Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η Εθνική τίναξε την μπάνκα της τηλεθέασης στα ύψη : Χτύπησε μέχρι και το... 72,0% !

Οοοοολοι Euro ! Αυτό ακριβώς το σύνθημα πιστεύω πως τα λέει όλα... Η χθεσινή σημαντική αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Τσεχία έκανε τα μηχανάκια της AGB - Nielsen να... τρελαθούν ! Η ήττα της Εθνικής αγαπημένης όλων μας, τίναξε την μπάνκα της τηλεθέασης στον αέρα, φτάνοντας στο σημείο να αγγίζει στα νεανικά κοινά, ακόμα και το απίστευτο κι όμως αληθινό ποσοστό τηλεθέασης του 72,0%

Το ματς ανάμεσα σε Ελλάδα και Τσεχία έκανε κατά μέσο όρο ποσοστό τηλεθέασης 52,8%, ενώ το πικ κατά την διάρκεια του αγώνα έφτασε μέχρι και το 59,4% στο σύνολο, για να απογειωθεί εντελώς στα νεανικά κοινά - όπως ,ήδη, σας είπα - όπου και κατάφερε να αγγίξει μέχρι και το 72,0% !

Από το σαρωτικό Euro ,όμως, δεν τα κατάφερε να γλιτώσει ούτε και ο Αι-Λάκης της Κάντζας, ο οποίος χθες είχε να αντιμετωπίσει τον αγώνα ανάμεσα στις ομάδες Ρωσία - Πολωνία, όπως επίσης και τα δύο τούρκικα σαπούνια.

Λόγω Λάκη και Euro, οι δύο σειρές made in Turkey εννοείται πως έχασαν την δυναμική τους, μιας και η σειρά του Mega, "Sila" σημείωσε κατά μέσο όρο ποσοστό τηλεθέασης 15,2% και η σειρά του ΑΝΤ1 , "Asi", 14,1%, ενώ το τελευταίο "Τσαντίρι" της σεζόν έκλεισε με γενικό μέσο όρο 30,5%.

Οσο για το παιχνίδι Ρωσία - Πολωνία ; Αυτό κυμάνθηκε στο 19,1% !

Μειώνονται τα τέλη τερματισμού κλήσεων σε κινητά

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προχωρά σε δραστική μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων σε κινητά τηλέφωνα, που κατά συνέπεια θα μειώσει και τις τιμές κλήσεων προς κινητά, με το νέο Σχέδιο Μέτρων που εξέδωσε και κοινοποίησε στην Κομισιόν, υλοποιώντας σχετική κοινοτική Οδηγία.

Οι μειώσεις των τελών τερματισμού κλήσεων αφορά τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, Cosmote, Vodafone-Παναφον και Wind και σύμφωνα με την ΕΕΤΤ ορίζονται, ως πάροχοι με Σημαντική Ισχύ στη σχετική Αγορά.

Στο Σχέδιο Μέτρων προτείνονται σημαντικές μειώσεις των τελών τερματισμού σε κινητά δίκτυα μέχρι και 80% σε διάστημα οκτώ μηνών.

Η σταδιακή μείωση θα αρχίζει από τον άλλο μήνα και από 4,95 ευρωλεπτά που θα είναι το Τέλος Τερματισμού κλήσης, θα φτάσει τα 1,03 ευρω-λεπτά τον Απρίλιο του 2013, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των μειώσεων.

Η προτεινόμενη ρύθμιση εκτιμάται, ότι θα επιφέρει και συνολική μείωση των τιμών κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα, προς όφελος του καταναλωτή.

Ειδικότερα, για το δίκτυο του ΟΤΕ, το οποίο βρίσκεται υπό ρύθμιση, η μείωση της τιμής των κλήσεων προς κινητά θα ξεπερνά το 45%, γεγονός που θα εξοικονομήσει για τους συνδρομητές περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2013.

VIDEO: Τι ανακάλυψε το BBC στην Χαλκίδα...

«Στο λιμάνι της Χαλκίδας, οι ψαρόβαρκες φεύγουν κάθε μέρα πριν από την αυγή για να μπορούν να είναι στην ώρα τους τα ψάρια την αγορά».

Με αυτά τα λόγια ξεκινά το BBC το ρεπορτάζ του στην Εύβοια μιλώντας με τους Έλληνες ψαράδες και μεταδίδοντας την ανησυχία τους για την πτώση της τουριστικής κίνησης.

«Η δουλειά είναι σκληρή και οι ψαράδες ξέρουν ποιος φταίει» αναφέρει το βρετανικό δίκτυο και φιλοξενεί συνεντεύξεις αλιέων.

«Θα πρέπει να μαζέψουμε όλους τους πολιτικούς και να τους πετάξουμε στη θάλασσα» δηλώνει ο 79χρονος Γιάννης που ρίχνει τα δίχτυα του εδώ και δεκαετίες. «'Έκλεψαν τα λεφτά και τώρα πεινάμε» προσθέτει.

Είναι η Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που η ύφεση δείχνει τις επιπτώσεις της στη Χαλκίδα όπως και σε τόσες άλλες πτώσεις που λυγίζουν σιγά - σιγά.

Οι πολίτες τώρα αμφιταλαντεύονται τι να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.

Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αντιδρώντας όπως λένε στα κόμματα που κυριαρχούσαν τόσα χρόνια.

Δεν ξέρουν ωστόσο αν θα πάρουν ξανά την ίδια απόφαση. «Ψήφισα από καθαρό θυμό» δηλώνει ένας αλιέας ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι τώρα θα ψηφίσει με μόνο κριτήριο το συμφέρον της Ελλάδας.

"Δώσαμε στους ανθρώπους ξανά την ελπίδα - θέλουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Δεν θα ακολουθήσουμε την ίδια πολιτική διάσωσης που θα μας οδηγήσει πίσω στη δραχμή", αυτά ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Αποστόλου, υποψήφιου βουλευτή Ευβοίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ επικίνδυνος, μας θέλει εκτός ευρωζώνης, αυτά ήταν τα λόγια του Κώστα Μπαζίγου, επιχειρηματία στην Χαλκίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ BBC

Γ. Αρναούτογλου: Τρυφερά φιλιά με την νέα σύντροφό του!

Τον πιο γλυκό καλοκαιρινό έρωτα ζει αυτήν την περίοδο ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο γνωστός παρουσιαστής λίγο καιρό μετά το χωρισμό του με την Νικόλ, γύρισε σελίδα στη ζωή του και όπως όλα δείχνουν βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της 30χρονης Κατερίνας.
 
Λίγες μόλις μέρες μετά τη δήλωσή του στον Γιώργο Λιάγκα πως υπάρχει ένα φλερτ με μια κοπέλα από τη Νάξο, όπου ο ίδιος σκέφτεται να περάσει και τις φετινές διακοπές του, ο φωτογραφικός φακός του “ΟΚ!” τον απαθανάτισε με την νέα του αγαπημένη σε τρυφερές στιγμές.
 
Οι δυο τους έκαναν τα ψώνια τους σε γνωστό εμπορικό κέντρο στα Σπάτα και πέρασαν λίγο χρόνο μαζί. Χαμόγελα, τρυφερές ματιά και φιλιά μαρτυρούσαν πως ο Γρηγόρης είναι ερωτευμένος και δεν το κρύβει.
 
Διάβασε περισσότερα στο “ΟΚ!” που κυκλοφορεί!

Dance Festival στον Ιππόκαμπο στις Αλυκές Δροσιάς Χαλκίδας- Εκεί και ο Αλέξανδρος Χατζή

Για πρώτη φορά στη Χαλκίδα πάνω από 100 χορευτές -χορεύτριες παρουσιάζουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με χορογραφίες από το παγκόσμιο στερέωμα με σκοπό να μυήσουν το κοινό στον μαγικό κόσμο του χορού!!!
Ένταση και αισθησιασμός αποτελούν το δίδυμο αυτού του φεστιβάλ που υπόσχεται να μας παρασύρει στα βήματα του αυτές τις 3 ζεστές νύχτες του Ιουνίου !!!

Στις 14 και 15 Ιουνίου το φεστιβάλ θα διεξήχθη στο Ιπποκαμπάκι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πισίνας

Οι εκδηλώσεις και για τις 3 μέρες θα αρχίζουν στις 20:30 και η είσοδος για το κοινό θα κοστίζει 10 ευρώ και θα περιλαμβάνει και ποτό.

