Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΛΑΡΚΟ, Ζημιές από σεισμούς και Αναπτυξιακές Εταιρείες στην Περιφέρεια


Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία, πριν την ημερήσια διάταξη, έγινε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη και συζήτηση για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Στερεά Ελλάδα και την Αυτοδιοίκηση. Ενδεικτικά ο κ. Περγαντάς αναφέρθηκε : 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αμφίκλεια, με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, καθώς και υπηρεσιών του ΟΑΣΠ και ΥΑΣ. Διαπιστώθηκε ο μέχρι τώρα συντονισμός των ενεργειών και η καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των κεντρικών δομών, με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωθεί η δευτεροβάθμια καταγραφή των ζημιών και έχει ήδη εκδοθεί το ΦΕΚ που αφορά τις αποζημιώσεις.

Σε συνάντηση που έγινε στη ΛΑΡΚΟ με τα Σωματεία της Εταιρείας και τα Εργατικά Κέντρα, όπου ο Περιφερειάρχης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Παράλληλα επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος παρέμβασης στις εξελίξεις είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με την προφανή στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ανάμεσα στα  θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν  και εγκρίθηκαν η εγγραφή της  Περιφέρειας στη «Διάσκεψη των  Απομακρυσμένων Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR)» και στη «Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών (AER)». Πρόκειται για δυο μεγάλα δίκτυα που αφορούν δεκάδες Περιφέρειες και διαπεριφερειακές οργανώσεις, με στόχο την ανάδειξη κοινών προβληματισμών, την επεξεργασία περιφερειακών θεμάτων, τη συνεργασία και την προώθηση των περιφερειακών συμφερόντων στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της μελέτης για τις  Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας, για το οποίο ο Περιφερειάρχης επεσήμανε :

«Σήμερα γίνεται  ενημέρωση, στην οποία για πρώτη φορά έχουμε πλήρη καταγραφή και αξιολόγηση της κατάστασης των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ιδίως σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων και παραγωγής έργου. Ακόμα διερευνήθηκε και αναλύθηκε εξαντλητικά το θεσμικό πλαίσιο βάσει του Καλλικράτη, που διέπει το καθεστώς λειτουργίας των Εταιρειών, ενώ παράλληλα διατυπώνονται και προτάσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Έτσι, με τεκμηρίωση και πλήρη στοιχεία, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημερώνεται ανοιχτά και με σαφήνεια για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, καθώς και τον τρόπο που αυτές αφενός μεν να εναρμονίζονται με τις σύγχρονες απαιτήσεις του Καλλικράτη, και αφετέρου να αποτελέσουν ένα πραγματικό και ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στη σημερινή μας  συζήτηση, στην ουσία δίνεται απάντηση στο βασικό ερώτημα για το πόσες  εταιρείες της Περιφέρειας μπορούν  να λειτουργούν νόμιμα. Η απάντηση, παρά τις ασάφειες του θεσμικού πλαισίου, είναι ξεκάθαρη : οι Αναπτυξιακές Εταιρείες  της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας λειτουργούν νόμιμα. Οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται σημαντικά προγράμματα, όπως το LEADER, συμμετέχουν στα ΤΟΠΣΑ και προφανώς θα παράξουν έσοδα. Πρόθεσή μας είναι, με βάση το νομικό πλαίσιο, την οικονομική θέση και τις δραστηριότητες που έχουν αναλάβει, να συνεχίσει η λειτουργία και των τριών εταιρειών»

Θεοδουλίδης: Το εκτός κοινοβουλίου Λ.Α.Ο.Σ. μπέρδεψε την ετυμολογία της λέξης παρείσακτος

