Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στον εισαγγελέα στελέχη έξι τραπεζών για δάνεια προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Στο τελικό στάδιο εισέρχεται η έρευνα των Οικονομικών Εισαγγελέων για τις δανειοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων με εγγύηση μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, την περίοδο 2000 έως και 2011, με την αποστολή κλήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων σε στελέχη τραπεζών που ενέκριναν τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις.

Το πρώτο πακέτο κλήσεων που ήδη έχει αποστείλει για την υπόθεση ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αφορά περισσότερα από 50 στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας, μέλη των αρμοδίων επιτροπών που εισηγήθηκαν αλλά και ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων.

Οι πρώτοι κληθέντες έχουν ζητήσει προθεσμία από τον εισαγγελέα για να παραδώσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους για στις 3 Ιουλίου.

Ανάλογες κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου αναμένεται σύντομα να σταλούν από τον οικονομικό εισαγγελέα και σε στελέχη άλλων πέντε τραπεζών που χορήγησαν δάνεια σε κόμματα την εξεταζόμενη περίοδο. Οι αρμόδιοι που πρόκειται να κληθούν στο Εφετείο, μετά τους συναδέλφους τους της Αγροτικής είναι στελέχη των τραπεζών Εθνική, Marfin, Πειραιώς, Αττικής και Eurobank.

Το αντικείμενο της έρευνας του κ. Πεπόνη είναι να εξακριβωθεί πως οι εν λόγω τράπεζες προχώρησαν στις επίμαχες δανειακές συμβάσεις και αν ελήφθη υπόψη εάν ήταν επισφαλή τα δάνεια, καθώς δεν είχαν διασφάλιση ότι τα κόμματα θα εξακολουθούσαν να λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις καθώς και αν αυτές θα είναι στο ίδιο ύψος. Το αδίκημα που εξετάζεται αν έχει διαπραχθεί είναι αυτό της απιστίας.

Για το θέμα των δανείων των δύο μεγάλων κομμάτων είχε ζητήσει την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα ο εκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής, προερχόμενος από την Δημοκρατική Συμμαχία, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε παραθέσει στοιχεία για τη δανειοδότηση των παρατάξεων χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σκάνδαλο», ο οποίος κατέθεσε στον κ. Πεπόνη .

Ο κ. Αυγενάκης έχει παραδώσει στον εισαγγελέα στοιχεία από τα οποία φαίνεται να προκύπτει ότι συνολικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάρει από τις τράπεζες ως σήμερα δάνεια ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερο οφειλέτη την ΝΔ που έχει χρέη περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 105 στην Αγροτική Τράπεζα και τα 15 στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97 εκατομμύρια είναι οφειλές στην Αγροτική Τράπεζα, στην Μarfin Εγνατία 10 εκατομμύρια και στην Τράπεζα Πειραιώς 5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας αφού λάβει εξηγήσεις από τους ανώτερους τραπεζικούς υπαλλήλους θα εξετάσει αν θα πρέπει να καλέσει ως ύποπτα και τα πρόσωπα από τα δύο κόμματα που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση των δανειοδοτήσεων.

Το παραεμπόριο στο "στόχαστρο" του Επιμελητηρίου

Συνεδρίασε την Παρασκευή 22/06/2012 και το Σάββατο 23/06/2012 η Γ. Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σίμωσης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Λαλανίτης.

Τα θέματα που συζητηθήκαν στην Γ. Σ. ήταν ο εκσυγχρονισμός του θεσμού των Επιμελητηρίων, το παραεμπόριο και τρόποι αντιμετώπισης  του και θέματα Γενικού Εμπορικού Μητρώου. Κατά την δεύτερη ημέρα  παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κου Χατζηδάκη και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου τέθηκαν από τους συνέδρους, με δραματικό τρόπο, τα προβλήματα της αγοράς, τα προβλήματα της ρευστότητας και συζητήθηκαν επιτακτικά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της  δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΕ κος Σίμωσης Παναγιώτης έθεσε το πρόβλημα των πυρόπληκτων δανείων παρουσία του Υπουργού κου Χατζηδάκη και του ζήτησε εκ νέου διευθέτηση των πυρόπληκτων δανείων έτσι ώστε να πάρουν οικονομικές ανάσες οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών, στους οποίους ως γνωστόν περιλαμβάνεται και η Εύβοια.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΕΒΕΕ κος Σίμωσης Παναγιώτης ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη της επιχειρηματικότητας και νέες αρμοδιότητες στα Επιμελητήρια, έτσι ώστε αυτά να είναι πραγματικά οι πυλώνες της ανάπτυξης σε κάθε νομό, άποψη με την οποία ταυτίστηκαν τόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κος Μίχαλος Κωνσταντίνος όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Χατζηδάκης Κωνσταντίνος.
Στην τοποθέτηση του το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΕ κος Λαλανίτης Ιωάννης τόνισε την ανάγκη της περιφερειακής συνεργασίας των Επιμελητηρίων, έτσι ώστε για τα θέματα της επιχειρηματικότητας τα οποία συζητούνται στα περιφερειακά συμβούλια να υπάρχει ενιαία θέση της επιχειρηματικής κοινότητας της κάθε περιοχής.

«Αυτοψία» με τους υπουργούς των 40 ημερών...

Αυτή την Τετάρτη, 27 Ιουνίου, η εκπομπή «Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ, ακολουθεί τρεις υπηρεσιακούς υπουργούς της κυβέρνησης Πικραμμένου σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή.

Οι ακαδημαϊκοί Ναπολέων Μαραβέγιας, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Σιμόπουλος, στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και Γρηγόρης Τσάλτας, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κάνουν αυτοψία στους χώρους όπου για 40 ημέρες κλήθηκαν να διαχειριστούν κρατικές υποθέσεις.

Πώς ήταν η εμπειρία τους;
Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν ως ακαδημαϊκοί και όχι ως πολιτικοί καριέρας;
Ποια απρόοπτα συνάντησαν στα Υπουργεία τους;
Πώς τους αντιμετώπισε ο κόσμος;
Τι εκδουλεύσεις τους ζητήθηκαν;

Στο δεύτερο μέρος της, η εκπομπή καταγράφει την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και βάζει στο επίκεντρο τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης, αλλά και τη μεγάλη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής, για βελτιώσεις στο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Με ποιες προσδοκίες μεταβαίνει στις Βρυξέλλες η ελληνική αντιπροσωπεία;
Τι προτεραιότητες έχουν θέσει οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι;
Ποιες ελπίδες υπάρχουν να χαλαρώσουν τα σκληρά μέτρα;
Με ποιες απαιτήσεις επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα;

Αυτοψία, με τον Αντώνη Σρόιτερ, την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 24:00, στον Alpha.

Χάκερ ετών 13 εντόπισαν οι αστυνομικοί στην Αθήνα

Μπροστά σε έναν χάκερ ηλικίας 13 ετών βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό μελών της ομάδας, με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H.S), που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών» σε ιστοσελίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί το τελευταίο εξάμηνο άλλα έξι μέλη της ίδιας ομάδας. Για τον 13χρονο σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια του αυτοφώρου.

Την Δευτέρα διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του ανήλικου, παρουσία εισαγγελέα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος δράστης με ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς από προφίλ χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Σε άλλες κατ' οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 ρούτερ, 2 σέρβερ, 7 usb stick, πολλά cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Κατά την προκαταρκτική διερεύνηση των αντικειμένων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Proton Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Νεροτριβιά

Μετά από μεγάλο διάστημα επιτυχημένης πορείας ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει ξανά στην όμορφη Νεροτριβιά, καλεσμένος από τον Πολιτιστικό και εξωραϊστικό Σύλλογο Νεροτριβιάς.