Κατά την είσοδο σας θα μπείτε σε κλήρωση που θα γίνει το Σάββατο 16 Ιουνίου στον ιππόκαμπο στο μεγάλο «dance party» για την λήξη του φεστιβάλ, όπου θα είναι καλεσμένος και θα τραγουδήσει για εσάς ο Αλέξανδρος Χατζής, ενώ παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία παρά πολλοί από εσάς να κερδίσετε δωρεάν έγγραφες σε σχόλες χορού της πόλης μας και σημαντικές εκπτώσεις στα δίδακτρα σας.

Τέλος … επειδή καλοκαίρι χωρίς μπύρα δεν υπάρχει … η μπύρα sol θα φροντίσει να ξεδιψάσει όλους τους χορευτές κερνώντας τους «50 πρώτους» που θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ και να σας κεράσει επίσης την δεύτερη μπύρα που θα πιείτε στο μεγάλο dance party στις 16 Ιουνίου στον ιππόκαμπο !!!
cu@ippokampos summer club !!!

"Πιθανώς αναγκαία η θυσία της Ελλάδας για τη σωτηρία του ευρώ"

Την οργή των αξιωματούχων της ευρωζώνης αναμένεται να προκαλέσει η νέα δημόσια παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν. 

 
Ο Βρετανός αξιωματούχος μίλησε στην ουσία για πιθανότητα να χρειαστεί η θυσία της Ελλάδας ώστε να ενεργοποιηθεί η Γερμανία για να αντιμετωπίσει την κρίση του ευρώ. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε επιχειρηματική εκδήλωση στο Λονδίνο, ο κ. Όσμπορν αναρωτήθηκε μήπως η γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη για να εξηγήσει στους γερμανούς πολίτες ότι πρέπει να γίνουν ορισμένες ενέργειες (για τη σωτηρία του ευρώ), όπως η τραπεζική ένωση ή το ευρωομόλογο ή κάτι άλλο ισοδύναμο. «Υποψιάζομαι ότι αν είχαμε εδώ έναν υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης δε θα ήξερε πραγματικά την απάντηση σε αυτό», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

Ο κ. Όσμπορν επέκρινε επίσης την ευρωζώνη για το χειρισμό της κρίσης στην Ισπανία, σχολιάζοντας ότι το πακέτο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών είναι «πολύ λίγο και πολύ αργοπορημένο», προσθέτοντας ότι τα χρήματα δεν έπρεπε να δοθούν μέσω της ισπανικής κυβέρνησης αλλά απευθείας ως κεφαλαιακή ένεση. Τέτοιες ανεπαρκείς και καθυστερημένες αντιδράσεις παρατείνουν την αβεβαιότητα στην ευρωζώνη και την καθιστούν εύθραυστη, πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών.

Τάχθηκε για μία ακόμα φορά υπέρ της τραπεζικής ένωσης στην ευρωζώνη, αλλά ξεκαθάρισε πάλι ότι η Βρετανία θα μείνει εκτός, προστατεύοντας τα συμφέροντα του χρηματοπιστωτικού κέντρου του Σίτι.

Ο κ. Όσμπορν παραδέχθηκε εξάλλου ότι είχαν γίνει λάθος εκτιμήσεις στην κατάρτιση του βρετανικού προϋπολογισμού, γεγονός που υποχρέωσε την κυβέρνηση να αποσύρει ορισμένα οικονομικά μέτρα. Ζήτησε παράλληλα από τους επιχειρηματίες να συνδράμουν την κυβέρνηση ώστε να πειστούν οι Βρετανοί για τη σκοπιμότητα της μείωσης του ανώτερου φορολογικού συντελεστή στο 40%, μετά την αρχική μείωση από το 50% στο 45%.

10ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας: Εκδήλωση των παιδιών Ρομά

Εκδήλωση παρουσίασης των εργασιών των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά».


To Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕΔΑ) της Φιλοσοφικής Σχολής  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά» υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Παιδαγωγικής κ. Γ. Π. Μάρκου, σε συνεργασία με το 10ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, διοργάνωσε την Παρασκευή 8/6/2012 (10:00-13:00) στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας εκδήλωση παρουσίασης των δραστηριοτήτων/ εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο λειτουργίας των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών (ΕΔΑΜ).

Επεχείρησαν να σκοτώσουν γυναίκα αστυνομικό σε έφοδο στην Κυψέλη

 Επεισοδιακές σκηνές εκτυλίχτηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής προχθές στην Κυψέλη, όπου 43χρονος, μέλος σπείρας πλαστογράφων, επιχείρησε να δολοφονήσει γυναίκα αστυνομικό -με το όπλο της- και στη συνέχεια και άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Τελικά συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 42 και 51 ετών, και ο 43χρονος ο οποίος είναι συριακής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα γεγονότα εκτυλίχτηκαν ως εξής:

Οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για ύπαρξη σπείρας που κατασκεύαζε και διακινούσε σε αλλοδαπούς πλαστά πιστοποιητικά και ταξιδιωτικά έγγραφα, εντόπισαν τη Δευτέρα διαμέρισμα της σπείρας στην Γ' Σεπτεμβρίου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα τρία μέλη της. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ελέγξουν, όταν αυτοί βγήκαν από την πολυκατοικία.

Οι τρεις ύποπτοι τράπηκαν σε φυγή και μπήκαν στην πολυκατοικία, παρασύροντας βιαίως στον χώρο του θυρωρείου γυναίκα αστυνομικό που τους ακολούθησε. Αφού την κτύπησαν, ο 43χρονος αφαίρεσε με βία το υπηρεσιακό της πιστόλι, το οποίο έστρεψε εναντίον της και επιχείρησε να την πυροβολήσει από ελάχιστη απόσταση στο θώρακα, πατώντας την σκανδάλη επανειλημμένα, αλλά το ασφαλισμένο όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.

Τα δύο μέλη συνελήφθησαν ενώ ο 43χρονος κατέφυγε στο διαμέρισμα, όπου όταν οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, μπήκαν μέσα, τους επιτέθηκε με μαχαίρι μήκους 29 εκατοστών. Τελικά ο 43χρονος αφοπλίστηκε και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες αποτελούσαν εγκληματική ομάδα, η οποία εκτός από την κατασκευή και διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ασχολούνταν και με άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο διαμερίσματα, που διατηρούσαν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή αναγνώρισης υδατογραφημάτων (SUV), η οποία χρησιμοποιείται για τον έλεγχο πλαστών εγγράφων (διαβατηρίων), δύο ξύλινες σφραγίδες ιδιωτικών εταιρειών, οκτώ διαβατήρια διαφόρων χωρών, ασυμπλήρωτα, τρία δελτία ταυτότητας τρίτων προσώπων από διάφορες χώρες και έναν αθλητή από τη Γεωργία, μία αυτοκόλλητη άδεια διαμονής Ελλάδος, μία βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για ανανέωση άδειας διαμονής, μία άδεια κυκλοφορίας οχήματος εκδοθείσα από τις αρχές της Βουλγαρίας, πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων, πέντε βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών, δύο κάρτες τραπεζικών αναλήψεων, ένα μαχαίρι, 4,7 γραμμάρια κάνναβης, έξι κινητά τηλέφωνα και πλήθος χρυσαφικών.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αντίσταση, απλή σωματική βλάβη, απειλή, πλαστογραφία, αδικήματα περί όπλων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ταξίδι σε ΓΚΡΟ ΠΛΑΝ από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ληλαντίων

Εννέα ήρωες από την αρμαθιά του Γιώργου Μανιώτη και ένας του Ζαν Κοκτώ χωρίς μάσκες μονολογούν σε κοντινό πλάνο…

Απογυμνωμένοι και ανήμποροι από την ίδια την ζωή που τους βαραίνει, βγάζουν τα παράπονα τους.


Μας αποκαλύπτουν την μοναξιά, τον πόνο, την χαρά και τα χαμένα όνειρά τους. Την ζωή που έζησαν αλλά και αυτή που ονειρεύονται.

Τον πόνο που ένιωσαν αλλά και το δικαίωμα στην ελπίδα και στην ευτυχία…

Η παράσταση δόθηκε από την Θεατρική Σκηνή Μάσκες στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ληλαντίων του ΔΟΑΠΠΕΧ στο Βασιλικό την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Συγκέντρωσε πολλούς  γνωστούς και φίλους οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι τόσο από την απόδοση των ερασιτεχνών ηθοποιών σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπανάγνου αλλά και από την ζωντανή μουσική επένδυση που επιμελήθηκε ο Θωμάς Παναγόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη παράσταση που δόθηκε μετά από αναβολές και ακυρώσεις.

