Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Μουσικές Πενιές της Αγάπης και της ελπίδας» με μεγάλα αστέρια...

Αλκαίου, Κούκα, Νικολόπουλος, Ανδρεάτος

Στα πλαίσια  των  Πολιτιστικών Εκδηλώσεων « Ευριπεία  2013 »  του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης ,   Πολιτισμού   &     Περιβάλλοντος    [ΔΟΑΠΠΕΧ], ο  Πανευβοϊκός Σύλλογος, Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος–Ελπίδα– Πολιτισμός» διοργανώνει λαϊκή Συναυλία με αφιλοκερδή συμμετοχή   μεγάλων  Καλλιτεχνών του Λαϊκού Πενταγράμμου.

Πένυ Ξενάκη και Γιάννης Σπανός
«Μουσικές Πενιές  της Αγάπης και της ελπίδας» θα ακουστούν στη Χαλκίδα  στις 15 Σεπτεμβρίου 2013, Ημέρα Κυριακή  και  ώρα  9:30 το βράδυ, στο  Θέατρο «Ορέστης Μακρής» [Πάρκο του Λαού] .

Έρχονται   για να ενισχύσουν τις  προσπάθειες του Συλλόγου  για δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  , αλλά και περαιτέρω ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας  σ’ ότι αφορά στα άτομα με αναπηρία      

Αλκαίου    Λένα
Ανδρεάτος   Γεράσιμος
Κούκα Κατερίνα
Νικολάου    Γιάννης
Νικολόπουλος    Χρήστος
Ξενάκη     Πένυ
Παπαδοπούλου     Πίτσα
Σπανός     Γιάννης
Χαλκιάς   Λάκης

Διεύθυνση   ορχήστρας : Νίκος Στρατηγός           Μπουζούκι :  Μανώλης   Μιχαλάκης

Χαλκιάς, Παπαδοπούλου, Νικολάου

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τα προεδρεία των σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από  τον βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη  Αναγνωστάκη, συναντήθηκε σήμερα με τους προέδρους  των  Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Ανδρέα Κορέντζελo, Ιωάννη Φουρτάκα και Τάσο Θωμά.
Οι εκπρόσωποι των  εργαζομένων παρουσίασαν την  κατάσταση που επικρατεί στη  ΛΑΡΚΟ και ζήτησαν τη στήριξη  για την συνέχιση της λειτουργίας  των μεταλλείων και της επιχείρησης .
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι στηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ, καθώς και την διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι κλιμάκιο αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ θα επισκεφθεί άμεσα τους εργαζόμενους και τους χώρους των μεταλλείων και θα ενημερώσει σχετικά για τα αποτελέσματα και τις ενέργειες της ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το θέμα.

Ο Αναγνωστάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σε συνέχεια των επαφών του με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραβρέθηκε  χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Χαλκίδας.

Ενημερώθηκε τόσο από την εισήγηση του Δημάρχου, όσο και από τις  τοποθετήσεις των επικεφαλής των  Δημοτικών Παρατάξεων, για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου Χαλκίδας καθώς  και για το Τεχνικό πρόγραμμα  του 2014.

Τρεις επιλογές για τη ΛΑΡΚΟ

Αγκάθια για την κυβέρνηση τα χρέη της ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ και η επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων.


Ανάμεσα σε τρεις επιλογές κινείται η κυβέρνηση για να κλείσει οριστικά το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ, για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί να επιστραφούν κρατικές ενισχύσεις ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ και να εξοφληθούν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ που ξεπερνούν τα 175 εκατομμύρια ευρώ.

Το ζήτημα είναι ευαίσθητο, καθώς η ιστορική εταιρία ΛΑΡΚΟ συνδέεται άμεσα με το μεταλλευτικό πλούτο της χώρας, ενώ με τη δραστηριότητα της, εκτός από τους 900 εργαζομένους, συνδέονται άμεσα και ζουν 1.500 οικογένειες.