Σε απάντηση της τρίτης κατά σειρά (!) και «βαθυστόχαστης» ανακοίνωσης της Ν.Ε. του Λ.Α.Ο.Σ. Εύβοιας κατά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» έχω να δηλώσω τα εξής:
    • «Παρείσακτο» ονομάζουμε αυτόν που βρίσκεται κάπου και δεν δικαιούται ή δεν ταιριάζει με τους υπόλοιπους, έχοντας μπει κρυφά ήεπίτηδεςΗ πολιτική κωλοτούμπα που έκανε το ΛΑΟΣ , με τη συμμετοχή του στη Μνημονιακή Κυβέρνηση Παπαδήμου με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό (εξαθλίωση, φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες κ.λ.π.), τους ταιριάζει «γάντι» και τους επιστρέφω τον χαρακτηρισμό.
    • Στη δημοκρατία μπορεί ο καθένας να κρίνει τον άλλον και να κριθεί. Όμως, ο υπέρτατος κριτής είναι ο ελληνικός λαός ο οποίος έκρινε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2012 ποιοι είναι οι «παρείσακτοι» για το ελληνικό κοινοβούλιοστέλνοντάς τους στα σπίτια τους και στα γραφεία τους να κοιτούν τα έδρανα της βουλής από την τηλεόραση!!!
    • Έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι τα τοπικά προβλήματα της κοινωνίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, στο σύνολό τους, με την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και ως εκ τούτου δε συνεργαζόμαστε με Μνημονιακά κόμματα ή ολίγον Μνημονιακά όπως το Λ.Α.ΟΣ.!!! Στη ιατρική και στην πολιτική δεν υπάρχει το «ΟΛΙΓΟΝ  ΕΓΚΥΟΣ»!
    • Επειδή οι πολίτες έχουν βαρεθεί βαθυστόχαστες αναλύσεις και ανακοινώσεις χωρίς αντίκρισμα, αφήνω τους αγωνιστές του πληκτρολογίου να σπαταλούν μελάνι για το ίδιο θέμα, ψάχνοντας μανιωδώς τηλεοπτική εκπομπή να πουν τον πόνο τους και συνεχίζω τον αγώνα στο δρόμο μαζί με τους χιλιάδες των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που αγωνίζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να διώξουμε τα Μνημόνια και τα κοράκια της Τρόικα.



                                                                                                   Θεοδουλίδης Χρήστος

Αθήνα - Κάρυστος: χίλιες δυο λακκούβες δρόμος

Μαγικό μέρος η Καρυστία, αλλά παραμελημένη με αναγκαίες υποδομές να λείπουν

Αρθρο του ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ επίκουρου καθηγητή Χημείας Τροφίμων, ΕΚΠΑ

Η νότια Εύβοια, το ξέρω, δεν είναι ένα μέρος δημοφιλές εκλογικά, με λίγους ανθρώπους και άρα λιγοστά ψηφουλάκια. Αλλά στην πολιτική, ο πολίτης είναι πρώτα άνθρωπος και μετά αριθμός, κόντρα σε Μνημόνια και μικροπολιτικές.

Η Καρυστία λοιπόν είναι ένα μαγικό μέρος: με εξαιρετικό κλίμα (που ευνοεί την παραγωγή ποιοτικών τροφίμων) και ίσως τις πιο όμορφες παραλίες από όσες είναι «δυο τσιγάρα» δρόμος από την Αθήνα. Συνάμα όμως, είναι και μια περιοχή της Εύβοιας τόσο μα τόσο παραμελημένη σε πολλές υποδομές.

Λακκούβα πρώτη. Φίλος μού έλεγε πριν από λίγες μέρες για τον Δημήτρη, που σπουδάζει στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στη Ρόδο, μόλις τελείωσε το 2ο έτος και φέτος το καλοκαίρι κάνει την πρακτική σε μεγάλο ξενοδοχείο στα Δωδεκάνησα. Ενώ πέρσι, έχοντας τελειώσει το 1ο έτος και κάνοντας την πρακτική του, ο Δημήτρης λάμβανε 600 ευρώ το μήνα για 10 ώρες την ημέρα «πρακτική εργασία», για τις ίδιες ώρες φέτος λαμβάνει 290 ευρώ. 10 ώρες την ημέρα επί 6 μέρες την εβδομάδα επί 4 εβδομάδες το μήνα. 240 ώρες εργασία με ανταμοιβή 290 ευρώ. Κάντε τη διαίρεση μόνοι σας. Ετσι αμείβονται οι «επί πρακτική» φοιτητές μας στη «βαριά βιομηχανία της χώρας μας», τον τουρισμό.

Λακκούβα δεύτερη. Ο Γιώργος, στα Στύρα, παράγει εξαιρετικά κρέατα, έχει τη δική του φάρμα όπου εκτρέφει ζώα. Κι ένα κατσικάκι που έχει μεγαλώσει στην Καρυστία είναι σίγουρα πιο νόστιμο από ένα αντίστοιχο που έχει μεγαλώσει σε μια βιομηχανική εκτατική μονάδα. Μου έλεγε, τις προάλλες, με κάποια απορία και παράπονο ίσως, γιατί δεν έχουμε κατοχυρώσει ως ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) το κατσίκι Καρύστου. Δεν είναι δύσκολο, αλλά η κρατούσα νοοτροπία δεν μπορεί να δει τα οφέλη μιας ονομασίας ΠΟΠ. Εκτός από το κατσίκι, θα μπορούσαμε να είχαμε ως ΠΟΠ και το γάλα και το τυρί που προέρχονται από το εν λόγω ζώο.