Η πρεμιέρα του έργου  δόθηκε στο Αλιβέρι την 5 Μαΐου και την διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου και περιχώρων και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Συντελεστές
Έπαιξαν οι:
Βάσια Καλαϊτζόγλου, Αναστασία Πανταζή,
Γιώργος Ανδριώτης,Σοφία Γρίβα,Δημήτρης Γιαννούλης,
Κρυσταλλία Μπουραζά, Μαρία Κατσιγιάννη, Βαγγέλης Τσουκαλάς,
Ανθία Διαμαντάρα,Ηρώ Παπαγεωργίου.
Εισαγωγή: Ν.Αντωνίου, Κ.Τσιώμος
Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Παπανάγνου
Κοστούμια, σκηνικά: Θεατρική Σκηνή Μάσκες
Μουσική επιμέλεια: Θωμάς Παναγόπουλος
Κιθάρα: Κώστας Νικολάου, Μάριος Κολόμβος, Θωμάς Παναγόπουλος
Τραγούδι: Μαρία Κατσιγιάννη, Νίκος Αντωνίου,
 Κώστας Νικολάου, Θωμάς Παναγόπουλος

Η Ιρίνα Σέικ γδύνεται για Γερμανούς-Έξαλλος ο Ρονάλντο [εικόνες+βίντεο]

Η νέα φωτογράφηση της Ρωσίδας σουπερμοντελ -και μόνιμης συντρόφου του Κριστιάνο Ρονάλντο- για την Γερμανική έκδοση του GQ είναι από τις πλέον σέξι της καριέρας της. Μπόνους το συνοδευτικό βίντεο. Με διαφορά ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε την μέρα σας.

Βρεγμένα μαλλιά, γόβες στιλέτο, βλέμμα που ακινητοποιεί ρινόκερο και φόντο τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης.

Αυτό είναι το σκηνικό εστέτ χλιδής που αποτελεί το πλαίσιο της τελευταίας φωτογράφησης του πανύψηλου κοριτσιού από την Σιβηρία για το γερμανικό GQ.

Εννοείται πως υπάρχει και συνοδευτική συνέντευξή, με ατάκες όπως «Δε θα με ακούσει κανείς ποτέ να κλαίω. Δουλεύω σκληρά και είμαι αξιόπιστη. Αυτές είναι αρετές που πήρα από την οικογένειά μου». Την οποία κανείς ποτέ δεν διαβάζει.

Αν και πιο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η αντίδραση του συντρόφου της, Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει βεβαρυμένο φρικαρίσματος όταν η 26χρονη βγαίνει πιο σέξι από ότι επιθυμεί. Αν και προσπαθεί να μην εκδηλώνει την ζήλια του δημόσια, αφού κάνει κακό στην εικόνα του.

Συγκεκριμένα η τελευταία φορά που εκδήλωσε δημόσια τον θυμό του ήταν δυο χρόνια πριν, σε μια wet t-shirt φωτογράφηση της Ιρίνα για το Νοτιοαφρικάνικο GQ, με αφορμή την οποία είχε δηλώσει «Δεν θέλω να βλέπουν άλλοι άντρες το κορμί του κοριτσιού μου».

Πρόγραμμα περιοδείων στην Χαλκίδα από το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Από 13/6/2012 εώς 16/6/2012 θα πραγματοποιήσουν τις εξορμήσεις τους οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ευβοίας, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6  7 μ.μ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ- ΛΑΜΨΑΚΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 14/6  1 μ.μ. ΑΛΛΑΤΙΝΗ-ΤΣΙΜΕΝΤΑ
7 μ.μ. ΑΡΤΑΚΗ
                              
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6 10 π.μ.ΧΑΛΚΙΔΑ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΑΖΕΠΗ-ΑΡΕΘΟΥΣΗΣ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
7 μ.μ. ΧΑΛΚΙΔΑ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΙΕΖΩΤΟΥ-ΑΒΑΝΤΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/6 10 π.μ. ΧΑΛΚΙΔΑ-ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΑΙΝΑ-ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Μενεγάκη: «Νίκο μου, ματς, μουτς...πουτς»!

Για άλλη μια φορά η Ελένη Μενεγάκη έφτιαξε το κέφι όσων την ακολουθούν στο twitter, καθώς ένα μικρό ορθογραφικό λαθάκι ήταν αρκετό για να γίνει «πιπεράτο» ένα φιλικό μήνυμα.

Η παρουσιάστρια ήθελε να στείλει μέσω twitter φιλιά στο φίλο της Νίκο Μουτσινά και έγραψε: «Νίκο μου, γλυκό μου αγόρι, πάλι πέρασα υπέροχα μαζί σου!!Μην μου χάνεσαι σε παρακαλώ! Μουτς μουτς πουτς!».

Όταν κατάλαβε το λάθος της, επανήλθε ζητώντας συγγνώμη: «Το μήνυμα για τον Μουτσινάκο ήταν φιλάκια!!Δηλαδή μουτσμουτς μουτς!!Συγνώμη. Απο βιασύνη! Ξέρετε...».

Μάλλον ακολούθησε τρελό δούλεμα γιατί λίγο αργότερα έγραψε: «Έλα ρε παιδιά, κόψτε την πλάκα!Κανένας από εσάς δε κάνει λάθος;;».

You might also like:

Ποιό είναι το "διακύβευμα" και ποιό το ζητούμενο των εκλογών της 17ης Ιουνίου

Του Βαγγέλη Αγγέλου


Υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας της «Δημοκρατικής Αριστεράς»

Πλησιάζει η 17η Ιουνίου, ημέρα που οι έλληνες ψηφοφόροι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθούν για δεύτερη φορά, να επιλέξουν και να δώσουν την ψήφο τους στο κόμμα που τους αντιπροσωπεύει. Δυστυχώς κανένα από τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) που διαχειριζόταν την τύχη της χώρας χρόνια τώρα, δεν έχει “καταλάβει” η μάλλον κάνουν πως δεν “καταλαβαίνουν”, το μήνυμα του λαού, από τo πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

Σφυρίζουν αδιάφορα για το παρελθόν τους, στα 40 χρόνια που εναλλάξ κυβέρνησαν την χώρα και την έφεραν σ’ αυτή την ζοφερή κατάσταση, με το λαό στο εσωτερικό να μη μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του ανάγκες και στο εξωτερικό η χώρα να χλευάζεται , από κάθε “σφουγγοκωλάριο” και οι εταίροι μας να μας κουνάνε το δάχτυλο.
Ο κάθε ανεπάγγελτος, επαγγελματίας πολιτικάντης να εφευρίσκει “ατάκες” και “σενάρια” για να αποποιηθεί των ευθυνών του. Και τι δεν μας είπαν, απ’ τα γελοία συνθήματα του τύπου «Λεφτά υπάρχουν», «Δεν ψηφίζουμε το μνημόνιο» μέχρι τις κορώνες «Μαζί τα φάγαμε» και το ανεκδιήγητο «Ψηφίζουμε το δεύτερο μνημόνιο για να σωθεί η χώρα» και βεβαίως  έφταιγαν όλοι  οι άλλοι, εκτός από αυτούς!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρία στάδια έως την έξοδο μας από το ευρώ βλέπουν οι ξένοι