Η λύση που προτείνεται από τη διοίκηση, σύμφωνα με Το Βήμα, είναι να πωληθεί «πακέτο» η εταιρία με τα ορυχεία σε ένα νέο διαγωνισμό, όπου οι αγοραστές θα δεσμευτούν να καταβάλουν τίμημα υψηλότερο του ύψους των κρατικών επιχορηγήσεων που απαιτεί να επιστραφούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο -αν όχι αδύνατο- στις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη την αποτυχία των προηγούμενων προσπαθειών, πιο ρεαλιστική φαίνεται η λύση του διαχωρισμού της εταιρίας από τα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου (ορυχεία της Λάρυμνας) και η ξεχωριστή πώληση.

Καθώς είναι προφανές ότι κάθε λύση οδηγεί ταυτόχρονα στην απόλυση εργαζομένων και τη διακοπή της συνεργασίας μέρους του «εξωτερικού» προσωπικού με την εταιρία η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο και προκρίνει την τρίτη λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία της εταιρίας σε βάθος πενταετίας.



Πηγή:www.reporter.gr

Τηλεοπτικό σίριαλ θα γίνει η ζωή της Μαλβίνας Κάραλη - Διαψεύδουν οι κόρες της

Στην «μικρή οθόνη» θα μεταφερθεί η ζωή της γνωστής δημοσιογράφου Μαλβίνας Κάραλη η οποία έφυγε από την επάρατη νόσο το 2002, σε μια σειρά η οποία θα είναι βασισμένη στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Πιο Πολύ, Πιο Πολλοί».


Την μεταφορά του βιβλίου στην τηλεόραση, θα αναλάβει η φίλη της Μαλβίνας Κάραλη και επιτυχημένη σεναριογράφος και ηθοποιός Αννα Αδριανού η οποία αναζητεί ήδη την πρωταγωνίστρια αναφέρει η Espresso.

Το 2000, η Μαλβίνα Κάραλη έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο σχολίαζε στιγμές της προσωπικής της ζωής με το καυστικό και ιδιαίτερο χιούμορ της. Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε, αλλά είναι μάλλον άγνωστο στο ευρύ κοινό, καθώς η Μαλβίνα Κάραλη έφυγε από τη ζωή το 2002 και δεν πρόλαβε να το προωθήσει.

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς του βιβλίου στις σελίδες του σεναρίου, η σειρά θα πάρει τον δρόμο για αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης, με τους επίδοξους «μνηστήρες» να έχουν χτυπήσει ήδη διακριτικά την «πόρτα».

Διαψεύδουν οι κόρες της

H φήμη πως η ζωή της Μαλβίνας Κάραλη θα γίνει σίριαλ προκάλεσε αίσθηση, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που εξακολουθεί να συγκινεί, να ιντριγκάρει το ελληνικό κοινό. Ομως οι κόρες της, μέσω ανάρτησης στο facebook σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Γράφουν χαρακτηριστικά στην ανάρτηση τους:

«Η συζήτηση ξεκίνησε μετά από σχετικό εξώφυλλο περιοδικού. Ξεκαθαρίζουμε, ακόμα κι αν το "Πιο Πολύ, Πιο Πολλοί" μεταφερόταν στην τηλεόραση, το βιβλίο ΔΕΝ αποτελεί αυτοβιογραφία, είναι μυθιστόρημα. Άρα η είδηση που λέει ότι η ζωή της Μαλβίνας μεταφέρεται στην τηλεόραση είναι ανακριβής. Να προσθέσουμε εδώ ότι, αντίθετα απ΄ότι λέγεται συχνά, η ίδια η Μαλβίνα απεχθανόταν τις βιογραφίες- κατά κανόνα μιλάμε για αγιοποιημένες μπαρούφες ή πικρόχολες αποδόσεις μιας κάποιας υποκειμενικής πραγματικότητας. Ευχαριστούμε.»

Έκλεισε με επιτυχία το τριήμερο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών


Με την συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Χαλκίδας, του Εκπολιτιστικού συλλόγου Κανήθου, του Εκπολιτιστικού συλλόγου Νέας Λαμψάκου, του συλλόγου Κρητών Εύβοιας και το Χορευτικό εργαστήρι της Νέας Αρτάκης, έκλεισε με επιτυχία το τριήμερο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που οργάνωσε ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου.