Πάντα παθιασμένος και ουσιαστικός, ο Σωκράτης Μάλαμας με την μπάσα φωνή, τους εγκεφαλικούς στίχους, τις άλλοτε υπόγειες κι άλλοτε πηγαία λαϊκές μελωδίες του συσπειρώνει γύρω του ανθρώπους μικρούς και μεγάλους που τον ακολουθούν πιστά.

Το ραντεβού έχει ορισθεί για  το  Σάββατο 7 Ιουλίου 2012  στο Γήπεδο Νεροτριβιάς 

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 15€

Νέο εξώδικο Μαρινάκη στον ΣΚΑΙ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στέλνει νέο εξώδικο στον ΣΚΑΙ με αφορμή την έρευνα για τον αριθμό των οπαδών των ομάδων.

Από τον Ολυμπιακό σχολιάστηκαν τα εξής, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι θα υπάρξει εξώδικη διαμαρτυρία:

Με νέο εξώδικο θα απαντήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και μέτοχος του ΣΚΑΙ Βαγγέλης Μαρινάκης στη νέα προσπάθεια χειραγώγησης μέσω μετρήσεων από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Στην εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» στον ΣΚΑΙ με καλεσμένο τον μεγαλομέτοχο του σταθμού παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο μια έρευνα της public issue που παρουσιάζει τον αριθμό των οπαδών των ομάδων. Στην έρευνα αυτή ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ φέρεται να έχει λίγο πάνω από 2 εκατ. οπαδούς στην Ελλάδα ενώ ο ΠΑΟ κοντά στο 1.7! Πάλι καλά που η εταιρεία public issue δεν... αποφάσισε ότι είναι και περισσότεροι οι Παναθηναϊκοί στην Ελλάδα για να τους πάρουν όλοι μαζί με τις πέτρες.

Η ουσία είναι η εξής: Η public issue είναι το όχημα με το οποίο ο κ. Αλαφούζος προσπαθεί να διαμορφώσει την κοινή γνώμη. Είναι η εταιρεία που έδινε τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με 6% λίγες μέρες πριν τις εκλογές και η εταιρεία που έδωσε exit poll που έδινε τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 0,5%! Αυτό μάλιστα το exit poll, που εξευτέλισε τον συγκεκριμένο σταθμό και τον κατέστησε απολύτως αναξιόπιστο ήταν η αιτία για το προηγούμενο εξώδικο του κ.Μαρινάκη στον ΣΚΑΙ. Ο πρόεδρος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν μπορεί να βλέπει αυτή τη χειραγώγηση που επιχειρεί ο κύριος Αλαφούζος και το κανάλι στο οποίο είναι και ο ίδιος μέτοχος να παίζει τέτοια παιχνίδια και να μένει απαθής!

Δεν μπορεί να παρουσιάζονται έρευνες από εταιρείες που κάνουν την έρευνα για να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη και όχι βέβαια για να βγάλουν αληθινά αποτελέσματα! Είναι ντροπή και για τον ΣΚΑΙ η έρευνα που κυκλοφόρησε αλλά και για τα παπαγαλάκια του κυρίου Αλαφούζου που την αναμετέδωσαν!!!

πηγη: pamesports.gr

Η ΕΛΜΕ Ευβοίας, συμπαραστέκεται στους φυλακισμένους των Φώτων

Ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εύβοιας:

Στην Πόλη της Χαλκίδας, στην γιορτή των Φώτων και του αγιασμού των Υδάτων, η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του τότε Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και αποδοκιμασία από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων Πολιτών, με κυρίαρχο σύνθημα «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς».

Η αστυνομία στοχοποίησε πέντε από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, και αφού τους απομόνωσε τους προσήγαγε βίαια στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας με την κατηγορία της «προσβολής του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», θέλοντας έτσι να παραδειγματίσει και να τρομοκρατήσει το διαμαρτυρόμενο πλήθος και να ποινικοποιήσει κάθε επιθυμία κινητοποίησης, κριτικής και αμφισβήτησης.
Είναι φανερό πως ο στόχος τους ήταν η απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής ειρηνικής διαμαρτυρίας και η ανακοπή πράξεων αντίστασης.
Σ’αυτά τα πλαίσια οι προσαχθέντες  παραπέμφθηκαν σε δίκη με την «διαδικασία του κατεπείγοντος» για την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας.
Με βούλευμα του Αρείου Πάγου η δίκη μεταφέρθηκε στην Αθήνα και ορίστηκε εκ νέου να γίνει στις  28 Ιουνίου 2012,ημέρα Πέμπτη, 9:00 π.μ. στο Β΄Μονομελές Πλημ/κειο Αθηνών (πρώην Ευελπίδων).
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, συμπαραστέκεται στους δικαζόμενους συμπολίτες και διεκδικεί δημιουργικά και ενεργά το δικαίωμα των Πολιτών να αντιστέκονται και να κινητοποιούνται, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους, στη βάση των αρχών της Δημοκρατίας, της ισότητας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού της διαφορετικότητας.
Είμαστε μαζί τους, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Πολιτικής διαφωνίας και αμφισβήτησης που είναι η ουσία της Δημοκρατίας.

Όταν τα λεφτά του Παντείου έγιναν κόκκινη Ferrari και τζακούζι

Δεκατρία χρόνια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για το σκάνδαλο του Παντείου Πανεπιστημίου οδηγούνται τελικά στη φυλακή τρεις πανεπιστημιακοί και άλλοι έξι κατηγορούμενοι αλλά το θέμα εξακολουθεί να προκαλεί γιατί τα χρήματα από τα ερευνητικά κονδύλια ξοδεύτηκαν σε τζακούζι, Ferrari, πολυτελή είδη, τζάκια, καμινάδες, πολυτελή μάρμαρα και είδη μπάνιου!

Στη φυλακή οδηγούνται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών ο πρώην πρύτανης του Παντείου Δημήτρης Κώνστας, οι πρώην αντιπρύτανεις Παναγιώτης Γετίμης και Κώστας Παπαθανασόπουλος καθώς και έξι άλλοι κατηγορούμενοι. Οι δικαστές μοίρασαν αθροιστικά 135 χρόνια κάθειρξης στα εννέα πρόσωπα τα οποία ήλπιζαν σε επιεικέστερη αντιμετώπιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κώνστας έκανε λόγο για «πολιτική δίκη» ενώ ο κατηγορούμενος Βλάσης Βεηκοντής λιποθύμησε μέσα στο ακροατήριο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ωστόσο το σκάνδαλο του Παντείου εξακολουθεί να προκαλεί με το μέγεθος της κατασπατάλησης και της προτίμησης που έδειχναν οι κατηγορούμενοι για χλιδάτα αντικείμενα. Η μαύρη τρύπα των 8 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε στο πανεπιστήμιο αντί να δοθεί σε ερευνητικά προγράμματα σπαταλήθηκε χωρίς έλεος !

Ferrari 599 GTB Fiorano (French plate erased)....
(Photo credit: Wikipedia)
Επενδύσεις σε τζακούζι, πολυτελή είδη υγιεινής, τζάκια και καμινάδες αγοράζονταν με χρήματα από τον λογαριασμό Επιτροπής Ερευνών του Παντείου. Κάποιοι είχαν φτάσει στο σημείο να βάζουν στην τσέπη ακόμη και τον μισθό του Κώστα Σημίτη, ο οποίος είχε παραχωρήσει τα χρήματα που ελάμβανε ως καθηγητής στην οργάνωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Παντείου !