Αυξημένους κινδύνους σταδιακής διακοπής της χρηματοδότησης από το εξωτερικό, διαπιστώνουν οι ξένοι αναλυτές, στη περίπτωση που το μήνυμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου δεν είναι αυτό που περιμένουν οι Ευρωπαίοι.
Σε νέα Έκθεση της η Goldman Sachs εκτιμά, πάντως, ότι αν και θα υπάρξει πίεση προς την Αθήνα, αυτό δεν οδηγεί αυτομάτως την Ελλάδα εκτός Ευρώ.
Σύμφωνα με τη GS, θα υπάρξει κλιμάκωση αυτών των πιέσεων σε τρία στάδια, που θα σηματοδοτούν και τη στάση των Ευρωπαίων.
Στο πρώτο στάδιο, θα μπορούσε να διακοπεί η χρηματοδότηση του πρωτογενούς ελλείμματος, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι οι Ευρωπαίοι θα χρηματοδοτούσαν αποκλειστικά και μόνο τις δαπάνες Χρέους, αφήνοντας την Ελλάδα να καλύπτει τις εσωτερικές της ανάγκες. Ωστόσο, με δεδομένο ότι και φέτος αναμένεται πρωτογενές έλλειμμα -λιγότερα τα έσοδα από τις δαπάνες- αυτό σημαίνει ότι το αργότερο έως τις αρχές του Φθινοπώρου τα ταμεία θα αδειάσουν τελείως, ενώ θα υπήρχαν και επιπτώσεις στη πραγματική οικονομία, με μείωση του ΑΕΠ κατά περίπου 8%.
Κι αν οι επιπτώσεις στο πρώτο στάδιο χαρακτηρίζονται από τη GS διαχειρίσιμες, ειδικά για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, τα πράγματα θα ζόριζαν εφόσον αποφασιζόταν και η διακοπή της χρηματοδότησης για τις δαπάνες του Χρέους, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες που κατέχουν σημαντικό κομμάτι του Χρέους θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό και για τη δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας.
Όσο για το τρίτο στάδιο πίεσης, αυτό σύμφωνα με τη GS θα οδηγούσε στη de facto έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς πρόκειται για τη διακοπή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, μια απόφαση που δεν μπορεί να ληφθεί παρά μόνο σε επίπεδο αρχηγών κρατών, με δεδομένο ότι θα προκαλούσε ισχυρούς κραδασμούς στο Ευρωσύστημα.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η GS δεν «βλέπει» την Ελλάδα να επιλέγει την έξοδο από το Ευρώ, ως απάντηση στις πιέσεις των Ευρωπαίων, καθώς ακόμα κι αν αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη, δεν θεωρεί πιθανό να έχει την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι είτε θα συνεργασθεί με πιο μετριοπαθή κόμματα- όπως τα χαρακτηρίζει η GS- όπως το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά είτε θα επιτρέψει να σχηματιστεί κυβέρνηση από άλλα κόμματα προκειμένου να αποφευχθούν νέες εκλογές.
Την ίδια ώρα που ξένοι αναλυτές πλέκουν σενάρια εξόδου και παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ, οι Ευρωσοσιαλιστές αρχίζουν να πιέζουν για αλλαγές στο Μνημόνιο. «Η αναθεώρηση του Μνημονίου μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού. Θα πρέπει κυρίως να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να απαλύνουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος για το 2013 και το 2014», εκτιμούν 12 Ευρωσοσιαλιστές σε ένα κείμενό τους με το οποίο ζητούν να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στο πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα απαιτεί μια ισχυρή κίνηση. Κατά τη γνώμη μου υποτιμούμε τον κίνδυνο μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζιάνι Πιτέλα, πρώτος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, που έχει συνυπογράψει το κείμενο αυτό, θέτοντας επί τάπητος τη διαφορετική αντιμετώπιση Ελλάδας- Ισπανίας, που ήδη έχει κινητοποιήσει τους... έτερους ενδιαφερόμενους, δηλαδή Πορτογάλους και Ιρλανδούς...

Τρόικα: 'H υπογράφει και ο Τσίπρας ή δεν παίρνετε λεφτά!

Τις υπογραφές όλων των πολιτικών αρχηγών και ειδικά του Αλέξη Τσίπρα, ανεξάρτητα του αν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, φέρεται ότι θα ζητήσει εκ νέου η Τρόικα τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, για να αποδεσμεύσει τις επόμενες δόσεις της δανειακής σύμβασης.


Την είδηση αυτή δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Έθνος» και σύμφωνα με τις πληροφορίες της, η κίνηση αυτή των ξένων δανειστών μας θα στοχεύει φυσικά στον Αλέξη Τσίπρα που είναι ο μόνος από τους διεκδικητές της εξουσίας που τοποθετείται αναφανδόν κατά του Μνημονίου.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής, οι δανειστές της χώρας θα θέσουν θέμα «νέας ενυπόγραφης δήλωσης για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου» αυτή τη φορά από τον Αλέξη Τσίπρα και θα του ζητήσουν να εγγυηθεί και εκείνος ότι θα εφαρμόσει «απαρέγκλιτα» το Μνημόνιο, «προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διεθνής χρηματοδότηση της χώρας».

Ουσιαστικά, με δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ήδη στείλει στις Βρυξέλλες το δικό τους «αυτόγραφο» για το Μνημόνιο, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας διακηρύσσει ότι θα το καταργήσει, στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωζώνης συζητείται ανοιχτά -σύμφωνα πάντα με το Έθνος- το σενάριο να πιέσουν τον Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει και εκείνος, όπως έκαναν τον Νοέμβριο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. «Μοχλός πίεσης» θα είναι φυσικά η συνέχιση ή η διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Μάλιστα, το ρεπορτάζ λέει ότι έχει δοθεί ήδη το πράσινο φως για να γίνει αυτή η κίνηση από τη Δευτέρα και τις ανακοινώσεις θα κάνει ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αν ισχύει αυτό το ρεπορτάζ, μένει να φανεί τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας. Αξίζει σημειωθεί πάντως ότι στη χτεσινή διακαναλιακή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «εάν δεν μας δώσουν την δόση θα τους καταγγείλουμε για εκβιασμό»...

Σήμερα η εκδήλωση - συζήτηση της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Βασιλικό

Σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουνίου, η Δημοκρατική Αριστερά οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Βασιλικού. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα με εισηγήσεις - ομιλίες των Σπύρου Παπαγεωργίου και Δημήτρη Αναγνωστάκη, υποψηφίων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους πολίτες.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχοντας ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, αντιμετώπισης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, δηλώνει σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται ότι, ως Αριστερά της ευθύνης, είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εφάρμοσαν οι δυνάμεις του δικομματισμού.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ζητά εντολή για λύση
.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι έτοιμη με απαντήσεις.

Γκρίζα διαφήμιση του Λάκη, στα Goody’s του Βγενόπουλου…

Ο Λάκης ο Λαζόπουλος, μέσα από τις εκπομπές του, εκτός από τους παχυλούς μισθούς μπορεί να εξασφαλίσει αρκετά ακόμα έσοδα, που ο απλός κόσμος που τον απολαμβάνει δεν τα καταλαβαίνει. 
 
Ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί το ταλέντο του και το χιούμορ του με περισσό λαικισμό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του, κάνει έμμεση διαφήμιση, όπου αυτός θεωρεί σκόπιμο. 
 
Χτες ανέφερε σε μια αποστροφή της ομιλίας του «πάει ο ντιλιβεράς από τα Goody’s» . Για να ξέρουν οι αναγνώστες και να πονηρεύονται. Αυτό δεν είναι έμμεση διαφήμιση της εταιρείας του Βγενόπουλου στον οποίο ανήκει η γνωστή αλυσίδα; Και κατά πόσο τέτοιες εταιρείες ανήκουν στα συμφέροντα του…λαού που υπερασπίζονται με τόσο πάθος;

Και για να εξηγούμεθα. Δεν έχουμε τίποτα με τις εταιρείες αυτές ή παρόμοιες τους. Κατακρίνουμε τον κύριο Λάκη που το παίζει ρομπέν των δασών , εκμεταλλευόμενος τον πόνο του απλού κοσμάκη, που δεν ξέρει το παιχνίδι του…
parapolitika.gr

Ετοιμάζονται οι εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας

Η πόλη σας υποδέχεται εορταστικά, η αγορά σας υποδέχεται εκπτωτικά και σας ξεναγούμε δωρεάν τουριστικά", αυτό είναι το μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας σε μία προσπάθεια στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας. Από 1-11 Ιουλίου θα λάβουν μέρος στην πόλη μας, εκδηλώσεις πολιτισμού, τουρισμού και σημαντικές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας, επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι ένα αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, αφού θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς, όπως τα ΚΤΕΛ Ευβοίας, τα Ταξί και πολλές ακόμη Ευβοικές Επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε τους δημοσιογράφους του «ΘΕΜΑτος» και του «ΒΗΜΑτος»

απο το enimerosi24.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει να μεγαλώσουν, συμπεριφέρνονται ακόμη σαν κόμμα του 3%! Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την «εμπάθεια» (;) απέναντι στους δημοσιογράφους συγκεκριμένων εφημερίδων, χρησιμοποιώντας δύο…