Λακκούβα τρίτη. Η Καρυστία είναι μόλις 45 λεπτά με το φέρι από την Αττική και λιγότερο από 2 ώρες από το «Ελευθ. Βενιζέλος». Θα περίμενε κανείς να έχει αναπτυγμένες μερικές τουριστικές υποδομές συνάμα με βιολογικό καθαρισμό, μαρίνες, ΧΥΤΥ, αποχέτευση, πλήρη ανακύκλωση. Μέχρι το 2012, γινόταν μόνο ανακύκλωση χαρτονιών στα Στύρα, σήμερα δεν γίνεται ούτε αυτό! Μα καλά, τόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν μπλε κάδοι στην Καρυστία για ανακύκλωση συσκευασιών; Σε ένα μέρος που είναι 45 λεπτά με το φέρι από την Αττική!!!

Λακκούβα τέταρτη, πέμπτη, χιλιοστή. Ολες οι λακκούβες με διάμετρο πάνω από 50 εκατοστά από τον Πολυπόταμο ώς τα Στύρα επί της κεντρικής οδού Λέπουρα-Κάρυστος που υπάρχουν εδώ και 3 χρόνια!

Παρατηρώ τα αυτοκινητόσπιτα από Αυστρία και Γερμανία και Πολωνία που περνάνε από τα μέρη μας αυτές τις μέρες και αναρωτιέμαι πώς να σκέφτονται για το μέρος μας αυτοί οι τουρίστες.

Τόσες, μα τόσες λακκούβες στην εκλογική περιφέρεια ανθρώπων που έχουν σημαντικούς κυβερνητικούς θώκους. Πώς να την εξηγήσουμε αυτή την αμέλεια ή και αδιαφορία για την εκλογική τους περιφέρεια; Εμείς εδώ, που ψηφίζουμε και φορολογούμαστε αδιαλείπτως, δεν έχουμε δικαίωμα σε δρόμους ασφαλείς;

Και σαν μην έφταναν αυτές οι λακκούβες, πριν από λίγες μέρες διαπίστωσα ιδίοις όμμασιν ότι ο κεντρικός δρόμος στο χωριό Ζάρακες ασφαλτοστρώθηκε! Μα, καλά, ποιος αιρετός άρχοντας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατάγεται από τους Ζάρακες και έχουν τόση υψηλή πολιτική προτεραιότητα στο πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης; Η απάντηση γνωστή και με ονοματεπώνυμο: Α. Μπουραντάς (αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως διαβάζουμε στο http://www.pste.gov.gr/index.php).

Το άρθρο τούτο είναι ακόμη μια καταγραφή των προβλημάτων της Εύβοιας, - παρόμοια προβλήματα υπάρχουν σε όλη την ελληνική επαρχία. Μια καταγραφή που ίσως πάει κι αυτή στράφι, αλλά είναι πολύτιμο αρχείο για τους αιρετούς του Νομού Ευβοίας (του κυβερνητικού εκπροσώπου περιλαμβανομένου) μέχρι τη λήξη της θητείας τους, αλλά και για τους πολιτικούς που θα τους ακολουθήσουν και που ελπίζω να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικοί!

enet.gr

"Le Putanique" from M.A.G. [Marqué Athens Gazi] @ Mist Club

Ο χαμός και η τρέλα του "Le Putanique" από το M.A.G. [Marqué Athens Gazi] έρχεται στη Χαλκίδα στο Mist club να ταράξει τα νερά και να σας διασκεδάσει σε mainstream ρυθμούς ...


RES/INFO: 2221 060670

ΑΛΙΒΕΡΙ: Μεγάλη ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης στις 28 Αυγούστου

ΟΛΑ είναι έτοιμα για τη μεγάλη ποδηλατοδρομία στις 28 Αυγούστου με υποστηρικτές,αρωγούς και συνδιοργανωτές όλους τους συλλόγους και ομάδες της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.

