Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

"Ταύτιση απόψεων" Κουβέλη - Γιαννούκου για αποτελεσματικότερη λειτουργία του Καλλικράτη.


Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Χαλκίδας κ. Θεόδωρος Γιαννούκος ως μέλος της Κεντρικής  Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών  Κοινοτήτων Ελλάδος, γνωστοποιεί τις  δράσεις της ένωσης που αφορούν  την λειτουργία του Καλλικράτη.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης προβλημάτων  και δυσλειτουργιών που προκύπτουν από την εφαρμογή αυτού οι εκπρόσωποί της πραγματοποιούν συναντήσεις  με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θέτοντας  τους θεσμικά  θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  όσο και προτάσεις που αφορούν  την βελτίωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Καλλικράτη.      

Στις 18/2/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. κύριο  Κουβέλη από όπου προέκυψε ταύτιση  απόψεων.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις  με τους υπόλοιπους αρχηγούς των  κοινοβουλευτικών κομμάτων και τα αποτελέσματα των  συζητήσεων και οι συγκλίσεις που  θα προκύψουν θα ανακοινωθούν.

Για την αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και το πρωτάθλημα KICK – BOXING συνεδριάζει ο ΔΟΑΠΠΕΧ


Με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δ. Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ), την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου  2012 και ώρα 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αρτάκης [Δημαρχιακό μέγαρο– Κωνσταντινουπόλεως 80].

 ΘΕΜΑΤΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Λήψη απόφασης περί μετατροπής σύμβασης εργαζόμενης με πρόγραμμα ΝΘΕ-ΑΜΕΑ από Ορισμένου σε Αορίστου χρόνου.

Περί αποδέσμευσης Σύμβασης Μίσθωσης Κυλικείου Ηρώων ‘40

ΠΕΡΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

ΠΕΡΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ «Τ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ» ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ KICK – BOXING ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Αίτηση Ελληνικής Ομοσπονδίας TEAKBONTO για την διεξαγωγή Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων / Κορασίδων 2011 στο Κλειστό Γυμναστήριο  «Τ. Καμπούρης»
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), η Δημοτική Κοινότητα  Βασιλικού, η Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων, σε συνεργασία με όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους συλλόγους Γονέων και τους πολιτιστικούς συλλόγους της ενότητας Ληλαντίων, διοργανώνουν τη «Μεγάλη Γιορτή των Χριστουγέννων», που θα γίνει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:30 το βράδυ, στην πλατεία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, που βρίσκεται δίπλα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού (στο δρόμο προς το Λευκαντί).

Με μυστικό σύνθημα: «φως φανάρι», όλοι οι κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι που θα βρίσκονται στην πλατεία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, με τη βοήθεια του ¨Μεγάλου Παραμυθά¨ καλούνται να βρουν το χαμένο Φως, που θα ανάψει τη μεγάλη Φωτιά των Χριστουγέννων.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

1. Μικρό φαναράκι με κερί, αναμμένο, γιατί στην αρχή η φωτιά θα είναι σβηστή και δεν θα βλέπουμε. Όποιος δεν έχει φανάρι δεν πειράζει. Πρέπει όμως οπωσδήποτε να έχει καλοσύνη στην καρδιά του και απλώς να γνωρίζει το σύνθημα.

2. Επιστολή  προς τον Άγιο Βασίλη, γραμμένη σε κόκκινο χαρτί, μόνο διπλωμένο και χωρίς φάκελο, με όνομα, επώνυμο, σχολική τάξη και σχολείο (π.χ. Πέτρος Χριστουγεννόπουλος,

α΄ τάξη, δημοτικό σχολείο Βασιλικού)

Μπορείτε να ζητήσετε ό,τι θέλετε, όμως χρήσιμο  θα ήταν να γράψετε και τι θα αλλάζατε στον κόσμο, για να γίνει καλύτερος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: οι επιστολές  θα ταχυδρομηθούν μετά την εντολή του Μεγάλου Παραμυθά και μόνο εκείνη την ημέρα.

ΣΧΕΔΙΟ  ΔΡΑΣΗΣ

Ερχόμαστε στην πλατεία με ανοιχτή καρδιά και αναμμένο φανάρι.
Ακούμε με προσοχή τις οδηγίες του Μεγάλου Παραμυθά.
Όταν και όπου χρειαστεί λέμε το μυστικό σύνθημα.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!


              ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

«Σκανδαλώδης υφαρπαγή επιδομάτων των πολύτεκνων ασφαλισμένων του ΟΓΑ από την κυβέρνηση»

"Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε την αναδρομική κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων πολυτέκνων για τα οποία οι ασφαλισμένοι έχουν καταβάλλει κανονικά τις εισφορές τους".

Αυτό αναφέρουν σε ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ και ανάμεσά τους ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του κόμματος, Βαγγ. Αποστόλου.

"Συγκεκριμένα, - αναφέρουν οι βουλευτές - ενώ ο ΟΓΑ εισέπραττε κανονικά τις κρατήσεις που προβλέπονται για την απόδοση των επιδομάτων τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα), το οποίο καταβαλλόταν μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του, για την ισόβια σύνταξη (102 ευρώ ανά μήνα) και για την εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά, ανακοίνωσε ότι τα τρία αυτά επιδόματα δεν θα καταβληθούν για το 2012 στους δικαιούχους τους. Τα επιδόματα αυτά αποτελούν σημαντικούς πόρους για πάρα πολλούς δικαιούχους του ΟΓΑ και η κατάργησή τους ωθεί στην περεταίρω εξαθλίωση τους.  

Η κατάργηση αυτή επιβάλλεται σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΓΑ από την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4093/2012, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί η επιδοματική πολιτική του ασφαλιστικού φορέα για το νέο έτος.

Επειδή είναι απαράδεκτο
 1) να κόβονται επιδόματα για τα οποία ο ΟΓΑ έχει εισπράξει και συνεχίζει να χρεώνει τους ασφαλισμένους,
2) να υφαρπάζονται επιδόματα από ευαίσθητες κοινωνικές κατηγορίες, όπως οι πολύτεκνοι αγρότες και
3) να συνεχίζει η δημόσια διοίκηση να χρεώνει τους ασφαλισμένους για επιδόματα που τελικά δεν καταβάλλει στους δικαιούχους του

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί :

Α) γιατί δεν  καταβάλλουν τα επιδόματα, για τα οποία έχουν εισπράξει τις ανάλογες εισφορές των ασφαλισμένων και
Β) θα επαναφέρουν τα επιδόματα των πολύτεκνων που καταργήθηκαν με τον νόμο 4093/2012 δηλαδή το επίδομα τρίτου παιδιού, την ισόβια σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα και την εφάπαξ παροχή των 2000 € η όποια καταβάλλονταν για την γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά;
Γ) Αν προτίθενται να σταματήσουν την εισφορολαίλαπα στον αγροτικό κόσμο και να αυξήσουν τις συντάξεις πείνας των αγροτών ;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Δριτσέλη Παναγιώτα
Αποστόλου Βαγγέλης
Βαμβακά Τζένη
Βαρεμένος Γεώργιος
Ζαχαριάς Κωνσταντίνος
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Κανελλοπούλου Μαρία
Κοντονής Σταύρος
Ουζουνίδου Ευγενία
Μιχαλάκης Νικόλαος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπόλαρη Μαρία
Πετράκος Αθανάσιος
Σακοράφα Σοφία
Σαμοΐλης Στέφανος
Σταθάς Ιωάννης
Σταμπουλή Αφροδίτη
Στρατούλης Δημήτρης
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τσουκαλάς Δημήτρης
Χατζηλάμπρου Βασίλης

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...