μέτρα και δύο σταθμά, όπως δηλαδή, θέλει να κάνει και η Μέρκελ με την Ευρώπη των δυο ταχυτήτων…
Το να μην επιτρέπεις να υποβάλλουν ερωτήσεις το «ΘΕΜΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» και ο «BHMA FM», δηλαδή, οι μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, προφανώς πάσχεις – το λιγότερο – από μικρομεγαλισμό! Κάτι που δεν είναι καθόλου χρήσιμο αυτές τις δύσκολές ώρες για τη χώρα και τον λαό της. Αν το κόμμα που ευελπιστεί να κυβερνήσει την επόμενη των εκλογών, ξεκινάει με αποκλεισμούς, εμπάθειες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών, το λιγότερο που μπορούμε να εικάσουμε, είναι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του πρέπει να αντιληφθούν ότι «μεγάλωσαν» και οι ενήλικοι δεν λύνουν τις… διαφορές τους με αυτούς τους τρόπους!
Η κοινωνία και οι ψηφοφόροι έχουν καταδικάσει παλαιοκομματικές μεθόδους αποκλεισμών, εμπάθειες και ρεβανσισμούς! Ο κόσμος που θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Κυριακή στην κάλπη, περιμένει να εγκαινιάσει νέα κυβερνητικά ήθη και όχι να αναπαράγει τις συνταγές των δεινοσαύρων του παλαιοκομματικού συστήματος! Τα Μέσα του Ψυχάρη ή του Αναστασιάδη και του Καραμήτσου δεν τα διαβάζουν μόνο οι «αστοί»! Κάθε Κυριακή τα «ψηφίζουν» εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με το υστέρημά τους, από όλο το πολιτικό φάσμα και φυσικά και από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Τέλος, το κόμμα της Αριστεράς που ευελπιστεί στις 18 Ιούνη να σχηματίσει κυβέρνηση, δεν πρέπει να ξεχάσει στον «πόλεμο» που σχεδιάζει να ανοίξει με τα διαπλεκόμενα μιντιακά συμφέροντα, ότι στα Μέσα του Μπόμπολα, του Ψυχάρη και του Βαρδινογιάννη εργάζονται άνθρωποι που ζουν τις οικογένειές τους! Και το αναφέρουμε, διότι στο βάλτο που τσακώνονται τα βουβάλια συνήθως την πληρώνουν τα βατράχια κύριε Τσίπρα! Καληνύχτα και καλή επιτυχία!


ΥΓ. Την ίδια τακτική του αποκλεισμού ακολούθησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κυριακάτικη συνέντευξη Τύπου με δημοσιογράφο της «Αυγής».

Αυτοψία: Ποιο θα είναι το σκηνικό της επόμενης ημέρας;

Τα μεγάλα διλήμματα των εκλογών τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ευρώ, μνημόνιο, διεθνείς πιέσεις προς την Ελλάδα και ραγδαίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ποιο θα είναι το σκηνικό της επόμενης ημέρας για τη χώρα και τους πολίτες; Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θέτουν το διακύβευμα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.


Στο στούντιο της εκπομπής με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Γιάννης Μιχελάκης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Στρατούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, ο Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η Μαρία Ρεπούση από τη Δημοκρατική Αριστερά.


Αυτοψία, την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 24:00, στον Alpha.

Δωρεάν εξετάσεις και προληπτική ιατρική από τον Δήμο

Επιστημονικές ενημερωτικές εκδηλώσεις απο το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, όπου υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Βοσκός.


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ - ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ

Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής, με ενημέρωση και συμβουλές που θα πρέπει να υιοθετηθούν στην καθημερινή μας πρακτική, διοργάνωσε το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Αρτάκης, το περασμένο Σάββατο (9 Ιουνίου).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, γίνονταν και δωρεάν εξετάσεις αίματος στους παρισταμένους, από συνεργείο νοσηλευτριών.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ - ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΑΥΛΙΔΑΣ

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Τομέας Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το δυναμικό του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την προσεχή Τετάρτη (13 Ιουνίου), στις 7 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Φάρου Αυλίδας, διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση, με θέμα «προληπτικά μέτρα για τον ιό του Δυτικού Νείλου και ενημέρωση για την ελονοσία».

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ - ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΑΣ

Εκδήλωση προληπτικής ιατρικής, με θέμα «η πρόληψη σώζει ζωές», διοργανώνει το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Παράρτημα Χαλκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, την επόμενη Τετάρτη (20 Ιουνίου), στις 7 το βράδυ στο ΚΑΠΗ Βαθέως Αυλίδας,

Σερβία: Απαγορεύτηκε η ακροδεξιά οργάνωση "Όμπραζ"

Το συνταγματικό δικαστήριο της Σερβίας απαγόρευσε την ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση «Όμπραζ», χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική τη δράση της.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται: «Το πατριωτικό κίνημα ΄Όμπραζ΄ (σ.σ. είναι το πλήρες όνομα της οργάνωσης) με τη δράση του παραβιάζει βασικές αρχές του συντάγματος που εγγυώνται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, ενώ τα στελέχη του, με τη συμπεριφορά τους, διασπείρουν εθνοτικό και θρησκευτικό μίσος».

Το συνταγματικό δικαστήριο διέταξε τη διαγραφή του «Όμπραζ» από το κρατικό μητρώο οργανώσεων και κινημάτων και απαγόρευσε τη μετονομασία ή την ίδρυση, από τα στελέχη του, νέας οργάνωσης.

Την απαγόρευση του «Όμπραζ» είχε ζητήσει ο γενικός εισαγγελέας της Σερβίας, παρουσιάζοντας στοιχεία που αποδείκνυαν ότι τα μέλη του, υπό την καθοδήγηση ή την προτροπή της ηγετικής ομάδας, συμμετείχαν σε επιθέσεις εναντίον κοινωνικών ομάδων, με βάση προσωπικές ιδιαιτερότητες που κατοχυρώνονται συνταγματικά.

Σε έκθεση της σερβικής αστυνομίας για τη δράση επικίνδυνων οργανώσεων και κινημάτων, που εκδόθηκε το 2005, το ΄»Πατριωτικό κίνημα - Όμπραζ» χαρακτηρίζεται «κληρο-φασιστική οργάνωση».

Ο ηγέτης του κινήματος Μλάντεν Ομπράντοβιτς, το 2010 είχε καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση για την οργάνωση επεισοδίων κατά την παρέλαση ομοφυλόφιλων στο Βελιγράδι (Pride parade 2010).

Πριν από έναν χρόνο, το συνταγματικό δικαστήριο απαγόρευσε επίσης τη δράση και λειτουργία της ακροδεξιάς, νέο-ναζιστικής οργάνωσης «Εθνική Φάλαγγα».


   Πηγή:www.capital.gr

Ανοικτό Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Σχηματαρίου

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου ανοιχτό Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Σχηματαρίου, με την υποστήριξη της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας.
Στους αγώνες συμμετείχαν μαθητές όχι μόνο από το Σχηματάρι αλλά και από τα Οινόφυτα, τη Χαλκίδα και την Παραλία Αυλίδας.


 Πολλά παιδιά βρέθηκαν για πρώτη φορά σε σκακιστικούς αγώνες ενώ άλλα παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το σκάκι και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα μυστικά του παιχνιδιού.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην σκακιστική εκδήλωση ήταν:

Ανδρέου Θανάσης, Κουτής Βασίλης, Μαλικόπουλος Γιώργος, Ράπτης Ηλίας, Τουρατζίδη Ματίνα, Ντόβρος Χρήστος, Σκέντος Κωνσταντίνος, Τουρατζίδης Παύλος, Κολοβός Χρυσόστομος, Βακάλης Παναγιώτης, Ντόβρος Αντώνης, Νίκα Αντωνία, Δριχούτης Γιώργος, Σαράντος Σαράντης, Ανδρέου Αλκιβιάδης, Βασιλός Απόστολος, Αλευράς Παναγιώτης, Μπανούτας Γιώργος, Ματθαίου Γιάννης, Κολοβού Ευσταθία, Χατζηϊωάννου Κωνσταντίνος, Σαράντος Χάρης, Ματθαίου Άγγελος, Χατζηϊωάννου Γιώργος και Γεράσης Παναγιώτης.
Οι αγώνες έγιναν με επιτυχία και ενθουσίασαν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς τους. Στους νικητές απονεμήθηκαν μετάλλια ενώ σε όλα τα παιδιά δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους και το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν.

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Σχηματαρίου θέλει να ευχαριστήσει την Ακαδημία Χαλκίδας για τη βοήθειά της αλλά και τους προπονητές Χριστοδούλου Παναγιώτη και Κουλαξουζίδη Γιώργο για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλαν όλη τη χρονιά για να μεταδόσουν τα μυστικά του στρατηγικού παιχνιδιού στους μικρούς αθλητές.
Θέλει επίσης να συγχαρεί τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και τους γονείς για την υπομονή τους, να ευχηθεί καλό καλοκαίρι σε όλους και να ανανεώσει το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο με ακόμη περισσότερες ευκαιρίες αγώνων και διασκέδασης για τα παιδιά.