Η πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. στο κλείσιμο της βραδιάς μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους για την συμμετοχή τους και πρόσθεσε πως αν του χρόνου είναι και πάλι στην ίδια θέση, υποσχέθηκε πως θα το οργανώσει καλύτερα.


ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ





To... πονηρό come back της Neoset

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Τον περασμένο Απρίλιο οι δικαστικοί επιμελητές προχώρησαν στην κατάσχεση του οικοπέδου της Neoset στο βασιλικό Χαλκίδας λόγω οφειλής ύψους 15.100 ευρώ της επιπλοβιομηχανίας σε προμηθευτή της. Επρόκειτο για μία εξέλιξη που ήρθε ως συνέπεια της αδυναμίας υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99, με τη Neoset να οφείλει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ μόνο προς το προσωπικό, σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία. 

Ωστόσο, παρά τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας το σήμα της Neoset παραμένει στην αγορά. Πρόσφατα, μάλιστα, εγκαινιάστηκε ένα νέο κατάστημα στην Λεωφόρο Ηρακλείου στην Αθήνα, κίνηση που προωθήθηκε και μέσω μαζικής αποστολής sms.

Tην ίδια στιγμή, η εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Furniture New Line, που συστάθηκε τον περασμένο Μάιο, φέρεται να είναι αυτή που πλέον εμπορεύεται προϊόντα με την επωνυμία Neoset.

Συγκεκριμένα, η υπ. αριθμόν 35.950 πράξη σύστασης της ΕΠΕ καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο στις 16 Μαΐου και η διαχείριση της εταιρείας έχει ανατεθεί σε άτομο που εμφανίζεται στο διοικητικό συμβούλιο της Neoset, σύμφωνα με το καταστατικό της Furniture New Line. Εταίρος της New Line εμφανίζεται η Hazarezo Limited.

«Δεν βρήκαμε λύση»

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Neoset Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης σε e-mail προς το προσωπικό  σημείωνε ότι «δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατή η εξεύρεση λύσης, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο καταβάλαμε όλοι κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βγει η εταιρεία από το οικονομικό αδιέξοδο για το οποίο καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επί τέσσερα χρόνια εντεινόμενη κρίση στην αγορά».

Και παρά την κατάσχεση των εγκαταστάσεων στη Χαλκίδα, οι οφειλές προς εργαζομένους και πιστωτές δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν. Και αυτό διότι, όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν, η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων αφήνει απειροελάχιστα περιθώρια επιτυχούς ολοκλήρωσης του εκπλειστηριασμού του συγκεκριμένου ακινήτου, η αξία του δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.

Και με δεδομένο ότι η Neoset, που δεν διαθέτει πια παραγωγική μονάδα, έχει αιτηθεί -χωρίς επιτυχία- ένταξης στο άρθρο 99 λόγω σοβαρών οικονομικών δυσχερειών, η διαφαινόμενη επαναδραστηριοποίησή της, μέσω και της Furniture New Line, προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, το Capital.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με εκπροσώπους της Neoset, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.


Πηγή:www.capital.gr

«Μπαμπούλες Πανεπιστημίου» στο REX - VIDEO

Την  παιδική ταινία «Μπαμπούλες Πανεπιστημίου», θα απολαύσουμε στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «REX», από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη αξέχαστη γνωριμία μας με τον μονόφθαλμο Μάικ και τον τριχωτό Σάλι, θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο για μια εκπαιδευτική εκδρομή στη φοιτητική ζωή των δύο φίλων που υπήρξαν άσπονδοι, καθώς το μόνο που μοιράζονταν κάποτε ήταν η αντιπάθεια που έτρεφε ο ένας για τον άλλον. Ο σκηνοθέτης του"Cars", Dan Scanlon, αναλαμβάνει το 3D prequel της μεγάλης εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας "Μπαμπούλες Α.Ε.", ενώ οι Billy Crystal και John Goodman επανέρχονται χαρίζοντας τη φωνή τους στα δύο από τα πιο διασκεδαστικά τέρατα όλων των εποχών: τον Μάικ Βασόβσκι και τον Τζέιμς Σάλιβαν.

