Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΠΕ στο Μαντούδι: Με τα ψέμματα "μπουκώνουν" τα αθηναϊκά μέσα οι επιτήδειοι

Με τα ψέμματα "μπουκώνουν" τα αθηναϊκά μέσα οι επιτήδειοι που σαμποτάρουν την δημιουργία ΒΙΠΕ στο Μαντούδι, σε αντίθεση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια και το Εργατικό Κέντρο.

Θαυμάστε τα ψέμματα που έστειλε στο tromaktiko "Μια αναγνώστρια" (όλες οι... καταγγελίες είναι ανώνυμες, ενώ εμείς βάζουμε την Υπογραφή μας). Τίτλος του δημοσιεύματος :
"Δεν αξίζει στη Βόρεια Εύβοια, αυτός ο θάνατος" !... Διαβάστε το: 


"Προσπαθούν να δημιουργήσουν βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) στην βόρεια Εύβοια. Σας φαίνεται κατάλληλη αυτή η περιοχή για να... γίνει βιομηχανική? Θεωρείτε σωστό να χύνονται δισεκατομμύρια λύτρα χλωριωμένου ( και επεξεργασμένου με βιοκτόνα) καυτού νερού σ΄αυτό το θαλάσσιο πάρκο με φώκιες και δελφίνια? Θεωρείτε σωστό το οξυγόνο αυτού του πευκοδάσους και των κονωφόρων να αντικατασταθεί από μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα? Θεωρείτε σωστό το αρμονικό οικοσύστημα αυτής της περιοχής να νεκρωθεί απο τόνους τοξικών αποβλήτων? Οι ψαράδες, οι αγρότες, οι έμποροι και οι μικροί επιχειρηματίες που ζουν σ' αυτόν τον τόπο από τον (υπ' ανάπτυξη) τουρισμό τι θα απογίνουν?
Είναι μεγάλο το τίμημα... Αντιστάθμισμα... 85 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 71 θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού που θα μεταφέρει ο ΙΔΙΩΤΗΣ επενδυτής ίσως από άλλες περιοχές.
Αναγνώστρια"

Και αυτή είναι η απάντηση που δώσαμε ΕΠΩΝΥΜΑ:

"Το ψέμα έχει μικρά πόδια. Η φωτο ΔΕΝ έχει σχέση με την Βιομηχανική Περιοχή, που ήταν πάντα το Μαντούδι. Η εταιρία θα απασχολήσει 1 500 εργαζόμενους. Περιφέρεια, Δήμος και Εργατικό Κέντρο ΘΕΛΟΥΝ την επένδυση. Την σαμποτάρουν ένας ...πονηρός πολιτευτής και ένας μεγαλοδημοσιογράφος που έστησαν εκεί τις βίλες τους. Δεν υπάρχει Ούτε ένα ξενοδοχείο και η μόνη σχέση της περιοχής με τον τουρισμό είναι στη φαντασία ορισμένων. Οι περιβαλλοντικοί όροι είναι αυστηροί και με εκπλήσσει η κυρία που ξέρει ότι θα "χύνεται καυτό νερό σ΄αυτό το θαλάσσιο πάρκο με φώκιες και δελφίνια" Οι έμποροι θα δουν τις δουλειές τους να αυξάνονται οι ψαράδες και οι αγρότες θα κάνουν ότι κάνουν και σήμερα...Ας αφήσουν τα ψέμματα οι βολεψάκηδες Αθηναίοι και ας διαβάσουν προσεκτικά τους όρους της περιφέρειας, του Δήμου και του Εργατικού Κέντρου".

(Με διορθώνουν ότι οι θέσεις δεν θα είναι 1500 , αλλά 800 - 1000. Και πάλι είναι σημαντικό για την περιοχή που μετά από 35 χρόνια θα αναπτυχθεί και πάλι)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ δεχόμαστε και τις ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ αρκεί να έχουν όνομα, επώνυμο και τηλέφωνο για επιβεβαίωση. Αυτά για να μην παρεξηγηθούμε...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...