Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο Μητροπολίτης τίμησε παπά που ιερουργεί 50 χρόνια στο χωριό Γλυφάδα Διρφύων


Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και το Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο χωριό Γλυφάδα Διρφύων, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 

Τον Ιερό Ναό, από νωρίς, κατέκλεισαν οι κάτοικοι του απομακρυσμένου χωριού αλλά και πολλοί κάτοικοι των πέριξ χωριών. Παρέστη ο Δήμαρχος Μεσσαπίων-Διρφύων κ. Ιωάννης Μπουροδήμος και τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλυφάδας, ενώ έψαλλε θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος, πλαισιωμένος από τους Ιεροψάλτες της περιοχής.


Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απευθύνοντας λόγο προς το ευσεβές πλήρωμα αναφέρθηκε με διθυραμβικούς λόγους στο πρόσωπο του εφημερίου Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Ντελέκου, ο οποίος φέτος συμπληρώσει πενήντα έτη ιερωσύνης, πνευματικής διακονίας και προσφοράς. Μάλιστα χαρακτήρισε την προσφορά του θεοφιλή και αποθησαυρίζοντας από το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας χαρακτήρισε τον π. Βασίλειο ως «σπείροντα επ’ ευλογίαις».


Για τον π. Βασίλειο ομίλησαν επίσης κ. Ανδρέας Φραντζής, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλυφάδας και η κ. Ρένα Καρρά, μέλος του Συλλόγου, οι οποίοι με πολύ θερμούς και συγκινητικούς λόγους εξήραν την σεμνή και παραγωγική πνευματική προσφορά του αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του ένα πιστό θεματοφύλακα της χριστιανικής διδασκαλίας και ενοριακής δράσης ακόμη και σε ένα μικρό χωριό.

Ως έμπρακτη κίνηση αυτής της αναγνώρισης, στον π. Βασίλειο, του απονεμήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο τιμητική πλακέτα και ο π. Βασίλειος κατασυγκινημένος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο και του συντελεστές της προς αυτόν απόδοσης τιμών και ζήτησε απ’ όλους να εύχονται ώστε να συνεχίζει την κατά Θεόν διακονία του.

Μετά την απόλυση ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της Κτητορικής επιγραφής έξω από το Ναό και προσφέρθηκε ευλογημένο φαγητό τη μερίμνη του Πολιτιστικού Συλλόγου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...