Την τελευταία φορά που είδαμε τους Μάικ Βασόβσκι και Τζέιμς Σάλιβαν ήταν αχώριστοι και πραγματικά αγαπημένοι. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Από την πρώτη στιγμή που αυτά τα δύο αταίριαστα τέρατα συναντήθηκαν στο πανεπιστήμιο δεν άντεχαν το ένα το άλλο. Με τελείως διαφορετικές μεθόδους, απόψεις και ικανότητες το μοναδικό κοινό στοιχείο τους ήταν το όνειρο για τον τίτλο του Καλύτερου Τρομαχτή. Το "Μπαμπούλες Πανεπιστημίου"μας αποκαλύπτει πώς ο Μάικ κι ο Σάλι ξεπέρασαν τις διαφορές τους κι έγιναν κολλητοί…


Σκηνοθεσία: Dan Scanlon

Ακούγονται: Bill Crystal, John Goodman

Απόδοση: Με υπότιτλους μεταγλωττισμένο

Έναρξη προβολής: 21:00 (μια προβολή)
Διάρκεια 110


Enhanced by Zemanta

«Όλη η Ελλάδα χορεύει σε μία πόλη»


Για δεύτερη βραδιά η πλατεία  Μάλλιου πλημύρισε με παραδοσιακούς χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2013» και συνεχίζοντας το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών  «όλη η Ελλάδα χορεύει σε μία πόλη».


Στην βραδιά της Τρίτης (3/9/2013) συμμετείχαν τα χορευτικά των συλλόγων α) Κυπρίων Εύβοιας β) Νέας Αρτάκης «Ο ΚΥΖΙΚΟΣ» γ) Ασωπίας « και δ) Πελοπονησίων Εύβοιας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης, παρέσυρε τον κόσμο στο χορό.


ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ









Αναγνωστάκης: Έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία

Σε συνέχεια της χθεσινής ερώτησης, για τις καθυστερήσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε νέα ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, με θέμα τις ελλείψεις προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, αλλά δυστυχώς τα μισά σχολεία της  χώρας δεν έχουν προσωπικό  καθαριότητας καθώς η ανανέωση των  συμβάσεων για την παροχή της  συγκεκριμένης υπηρεσίας, δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα από το Υπουργείο. Η ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς και σοβαρούς κινδύνους για την υγιεινή των μαθητών αλλά και τη δημόσια υγεία.

Ο βουλευτής ζητά να παρθούν άμεσα  μέτρα, έτσι ώστε να αποτραπεί κάθε αρνητική εξέλιξη στα σχολεία  της χώρας.

Αναγνωστάκης: Πιθανή η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Καστέλλα

Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρη Αναγνωστάκη, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σχετικά με την ίδρυση αστυνομικού τμήματος στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Καστέλλας, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης απάντησε, πως εντός του επόμενου μήνα, θα  διενεργηθεί αυτοψία, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα ή όχι του ακινήτου, που σκοπεύει να διαθέσει δωρεάν η Δημοτική Αρχή Διρφύων Μεσσαπίων, για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες, στεγάζονται σε κτίρια που βρίσκονται εντός της περιφέρειας στην οποία εκτείνεται η τοπική αρμοδιότητα εκάστης εξ αυτών, τα οποία πέραν του ότι πρέπει να πληρούν προδιαγραφές – απαιτήσεις ενός σύγχρονου κτιρίου, επιβάλλεται να είναι και προσιτό στην προσέλευση πολιτών.