Συμμετοχές, αποτελέσματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας: http://www.skakistikiakadimia.gr

Εδειραν σεφ γιατί είναι Αλβανός

Ήταν ξημέρωμα Τετάρτης. Κοντά στη 01:00. Ο Ρενάτο Μέκολι, ο Σεφ, αλβανικής καταγωγής, του εστιατορίου «Βασίλαινα», στον Πειραιά, έχει τελειώσει την βάρδια του και φεύγει από το κατάστημα.

Δύο τετράγωνα μακριά από το μαγαζί του έχουν στήσει καρτέρι 2 άνδρες, που έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους με μάσκες.

Κρατούν μαχαίρι. Τον πλησιάζουν, αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν και να του επαναλαμβάνουν δυνατά: «Να φύγεις από την Ελλάδα. Κατάλαβες;».

Τον αφήνουν χτυπημένο και απομακρύνονται.

Του πήρε λίγη ώρα να συνέλθει. Προβληματισμένος και χτυπημένος συνέχισε για το σπίτι του.

Σήμερα ο Ρενάτο θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που δεν χρησιμοποίησαν το μαχαίρι.

Το περιβάλλον του αναφέρει στο enikos.gr ότι «θα μπορούσαν να του είχαν κάνει μεγάλο κακό».

Ο Ρενάτο έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, η κουζίνα του έχει πολλάκις βραβευτεί και ο κύκλος του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν εκείνος θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα μία φορά, εμείς τον θεωρούμε δέκα»

Δείτε τι έγραψε το athinorama.gr για τον Ρενάτο και την επίθεση που δέχτηκε:

“Ό,τι κι αν λένε οι φασιστοειδείς ανεγκέφαλοι, το ζήτημα του ποιος είναι Έλληνας το έχει τοποθετήσει πρωτοποριακά ο Ισοκράτης τον 4ο π.Χ. Το όνομα των Ελλήνων είναι σύμβολο όχι τόσο της φυλετικής καταγωγής αλλά και της πνευματικής ανύψωσης, με αποτέλεσμα να ονομάζονται Έλληνες όσοι παίρνουν τη δική μας παιδεία και όχι απλώς όσοι έχουν ελληνική καταγωγή, όπως είπε στον «Πανηγυρικό» του ο Αθηναίος ρήτορας.

Πολλές φορές αυτοί που θεωρούν εαυτόν Έλληνες, βαπτίζοντας το πνεύμα τους στην ελληνική παιδεία, αξίζουν αυτόν τον τίτλο περισσότερο από κάποιους άλλους που κληρονομούν μεν την καταγωγή, αγνοούν δε την ελληνική κουλτούρα. Τα λέω αυτά επειδή κάποιοι θρασύδειλοι επιτέθηκαν στον αλβανικής καταγωγής σεφ του «Βασίλαινα» Ρενάτο Μεκόλι με μπουνιές και μαχαίρι (φορούσαν μάσκες και το έσκασαν μετά την επίθεση), απειλώντας τον και λέγοντάς του να γυρίσει από κει που ’ρθε! Ο Ρενάτο, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, διαπρέπει με μια σύγχρονη δημιουργική ελληνική κουζίνα βραβευμένη από τους Χρυσούς Σκούφους."

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ

Tην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Διρφύων επισκέφθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου κλιμάκιο στελεχών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή της Δ. Αναγνωστάκη και επικοινώνησε το πρόγραμμα και τις θέσεις της.


Συγκεκριμένα το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα Πισσώνα, Θεολόγου, Πούρνου και Μίστρου και διένειμε προεκλογικό υλικό της ΔΗΜ.ΑΡ.

Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα των Δ.Δ., συμμετείχαν άντρες και γυναίκες, που αναζητούσαν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του συνεταιριστικού κινήματος, αγρότες, κτηνοτρόφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι, νέες και νέοι της ευρύτερης περιοχής, θέτοντας ερωτήματα για την πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το οδοιπορικό διάρκεσε περισσότερο από 4 ώρες και σίγουρα ήταν μια εξόρμηση αρκετά ελπιδοφόρα, για την προσπάθεια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, να επικοινωνήσει τον προγραμματικό της λόγο και να κατοχυρώσει την πολιτική της πρόταση.

Μάρθα Καραγιάννη: Απλήρωτη από τους "Βασιλιάδες" - Ανεβαίνει στο "σανίδι".

Η Μάρθα Καραγιάννη αποφάσισε να επιστρέψει στο θεατρικό σανίδι. Με "κουρεμένη" τη σύνταξη και απλήρωτη από τη σειρά " Βασιλιάδες" δεν είχε και πολλές λύσεις.

Δηλώνει χαρακτηριστικά στην Espresso: " Ο λόγος της επιστροφής μου; Κατ' αρχήν η φτώχεια που μας δέρνει και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται αύριο".

Στη νέα επιθεώρηση, που θα ξεκινήσει περιοδεία στις 2 Ιουλίου, αλλά δεν έχει τίτλο ακόμα, η Μάρθα Καραγιάννη υποδύεται μα διασκάλα. " Θα υποδυθώ μια δασκάλα που είχε μαθητές τους περισσότερους από τους 300 της Βουλής και λέω τα σουσούμια τους".

Η Μάρθα Καραγιάννη, με την ευκαιρία, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι παραμένει απλήρωτη από τους "Βασιλιάδες".

Λέει: "Χρωστάνε σε όλους μας για τα γυρίσματα που κάναμε πριν από έναν χρόνο. Είπαν ότι θα δώσουν ένα μέρος τον Ιούλιο. Ίδωμεν...Αν δεν δώσουν, θα σταματήσουμε να γυρίζουμε νέα επεισόδια. Αυτό σημαίνει, ότι αν δεν πληρωθούμε, δεν θα μπούμε στο στούντιο και ας σταματήσει η σειρά. Αυτή είναι η απόφαση όλων μας. Για την ώρα "τρώω" από τα έτοιμα αλλά κι αυτά κάποτε τελειώνουν".

Πηγή: Espresso

Ρουμπινί: Δώστε κουπόνια 1.000 ευρώ στους Γερμανούς για διακοπές στη Ελλάδα

«Εάν η Ελλάδα αφεθεί χωρίς στήριξη θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη», τονίζει ο διάσημος  Αμερικανός  οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί  στη γερμανική εφημερίδα «Bild -Zeitung».

Σύμφωνα με το γνωστό οικονομολόγο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, τυχόν τερματισμός της παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα θα είχε άμεσες, αλυσιδωτές, καταστρεπτικές συνέπειες. Αυτές, σύμφωνα με τον κ. Ρουμπινί θα έπλητταν αμέσως τις τράπεζες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.

Ο κ. Ρουμπινί προσθέτει ότι για τους Γερμανούς φορολογούμενους η παροχή στήριξης προς την Ελλάδα είναι φθηνότερη, από όσο θα ήταν η διάλυση της Ευρωζώνης.

Ενώ στην συνέχεια προτείνει στην γερμανική κυβέρνηση και την Άγκελα Μέρκελ να δοθούν 1.000 ευρώ ως ταξιδιωτικό κουπόνι σε κάθε γερμανική οικογένεια που θα κάνει διακοπές σε χώρες που έχουν πρόβλημα, όπως είναι η Ελλάδα, η Ισπανιά και η Πορτογαλία. Καθώς επίσης και την θέσπιση γενναίων φορολογικών ελαφρύνσεων για όσους Γερμανούς αγοράσουν εξοχικά σπίτια στις χώρες του νότου.

Μέσος φόρος 1.445 ευρώ στα πρώτα εκκαθαριστικά

Καθ' οδόν βρίσκεται η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων των δηλώσεων φόρου εισοδήματος. 


Πρόκειται για τα πρώτα 420.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, από τα οποία... όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, προκύπτει μέσος φόρος 1.445 ευρώ.

Στη σειρά αυτή των εκκαθαριστικών περιλαμβάνονται 280.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά. Τα πιστωτικά σημειώματα είναι 37.000 και οι επιστροφές φόρων ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ.
dealnews.gr

Τι απαντάει η Ρένα Δούρου για τη συνεργασία της με Ακη και Γιάννο

«Φτάνει πια με αυτά τα δημοσιεύματα» δηλώνει η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, απαντώντας στην εφημερίδα «δημοκρατία» η οποία αποκάλυψε ότι συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Μιλώντας στο parapolitika.gr, η κυρία Δούρου αφού εξέφρασε αρχικά την απόφασή της να μην απαντά «σε τέτοιου είδους ανυπόστατα δημοσιεύματα, που τροφοδοτούν με ψεύδη τον Ελληνικό Λαό», είπε, αναφερόμενη συγκεκριμένα στο δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία» τα; εξής:

«Δυστυχώς και η πολιτική το σύμπαν ολόκληρο είναι πλέον κίτρινα...τους υπουργούς δεν τους βάλαμε εμείς στις θέσεις τους, ούτε θα εργαζόμαστε σε έναν χώρο μόνο αν οι υπουργοί είναι της αρεσκείας μας.

Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, δεν είναι του Άκη Τζοχατζόπουλου ή του Γιάννου Παπαντωνίου αλλά άνηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Γυρνώντας από τις σπουδές μου στο εξωτερικό έστειλα ένα βιογραφικό το 2001 και προσλήφθηκα αμέσως χωρίς να έχω κάποιον να βοηθήσει ως είθισται... κάθισα σε αυτό δύο χρόνια και το το 2003 παραιτήθηκα.

Αυτά τα δύο χρόνια που δούλεψα ως αναλύτρια, δεν είχα δει ποτέ τους υπουργούς...αλλά γνώρισα πολύ σημαντικές προσωπικότητες και επιστήμονες που πέρασαν από εκεί συνεργαστήκαμε και έμαθα αρκετά πράγματα.

Φτάνει με αυτά τα δημοσιεύματα πάει πολύ...πια!!!»

Οι πέντε δημοσκοπήσεις που θα δείξουν τον νικητή της Κυριακής

Πέντε δημοσκοπήσεις οι οποίες ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ώρες αναμένουν με αγωνία στα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να χαράξουν και την στρατηγική τους για τα τελευταία προεκλογικά εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, απόψε το βράδυ θα βρίσκονται στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα δύο δημοσκοπήσεις μεγάλων εταιριών οι οποίες καταγράφουν όχι μόνο την πρόθεση ψήφου αλλά και την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα δείγματα των προηγούμενων ημερών και από τις δυο αυτές έρευνες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά από την Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, οι επιτελείς της Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την αγωνία τους για τους αριθμούς που θα δουν σήμερα μπροστά τους

Τρεις ακόμα δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται από μεγάλες εταιρίες για λογαριασμό της Νεας Δημοκρατίας θα βρίσκονται σε εξέλιξη και σήμερα και θα παραδοθούν αύριο στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά. Στην Συγγρού υποστηρίζουν ότι τα δείγματα των προηγούμενων ημερών έφερναν το κόμμα τους μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς υπάρχει το προηγούμενο των εκλογών της 6ης Μαΐου, όταν οι περισσότεροι δημοσκόποι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το «ρεύμα» που είχε δημιουργηθεί υπέρ του κ. Τσίπρα.

Με δεδομένο ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός αναποφάσιστων, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η πλειοψηφία αυτών θα επιλέξει να ψηφίσει "παραδοσιακά" επιλέγοντας το αστικό κόμμα που επενδύει και στον φόβο του αγνώστου ή θα ακολουθήσει το αριστερό αντιμνημονιακό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με σύνθημα την ελπίδα.

Εφοπλιστές: Αν μας φορολογήσετε θα φύγουμε από την Ελλάδα

Το ενδεχόμενο φορολόγησης της ελληνικής ναυτιλίας από μία επόμενη κυβέρνηση, σχολίασε ο εφοπλιστής, Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος απείλησε πως κάτι τέτοιο θα έκανε τους Έλληνες πλοιοκτήτες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Ρέστη, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, είπε πως «δεν μπορείς να πιέζεις ασφυκτικά ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη διεθνή ναυτιλία λέγοντάς του ''θα σε φορολογήσω''. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι ''κάν΄το αλλά μετά θα με ψάχνεις''».
Το Bloomberg σε άρθρο του σχολιάζει την ενδεχόμενη φορολόγηση της ελληνικής ναυτιλίας από μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα εκτόξευε την ανεργία ακόμη περισσότερο διότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες θα έφευγαν από την χώρα.
Στην συνέχεια αναφέρεται και η φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι απασχολούν συνολικά 60.000 εργαζομένους. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, καθώς μαζί με όσους απασχολούνται σε συναφείς κλάδους της ναυτιλίας, αγγίζει τις 200.000.
Σύμφωνα με το Bloomberg λοιπόν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις θέσεις αυτές καθώς οι Έλληνες εφοπλιστές εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους και δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τα προνόμιά τους σε περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση επιβάλει φόρους στον κλάδο.
«Η ναυτιλία αποτελεί μια υπεράκτια επιχειρηματική δραστηριότητα και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολεί κάποιος το πόδι του», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας ναυτιλιακών επιχειρήσεων Petrofin Τεντ Πετρόπουλος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της DryShips Γιώργος Οικονόμου δηλώνει άγνοια για το ενδεχόμενο φορολόγησης των εφοπλιστών επί των εισοδημάτων αλλά διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη κάτι τέτοιο τότε σίγουρα η ελληνική ναυτιλία «θα μεταναστεύσει με αποτέλεσμα να μειωθεί το ελληνικό ΑΕΠ». Πάντως οι επιχειρήσεις του κ. Οικονόμου έχουν έδρα εκτός Ελλάδας.
O πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης εκτιμά ότι «η φορολογική αντιμετώπιση των εφοπλιστών στην Ελλάδα» δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από τις αντίστοιχες άλλων χωρών όπως η Ολλανδία, η Μάλτα ή η Κύπρος.
O πρόεδρος της Paragon Shipping με έδρα τη Βούλα, Μιχαήλ Μποδούρογλου θεωρεί ότι «αν αρχίσουν να επισκέπτονται τις ναυτιλιακές εταιρείες εφοριακοί, τότε αυτές οι επιχειρήσεις θα πάψουν να είναι τόσο παραγωγικές όσο σήμερα» αφού θα χάσουν το προνόμιο «της μη αλληλεπίδρασής τους με το ελληνικό κράτος».
Tα εμβάσματα των εφοπλιστών στην Ελλάδα ανήλθαν στα 15,4 δισ. ευρώ το 2010 ενώ για την προηγούμενη δεκαετία συνολικά έφτασαν τα 140 δισ. ευρώ.

Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών στο Πέραμα

ΦΩΤΟ από tvxs.gr
Νέα επίθεση κατά μεταναστών σημειώθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης στα όρια Κερατσίνι – Πέραμα. Σύμφωνα με την καταγγελία στο tvxs.gr από κάτοικο της περιοχής που έστειλε και τις φωτογραφίες, μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε μονοκατοικία όπου ζουν πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες, προκαλώντας ζημιές και τραυματίζοντας πολύ σοβαρά τον έναν εξ’ αυτών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, περίπου 20 μέλη της οργάνωσης, με δέκα μηχανάκια κατευθύνθηκαν στο σπίτι, στο οποίο προκάλεσαν ζημιές.

Φθορές προκάλεσαν και σε δυο αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι.

Οι τέσσερις από τους Αιγύπτιους ξύπνησαν και κατάφεραν να ξεφύγουν, ωστόσο, ο ένας κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας και δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα μέλη της Χρυσής Αυγής τον χτύπησαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν σοβαρά.

Έχει μεταφερθεί στο Τζάνειο, ωστόσο, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε σοβαρή, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, ενώ είναι πιθανό να εισαχθή στο χειρουργείο.
Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν από την αστυνομία στη λεωφόρο Σχιστού έξι άτομα, εκ των οποίων πέντε άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι και προσήχθησαν για να εξεταστούν. Οι προσαχθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αλλοδαπούς και συνελήφθησαν.

