώρα που όλο και περισσότερο άνθρωποι απειλούνται από την πείνα, η ελίτ της χώρας περιχαρακώνεται. Δεν πληρώνει φόρους και θωρακίζει τα λεφτά της στο εξωτερικό».

Ο ρεπόρτερ επιλέγει να συναντήσει την ελληνική φτώχεια σε μια απομονωμένη παραλία μιας πλούσιας συνοικίας. Περιγράφει λοιπόν ότι στο νερό υπάρχουν υπερπολυτελή πλεούμενα που επιβλέπουν σεκιουριτάδες, ότι στο μπαρ της παραλίας η μπύρα κοστίζει 8 ευρώ και το μπουκάλι η σαμπάνια 1000 ευρώ.

Ο γερμανός ρεπόρτερ πιάνει δε και κουβέντα με τους λουόμενους και μεταφέρει τη συνομιλία του.
«Ρωτάμε τους πλούσιους Έλληνες γα τις ευθύνες τους, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν 200 δις ευρώ στην Ελβετία, πώς είναι δυνατόν μόνο 25.000 Έλληνες να δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως; Τους ρωτάμε αν πληρώνουν φόρους. Και εκείνοι απαντούν: γιατί να πληρώσουμε φόρους; Για να τα βουτήξει το διεφθαρμένο κράτος»

Κανέλλη: Τι συζητούσα στα διαλείμματα του ΑΝΤ1 με τον Ηλία Κασιδιάρη [βίντεο]

Τι συζητούσαν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη το πρωί της Πέμπτης με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, λίγο πριν της επιτεθεί, αποκάλυψε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη στο Star, στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

Οπως η κυρία Κανέλλη αποκάλυψε στη «Μεσημεριανή Μελέτη» στο Star, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων της εκπομπής «Πρωινό ΑΝΤ1» πριν της επίθεση, συζητούσε πολιτισμένα με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ αποκάλυψε πως με τον Ηλία Κασιδιάρη μιλούσαν για όπλα: «Μιλούσαμε για όπλα, για διαμετρήματα, ο Κασιδιάρης, ο Δελατόλας από απέναντι και εγώ...». «Είναι γελοίο» συνέχισε.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, συζήτησαν και το θέμα που εκείνη την ημέρα είχε ξεσπάσει, με το παιδί από την Παιανία που πυροβόλησε τον ληστή.

Paris Hilton: Έρχεται στην Ελλάδα για συναυλία

Μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη αναμέτρησή της με την υποκριτική και τη συμμετοχή της σε ταινίες οι οποίες στην κυριολεξία «πάτωσαν», η διάσημη κληρονόμος Paris Hilton στρέφεται στο τραγούδι.


Η ξανθιά μπίμπο τελείωσε την ηχογράφηση του νέου της album και ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Ελλάδα, όπως και άλλες μεσογειακές χώρες για μια συναυλία. Το τι αναμένεται να ακούσουμε παραμένει άγνωστο, αλλά όπως δήλωσε η ίδια είναι πολύ χαρούμενη με το νέο της βήμα και με το album της γιατί η μουσική αποτελεί πάθος της!

Πηγή:radar

Στη Χαλκίδα αύριο ο Σαμαράς

Στη Χαλκίδα θα περιοδεύσει αύριο Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. 

 

Θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο Επιμελητήριο, καθώς και με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ενώ θα συναντηθεί και με το Δήμαρχο της πόλης.

Χρωστούσε σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ!

Ένας 49χρονος συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη για χρέη στο Δημόσιο.


Ο 49χρονος που είναι διαχειριστής εταιρείας εξαγωγών ρούχων συνελήφθη για οφειλές ύψους 2.858.029,74 ευρώ!

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 49χρονο αφορούν στις διατάξεις για «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο», σε συνδυασμό με άρθρο 98 Π.Κ. «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση από το 12ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας

Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του 12ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας έγινε στο θέατρο Παπαδημητρίου.

Μαθητές και δάσκαλοι  έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα στους γονείς αλλά και στους φίλους του σχολείου που είχαν σπεύσει στο θέατρο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗ

Asi κατά Sila - Ποιά νίκησε;

Από αυτή την εβδομάδα και για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού παραδίδονται δωρεάν, βραδινά μαθήματα τουρκικών στην ελληνική τηλεόραση. Ξεχάστε την ελληνική γλώσσα για το φετινό καλοκαίρι, καθώς η τουρκική εισβολή στο prime time των καναλιών είναι καθολική! Ιστορίες της ...απλής καθημερινότητας από τα βάθη της ανατολής με αγάδες, τσιφλικάδες, βεντέτες, καταπιεσμένες νύφες και απαγορεύμενους έρωτες θα απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι.

Η τουρκική σειρά Asi έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 την περασμένη Τετάρτη και η αντίστοιχη του MEGA, η Sila, μετά από το δίωρο πρώτο επεισόδιο της Κυριακής, εγκαταστάθηκε από χθες μόνιμα στην καθημερινή prime time ζώνη. Οι δύο σειρές θα παίζουν απέναντι κάθε βράδυ στις 21:00, η μεν του ΑΝΤ1 για δύο ώρες, η δε του MEGA για μια ώρα. Τη Δευτέρα έδωσαν την πρώτη τους τηλεοπτική μονομαχία, ποια κατάφερε να πάρει την πρωτιά;

Με έναν μεγάλο αντίπαλο που λέγεται Euro 2012, θα παίζουν τα δύο σίριαλ τα περισσότερα βράδια του Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι τα ποσοστά τους θα είναι μειωμένα, καθώς -τουλάχιστον το ανδρικό κοινό- επιλέγει ΕΤ1 τις ώρες αυτές. Χθες, η απαγωγή και ο παράνομος γάμος της Sila ...πήρε κεφάλι με 22,1%. Η Asi το πάλεψε αρκετά στα χωράφια και τους αγρούς και κατάφερε να συγκεντρώσει το 17% των τηλεθεατών.

Κώστας Κόκλας: «Δείχνουμε ανέχεια, κάνουμε υπομονή»

Για την καθυστέρηση πληρωμών στους συντελεστές του σίριαλ «Βασιλιάδες» μίλησε ο Κώστας Κόκλας, ο οποίος τόνισε πως κάνει υπομονή, αλλά δεν θα μπει στο στούντιο για νέα γυρίσματα, αν δεν πληρωθεί τα δεδουλευμένα.