Το αποκορύφωμα του σκανδάλου ήταν η αγορά μιας κόκκινης Φεράρι τον Απρίλιο του 1998. Το πολυτελές όχημα περιήλθε κατά 50% στην κυριότητα του πρώην διευθυντή λογιστηρίου του Παντείου Αναστάση Κουτσοδημητρόπουλου και το άλλο μισό σε πρόσωπο εκτός Πανεπιστημίου. Η Φεράρι στοίχισε 27 εκατομμύρια δραχμές και η επιταγή κόπηκε στον λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Παντείου. Επιπλέον ξοδεύτηκαν 290.000 δραχμές για καινούρια ελαστικά !

Το ίδιο διάστημα εμφανίζονται στο Πάντειο ψευδή και πλαστά τιμολόγια για αγορές μεγάλων ποσοτήτων ειδών υγιεινής, τζακούζι και αξεσουάρ μπάνιου. Αγοράστηκαν επίσης είδη όπως τζάκια, καμινάδες και μάρμαρα τα οποία ουδέποτε τοποθετήθηκαν στο Πανεπιστήμιο. Τα αντικείμενα κατέληγαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας, μέχρι και τον Ωρωπό όπου, προφανώς, κάποιος από τους κατηγορούμενους είχε το εξοχικό του.

ΔΕΥΑΧ: Κατάλληλα τα νερά της Χαλκίδας για μπάνιο...

Στις 7:30 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (23 Ιουνίου), επί της λεωφ. Μακαρίου, στην είσοδο τα Ιχθυόσκαλας, από έμφραξη φρεατίου του αποχετευτικού δικτύου προκλήθηκε υπερχείλιση υγρών (αφού περνούν από αντλιοστάσιο) λυμάτων. Με άμεση επέμβαση συνεργείου της ΔΕΥΑ Χαλκίδας, εντός 10λέπτου έγινε απόφραξη και ακολούθησε πλύση της γύρω περιοχής.

Αυτό το απρόβλεπτο μα σύνηθες και ανυπαίτιο από πλευράς ΔΕΥΑΧ (στατιστικά αποδεκτό για ένα δίκτυο 200 χλμ. που συντηρείται επιμελώς στο πλαίσιο των προδιαγραφών του) συμβάν, εξ’ αιτίας τoυ υπερβάλλοντος ζήλου εμπλεκόμενης Υπηρεσίας και της επικοινωνιακής αναπαραγωγής του, προκαλεί, χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ανησυχία στους λουόμενους και πρόβλημα στο τουριστικό προϊόν της πόλης, σε περίοδο καλοκαιριού.

Η ΔΕΥΑΧ αν και έδρασε άμεσα στο συμβάν, στο πεδίο της αντίδρασης στη «φιλολογία» που ακολούθησε, επέλεξε να τοποθετηθεί έχοντας στη διάθεσή της τα αποτελέσματα των χημικών της εργαστηρίων από την εξέταση των δειγμάτων των θαλάσσιων υδάτων της Βοιωτικής ακτής, τα οποία απέδειξαν τιμές εντός των ορίων.

Η ΔΕΥΑΧ εκφράζει την απορία, τη δυσάρεστη έκπληξη και τη λύπη της για την ανεύθυνη επικοινωνιακή διαχείριση του συμβάντος.  

Διαβεβαιώνει δε, με υπευθυνότητα, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Χαλκίδας, ότι τα θαλάσσια ύδατα είναι κατάλληλα και δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας για τους λουόμενους.

Σε ελεύθερη πτώση οι μισθοί, απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι

Μέσα σε 3,5 μήνες το 6,5% του εργατικού δυναμικού της χώρας έχασε, λόγω της μείωσης των μισθών με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, πάνω από το 23% των εισοδημάτων του, όπως δήλωσε την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο ειδικός γραμματέας Επιθεωρητών Εργασίας Μ. Χάλαρης.

«Πρόκειται για το πρώτο πεντάμηνο κι αφορά γύρω στις 115.000 εργαζόμενους»
, διευκρίνισε ο κ. Χάλαρης.

Οπως είπε, αυτό «δεν σημαίνει ότι στο υπόλοιπο εργατικό δυναμικό δεν έχει μειωθεί ο μισθός, απλώς για το υπόλοιπο 94%, έχει επέλθει γενικότερη μείωση της τάξης του 14% από το 2009-2011. Στο σύνολο μιλάμε για μειώσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις, φτάνουν ακόμη και πάνω από το 30%».

Ο κ. Χάλαρης αποκάλυψε ακόμα ότι 120-150.000 επιχειρήσεις οφείλουν δεδουλευμένα 3-4 μηνών και «χοντρικά αυτό ανταποκρίνεται σε 300- 500.000 εργαζόμενους».

Επίσης, επέκρινε την τρόικα για τις προτάσεις και τις απαιτήσεις της, σημειώνοντας πως «μερικές φορές έδρασαν και πολύ άκομψα ως νονοί της νύχτας».

4.703 προσλήψεις σε δήμους της Εύβοιας, μέσω ΑΣΕΠ

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν οι δήμοι να δημοσιεύουν τις προκηρύξεις τους προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των 4.703 υπαλλήλων που έχουν δημιουργηθεί στην καθαριότητα. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέχρι και οκτώ μήνες.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: καθαριστές, εργάτες σαρώματος και αποκομιδής, οδηγοί απορριμματοφόρων και φορτηγών οχημάτων καθαριότητας, οδηγοί ρυμουλκών οχημάτων, χειριστές σαρώθρων, χειριστές φορτωτών, ηλεκτροσυγκολλητές, τεχνίτες ελαστικών, μηχανικοί αυτοκινήτων, λαμαρινάδες αυτοκινήτων, οξυγονοκολλητές, βαφείς αυτοκινήτων και μηχανοτεχνίτες δικύκλων.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.

Το 13,1% των Ελλήνων μαθητών εγκαταλείπει πρόωρα το σχολείο

Το 13,1% των μαθητών στην Ελλάδα εγκαταλείπει το σχολείο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 13,5%.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να μειώσει το ποσοστό της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης στο 10%. Την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από τη χώρα μας υπογράμμισε η Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης Ανδρούλα Βασιλείου, αναφερόμενη στο θέμα μετά από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου.

Η Κύπρια Επίτροπος επισήμανε ακόμη πως η πρόωρη σχολική εγκατάλειψη αποτελεί ένα μάλλον άκρως πολύπλοκο φαινόμενο και συχνά εξακολουθεί να λείπει μια ισορροπημένη και συνεκτική προσέγγιση από τα κράτη μέλη για την αντιμετώπισή του. Σύμφωνα με την ίδια για να υποστηρίξει τις προσπάθειες των κρατών μελών, η Επιτροπή συνεχίζει την χαρτογράφηση και ανάλυση των υφιστάμενων συστημάτων με στόχο την διατύπωση συστάσεων προς τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής και στην παροχή ενός εγχειριδίου ορθών πρακτικών.