Παράλληλα το Υπουργείο ενημερώνει, ότι η εν λόγω περιοχή αστυνομεύεται από το προσωπικό των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών (Α.Σ. Ψαχνών και Α.Τ. Νέας Αρτάκης) αλλά ενισχύεται και με συμπληρωματικές δράσεις από αρμόδιες ειδικές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας. Επίσης πληροφορεί πως σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία εγκληματικότητας στις περιοχές αρμοδιότητας του Α.Τ. Νέας Αρτάκης, μεταξύ των οποίων είναι και η περιοχή της Καστέλλας, κατά το έτος 2012 και το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους οι δείκτες κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

Σε άσχημη κατάσταση οι αδερφές του Μ. Ασλάνη - «Ο Μιχάλης δεχόταν απειλές» λέει ο κουμπάρος του

Υποβασταζόμενες και με όση δύναμη τους έχει απομείνει οι αδελφές του Μιχάλη Ασλάνη νωρίς το πρωί βγαίνουν από τον ιερό ναό των Παμμεγίστων  Ταξιαρχών στη Χαλκίδα.


Ήταν η επιμνημόσυνη δέηση για τον αδερφό τους και έδειχναν να μην μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι έχει φύγει…

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ», λέει η μία αδερφή του. «Να στε καλά παιδιά», λέει η άλλη.

Τα λόγια βγαίνουν με δυσκολία από τα χείλη τους, ωστόσο, η ευγένεια που έβγαζε ο Μιχάλης Ασλάνης χαρακτηρίζει όλη την οικογένεια ...

«Ο Μιχάλης δεχόταν απειλές»

Την ίδια ώρα, ο καλός του φίλος και κουμπάρος, κ. Κουβάτσος μιλώντας αποκλειστικά στο Star.

«Ο Μιχάλης δεχόταν απειλές… Όταν ήρθα στο ατελιέ του στου Ψυρρή αναγκάστηκα να φέρω κάτι φίλους αστυνομικούς στην είσοδο γιατί οι απειλές ήταν  πολλές».

Ο κ. Κουβάτσος πρόσθεσε ακόμα ότι κάποιοι από τους συνεργάτες του Μιχάλη Ασλάνη είναι σκουπίδια.

«Έκανε και μια επιλογή λάθος συνεργατών… Το πιο δύσκολο πράγμα είναι οι συνεργάτες. Αυτό νομίζω δεν το κατάλαβε ποτέ. Αυτοί οι συνεργάτες όλοι ήταν –εκτός ορισμένων εξαιρέσεων- για τα σκουπίδια», είπε.

ΘΕΟΛΟΓΟΣ: Χαροπαλεύει 43χρονος που αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίχθηκε στο Θεολόγο στην Εύβοια. Ένας 43χρονος, που ζει με την οικογένειά του στο χωριό και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Στις 22:50 ο 43χρονος σηκώθηκε ξαφνικά από το κρεβάτι του και αφού άρπαξε την κυνηγετική του καραμπίνα, βγήκε έξω στην αυλή. Χωρίς να το σκεφτεί πάτησε την σκανδάλη, αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Από το θόρυβο ξύπνησε η γυναίκα του, η οποία τον αντίκρισε μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Στην εντατική οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή και λόγω της σοβαρής κατάστασης διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. O 43χρονος βρίσκεται σε καταστολή, ενώ το πρόσωπο του έχει παραμορφωθεί από τον πυροβολισμό.

Αναγνωστάκης: Αρνητικές εξελίξεις για την τύχη των εργαζομένων στο πρόγραμμα ¨Βοήθεια στο σπίτι¨

Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, για την τύχη των εργαζομένων στο πρόγραμμα ¨Βοήθεια στο σπίτι¨.

Βασικό ερώτημα που είχε τεθεί  ήταν η δυνατότητα απορρόφησης των 3500 εργαζομένων στο διάδοχο πρόγραμμα ¨Κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων¨.  Το Υπουργείο Εσωτερικών «έριξε» το μπαλάκι στο Υπουργείο Εργασίας, καλώντας το να απαντήσει, ως αρμόδιο επί της ουσίας. Παρόλα αυτά το ΥΠΕΣ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει, πως μετά την τελευταία παράταση της σύμβασης, η οποία ισχύει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Αναφορικά δε, με το ερώτημα που αφορά την καθυστερημένη πληρωμή των εργαζόμενων στο πρόγραμμα ¨Βοήθεια στο σπίτι¨, το Υπουργείο απέφυγε και πάλι να απαντήσει, παραθέτοντας απλά τους πόρους, που έχουν διατεθεί ως τώρα.