«Οι συνθήκες είναι πιο άγριες κι απογοητευτικές από ποτέ. Υπάρχει μεγάλη κρίση, η κρίση που υπάρχει γύρω μας, δεν θα μπορούσε παρά να ‘χει αντανάκλαση και στο τηλεοπτικό τοπίο. Είχε αρχίσει να κάνει ορατά τα σημάδια της και εδώ και καιρό μας είχαν γίνει περικοπές στα κασέ, αυτά που ήταν κάποτε κασέ. Εδώ και καιρό περιμένουμε χρήματα για τα γυρίσματα που κάνουμε πάνω από έναν χρόνο και ακόμα έρχονται» δήλωσε και συνέχισε λέγοντας:

«Δημιουργεί τεράστια προβλήματα αυτό, αλλά είναι αληθινά δύσκολοι οι καιροί και κάνουμε υπομονή, όση τέλος πάντων μπορούμε. Βάζουμε... πλάτες, με τη σιγουριά ότι τα χρωστούμενα θα μας δοθούν και περιμένουμε! Δεν είχαμε ως τώρα παράπονα από το κανάλι ή την παραγωγή, πιέζονται και πιεζόμαστε όλοι. Δείχνουμε ανέχεια, κάνουμε υπομονή, αλλά, ναι, θα μπούμε και πάλι στο στούντιο, μόνο όταν θα πληρωθούμε».

ΠΗΓΗ: TV Ζάπινγκ
You might also like

Εκλογές την Τετάρτη στο Σύλλογο Νέων Διρφύων- Μεσσαπίων

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στα Ψαχνά Ευβοίας, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Νέων Διρφύων- Μεσσαπίων με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1) Εκλογή Προέδρου και Γραμματέας της συνέλευσης
2) Λογοδοσία απερχόμενου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής
3) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
4) Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Όσα από τα μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση προς τη Γραμματεία του απερχόμενου Δ.Σ. ( οδός Αγγελή Γοβιού αρ. 21 ) έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Για περισσότερες πληροφορίες , μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ 6936294121 και 6946685015.
Καλούνται όλα τα μέλη να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση.

Τι εξόργισε την Τσαπανίδου on air - ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «ΣΚΑΪ τώρα» ήταν καλεσμένος ο Μάκης Βορίδης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Oι δυο υποψήφιοι βουλευτές ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση και η Πόπη Τσαπανίδου επενέβη!
«Είναι δυνατόν να οδηγείτε το λαό σε τέτοια παραφροσύνη; Τι ακούμε πια!» είπε ο Μάκης Βορίδης στην Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Κι εσείς δεν τους ελέγχετε! Έχουμε μπει σε μια διαδικασία απαράδεκτης ανοχής μιας τρομαχτικής μπουρδολογίας». Τότε «τα πήρε» η Πόπη Τσαπανίδου και τόνισε: «Θα μου επιτρέψετε να κάνω τη δουλειά μου; Και σας παρακαλώ χωρίς χαρακτηρισμούς! Δεν είναι μπουρδολογία!»

«Ο,τι θέλω θα λέω εγώ. Πιπέρι στο στόμα δεν μου βάζει κανένας» της ανταπάντησε ο Μάκης Βορίδης!
«Όχι στο τραπέζι εδώ. Και όχι τέτοιες ώρες!» δήλωσε η Τσαπανίδου!

Και απαντά ο Βορίδης: «Αφού με εγκαλείτε, να σας πω πως τα Μέσα έχετε μεγάλη ευθύνη για τις ώρες!» Η παρουσιάστρια έξω φρενών είπε: « Όχι δεν θα φορτωθώ το βάρος όλης της δημοσιογραφίας στην πλάτη μου. Σε αυτό το τραπέζι εδώ και πολύ καιρό κάνουμε συζητήσεις ωραίες! Ήρεμες! Με αρχή, μέση, τέλος!» Δείτε το βίντεο!

Παρέμβαση πρωθυπουργού για ΛΑΡΚΟ ζητά η ΓΣΕΕ


Επιστολή στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, την οποία κοινοποιεί και στους αρχηγούς των κομμάτων απέστειλε η ΓΣΕΕ με την οποία ζητά την άμεση παρέμβασή του για το θέμα της ΛΑΡΚΟ.
Με την επιστολή ζητείται να παγώσουν οι σχετικές διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των εργοστασίων της με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας
Αναλυτικά η πλήρης επιστολή της ΓΣΕΕ έχει ως εξής:
"Προς
Τον Πρωθυπουργό
κ. Παναγιώτη Πικραμμένο
Κοινοποίηση: Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων
* Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
* Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικού κοινωνικού μετώπου
* Ευάγγελο Βενιζέλο, Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ
* Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
* Αλέκα Παπαρήγα, Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.
* Φώτη Κουβέλη, Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Όπως σας είναι γνωστό, το 55,2% των μετοχών της ΛΑΡΚΟ κυριότητας του Δημοσίου έχει διατεθεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, προκειμένου να πωληθεί, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2012, ενώ αναμένεται ότι στον διαγωνισμό και οι άλλοι δύο μέτοχοι (Ε.Τ.Ε. κατά 33,4% και ΔΕΗ κατά 11,4%) θα πωλήσουν τη συμμετοχή τους.
Η Εταιρία είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες στον κόσμο στην παραγωγή σιδηρονικελίου, με τέσσερα ορυχεία εξόρυξης και εργοστάσιο παραγωγής σιδηρονικελίου, εξαγωγή όλης της παραγωγής της στο εξωτερικό και αποθέματα μεταλλευμάτων για άλλες τρεις δεκαετίας.
Βεβαίως δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες επενδύσεις για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης διεθνώς, την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί ζημίες και υποχρεώσεις από δάνεια, οι οποίες μπορούν ν’ αντιμετωπισθούν με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, δεδομένου ότι σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η Εταιρία έχει μεγάλες προοπτικές και η ζήτηση για ανοξείδωτο χάλυβα με πρώτη ύλη το νικέλιο αναμένεται ισχυρή για τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τα παραπάνω η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ με καταληκτική ημερομηνία την επικείμενη 30η Ιουνίου του 2012 και με τους εργαζόμενους ν’ αγωνιούν για τις θέσεις απασχόλησης και τα εργασιακά τους δικαιώματα, αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα, την έλλειψη ενημέρωσης, την αδιαφορία, τη σκληρότητα και την άρνηση ανάληψης οποιασδήποτε εγγύησης για το μέλλον της εταιρίας και το δικό τους, δεν είναι κοινωνικά ανεκτό ούτε οικονομικά σκόπιμο να προχωρήσει με τον αυτόματο πιλότο του επιβληθέντος υποχρεωτικού χρονοδιαγράμματος, σαν να πρόκειτο για υπόθεση ρουτίνας, χωρίς τις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες τις οποίες η χωρίς όρους ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ συνεπάγεται.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. σας ζητεί να παγώσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και μετά την ανάδειξη Κυβέρνησης από τις εκλογές της 17-6-2012 να γίνει εποικοδομητικός και όχι προσχηματικός διάλογος από μηδενική βάση, προκειμένου να επαναξιολογηθούν οι προοπτικές της επιχείρησης για την εθνική οικονομία και την προστασία των θέσεων απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων πολύ μεγάλου αριθμού εργαζομένων με αλυσιδωτές συνέπειες σε τοπικές κοινωνίες, καθοριστικές για το μέλλον.
Πλήρως συνδεδεμένο θέμα με την ανάγκη λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής σιδηρονικελίου είναι και η παράταση για 18 μήνες τουλάχιστον, της ισχύουσας κατάστασης μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα χερσαίας απόθεσης των προϊόντων της επεξεργασίας του μεταλλεύματος.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Παναγόπουλος                   Νικόλαος Κιουτσούκης