Ο ασυγκράτητος Γιώργος Χειμωνέτος έχει πάει με....1500 γυναίκες

Για την ιδιαιτέρως ενεργή σεξουαλική του ζωή, τη ζήλια και την απιστία, μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο πρώην αθλητής και νυν επιχειρηματίας και DJ, Γιώργος Χειμωνέτος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Espresso» και αναφερόμενος στο συνολικό αριθμό των γυναικών που έχουν περάσει από το κρεβάτι του, είπε: «Υπολόγισε ότι έχω βρεθεί ερωτικά 25 χρόνια επί έναν Α αριθμό γυναικών τον χρόνο. Νομίζω ότι είναι πολλές. Δεν τις καταγράφω, ούτε με απασχόλησε ποτέ το νούμερο. Πιθανολογώ πως ήταν 60 το χρόνο. Βλέπεις, ταξιδεύαμε και πολύ. Νομίζω ότι δεν είμαι ο μόνος. Θεωρώ ότι πολλοί Έλληνες έχουν καλό όνομα σε αυτό το σπορ».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι όταν ήταν σε σχέση ήταν πάντα πιστός, αν και παραδέχτηκε ότι τον έχουν απατήσει, λέγοντας: «Ναι, με έχουν απατήσει. Γιατί, εγώ τι είμαι; Δεν έχει να κάνει η ομορφιά, η παρουσία, το πώς είσαι, με αυτά. Δεν παίζουν κανέναν ρόλο».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ζηλεύει μόνο αν τον προσβάλλει με τη στάση της η σύντροφος του. «Εγώ θέλω η γυναίκα μου να είναι κούκλα, να κυκλοφορεί και να την επιθυμούν όλοι. Θα ζηλέψω μόνο αν δώσει δικαίωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν έχει συνευρεθεί ποτέ με δύο γυναίκες είπε «κάτι έχω κάνει κι εγώ», ενώ στην απορία του δημοσιογράφου αν έχει πάει ταυτόχρονα με περισσότερες από δύο απάντησε: «Mε όσες χρειάζονταν για να είμαι πλήρης στις εμπειρίες μου».

Εργατικό Κέντρο: Να ελεγχθούν Σχολεία, εργοστάσια, Μεταλλικές κατασκευές για κινδυνο από σεισμούς

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ. κ. Μπασινάς

"Με αφορμή  την   σεισμική δραστηριότητα που  έχει σημειωθεί τελευταία  στη λεκάνη της Μεσογείου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: Κατ΄ αρχήν στο σεισμό που έγινε στη Μόντενα  της Ιταλίας, οι νεκροί ήταν κατ΄ αποκλειστικότητα εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν τη βάρδιά τους"


Αυτό τονίζει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και επισημαίνει:

"Ο Ιταλός εισαγγελέας έχει διατάξει προανάκριση για το γεγονός της κατάρρευσης μόνο χώρων εργασίας και μεταλλικών κατασκευών. Πιστεύουμε ότι η πρόληψη για να προλάβουμε  τέτοια θλιβερά γεγονότα είναι πρωτεύουσα ανάγκη.

Γιαυτό το λόγο πρέπει άμεσα   να  επικεντρωθούν οι έλεγχοι σε Σχολεία, εργοστάσια, Μεταλλικές κατασκευές κ.λ.π. Οι εμπλεκόμενοι  φορείς της Περιφέρειας  - Δήμων – πολεοδομίες κ.λ.π. πρέπει να επισπεύσουν τώρα τους ελέγχους.

Τέλος θα θέλαμε να δηλώσουμε στους οικείους των νεκρών εργαζομένων στην ΙΤΑΛΙΑ τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια."

Τα μικρά και μεγάλα μυστικά της κολύμβησης θα διδάξει στα παιδιά μας

Τα μικρά και μεγάλα μυστικά της κολύμβησης θα διδάξει στα παιδιά μας ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας.

Ξεκίνησε από χθες (Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012) η λειτουργία της μικρής πισίνας στο κολυμβητήριο Χαλκίδας και ο ΝΟΧ με ανακοίνωσή του, καλεί όσους γονείς  επιθυμούν, να φέρουν τα παιδιά τους για να μάθουν τα μυστικά της κολύμβησης, να τηλεφωνήσουν στο 22210-25227 (4-8 μ.μ.)  από Δευτέρα έως Παρασκευή και 8-12.30 το Σάββατο

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες με δήθεν επιδοτήσεις

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε επιχειρηματίες και πολίτες, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, υπόσχοντάς τους ότι θα ενταχθούν σε εθνικά ή κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα.
Χθες (11-6-2012) το πρωί συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τα τέσσερα (4) μέλη του κυκλώματος (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 33, 34, 40 και 52 χρονών αντίστοιχα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία δύο (2) χρόνια και υπόσχονταν σε διάφορους επιχειρηματίες και πολίτες τη χρηματοδότησή τους από εθνικά και κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά αφορούσαν κυρίως την επέκταση επιχειρήσεων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, την ανακαίνιση ή επέκταση τουριστικών εγκαταστάσεων, την αγορά αλιευτικών σκαφών και τη δημιουργία κτηνοτροφικών μονάδων.
Τα μέλη του κυκλώματος εκμεταλλευόμενα την ανάγκη επαγγελματικής αποκατάστασης των εξαπατηθέντων πολιτών ή την επιδίωξη για βελτίωση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, είχαν αποκομίσει μεγάλα χρηματικά ποσά, των οποίων το ύψος ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.
Προκειμένου να γίνουν πειστικοί, παρουσιάζονταν είτε ως υπάλληλοι Υπουργείων ή Οργανισμών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, είτε ως πολιτικοί μηχανικοί ή αρχιτέκτονες και κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών και τη σίγουρη ένταξη και έγκριση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 22 περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ η αστυνομική έρευνα του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιστατικών εξαπάτησης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορά στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης που γίνονταν κατ’ εξακολούθ

Έκλεψαν δύο Ι.Χ. από το Βασιλικό

Δύο επιβατικά αυτοκίνητα "έβαλαν στο μάτι" και έκλεψαν άγνωστοι από το Βασιλικό. 

 

Τα αυτοκίνητα ανήκαν σε 37χρονο και ήταν σταθμευμένα μέσα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του πατέρα του 37χρονου.


Η κλοπή έγινε αντιληπτή χθες Δευτέρα και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Κυμάσι: Θάνατος σε παραλία - ''Έσβησε'' την ώρα που έκανε μπάνιο!

Τα παιχνίδια στην άμμο σταμάτησαν και οι λουόμενοι ''πάγωσαν'' από τις φωνές που ακούστηκαν...


«Πάγωσαν» οι λουόμενοι στο Κυμάσι, το πρωί της Δευτέρας (11-06-2012) όταν είδαν έναν λουόμενο να χάνει τις αισθήσεις του. Αν και τον έβγαλαν στην στεριά όπως αποδείχτηκε ήταν ήδη πολύ αργά αφού ο άτυχος άνδρας είχε χάσει τη ζωή του.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας σε παραλία κοντά στο Μαντούδι. Στην περιοχή πήγε ασθενοφόρο και τελικά μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Μαντουδίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του 73χρονου άντρα.

Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

ΣΟΚ: 24χρονη μεταμφιέστηκε σε έφηβο για να συνευρεθεί με 15χρονη

Μια 24χρονη γυναίκα κατηγορείται ότι μεταμφιέστηκε σε έφηβο αγόρι για να παραπλανήσει 15χρονο κορίτσι και να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Η κατηγορούμενη, Carissa Hads συστήθηκε, μέσω ίντερνετ, σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, στο 15χρονο κορίτσι σαν 17χρονος James Puryear Wilson.
Ο «Wilson» παρουσιαζόταν μάλιστα σαν πατέρας διδύμων ανεβάζοντας φωτογραφίες από ξένα φυσικά παιδιά. Στη συνέχεια η επικοινωνία τους γινόταν και τηλεφωνικά και το θύμα δήλωσε στο δικαστήριο ότι η 24χρονη (Wilson) της ζητούσε να στέλνει γυμνές φωτογραφίες της.
Τον Δεκέμβριο του 2011 μετά από 14 μήνες επικοινωνίας μέσω ίντερνετ ο «Wilson» ζήτησε να συναντήσει την 15χρονη και τότε η μητέρα του κοριτσιού αποφάσισε να τη συνοδεύσει για να γνωρίσει τον «νεαρό». Συναντήθηκαν λοιπόν σε ένα μοτέλ όπου και διέμειναν, η κόρη και η μητέρα σε ένα δωμάτιο και ο «Wilson» σε άλλο.
Τότε ήρθαν πρώτη φορά σε σεξουαλική επαφή αλλά όπως υποστήριξε η κοπέλα ο «Wilson» δεν έμεινε ποτέ γυμνός απλά άνοιξε το φερμουάρ...Όπως αποκαλύφθηκε η 24χρονη χρησιμοποιούσε τεχνητό πέος. Παρόμοια συνεύρεση είχαν άλλες δύο φορές στο σπίτι της 15χρονης οπότε και εκείνη άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει.
Μετά από καταγγελία στην αστυνομία ότι ο «Wilson» την απείλησε η αστυνομία κανόνισε ένα τρίτο ραντεβού στο οποίο και συνελήφθη και απειλείται πλέον με 30 χρόνια φυλάκισης.
Πηγή: newsbomb.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...