Σε δηλώσεις του από την πλευρά του, ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση, «ανάμεσα σε πολλές άλλες ιστορικές προκλήσεις» αναλαμβάνει και την ευθύνη να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παιδιών που δεν καταφέρνουν να τελειώσουν το σχολείο. Επισήμανε ακόμη ότι η στήριξη της εκπαίδευσης και η επένδυση στην νέα γενιά αποτελούν «την πιο ασφαλή επιλογή για την μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας, για την δημιουργία θέσεων εργασίας και για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τι καταγγελίες ξυλοδαρμού δημοσιογράφου από αστυνομικούς

"Ερωτηματικά δημιουργούνται μετά την καταγγελία δημοσιογράφου της περιοχής μας ότι υπέστη ξυλοδαρμό από αξιωματικό του αστυνομικού τμήματος Χαλκίδας μέσα μάλιστα στο Αστυνομικό τμήμα ενώπιον άλλων αστυνομικών ,όταν πήγε να διαμαρτυρηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος του από άνδρες της ομάδας Δίας".




Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας και επισημαίνεται:

"Αν και εφ όσον ισχύουν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου είναι σίγουρα άξια απορίας και
καταγγελίας της συμπεριφοράς των αστυνομικών που ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν τους
πολίτες και όχι να τους δέρνουν για οποιονδήποτε λόγο.

¨Οπως έγινε ήδη γνωστό από την κεντρική Διεύθυνση της Αστυνομίας διατάχθηκε έρευνα για
τις καταγγελίες του δημοσιογράφου, περιμένουμε το πόρισμα και φυσικά εφ όσον αναδειχθούν
ευθύνες αστυνομικών να τιμωρηθούν".

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι γίνεται ένορκη διοικητική εξέταση για το γεγονός.

Παραιτήθηκε ο Βερνίκος από υφυπουργός Ναυτιλίας

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βερνίκος.

 

Η παραίτηση σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε λόγω παλαιότερης υπόθεσης εμπλοκής του σε off shore εταιρεία για την οποία θέσει ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σάλος στην Εύβοια: Έπιασε τον άνδρα της με άλλον στην παραλία!

Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανδρών σε χωριό έξω από την Χαλκίδα. Και οι δύο παντρεμένοι και πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία

Ο κρυφός τους έρωτας κράτησε αρκετούς μήνες. Συνήθως έδιναν ραντεβού σε απόμερα μέρη και πάντα ήταν πολλοί διακριτικοί. Μέχρι που η στραβή δεν άργησε να γίνει.
  Όπως αναφέρει το evianews.com, η γυναίκα του ενός έμελλε να ανακαλύψει την απιστία του συζύγου της και μάλιστα εντελώς τυχαία. Ήταν βραδάκι όταν επέστρεφε από την δουλειά από τον παραλιακό δρόμο. Ξαφνικά είδε το πολυτελές αμάξι του συζύγου της σταθμευμένο στην παραλία.

Αμέσως πήγε το μυαλό της στο κακό και διερωτήθηκε: "Λες κάποιος να τον έχει ληστέψει;"

Πλησίασε και τότε κατάλαβε πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν άκουσε βογγητά. Κατευθείαν όρμηξε και πριν προλάβει να τελειώσει την φράση:"με ποια τσ...α! είσαι ρε;" , έμεινε με τον στόμα ανοιχτό αφού αντί για γυναίκα, ήταν άντρας.

Επικράτησε ένας χαμός με την γυναίκα να φωνάζει και να κάνει βούκινο τις αταξίες του άντρα της που μαθεύτηκαν από στόμα σε στόμα μέσα σε λίγες ώρες.

Ραντεβού χορωδιών στη Σκύρο

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκύρου, μουσική εκδήλωση χορωδιακής συνάντησης παιδικών και νεανικών χορωδιών, στο θέατρο Αναστασίας και Μάνου Φαλτάιτς στην Σκύρο.

Στη χορωδιακή συνάντηση θα συμμετάσχουν η παιδική χορωδία μας, η παιδική χορωδία Ορφέας Τρίπολης και η νεανική χορωδία του Ορφέα.

Σκορδά και Παγιατάκη φιλήθηκαν στο στόμα!

Σκορδά στην Παγιατάκη: "Τι ωραία που μυρίζεις!" - Έκπληξη και επιφωνήματα από τους συνεργάτες του Πρωινό mou.
Η Βίκυ Παγιατάκη είχε φτάσει στις ημερήσιες προβλέψεις για τους Ιχθείς, όταν η Φαίη Σκορδά άρχισε να την πλησιάζει νωχελικά...

Η Φαίη άρχισε να την  μυρίζει στο λαιμό και όταν η αστρολόγος τελείωσε, είπε η παρουσιάστρια: "Τι ωραία που μυρίζεις"!

Η Βίκυ την ευχαρίστησε και γύρισε προς το μέρος της. Η Φαίη Σκορδά την πλησίασε και φιλήθηκαν στο στόμα!

Άφωνοι οι συνεργάτες τους! Ο Ουγγαρέζος μονολογούσε: "Για όνομα του Θεού"! Η Βίκυ Παγιατάκη αντέδρασε στα σχόλια έκπληξης λέγοντας: "Έλεος! Δεν μπορούν δύο άνθρωποι...".

Δείτε το βίντεο:

"Δεν καταργούνται τα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι"

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς

Ρητή δέσμευση του Υπουργού Εργασίας στο Δήμαρχο. Σε επιφυλακή ο Δήμος μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος.

Συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με θέμα την ματαίωση της κατάργησης των γραφείων του ΟΑΕΕ Αλιβερίου.

Όταν έγινε γνωστό ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΕ έδωσε εντολή στο γραφείο ΟΑΕΕ Αλιβερίου να έχει ολοκληρώσει μέχρι τις 30/6/2012 την μετεγκατάσταση του στη Χαλκίδα, αμέσως ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Θωμάς αφενός συγκάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση το  Δημοτικό Συμβούλιο με πρόταση για δυναμικές κινητοποιήσεις και αφετέρου ήλθε σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες και τελικά με τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βούρτση.
Αποτέλεσμα των επαφών αυτών και της αντίδρασης που επέδειξε ο Δήμος ομόφωνα όλο αυτό το διάστημα, υπήρξε, σήμερα το πρωί, η  ρητή τηλεφωνική δέσμευση του Υπουργού προς το Δήμαρχο ότι αναστέλλεται η μεταστέγαση και το θέμα θα εξετασθεί  συνολικά στο μέλλον, στα πλαίσια της γενικότερης μεταρρύθμισης του ΟΑΕΕ.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι παριστάμενοι φορείς , δέχτηκαν  την πρόταση του Δημάρχου να ανασταλούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να υπάρξει όμως ταυτόχρονα επαγρύπνηση και επιφυλακή του Δήμου.  Επίσης να πραγματοποιηθεί και εκ νέου ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με όλα  τα επιχειρήματα που συνηγορούν στην συνέχιση της λειτουργίας του γραφείου ΟΑΕΕ στο Αλιβέρι.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελος Αποστόλου και της Χρυσής Αυγής κ. Νικόλαος Μίχος, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στις θέσεις του Δήμου.  Καθοριστική υπήρξε η συνδρομή του κυβερνητικού εκπροσώπου και βουλευτή της ΝΔ κ. Σίμου Κεδίκογλου και σε σχέση με την υπόθεση αλλά και στο να πραγματοποιηθούν οι επαφές  του Δημάρχου με τον Υπουργό Εργασίας. 

Κραυγή αγωνίας καρκινοπαθούς μέσα από φέρετρο

Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει οι καρκινοπαθείς οι οποίοι μη μπορώντας πλέον να προμηθευτούν τα φάρμακά τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη. 

«Η υγεία πεθαίνει και μαζί της πεθαίνουμε κι εμείς» , φώναξε μέσα από το φέρετρο στο οποίο είχε μπει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης Περσεφόνη Μήτα.