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Ράικου για το κάλεσμα Αμυρά σε ένοπλο αγώνα

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, για διαδικτυακή εκπομπή του Ιφικράτη Αμυρά, ο οποίος φέρεται να έκανε κάλεσμα στους πολίτες σε ένοπλο αγώνα.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα στην επίμαχη εκπομπή ο παρουσιαστής Ιφικράτης Αμυράς, που κατά δήλωσή του ανήκει στην επαναστατική αριστερά και αυτοπροσδιορίζεται ως ανένταχτος, φέρεται να προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα, με ένοπλη δράση.

Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση, να διερευνήσει την υπόθεση και να εξακριβώσει εάν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτών της ληστείας, της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκε να καταθέσει, αύριο στις 11 το πρωί, πρώτος μάρτυρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης

Πρωτοβουλίες από την Μητρόπολη Χαλκίδας για τις αυξανόμενες αυτοκτονίες.

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του σοβαρού και διαρκώς αυξανομένου φαινομένου των αυτοκτονιών.

Πρώτο βήμα υπήρξε η σύνταξη και αποστολή σχετικής Εγκυκλίου, από τον  Σεβασμιώτατο
Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου προς τον ευσεβή Λαό, η οποία αναγνώσθηκε  Κυριακή των Αγίων Πάντων 10 Ιουνίου 2012.

Δεύτερο βήμα αποτελεί η πραγματοποίηση Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012, το οποίο θ’ ασχοληθεί ιδιαιτέρως και με αυτό το ζήτημα, με άμεσο στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους σε θέματα αναγνώρισης και άμεσης διαχείρισης αυτοκαταστροφικών ανθρώπων.

Παράλληλα και σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Η ΚΛΙΜΑΚΑ», προγραμματίζεται, για το κοινό και του Φορείς της Πόλεως, Ανοικτή Εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Οικονομική Κρίση: αναγνωρίζοντας και προλαμβάνοντας την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, στις 7:00 το απόγευμα στη μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αντιπεριφερείας Ν. Ευβοίας (Χαϊνά 93) και καλούνται οι Φορείς της Πόλης μας, οι Πολίτες και τα Μ.Μ.Ε. να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση αυτού του άσχημου φαινομένου.

Στην εγκύκλιο που στάλθηκε από την Μητρόπολη , ανάμεσα στα άλλα, αναφέρονται και τα εξής:

" Θλίψη και ανησυχία μεγάλη προκαλούν σε όλους μας οι αυτοκτονίες, που διαρκώς αυξάνονται και φαίνεται να έχουν σαν κύρια αιτία τους την δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, τα τελευταία χρόνια, η πατρίδα μας.

Πρέπει όμως να διερωτηθή και ο σκεπτόμενος την αυτοκτονία. Είναι λύση αυτή που του προτείνει ο διάβολος; Θα λυτρωθή από τα πρόσκαιρα βάσανα, όμως θα αυτοκαταδικασθή στην αιώνια κόλαση! Περιμένει, μήπως, να δώσει μήνυμα μ’ αυτή του την επιλογή; Σε ποιούς; Η είδηση μιας αυτοκτονίας έγινε πλέον συνήθεια. Όλοι προς στιγμήν στενοχωρούμεθα, αλλά και όλοι σχεδόν αμέσως το λησμονούμε, ισχυριζόμενοι ότι η ζωή συνεχίζεται!

Προς τούτοις, χρειάζεται να ξανασκεφθούμε όλοι μας τη ζωή μας, το σκοπό της υπάρξεώς μας και τις επιλογές μας.

Είναι λάθος τραγικό να ερευνούμε απόλυτα τις ελπίδες μας στους ανθρώπους η στον ίδιο μας τον εαυτό και να στηρίζουμε στα υλικά αγαθά την ασφάλεια μας και τη χαρά μας.

Όταν τα στηρίγματά μας αυτά αποδειχθούν σαθρά και καταπέσουν, τότε βιώνουμε τον μηδενισμό. Κλονιζόμαστε! Είναι κρίσιμη η ώρα αυτή της καταρρεύσεως των ειδώλων, γιατί η στρέφεται ο άνθρωπος προς το Θεό, οπότε η απελπισία του λειτουργεί ως προνόμιο και σώζεται η απογοητεύεται πλήρως και μπορεί να οδηγηθή στην κατάθλιψη και στην αυτοκτονία".