Κύμη: Ο θησαυρός του μεταξιού που τρελαίνει τους τουρίστες!

Για πάνω από 20 χρόνια οι γυναίκες του τοπικού συνεταιρισμού διατηρούν την παράδοση.

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 80 όταν δειλά δειλά έκαναν το πρώτο βήμα για να κρατήσουν την παράδοση. 

Έψαξαν στα κατώγια των αρχοντικών σπιτιών και βρήκαν τα κάδρα. Όταν τα πήραν στα χέρια τους, η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Έτσι πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν τον γυναικείο συνεταιρισμό.

Την ώρα που τα περισσότερα ήθη και έθιμα μπαίνουν μέσα στο χρονοντούλαπο και εξαφανίζονται, οι γυναίκες της μικρής αυτής κωμόπολης, την έκαναν γνωστή για τα περίφημα κάδρα της.

Με θέληση και μεράκι δημιούργησαν τα κάδρα όπου άφηναν ένα κενό στην μέση για να βάζουν την φωτογραφία του αγαπημένου τους προσώπου. Παίρνουν το κουκούλι και δημιουργούν διάφορα σχέδια.

Τα παλιά τα χρόνια που οι περισσότεροι Κουμιώτες ήταν ναυτικοί, οι γυναίκες τους, έφτιαχναν κάδρα με κουκούλι και στην μέση έβαζαν την φωτογραφία του αγαπημένου τους.
Τα έβαζαν δίπλα στα εικονίσματα και το θεωρούσαν γουρλίδικα.

 "Από αυτό εδώ τον μεταξοσκώληκα μπορεί να... παραχθεί τρία χιλιόμετρα μεταξένια κλωστή" μας είπε η πρόεδρος του γυναικείου συνεταιρισμού, Μαρία Κουτσελίνη.


http://eviagreen.gr/

Όταν η Κάρυστος συνάντησε τη Γαλλία και έδωσαν τα χέρια

Επίσκεψη Γάλλων αξιωματούχων με στόχο την ανταλλαγή πληθυσμών

Επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα με στόχο τις ανταλλαγές πληθυσμών πραγματοποίησε ο Νομάρχης του Belford της Γαλλίας, Yves Ackermann, ο Αντιδήμαρχος του Tilleul κ. Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος και ο Γενικός Γραμματέας του Tilleul κ. Gérald Lahsok στο δήμο Καρύστου, στο πλαίσιο της εβδομάδας “Ελληνογαλλικής Φιλίας” που διοργάνωσε ο δήμος από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου.

Την Γαλλική αντιπροσωπεία, υποδέχτηκε την Παρασκευή, στο λιμάνι Μαρμαρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Οικονόμου. Το ίδιο απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Επιμελητήριο Ευβοίας και με φορείς του Δήμου Καρύστου, στην οποία ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μανώλης, τόνισε τη μεγάλη σημασία της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο δήμων που θα αποφέρει την οικονομική και τουριστική συνεργασία, ελπίζοντας στη σύσφιξη και διατήρηση δεσμών φιλίας, αμοιβαίας αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Το Σαββάτο, συναντήθηκαν στη Μεκουνίδα με Γάλλους κατοίκους της περιοχής με σκοπό τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ τους και ακολούθησε ξενάγηση στο Κτήμα Μοντοφώλι από την κα. Ελένη Καρακώστα.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μανώλης, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, τη Γαλλική αντιπροσωπεία όπου έγινε ανταλλαγή δώρων και επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Καρύστου και του Δήμου Tilleulτης Γαλλίας. Στη συνέχεια, όλοι μαζί παρακολούθησαν την Γιορτή

Κρασιού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός 'ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ' στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Καρύστου.

Χαλκίδα: Χρωστούσε στο Δημόσιο 2,2 εκατ. ευρώ

Ένας 60χρονος, διαχειριστής εταιρείας ανάληψης κατασκευαστικών έργων, συνελήφθη στη Χαλκίδα για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 2,2 εκατ. ευρώ.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...