«Στερούμαστε τα φάρμακα που θα πρέπει να παίρνουν δωρεάν όλοι οι καρκινοπαθείς. Δεν μπορούμε να κάνουμε πια τις χημειοθεραπείες μας στα νοσοκομεία . Τα νοσοκομεία που πάμε να πάρουμε τα φάρμακά μας μας δίνουν ένα χαρτί που γράφει «στερείται» με το οποίο πρέπει να πάμε στον ΕΟΠΥΥ για να τα προμηθευτούμε, αλλά ούτε εκεί υπάρχουν. Τα φαρμακεία έχουν κόψει την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία και πρέπει να πληρώνουμε και υπάρχουν φάρμακα που κοστίζει ίσως και 4.000 η δόση. Αλλά ακόμη κι αν έχουμε να πληρώσουμε υπάρχει έλλειψη φαρμάκων διότι οι εταιρείες , λόγω των χρεών των ταμείων, έχουν σταματήσει τις εισαγωγές. Εμείς όμως τι χρωστάμε; Πληρώναμε χρόνια ολόκληρα τις εισφορές μας στα ταμεία. Γιατί θα πρέπει να υφιστάμεθα αυτή τη ταλαιπωρία;» είπε η κ Μήττα

"Το Αλωνάκι", εντυπωσιάζει.

Η μεγάλη γιορτή του συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας "Το Αλωνάκι", εντυπωσιάζει.


Το διήμερο 24-25 Ιουνίου (Κυριακή-Δευτέρα) το θέατρο Ορέστη Μακρή ,- που βρίσκεται κοντά στη γειτονιά  στ’ Αλώνακι-, πλημμύρισε από ήχους , χορούς , φορεσιές και χρώματα.

Τα μέλη του Συλλόγου, με πολύ μεράκι , κέφι και αγάπη, μας σεργιάνισαν σε διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και μας ταξίδεψαν σε εποχές , αλλοτινές και σημερινές, διαχρονικές και πάντα επίκαιρες.

Κι όλα αυτά, τραγουδώντας , χορεύοντας αλλά και... παίζοντας…

Σκοποί και μελωδίες του κλαρίνου , της γκάιντας , του βιολιού , της τσαμπούνας , της λύρας, του ζουρνά και άλλων λαϊκών μας οργάνων, συντρόφευαν τη μεγάλη παρέα, δίπλα στην Αρέθουσα.

Με αμαξοστοιχία λοιπόν τη λαϊκή παράδοση, μηχανοδηγό την αγάπη  γι’ αυτή , καύσιμο το μεράκι και το κέφι κι επιβάτες όλους εμάς….

Το διήμερο της γιορτής περιλάμβανε, τραγούδια από τις ομάδες δημοτικού τραγουδιού του συλλόγου.
Χοροί και σκοποί από την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την Βόρεια και Δυτική Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία. την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τον Πόντο, την Καππαδοκία τη Μ. Ασία, τη Χίο, την περιοχή Σερρών και άλλα...

"Με του χορού το πάντρεμα ... Ελλήνων συναπάντημα."

Ακόμη, θα εκτέθηκαν χειροποίητες κατασκευές των τμημάτων χειροτεχνίας του Συλλόγου.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:
Παπαναστασίου Βαγγέλης, κλαρίνο, γκάιντα, τσαμπούνα, φλογέρα, ζουρνάς
Σαραντίδης Βαγγέλης: Βιολί
Ηλιάδης Ιάκωβος: Λαγούτο
Ακριβόπουλος Λάζαρος: Κρουστά
Αγγελιδάκης Βαγγέλης: Λαούτο (Κρήτη)
Κορναράκης Μανώλης: Λύρα, βιολί (Κρήτη)
Γάκος Ηλίας: Τραγούδι
Κουτσαγγελίδης Μάνος: Κανονάκι. Τραγούδι
Καρασσαβίδης Δημήτρης: Τραγούδι, κεμετζέ
Μπρέμπος Σπύρος: Τραγούδι
Σπανού Σταυρούλα: Σαντούρι
Αθανασιάς Τάσος: Ακορντεόν
Μπάλιος Παναγιώτης: Ζουρνάς
Μίσσας Γεώργιος: Ζουρνάς

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ


Φωτογραφίες ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Επίδομα τυφλού σε οδηγό φορτηγού

Στα χέρια των ανδρών της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε ένας 56χρονος αγρότης, ο οποίος, αν και παρίστανε τον τυφλό, λαμβάνοντας φυσικά και ειδικό επίδομα από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, οδηγούσε κανονικά και, μάλιστα, το ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 56χρονος δυο και τρείς φορές την εβδομάδα ταξίδευε από την πατρίδα του, τη Μηδέα Αργολίδας, για να πουλήσει τα ζαρζαβατικά του σε λαϊκές αγορές της Αθήνας.

Ο 56χρονος από το 2007 λάμβανε από τον ΟΓΑ επίδομα τυφλότητας 1.162 ευρώ. Ο τυφλός που… είδε το φως του, συνελήφθη από άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας και κρατείται.


Πηγή: patrastimes.gr

Νεκρός βρέθηκε στην Ανδρο ο αγνοούμενος ψαροντουφεκάς από την Σκύρο

Το πτώμα υποβρύχιου αλιέα ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή Μαρμαρα Σκύρου, εντόπισε  αλιευτικό νοτιοδυτικά της Ανδρου.

Ιεροδιάκονος Μονής του Αγίου Όρους συνελήφθη με όπλα και πυρομαχικά!

English: Simonopetra monastery in Agio Oros, A...
(Photo credit: Wikipedia)

Ιεροδιάκονος Μονής του Αγίου Όρους συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων. 


Πρόκειται για 39χρονο, ο οποίος κατείχε παράνομα ένα αεροβόλο, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, πέντε γεμιστήρες αεροβόλου, τρεις αμπούλες πεπιεσμένου αερίου, 125 μολυβένια σφαιρίδια, πέντε κυνηγετικά φυσίγγια κι ένα ζεύγος χειροπέδες.

Η σύλληψή του έγινε χθες το πρωί στην περιοχή της Πυλαίας, στο πάρκινγκ του εμπορικού καταστήματος, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα παραπάνω αντικείμενα.

Ξεσηκώνονται τα Κριεζά

Φωτό από evianews
Στις 24 Ιούνη του 2012 πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων των Κριεζών στον Δημαρχείο του τ. Δήμου Δυστίων του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.

Στην πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα ανταποκρίθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων με μία μαζικότατη συγκέντρωση.

Αντικείμενο της συγκέντρωσης η διαχείριση των απορριμμάτων του Ν. Ευβοίας και ο προγραμματιζόμενος σαν φυσικός αποδέκτης η περιοχή των Κριεζών.

Αιτία η εν κρυπτώ και με αδιαφανείς διαδικασίες ενέργειες του Δημάρχου κ. Δ. Θωμά για την εγκατάσταση αυτών των δραστηριοτήτων στην περιοχή μας.

Μετά από υπομονή ενός χρόνου και πληροφορούμενοι όλες τις εν κρυπτώ ενέργειες του Δήμου, αποφασίσαμε να δράσουμε.