Ολόκληρη η εγκύκλιος στο www.imchalkidos.gr


Le Monde: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πάτε στη δραχμή

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας Le Monde, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή ή σε ένα υβριδικό νόμισμα δεν αποτελεί πλέον ταμπού.
Συγκεκριμένα η γαλλική εφημερίδα αναφέρει: «Την Κυριακή οι Έλληνες επιστρέφουν στις κάλπες για να εμπιστευτούν την εξουσία στη Δεξιά ή στην ριζοσπαστική Αριστερά, κόμματα που έχουν αντιθετικά προγράμματα αλλά με αρκετές αμφισημίες για τον δύσκολο δρόμο που πρέπει να πάρει η χώρα. Ο συντηρητικός ηγέτης Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται μια επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το ματαιώσει Και οι δυο ορκίζονται ότι το πρόγραμμά τους δεν βάζει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Όμως στις πρωτεύουσες και στις τράπεζες του πλανήτη κυκλοφορούν ήδη σενάρια για την Μεγάλη Μέρα που μπορεί να ξαναεμφανιστεί η δραχμή.
Είτε αποκαλούν αυτό το σενάριο «καταστροφικό», όπως είπε ο Λουκάς Παπαδήμος, είτε το αποκαλούν «προτιμητέο» όπως ο οικονομολόγος-προφήτης Νουριέλ Ρουμπινί, οι ειδικοί βγάζουν τις αριθμομηχανές τους. Σύμφωνα με την Barklay's, η Grexit (η έξοδος από το ευρώ) θα στοιχίσει μεταξύ 150 και 350 δις ευρώ, ποσό αστρονομικό το οποίο δεν προβλέπεται από τους ευρωπαίους.
Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιοποίησε το γαλλικό πρακτορείο AFP από τραπεζικούς κύκλους της Αθήνας, δεν υπάρχει «μηδέν κίνδυνος» από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Οι κίνδυνοι συνδέονται άμεσα από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Σε περίπτωση μιας αδύναμης συμμαχικής κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γράφει η Le Monde, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας κρίνεται μέτριος. Ο κίνδυνος γίνεται υψηλός αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελλάδα πάει σε ακυβερνησία, όπως έγινε στις 6 Μαίου.
Η Deursche Bank αναλύει σε δέκα σημεία το σενάριο υψηλού κινδύνου, ξεκινώντας από την ανικανότητα των Ελλήνων να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματά τους, πράγμα που οδηγεί σε πτώχευση. Η Βουλή θα συνεδριάσει έκτακτα ένα Σαββατοκύριακο για να ψηφίσει την έξοδο από το ευρώ και άλλα μέτρα.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Deutsche Bank, Τόμας Μέγιερ, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει και ένα υβρίδιο νόμισμα, το Geuro, που θα επέτρεπε στη χώρα να ελέγξει τον πληθωρισμό χωρίς απαραίτητα να εγκαταλείψει το ευρώ. Υπάρχουν πάντως και οικονομολόγοι σαν τον Νουριέλ Ρουμπινί που πιστεύουν ότι η καλύτερη επιλογή είναι η επιστροφή στη δραχμή, το νόμισμα με την κουκουβάγια που συμβόλιζε τη σοφία», καταλήγει η εφημερίδα.

Χορευτική εκδήλωση στην Ευαγγελίστρια Κανήθου

Χορευτική εκδήλωση με τίτλο “Αινείτε τον Θεόν, εν τυμπάνω και χορώ”, διοργανώνει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Κανήθου την Δευτέρα 18 Ιουνίου. 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο της εκκλησίας και θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ

Θα συμμετάσχουν τα τρία χορευτικά τμήματα παραδοσιακών χορών της ενορίας, με χοροδιδάσκαλο την Ελισάβετ Γιασεμάκη.

Παράλληλα με την χορευτική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας, από τα ομώνυμα τμήματα της πολιτιστικής δραστηριότητας του ναού.

Απ. Γκλέτσος:"Είμαστε υπερήφανοι για τα αδέλφια από τον Αχινό" [video]

Ο Τάσος Βούλγαρης δείχνει την εφαρμογή "Greece: History and Culture" για iPhone και iPad, στον Απόστολο Γκλέτσο...

"Θα στηρίξουμε και θα προωθήσουμε με κάθε τρόπο την καταπληκτική αυτή εφαρμογή του Τάσου και του Δημήτρη, που μας απέδειξαν ότι οι Έλληνες δεν το βάζουν κάτω και μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα...Και βέβαια εμείς στην Ανατολική Φθιώτιδα είμαστε ακόμη πιο ικανοποιημένοι γιατί τα δύο αδέλφια είναι από τον Αχινό", είπε ο Δήμαρχος Στυλίδας στο LamiaReport, μετά την συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Τάσο Βούλγαρη.

Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε ένα διεθνές συνέδριο στη Στυλίδα το Φθινόπωρο και να προβάλλουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τη δουλειά των παιδιών, τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Δείτε τι δήλωσαν στη κάμερα του LR, αμέσως μετά τη συνάντησή τους.

ΔΗΜ.ΑΡ: Εκδήλωση - συζήτηση στο Βασιλικό την Τετάρτη

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου, η Δημοκρατική Αριστερά οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Βασιλικού. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα με εισηγήσεις - ομιλίες των Σπύρου Παπαγεωργίου και Δημήτρη Αναγνωστάκη, υποψηφίων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πολίτες.


Το θέμα της εκδήλωσης είναι οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχοντας ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, αντιμετώπισης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, δηλώνει σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται ότι, ως Αριστερά της ευθύνης, είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εφάρμοσαν οι δυνάμεις του δικομματισμού.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ζητά εντολή για λύση.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι έτοιμη με απαντήσεις.

31χρονη μαχαίρωσε τον σύζυγό της

Η 31χρονη γυναίκα το ''κάρφωσε'' στον θώρακα του άντρα της...


Με ένα μαχαίρι τραυμάτισε στον θώρακα τον σύζυγό της μία 31χρονη Βουλγάρα χθες το απόγευμα (10-06-2012) στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ύστερα από έντονο καυγά που είχε το ζευγάρι  μέσα στο σπίτι τους , για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, η νεαρή Βουλγάρα άρπαξε ένα μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 37χρονο σύζυγό της!

Η 31χρονη εντοπίστηκε αρκετές ώρες αργότερα και τελικά συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο άνδρας τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά και είναι καλά στην υγεία του.

Κάρυστος: «Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας»

Ο Σύλλογος Εξκπαιδευτικών Π.Ε. Περιφέρειας Καρύστου καλεί στη θεατρική παράσταση που θα παρουσιάσουν οι μαθητές του Β’2 «Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας»


Παράλληλα θα παρουσιαστούν και τα χορευτικά που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές όλων των τάξεων.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 στις 6:30 μ.μ στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου.

Έπιασε στον ύπνο 19χρονη και προσπάθησε να τη βιάσει!

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε στα χέρια ενός 35χρονου αλλοδαπού από την Αίγυπτο, μία 19χρονη κοπέλα στο Ρέθυμνο.

Όπως κατήγγειλε στις αρχές, ο Αιγύπτιος, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (09-06-2012), μπήκε μέσα στο σπίτι της 19χρονης την ώρα που κοιμόταν.

Αμέσως, της επιτέθηκε και προσπάθησε να τη βιάσει. Έντρομη η κοπέλα προσπάθησε να αντισταθεί και ούρλιαξε (έτσι περιέγραψε η ίδια την αντίδρασή της στους αστυνομικούς) για να την ακούσουν από τα διπλανά σπίτια.

Στη σθεναρή αντίδραση της κοπέλας και στις φωνές της, ο αλλοδαπός, εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή, για να συλληφθεί λίγες ώρες αργότερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, για απόπειρα βιασμού, σε βάρος 19χρονης ημεδαπής.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, ο 35χρονος που διέμενε παράνομα στη χώρα, οδηγήθηκε χθες (10-6-2012), στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου

18 θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Beautiful Limni
 (Photo credit: Agnee eviasziget.hu)

Την Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Μελά, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη.