Μια κίνηση που δηλώνει την ένωση,την αλληλοϋποστήριξη,τη σύμπνοια των συλλόγων και των ανθρώπων σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες,αφιερωμένη στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Συμμετέχουν και υποστηρίζουν

Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου

Σύλλογος Ταμυναίων Πολιτών η Παρέμβαση

Ράδιο Αλιβέρι 1

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου

Χορωδία Αλιβερίου

ΑΟ Αστέρα

ΑΟ Ταμυναϊκού

Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών

Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος
Αγ. Ιωάννη

-Θα είναι συνετό στην εκδήλωση οι ποδηλάτες να φέρουν ποδηλατικό κράνος και εξοπλισμό ποδηλασίας για τη δική τους ασφάλεια

-Τα ανήλικα παιδιά θα συνοδεύονται απαραιτήτως από κάποιον ενήλικα

-Η ποδηλασία θα λάβει τέλος στο σημείο από όπου και θα γίνει η εκκίνηση (Λιμεναρχείο Καράβου)

Και Χαλκιδέος στη σπείρα που έψαχνε θησαυρό σε μοναστήρι και έδεσαν τους μοναχούς στη Θήβα


Έξι μήνες προετοίμαζαν το "χτύπημά" τους στο Μοναστήρι. 

Εκτός από τους δύο που είχαν πιάσει οι αστυνομικοί, ηλικίας 52 και 28 ετών συνελήφθη στο σπίτι του, στη Χαλκίδα και ένας 37χρονος για την υπόθεση. 

Επίσης, ταυτοποιήθηκε ένας 48χρονος που φέρεται να είναι αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση, οι δράστες χρησιμοποίησαν πιστόλια και κυνηγετικά όπλα, για να ακινητοποιήσουν τους τέσσερις μοναχούς και τη μητέρα του ενός από αυτούς,
με σκοπό να ψάξουν στο προαύλιο του μοναστηριού τον... θησαυρό!

Θυμίζουμε ότι οι δράστες, αφού έδεσαν τους μοναχούς, με τα ράσα τους αλλά και με τους σφικτήρες που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία,  τους έκλεισαν σε ένα κελί της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου, στο Μαυρομάτι Θηβών, λέγοντάς τους ότι σκοπός τους δεν ήταν να κλέψουν εικόνες και τιμαλφή, αλλά να κάνουν εκσκαφή στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για να βρουν ένα θησαυρό που είναι θαμμένος στο προαύλιο.

Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν μεταφέρει στο Μοναστήρι και το σκαπτικό μηχάνημα (JCB), που βλέπετε παρακάτω.

Οι Αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από άλλο μοναχό, που δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους δράστες,  με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας. 

Οι δράστες όταν κατάλαβαν ότι φτάνουν οι αστυνομικοί, έφυγαν από το Μοναστήρι.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι η εγκληματική ομαδα, σχεδίαζε τους τελευταίους 6 μήνες το "χτύπημα" στο μοναστήρι, για να... ξεθάψουν τον κρυμμένο θησαυρό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης, ο 28χρονος είχε αναλάβει το χειρισμό του σκαπτικού μηχανήματος, ο 37χρονοςείναι ιδιοκτήτης χωματουργικής επιχείρησης με έδρα την Βοιωτία και ιδιοκτήτης του σκαπτικού μηχανήματος που οι δράστες μετέφεραν στην Ιερά Μονή,  ενώ ο 48χρονος που ταυτοποιήθηκε φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση...

VIDEO - «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013» με αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη


Άλλη μια όμορφη βραδιά, στα πλαίσια  των εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013» ήταν η χθεσινή, η οποία ήταν αφιερωμένη στον κορυφαίο Έλληνα μουσικό συνθέτη  Βασίλη Τσιτσάνη. Άλλη μια βραδιά το λιμάνι της Νέας Αρτάκης πλημμύρισε  από λαϊκά τραγούδια. 


Ένα αφιέρωμα που μάγεψε όλους τους παρευρισκόμενους, που δε ήταν και λίγοι. Παρευρέθηκαν επίσης και ο αντιδήμαρχος Μάνος Φωτάκης, ο τοπικός σύμβουλος Γιάννης Τζαμαϊλας, ο αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. Γιώργος Γεραντώνης κ.λ.π.


Την εκδήλωση προσφώνησε και αποφώνησε ο Γιάννης Στέρπης, ο οποίος δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων, να συγχαρεί τους καλλιτέχνες που παρουσίασαν αυτή την όμορφη βραδιά και που ήταν οι εξής : Δημήτρης Δερδενές (μπουζούκι) Νίκη Πανταζάτου (πιάνο) Κώστας Χατζημπεκιάρης (Κιθάρα) Δημήτρης Κικίδης (μπάσο) Έκτορας Μάγος (τύμπανα) Γιάννης Βαχάρης (κρουστά) ενώ τραγούδησαν, ο Αντώνης Γκρέκ και η Σιμόν Παναρέτου.


VIDEO KAI ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...