Στηριγμένοι στο γεγονός ότι σε ένα χρόνο κανείς δεν μας ενημέρωση, κανείς δεν μας πληροφόρησε αλλά αντίθετα πύκνωναν οι προσπάθειες για την υποβάθμιση του χωριού μας αποφασίσαμε:

1.Να καταδικάσουμε απερίφραστα την τακτική του Δημάρχου και του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
2.Να καταδικάσουμε τις εν κρυπτώ ενέργειες που θέλουν να μας φέρουν σε τετελεσμένα.
3.Να καταδικάσουμε την σκόπιμη απόκρυψη της αλήθειας για την εφαρμογή των γνωστών σχεδίων τους.
4.Να καταδικάσουμε τον σκόπιμο παραγκωνισμό της τοπικής κοινωνίας και την περιφρόνησή της.
5.Να διατρανώσουμε ότι τα σχέδια αυτά δεν θα περάσουν όσο και αν με το γνωστό τους τρόπο πάνε να μας «χρυσώσουν το χάπι».
6.Η εκ των υστέρων και μετά τις πρωτοβουλίες μας ενημέρωση που επιχειρεί ο Δήμαρχος κ. Θωμάς, θα μας βρει όλους ενωμένους και κατηγορηματικά αντίθετους.
Μας έβαλαν στο περιθώριο για πάρα πολύ χρόνο.
7.Τα Κριεζά και ο τ. Δήμος Δυστίων είναι σταυροδρόμι ανάπτυξης, τουρισμού, αρχαιολογίας, οικολογίας, γεωργίας και πολιτισμού και όχι τόπος συνάντησης απορριμμάτων του Ν. Ευβοίας.

Συγκλονισμένες Παπαρίζου-Βίσση από τον θάνατο του 30 χρονου συνθέτη τους!

Ο Marcus Englof, συνθέτης πολλών επιτυχιών της Άννας Βίσση, της Έλενας Παπαρίζου αλλά και της Νίκη Πόντε έφυγε από την ζωή! Ήταν μόλις σε 30 χρονών!

Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα!

Αυτό το δυσάρεστο γεγονός το έκανε γνωστό η Nikki Ponte, η οποία έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: «ο στιχουργός και συνθέτης του "Remembering The Summer Nights" Marcus Englof πέθανε» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

«Εντελώς εξωπραγματικό, κρίμα, και απίστευτα θλιβερό. Αναπαύσου εν ειρήνη... Η σκέψη μου πάει στην οικογένειά του», έγραψε στο Twitter του ο Alex Papaconstatinou

Η Έλενα Παπαρίζου και η Άννα Βίσση δε είναι συγκλονισμένες από το θάνατο του συνθέτη τους!

Ποιος δεν θυμάται τις επιτυχίες της Έλενας Παπαρίζου «Gigolo», «The Game Of Love» και «Mambo», το «Yassou Maria» του Σαρμπέλ και το τραγούδι «Στην Πυρά» της Άννας Βίσση, ενώ υπέγραψε και το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν για την Eurovision του 2009 που πήρε την 3η θέση!

Μάλιστα, ο Marcus είχε συνεργαστεί με τον Ricky Martin και τον Εnrique Inlesias.

Σύνοδος πρυτάνεων το Σάββατο στην Ερέτρια

Tα πολλά και σοβαρότατα προβλήματα των πανεπιστημίων αναμένεται να συζητήσουν οι πρυτάνεις τους στη Σύνοδό τους, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στην Ερέτρια Ευβοίας.

Οι πρυτάνεις αναμένεται να αναπτύξουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να παραστεί στη Σύνοδο, που οργανώνεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος γνωρίζει, από την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Παιδείας, τα μεγάλα προβλήματα των πανεπιστημίων, με κορυφαίο αυτό που αφορά τις ελλείψεις πιστώσεων. Εξίσου σημαντικό είναι και το ενδεχόμενο να μείνουν «ακέφαλα» τα πανεπιστήμια από την 1η Σεπτεμβρίου, αφού μέχρι τώρα σε κανένα δεν έχει εκλεγεί Συμβούλιο Διοίκησης, σύμφωνα με το νόμο, διάταξη του οποίου μιλάει για οριστική παύση των νυν διοικήσεων στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Αρβανιτόπουλος επιθυμεί να συνεχίσει τον «ειρηνοποιό» ρόλο της προηγούμενης θητείας στο υπουργείο, καθώς το ζήτημα των πιστώσεων προς τα ιδρύματα έχει μπλοκάρει εδώ και μήνες, αφού συσχετίζεται απόλυτα με την εφαρμογή του νόμου. Τα Ιδρύματα μέχρι τώρα χρηματοδοτούνται με δωδεκατημόρια, δηλαδή πιο απλά με δόσεις, αφού σύμφωνα με το νόμο έχουν «παγώσει» οι πιστώσεις. Ο υπουργός επιθυμεί να συνεργαστεί με τους πανεπιστημιακούς, κάνοντας σαφές ότι ο νόμος, γνωστός ως «νόμος Διαμαντοπούλου», θα εφαρμοστεί, ενώ συγχρόνως θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις όποιες διαφορές για να λειτουργήσουν ομαλά τα πανεπιστήμια εν όψει και της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, φαίνεται ότι η παράταση της θητείας των νυν πρυτανικών αρχών φαντάζει ως ρεαλιστική λύση, προκειμένου να δρομολογηθούν εκ νέου οι εκλογές στα Ιδρύματα για να προκύψουν οι νέες διοικήσεις τους και να «αποπαγώσουν» οι πιστώσεις.

Ως θετικός παράγοντας αναμένεται να εκληφθεί από τους πρυτάνεις ο προερχόμενος απ΄ αυτούς υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος ανεξαρτήτως των αρμοδιοτήτων που θα αναλάβει, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των πανεπιστημίων και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και ο καθηγητής πανεπιστημίου Θανάσης Κυριαζής, στενός συνεργάτης του Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι και ο νέος γραμματέας του υπουργείου.

Πάντως, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν και άλλα ζητήματα που αναφέρονται στο νόμο, όπως για παράδειγμα η αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων των συγκλήτων στα πανεπιστήμια για εκλογή πρυτανικών αρχών και κοσμητόρων από την πανεπιστημιακή κοινότητα, επαναφορά τμημάτων και τομέων, συνέχιση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ από το κράτος, επανεξέταση του συστήματος της «ταξινομικής» ψήφου για τις εκλογές, δηλαδή το νέο σύστημα εκλογών σύμφωνα με το νέο νόμο.

Xαλκίδα: H καλοκαιρινή γιορτή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Ο Αίσωπος τότε και ο Αίσωπος τώρα, είναι ο τίτλος της καλοκαιρινής γιορτής των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο θεατράκι Ορέστη Μακρή πίσω από την Αρέθουσσα. Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος κος Ζεμπίλης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παιδαγωγούς και την διευθύντρια κα Μουτσάτου, ενημέρωσε το κοινό που παρέστει στην εκδήλωση πως του χρόνου θα λειτουργήσει το κτήριο της Αρέθουσσας ως μουσειακός χώρος, το κονδήλι εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

«Το πιο αρχαίο διηγηματικό υλικό, που το συναντάμε σε όλους τους πρωτόγονους λαούς, είναι οι ιστορίες για ζώα, για τις ιδιορρυθμίες, τη δύναμη, τα έργα και τους αγώνες του ανθρώπου» γράφει ο Μ.Γ. Μερακλής.


Στον ελληνικό κόσμο οι πρώτες λαϊκές αφηγήσεις για ζώα αποδίδονται στον Αίσωπο (6ος αι. π. Χ.). Οι ιστορίες του ζουν μέχρι τις ημέρες μας, περισσότερο ή λιγότερο διασκευασμένες, αλλά το ίδιο αγαπητές όπως παλιά.

Ο μύθος έχει παιδευτική αξία. Γι’ αυτό, χρησιμοποιήθηκε τόσο στην παιδαγωγική διαδικασία όσο και ως κείμενο κατάλληλο για να διοχετεύσει μηνύματα στους λαούς με αλληγορικό τρόπο, σε περιστάσεις που δεν υπήρχε η ελευθερία άσκησης κοινωνικής και κυρίως πολιτικής κριτικής. 


Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και με πολύ αγάπη, αφού οι δασκάλες τους τα υποστήριζαν ένθερμα, πίσω από τα παρασκήνια.

Συντελεστές της εκδήλωσης ήταν η Διευθύντρια κα Στέλλα Μουτσάτσου, η κα Σωτηρία Βούργα, ο παιδαγωγικός σύμβουλος κος Κουρετζής, οι δασκάλες Κατερίνα Αντωνίου, Βιβή Κορόζη, Κατερίνα Τούμπα, Νατάσσα Μπελιγιάννη, Τάνια Μάντζαρη, Βιβή Παππά, Μαρία Μαρκυδήμα, Σοφία Τσιτσάκη και όλο το προσωπικό των παιδικών δημοτικών σταθμών έκτακτο και τακτικό.


Στο τέλος, φώναξαν όλοι με μία φωνή Καλό Καλοκαίρι.....και εμείς τους ευχόμαστε να είναι όλοι καλά και οι παιδαγωγοί να έχουν την δύναμη που χρειάζονται για να μοιράζουν χαμόγελα στα "παιδάκια" τους, όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν.

Μειώσεις μισθών μέχρι και 23% στον ιδιωτικό τομέα για 115.000 εργαζόμενους

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι επιχειρηματικές και οι ατομικές συμβάσεις, υποκαθιστώντας τις... κλαδικές και αλλάζοντας την εικόνα του τοπίου στην αγορά εργασίας.

Μείωση μισθού πάνω από 23% κατά μέσο όρο έχουν υποστεί 6 στους 100 Έλληνες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο νέο υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση.

Εκτόξευση σημειώνουν οι ατομικές συμβάσεις, ενώ εμφανής είναι η δυναμική αύξηση των μισθολογικών μειώσεων και των ευέλικτων μορφών εργασίας και λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι επιθεωρητές από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαΐου, έχουν υπογραφεί 400 επιχειρησιακές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 23,42% κατά μέσο όρο, που αφορούν 30.659 εργαζόμενους καθώς και 84.772 ατομικές συμβάσεις σε 19.034 επιχειρήσεις, που προβλέπουν μειώσεις 23,32% κατά μέσο όρο.

Συμπαράσταση ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες που δικάζονται για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Σχετικά  με  την  δίκη   που  εχει  οριστεί  για  την  Πέμπτη  28  Ιούνη  στο Β' ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ για  τους  συλληφθέντες  την ημέρα  των  Θεοφανίων  στην Χαλκίδα  για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας»  ισχύει -βέβαια- η  ανακοίνωση  που  ειχαμε  δημοσιεύσει στις  28/3/12 και  επικαιροποιύμε  παρακάτω.

Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δίκη των συλληφθέντων στη Χαλκίδα για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της στους πολίτες που δικάζονται στις 30 Μαρτίου 2012 για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες άσκησαν ένα θεμιτό και θεμελιώδες συνταγματικό τους δικαίωμα.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να καταργήσει τη διάταξη του άρθρου 168 παρ.2 του Ποινικού Κώδικα, καθώς η απαγόρευση οποιασδήποτε σκληρής λεκτικής κριτικής κατά οποιουδήποτε πολιτειακού αξιωματούχου έρχεται σε αντίθεση προς το ζωτικό για τη δημοκρατία έννομο αγαθό της ελευθερίας της έκφρασης, που προστατεύεται τόσο από το ελληνικό Σύνταγμα όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Έφυγε από τα Τρίκαλα για το Μόναχο με... ποδήλατο!

Αναχώρησε με προορισμό το Μόναχο από το δημαρχείο της πόλης των Τρικάλων ο βετεράνος ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος, με τις ευχές χιλιάδων συντοπιτών του.

Στόχος του μεγάλου υπεραθλητή είναι μέσα σε διάστημα 15 περίπου ημερών να πάει στο Μόναχο και να επιστρέψει με το ποδήλατο του διανύοντας 4000 χιλιόμετρα διασχίζοντας επτά χώρες και δεκάδες πόλεις.

Ο Στέλιος Βάσκος μεταφέρει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για το «Χαμόγελο του Παιδιού», έναν οργανισμό που ασχολείται με την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών, ενώ η όλη προσπάθειά του έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ο στόχος του Στέλιου είναι να διανύσει την διαδρομή μέσα σε 15 μέρες κάνοντας καθημερινά 250 έως 300 χιλιόμετρα.

Θα κάνει ποδήλατο κατά την διάρκεια της ημέρας και τα βράδια θα ξεκουράζεται σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοκινούμενο.

Τον ακολουθεί εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από γιατρό, μασέρ, προπονητές και συνοδούς ώστε να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη για να αποφευχθεί οτιδήποτε απρόοπτο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία του Στέλιου Βάσκου.

Αναγνωστάκης: Συμπαράσταση της ΔΗΜ.ΑΡ στις διεκδικήσεις και τους αγώνες της αιρετής Αυτοδιοίκησης

Στη Λαμία βρέθηκε χτες, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου αφού συνεχάρη όλους τους παρευρισκόμενους νεοκλεγέντες βουλευτές, έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης αφού ευχαρίστησε για τις ευχές τους, τον Περιφερειάρχη, τον Προέδρο αλλά και τους επικεφαλής των Παρατάξεων, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στις διεκδικήσεις και τους αγώνες της αιρετής Αυτοδιοίκησης.

Αγώνες που στοχεύουν στην ανάταξη της κοινωνίας και της οικονομίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα προσπαθήσει να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, αναλαμβάνοντας ευθύνες και πρωτοβουλίες, που θα προωθούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας και θα επιδιώξει την ανάπτυξη πολιτικών, που θα ανακουφίσουν τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Ήδη η Δημοκρατική Αριστερά έβαλε το προοδευτικό πρόσημο, στην προγραμματική συμφωνία των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αναλαμβάνοντας ρίσκο και ευθύνη να υπερασπιστεί τα φιλολαικά μέτρα που συμφωνήθηκαν ύστερα από τη δική της επιμονή.

Εναγωνίως ζητούν χρήμα, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΠΔΥ - «στον αέρα» 52.000 εφάπαξ

Όχι στο «παρά πέντε», αλλά στο ...«παρά ένα» βρίσκονται πλέον αρκετά – και μεγάλα- ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Μειώνοντας σε δραματικό βαθμό τις ασφαλιστικές εισροές, η αύξηση της ανεργίας και της «αναδουλειάς» μεγεθύνουν το πρόβλημα των ελλειμμάτων.

Όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική σε ταμεία όπως το ΙΚΑ, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Χαρακτηριστικό είναι το εξής στοιχείο: Η «μαύρη τρύπα» που ταλανίζει το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ αθροιστικά υπερβαίνει τα 2,2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για χρήματα, των οποίων η ανεύρεση επείγει.

Αναλυτικά, όπως προκύπτει από το εν λόγω ρεπορτάζ:

Το ΙΚΑ χρειάζεται 1,4 δισ. ευρώ, προκειμένου να συνεχιστεί η κανονική καταβολή των συντάξεων, μέχρι το τέλος του έτους. Στο πρώτο τετράμηνο του 2012 τα έσοδα μειώθηκαν κατά 13%, η δε εισφοροδιαφυγή πλησιάζει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Εάν ληφθεί υπόψη ότι, πέραν της δραματικής μείωσης του αριθμού των ασφαλισμένων, επίκειται η – προβλεπόμενη από το Μνημόνιο – μείωση των εισφορών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, καθίστανται σαφείς οι ακόμη πιο ζοφερές προοπτικές για το ΙΚΑ.