Αναλυτικά τα θέματα, που θα συζητηθούν είναι τα εξής: 
1. Λύση και εκκαθάριση κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.
2. Παράταση μίσθωσης δημοτικού οικήματος στον κ. Γρίσπο , στη Δημ κοινότητα Λίμνης
3. Παράταση μίσθωσης κυλικείου χώρου Δημόσιων υπηρεσιών Λίμνης
4. Παράταση μίσθωσης κοινόχρηστου χώρου στη θέση «Κοχύλι»
5. Έγκριση μελέτης και τρόπος εκτέλεσης του έργου «Φωτισμός γηπέδου Αγίας Άννας»
6. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «κατασκευή τεχνικών - έργων υποδομής εντος οικισμού δ.δ Βλαχιάς»
7. Έγκριση πρωτόκολλου οριστικής παραλαβής του έργου : "κατασκευή τοιχίου περίφραξης δ. σχολείου Ροβιών και τσιμεντόστρωση παρακείμενου δρόμου "
8. Διάθεση προϊόντων από το ξυλουργικό της κρατικής βιομηχανίας ξύλου Καλαμπάκας
9. Γνωμοδοτήσεις περί χρήσεως κοινόχρηστων χώρων στην πλατεία Αγίας Άννας
10. Εκπόνηση μελετών ΓΠΣ και ΣΧΟΑΠ του Δήμου μας
11. Πορίσματα ελέγχου ορκωτού λογιστή για τις Σχολ. Επιτροπές του πρώην Δήμου Νηλέως
12. Συμμετοχή του Δήμου στο 1ο φεστιβάλ Τουρισμού και Παράδοσης στις 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.
13. Διαχείριση εξωδικαστικών συμβιβασμών
14. Αποζημίωση υπαλλήλου από παράβολα αλλοδαπών.
15. Ανάκληση της αριθ.341/2011 απόφασης του Δ.Σ. περί "Δωρεά-παραχώρηση επιβατικού αυτοκινήτου του Δήμου στον Λιμενικό Σταθμό Λίμνης"
16. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος
17. Αναμόρφωση προϋπολογισμού
18. Ενημέρωση μελών Δημοτικού Συμβουλίου.
Enhanced by Zemanta

Ξυλοδαρμός ΟΝΝΕΔΙΤΗ από στέλεχος της... ΟΝΝΕΔ !

Τον ξυλοδαρμό μέλους της ΟΝΝΕΔ από μέλος της κεντρικής επιτροπής της νεολαίας της Ν.Δ. καταγγέλλει με  mail του στο patrastimes.gr συμπολίτης.

Στην καταγγελία αναφέρονται τα εξής:

"Σάλο έχει προκαλέσει στην Πάτρα το γεγονός που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Ρίο.

Μέλος της Κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ μαζί με τον αδερφό του , μέχρι πρόσφατα υπεύθυνου πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της πόλης μας, προπηλάκισαν και ξυλοκόπησαν ΟΝΝΕΔΙΤΗ την ώρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητο του και μπροστά στα μάτια της φίλης του καθώς και των περαστικών.

Το θύμα μετά την επίθεση που δέχθηκε κατέφυγε στις Αστυνομικές αρχές και κατέθεσε μήνυση εναντίων των δραστών, οι οποίοι αναζητούνται από τις αρχές καθώς διατάχτηκε αυτόφωρως διαδικασία.

Τέτοια φαινόμενα βίας είναι απαράδεκτα και δε συνάδουν με την ιδεολογία της ΟΝΝΕΔ.

Άραγε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι ενημερωμένος για το περιστατικό ξυλοδαρμού του ΟΝΝΕΔΙΤΗ από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Του και του αδερφού του.

Ποια είναι η θέση του πάνω στο θέμα? Το καταδικάζει το συγκεκριμένο γεγονός?

Έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ άνθρωποι που ασκούν βία και τραμπουκίζουν ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ?

Θα υποστούν εκτός από τις κυρώσεις της δικαιοσύνης και τις κυρώσεις που προβλέπονται από την ΟΝΝΕΔ?

Εκδήλωση της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Λαμία με τον Δ. Αναγνωστάκη

Στη Λαμία θα παρευρεθεί σήμερα το βράδυ, το στέλεχος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Δ. Αναγνωστάκης, για να μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση, που διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση της Φθιώτιδας.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πάρει μέρος και σε τηλεοπτική εκπομπή στο Κανάλι 1, εκπροσωπώντας τη ΔΗΜ.ΑΡ.επικοινωνώντας και προβάλλοντας το πρόγραμμα και τις θέσεις της.

Οι πολίτες κρατούν το κλειδί στα χέρια τους.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ζητά την εντολή, για να δώσει Λύση.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι η Αριστερά της ευθύνης.

Προσέξτε τα μάτια σας για να αποφύγετε το εγκεφαλικό επεισόδιο

Μια απλή εξέταση ματιών μπορεί στο άμεσο μέλλον να αποτελεί τρόπο έγκαιρης διάγνωσης των ασθενών υψηλού κινδύνου για την  εκδήλωση εγκεφαλικού, υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

Πρόκειται για την δυναμική περιμετρική τονομέτρηση μια μη επεμβατική μέθοδο μέτρησης της ενδοφθάλμιας πίεσης. Ο έλεγχος της ενδοφθάλμιας πίεσης (ΕΟΠ) γίνεται για την έγκαιρη διάγνωση του γλαυκώματος. Σύμφωνα με τους Ελβετούς ερευνητές όμως, το συγκεκριμένο τεστ αποτελεί και μια αξιόπιστη εξέταση του βαθμού στένωσης των καρωτίδων αρτηριών. Ο βαθμός στένωσης των τελευταίων αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την πρόκληση εγκεφαλικού.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν και επιβεβαίωσαν (με υπερηχογράφημα) ότι οι ασθενείς με το χαμηλότερο σκορ στη μέτρηση της ΕΟΠ (το εν λόγω σκορ υπολογίζεται με βάση τη διαφορά ανάμεσα στις δυο τιμές της ενδοφθάλμιας πίεσης οι οποίες μετρώνται κατά την συστολή και τη διαστολή του μυοκαρδίου) είχαν και τη μεγαλύτερη στένωση στις καρωτίδες αρτηρίες. Η έρευνα των Ελβετών επιστημόνων έγινε σε 67 ασθενείς οι οποίοι θεωρούνταν ότι είχαν στένωση των καρωτίδων αρτηριών.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Ophthalmology το επίσημο έντυπο της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας.

Λιχάδα: Το σπάσιμο του λουκέτου ξύπνησε τον παπά!

Το σπάσιμο του λουκέτου έκανε τον παπά να καταλάβει ότι πήγαιναν να του ανοίξουν το παγκάρι.
Ήταν μεσημέρι όταν ένα ζευγάρι πήγαν σε εκκλησία της Λιχάδας για να κλέψουν το παγκάρι. Άνοιξαν την πόρτα και για κακή τους τύχη ήταν εκεί ο παπάς.

Αμέσως έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο όπου η γυναίκα πλησίασε τον ιερέα και άρχισε να τον απασχολεί. Την ίδια ώρα ο δράστης πήγε να ανοίξει το παγκάρι.

Έσπασε δύο λουκέτα χωρίς να τον καταλάβει μέχρι που στο σπάσιμο του τρίτου λουκέτου, άκουσε τον θόρυβο. "Τι γίνεται εδώ;" φώναξε και αμέσως έκανε τους δράστες να το βάλουν στα πόδια.

Κον-Μπεντίτ: «Οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν τι κάνουν»

«Είναι ολοφάνερο ότι οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν τι κάνουν» δηλώνει ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει χάος, εκτιμά ο ηγέτης των Πρασίνων και προτείνει έναν «τρίτο δρόμο», που αποβλέπει στο να απαλύνει το κοινωνικό σοκ που προκάλεσε το Μνημόνιο.

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι οι δημοκρατικές αντοχές μιας χώρας που διέρχεται κρίση είναι μικρές και θα γίνουν ακόμα μικρότερες σε περίπτωση χρεοκοπίας.

«Σε τέτοιες καταστάσεις το φασιστικό δυναμικό αυξάνεται και μέσα στον πληθυσμό» αναφέρει.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Φανταστείτε τι θα προκύψει αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη μονομερή καταγγελία του μνημονίου. Το αποτέλεσμα θα είναι το χάος. Μία δυνατή διέξοδος από αυτό θα ήταν η επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας».

Για το κατά πόσο το τρίγωνο Ολάντ-Μόντι-Ραχόι μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε σχέση με τις θέσεις της Μέρκελ, ο ίδιος εκτιμά ότι θα υπάρξει ανάπτυξη, αλλά «αυτό το τρίο θα επιβάλει το πολύ κοσμητικές επιδιορθώσεις στο Μνημόνιο, όχι την κατάργησή του».

Για τις επαφές του με την ελληνική αριστερά, ο κ. Μπεντίτ απαντά αρνητικά τονίζοντας: «Οι ηγέτες του προτίμησαν να κάνουν ένα μεγάλο σόου με τον Μελανσόν στο Παρίσι, που είναι κομμουνιστής, και με τους Λαφοντέν και Γκίζι στο Βερολίνο.

Πρέπει να πω όμως ότι οι σχέσεις μου με την ελληνική αριστερά ήταν από καιρό τεταμένες. Εγώ ήμουν κατά του Μιλόσεβιτς και της Σερβίας, οι Έλληνες αριστεροί υπέρ. Τότε τουλάχιστον ήταν πολύ εθνικιστές.».

Κατεπείγουσα παρέμβαση για τη ΛΑΡΚΟ

Κύριε Περιφερειάρχη,

Οι τελευταίες εξελίξεις για τη ΛΑΡΚΟ με την αιφνίδια ανακοίνωση της λήξης της παραχώρησης εγκαταστάσεων και μεταλλείων στο τέλος του Ιουνίου, διαμορφώνουν μια σοβαρή απειλή για ολόκληρη την περιφέρεια. Αν η ΛΑΡΚΟ οδηγηθεί σε κλείσιμο, τότε :

- δεν θα υπάρχει εξασφάλιση για τους 1500 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους,

- απαλλάσσονται οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες από χρέη, πρόστιμα και υποχρεώσεις

- ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων σε τεράστιες περιοχές στην Εύβοια και στη Στερεά (γεγονός που όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα αποτελεί την κυριότερη αξία της ΛΑΡΚΟ) καθώς και των άλλων εγκαταστάσεων και χώρων, χωρίς δεσμεύσεις για τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν

- απαξιώνεται σημαντική δημόσια περιουσία και ταυτόχρονα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να εμφανισθεί ένας ιδιώτης ως σωτήρας και να την αποκτήσει έναντι μικρού τιμήματος όπως έχει συμβεί με την Αλουμίνιο της Ελλάδας, την Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική κλπ.

- δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών βλαβών που προκλήθηκαν από την χρόνια αδιαφορία των διορισμένων διοικήσεων της ΛΑΡΚΟ, που αντιμετωπίστηκε ως εργαλείο συναλλαγών και αφέθηκε στην τύχη της .

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ακόμη και αν δοθεί παράταση λειτουργίας, είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν οι πολίτες για τις προθέσεις όλων και τις κινήσεις που γίνονται γύρω από ζήτημα. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητήσει με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και με πρόσκληση όλων των εμπλεκομένων, για τις προτάσεις που κατατίθενται για την επόμενη μέρα, τις δυνατότητες παρέμβασης και τις μορφές κινητοποιήσεων για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και προτείνουμε ως τόπο διεξαγωγής της συζήτησης τη Λάρυμνα.



Δέσποινα Σπανούδη

Συνελήφθη γιατί...έκαψε με τσιγάρο το αυτί αστυνομικού

Έναν 26χρονο άνδρα συνέλαβαν οι αρχές στα Τρίκαλα λόγω του ότι...έκαψε με τσιγάρο το αυτί ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου.


Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία δέχτηκε παράπονα για διατάραξη της κοινής ησυχίας από συγκεντρωμένα άτομα και πήγε στον τόπο, όπου ο 26χρονος εξύβρισε και επιτέθηκε σε όργανο της τάξης, καίγοντας το δεξί του αυτί με τσιγάρο.

Ο παθών υπέστη ελαφρύ έγκαυμα ενώ ο θύτης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του, απωθώντας και εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς.

Πηγή: trikalanews.gr

Ο "Βασιλιάς" και το γυμνό

Αν και κάνει ακραίες δηλώσεις περί ομαδικού σεξ και ποζάρει σε φωτογραφίσεις που τον δείχνουν ολόγυμνο, ο Τόμας Πρωτόπαπας, ο νεαρός "Αλέξης" της σειράς "Βασιλιάδες", λέει πως ο κόσμος θέλει να τον ξέρει "μέσα από τη δουλειά του"...

Σε συνέντευξή του, στο "TV Έθνος",  όταν τον ρωτούν αν ο θόρυβος του κάνει καλό, ο ηθοποιός απαντά πως : "Δεν είναι το ζητούμενό μου να θορυβώ, ζητούμενό μου είναι να με ξέρουν μέσα από τη δουλειά μου. Σε ερώτηση που μου έγινε αν βρέθηκα στο κρεβάτι με παραπάνω από ένα άτομο, είπα ότι μου είχε συμβεί - γιατί να το κρύψω, δεν είναι δικαίωμά μου να κάνω ό,τι θέλω στο κρεβάτι μου ;- κι αστειεύτηκα με το "μέχρι πέντε είναι σχέση"! Στο 2012 είμαστε, γιατί να μη λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ; Δεν καταλαβαίνω γιατί ξεσηκώθηκε τέτοια θύελλα! Όσο για τις φωτογραφίες, έγιναν πριν από 3 χρόνια, όταν δούλευα ως μοντέλο, για μια έκθεση φωτογραφίας".

Όσο για το αν οι γυμνές του φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο εν αγνοία του, ο Τόμας Πρωτόπαπας, δηλώνει "εξοργισμένος" από τη δημοσίευσή τους.
"Δεν ήξερα τίποτα και δεν με ενημέρωσε κανείς πως θα τις ανεβάσει στο site - δεν θα έδινα την άδεια έτσι κι αλλιώς, και ήδη κινήθηκα νομικά εναντίον τους. Το τονίζω ότι αυτή η φωτογράφηση έγινε για μια έκθεση και δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Απλώς, επειδή έγιναν αναγνωρίσιμος θεώρησαν καλό να τη βγάλουν προς τα έξω. Εξοργίστηκα με αυτό και με ρωτάς αν το ήξερα ; Δεν θα το επέτρεπα με τίποτα!"

"Απερίσκεπτη θεραπεία" το μνημόνιο που μπορεί να στείλει "τον ασθενή" στο θάνατο

Την πλήρη κατανόησή του για τη δυσθυμία των Ελλήνων, οι οποίοι, όπως αναφέρει, καλούνται τώρα να πληρώσουν για κάτι που δεν προκάλεσαν, εκφράζει ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών και κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας, Χάνες Αντρος. 


Ο Χάνες ΆΝτρος διετέλσε υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων 1970-1983) του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι.

Σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα "Εστεραιχ" τόνισε πως όταν ένας δανειστής δανείζει σε μία χώρα 372 δισεκατομμύρια Ευρώ, τότε ο δανειστής είναι εξίσου υπεύθυνος εάν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια, κι επίσης επισημαίνει ότι 170 δισεκατομμύρια Ευρώ δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα, αλλά κατέληξαν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.

Στη συνέντευξή του, ο θεωρούμενος ως ένας από τους σημαντικότερους υπουργούς Οικονομικών της μεταπολεμικής Αυστρίας, προειδοποιεί ότι, όπως η υπερβολική χρήση ενός φαρμάκου - "επειδή ένα φάρμακο είναι καλό, δεν σημαίνει ότι το χορηγούμε δέκα φορές την ημέρα " - μπορεί να εξελιχθεί σε δηλητήριο, ακριβώς αυτό μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση της υπερβολικής λιτότητας, προσθέτοντας πως χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση.

Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στάσης, προπάντων από τους Γερμανούς και αυτοί να επιδείξουν, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, περισσότερη αλληλεγγύη, ενώ επισημαίνει πως, αν η Ευρώπη είχε συμπεριφερθεί κατά την επανένωση της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, όπως οι Γερμανοί κατά την κρίση του Ευρώ, τότε ποτέ δεν θα είχε πραγματοποιηθεί η επανένωση.

Οπως λέει, την γερμανική επανένωση πλήρωσαν όλοι και όταν η ισοτιμία του ανατολικογερμανικού μάρκου έγινε "ένα προς ένα" με το δυτικογερμανικό, προκάλεσε σε ολόκληρη την Ευρώπη υψηλότερα επιτόκια.

Κατά την άποψή του, το Ευρώ δεν επιτρέπεται να παραμείνει μόνον ένα μέσο πληρωμών, αλλά απαιτείται ένα ενιαίο δημοσιονομικό σχέδιο και ένα ενιαίο τραπεζικό σύστημα, καθώς δεν γίνεται για τις τράπεζες της Ευρώπης να υπάρχουν 17 διαφορετικές εποπτείες, αλλά χρειάζεται μια Τραπεζική Ενωση με μια πανευρωπαική τραπεζική εποπτεία.

Αναφερόμενος στην άσχημη κατάσταση των δημοσιονομικών και του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη, ο κ. Αντρος παραπέμπει στην επίσης άσχημη κατάσταση στις ΗΠΑ, για να επισημάνει συγχρόνως πως η διαφορά έγκειται στο ό, τι εκεί υπάρχει μια από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης και ακριβώς αυτό διαφοροποιεί το δολάριο από το Ευρώ.

Πρόσφατα, σε άλλη συνέντευξή του, ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών είχε καταγγείλει πως "η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και μέχρι σήμερα στους ίδιους τους Ελληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του Ευρώ", ενώ είχε χαρακτηρίσει το "πακέτο σωτηρίας" για την Ελλάδα ως "απερίσκεπτη θεραπεία" που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στο θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η "επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα", δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Αντρος, η οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώνεται και το κράτος πρέπει να πληρώνει ολοένα και υψηλότερα επιτόκια, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με έναν γιατρό ο οποίος γράφει στον ασθενή ένα δραστικό φάρμακο σε δεκαπλάσια δόση, χωρίς να λάβει υπόψη του τις παρενέργειες, ωστόσο, κατά την άποψή του, μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξαιτίας του κινδύνου μετάδοσης σε άλλες χώρες της, είναι πολύ πιο ακριβή απ΄ ότι η προσπάθεια σωτηρίας.

Παραιτείται των αποδοχών του ο Πρωθυπουργός

Με επίσημη δήλωσή του, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος γνωστοποιεί ότι παραιτείται των μηνιαίων αποδοχών του.



«Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να λάβω κατά το χρόνο άσκησης των καθηκόντων μου τις προβλεπόμενες για τη θέση μου μηνιαίες αποδοχές από τη λήψη των οποίων και παραιτούμαι», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και όλοι οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του υπουργικού συμβουλίου κατά την πρώτη συνεδρίασή του.

Πήγαν να βιάσουν 15χρονη και αυτή... τους πλάκωσε στο ξύλο

Αλλιώς τα υπολόγιζαν δύο αλλοδαποί στην Ρόδο όταν σκέφτηκαν να βιάσουν μία 15χρονη και αλλιώς τους βγήκαν, καθώς η νεαρή τους ξυλοφόρτωσε και τους έκανε να το βάλουν στα πόδια!

Η νεαρή η οποία έχει μαύρη ζώνη στο καράτε, δεν πανικοβλήθηκε καθόλου μόλις δέχθηκε την επίθεση από τους δύο αλλοδαπούς, καθώς αξιοποίησε τις γνώσεις της στην πολεμική τέχνη και στην συνέχεια άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια.

Οι επίδοξοι βιαστές αφού δέχθηκαν μερικά χτυπήματα έφυγαν τρέχοντας να γλυτώσουν από την Αστυνομία η οποία ειδοποιήθηκε από πολίτες που άκουσαν την 15χρονη να φωνάζει. Οι δράστες προς το παρόν αναζητούνται.

Πες μου πώς περπατάς να σου πω τι οργασμό έχεις

Ο τρόπος που περπατάει μια γυναίκα ίσως τελικά να αποκαλύπτει περισσότερα μυστικά απ' όσα νομίζαμε μέχρι σήμερα. Βέλγοι επιστήμονες ισχυρίζονται πως το γυναικείο βάδισμα σχετίζεται με το είδος του οργασμού που έχει μια γυναίκα.

Σε έρευνα που έγινε στο καθολικό πανεπιστήμιο του Λουβέν από το Ινστιτούτο Οικογενειακών Υποθέσεων και Σεξουαλικότητας, και η οποία αναδημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ, οι ερευνητές κατάφεραν, με αρκετά μεγάλο ποσοστό ακρίβειας, να συμπεράνουν ποιες γυναίκες έχουν συχνά οργασμούς ως αποτέλεσμα κολπικής διείσδυσης.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 16 γυναικών που αφού συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο σχετικά με τις σεξουαλικές τους συμπεριφορές, στη συνέχεια βιντεοσκοπήθηκαν την ώρα που περπατούσαν μια μικρή απόσταση. Τα βίντεο στη συνέχεια εξετάστηκαν και μελετήθηκαν από την ομάδα των ερευνητών.

Τα ευρήματα δείχνουν, ότι ο βηματισμός αλλά και το λίκνισμα της λεκάνης είναι μεγαλύτερα σε γυναίκες που έχουν κολπικό οργασμό σε σχέση με όσες δεν κάνουν συχνά σεξ ή έχουν κλειτοριδικό οργασμό.

Όπως εκτιμούν μάλιστα οι ερευνητές, αυτό συμβαίνει αφενός διότι όσες βιώνουν κολπικό οργασμό νιώθουν καλά με το σώμα τους κι αφετέρου γιατί οι μύες της λεκάνης τους έχουν αποκτήσει ελαστικότητα.

«Η έρευνα απέδειξε την σχέση μεταξύ κολπικού οργασμού και του τρόπου που περπατάει μια γυναίκα. Έτσι λοιπόν ένας πεπειραμένος σεξολόγος μπορεί να καταλάβει πολλά για τη σεξουαλικότητα της γυναίκας από το βάδισμα της», σχολιάζουν οι ερευνητές . «Ακόμα όμως και ένας απλός άνθρωπος μπορεί να συμπεράνει ότι μια γυναίκα έχει βιώσει κολπικό οργασμό, όταν αυτή έχει ένα άνετο, ενεργητικό, αισθησιακό και ελεύθερο περπάτημα», καταλήγουν οι επιστήμονες. Η γλώσσα του σώματος, φαίνεται τα λέει όλα!

Η κρίση κάνει την Ελλάδα, τον φθηνότερο τουριστικό προορισμό στην Μεσόγειο

Αρνητικό μήνυμα εκπέμπει ο εγχώριος τουρισμός. Τα τουριστικά θέρετρα βλέπουν τη δημοτικότητά τους να κατρακυλά ενόψει κρίσης και σε μια προσπάθεια να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, οι επιχειρηματίες ρίχνουν τις τιμές και «λανσάρουν» δελεαστικές προσφορές γεγονός που καθιστά τη χώρα μας τον πιο φθηνό τουριστικό προορισμό σ' ολόκληρη τη Μεσόγειο για το φετινό καλοκαίρι.

Όπως δημοσιεύει η κυριακάτικη Real News, οι επιχειρηματίες του τουρισμού, φέτος βλέποντας την ρευστή κατάσταση του πολιτικού σκηνικού να απειλεί επικίνδυνα τη ζωτικότητα των επιχειρήσεων τους και αφουγκραζόμενοι την οικονομική κατάσταση, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε απίστευτα χαμηλές τιμές που όπως λένε οι ίδιοι δεν πάνε πιο κάτω.

«Η Ελλάδα διαθέτει με διαφορά τα φθηνότερα πακέτα σε όλη τη Μεσόγειο» αναφέρει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα διαθέτει πιο χαμηλές τιμές τόσο για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής όσο και για τα πακέτα προσφορών. \

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πεντάστερου ξενοδοχείου στη Ρόδο που χρεώνει διαμονή μιας εβδομάδας μαζί με μεταφορά και πλήρη διατροφή μόλις 400 ευρώ. Αλλά και σε ότι αφορά τις αλυσίδες ξενοδοχείων πολλών αστέρων και εκεί η Ελλάδα κάνει τη διαφορά με άκρως δελεαστικές τιμές.

Παρ' όλη την προσπάθεια όμως από την πλευρά των επιχειρηματιών τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να είναι ενθαρρυντικά καθώς μεγάλα πρακτορεία εισαγόμενου τουρισμού απειλώντας με ακυρώσεις των ήδη προκρατημένων δωματίων, πιέζουν για περαιτέρω μειώσεις στις τιμές

Η δήλωση-"κράξιμο" του Γιούνκερ

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία αναφέρει ότι αν είχε το πρόβλημα της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο, θα απευθυνόταν στους πλουσίους, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εφοπλιστές να κλαίνε, αλλά πολύ άρρωστους Έλληνες που δεν έχουν ιατρική περίθαλψη.

"Θα είχα στραφεί σε αυτούς που το αντέχουν να δείξουν αλληλεγγύη στους άλλους. Υπάρχουν δηλαδή πλούσιοι Έλληνες. Στην τηλεόραση βλέπεις μόνο φτωχότερους Έλληνες που ταλαιπωρούνται από το πρόγραμμα αναπροσαρμογής. Δεν είδα ακόμη κανένα πλούσιο εφοπλιστή να κλαίει. Είδα όμως να κλαίνε πολύ άρρωστοι Έλληνες που δεν έχουν  ιατρική περίθαλψη", είπε συγκεκριμένα.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...