Για να «τα βγάλει πέρα», το ΙΚΑ καταφεύγει στον εσωτερικό δανεισμό, από φορείς όπως πχ το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών.

Υποβάλλεις χαρτιά τώρα, παίρνεις χρήματα το ...2019

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών, τον ΟΑΕΕ, του οποίου το έλλειμμα φθάνει τα 822 εκατομμύρια ευρώ. Η μείωση των εσόδων από εισφορές πλησιάζει το ένα τρίτο!

Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για τα εφάπαξ, αλλά η καταβολή τους «προσκρούει» στην έλλειψη των απαιτούμενων χρημάτων.

Εάν δεν βρεθούν πόροι για το ΤΠΔΥ, τότε όσοι υποβάλλουν τώρα τα σχετικά έγγραφα, θα πρέπει να εξοπλιστούν με ...Ιώβειο υπομονή: Θα λάβουν το βοήθημα το 2019...

Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρείται πιθανότατο να συζητηθούν ιδέες για αύξηση των εισφορών ή για μείωση του καταβαλλόμενου εφάπαξ, για δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο. Δεν αποκλείεται η διοίκηση του ταμείου να εξετάσει και το ενδεχόμενο κατάργησης του βοηθήματος, σε όσους δεν συμπληρώνουν 25 έτη ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τρόικα έχει αξιώσει να ληφθούν αποφάσεις κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού. Επίσης ότι, βάσει του Μνημονίου, μέχρι το 2015 θα πρέπει να γίνουν περικοπές 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, στον τομέα των κοινωνικών επιδομάτων.

Kαμίνι την Τρίτη η χώρα με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς

Τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Τρίτη στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τους 39 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Αττική.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, μέτριοι, και μόνο στην ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές καθώς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, κυρίως στα γύρω ορεινά.

Στην Αττική ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το απόγευμα στα γύρω ορεινά, ενώ τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού.

Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τετάρτη, κυρίως στα ανατολικά, λόγω των βορείων ανέμων, τοπικά ως 7 μποφόρ, που θα επικρατήσει έως και την Κυριακή.

Ανήλικοι ψώνιζαν από περίπτερα με πλαστά ευρώ

Γυρνούσαν  από περίπτερο σε περίπτερο  στην πόλη της Καβάλας και ψώνιζαν μικροαντικείμενα μικρής αξίας τα οποία πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, οι δυο νεαροί  Έλληνες που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ως  τη στιγμή της σύλληψής τους, οι δυο δράστες ηλικίας 24 και 17 χρόνων είχαν εξαπατήσει τρεις ιδιοκτήτες περιπτέρων στην Καβάλα. Όμως, ο τέταρτος αποδείχθηκε πιο… παρατηρητικός και κατάλαβε αμέσως ότι το χαρτονόμισμα με το οποίο τον πλήρωσαν ήταν παραχαραγμένο. Μόλις οι νεαροί απομακρύνθηκαν, ειδοποίησε την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους συνέλαβαν πριν εξαφανιστούν.

Η Ασφάλεια που ανέλαβε την έρευνα, βρήκε άλλα τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ στα περίπτερα από τα οποία είχαν ψωνίσει, ενώ οι δύο παραχαράκτες είχαν στην κατοχή τους άλλα πέντε, δύο αποδείξεις αγορών και 91,60 γνήσια ευρώ, μέρος των οποίων είχαν εισπράξει ως ρέστα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν κατασχέθηκε. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είχαν εξαπατήσει και άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Σε ποια ηλικία οι γυναίκες είναι «δυναμίτες» στο σεξ;

Πολλές είναι οι φορές που στις αντροπαρέες, μόλις περνάει από μπροστά μία πολύ όμορφη γυναίκα, γίνεται συζήτηση για το πόσο καλή είναι στο σεξ...

Δεν είναι κρυφό, ή μάλλον είναι ένα γνωστό μυστικό. Ωστόσο το μυστικό κρύβεται στην ηλικία, καθώς η γυναίκα από τα 31 έως τα 45 περνάει την πιο ώριμη φάση της όσον αφορά την σεξουαλική ζωή.

Σύμφωνα με επιστήμονες από το πανεπιστημιακό κέντρο Χάκενσακ του Νιου Τζέρσεϊ, το συμπέρασμα αυτό βγήκε μετά από έρευνα που έκαναν σε περισσότερες από 500 γυναίκες. Το αποτέλεσμα κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικό, καθώς οι γυναίκες σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, δεν έχουν ταμπού, είναι δραστήριες σεξουαλικά, λειτουργούν πολύ με τη φαντασία τους ενώ γνωρίζουν το κορμί τους και τι τους ικανοποιεί και τι όχι.

Ωστόσο η απόλαυση δεν έρχεται μόνο από την ηλικία και την εμπειρία αλλά και βιολογικά, καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα, απόλαυση που νιώθει στο σεξ η ομάδα των γυναικών 31-45, αγγίζει το 87%.

Ποιόν πάτησε με το αμάξι η Άννα Βίσση;

Εκεί που οδηγούσε αμέριμνη το αυτοκίνητό της η Άννα Βίσση ξαφνικά χτύπησε έναν άνθρωπο και αυτός σωριάστηκε στην άσφαλτο. Ο άτυχος ήταν ο Αποστόλης Τότσικας και το όλο σκηνικό ήταν απλά ένα γύρισμα για το νέο βίντεο κλιπ της pop star.

Η Άννα Βίσση σε ρόλο κομμώτριας, αφηρημένη καθώς είναι, χτυπά τον Αποστόλη Τότσικα και αμέσως τρέχει να τον βοηθήσει, αλλά ο χτυπημένος πεζός δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του.

Τη συνέχεια του video clip θα τη δούμε μόλις ολοκληρωθούν τα γυρίσματα.

ΠΗΓΗ: Μεσημεριανή Μελέτη

Αυτοκτονία Βρετανού από τον Πύργο του Άιφελ

Από τον Πύργο του Άιφελ πήδηξε τη νύχτα της Κυριακής ένας Βρετανός τουρίστας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού και την πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο Βρετανός, ο οποίος είχε ένα σακίδιο στην πλάτη, εντοπίστηκε από τις κάμερες την ώρα που σκαρφάλωνε στον Πύργο του Άιφελ, ο οποίος έχει ύψος 324 μέτρων, και δύναμη της ασφάλειας αναπτύχθηκε γύρω από το μνημείο.

Ο άνδρας μιλούσε για αρκετό χρονικό διάστημα με έναν γιατρό της πυροσβεστικής υπηρεσίας την ώρα που βρισκόταν μεταξύ του δευτέρου και του τρίτου ορόφου, οι οποίοι βρίσκονται σε ύψος 115 και 310 μέτρων αντίστοιχα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Στο τέλος πήδηξε, βουτώντας στο κενό», διευκρίνισε.

Τέτοιου είδους αυτοκτονίες «σημειώνονται αρκετά συχνά, αλλά είναι πολύ σπάνιο κάποιος να καταφέρει να αναρριχηθεί τόσο ψηλά, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Σήμερα το πρωί ακόμη μία γυναίκα, 30 ετών, επιχείρησε να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον Πύργο του Άιφελ ωστόσο απετράπη από την Πυροσβεστική.

Ο Πύργος του Άιφελ χτίστηκε το 1889 από τον Γκουστάβ Αιφελ και έχει ύψος 324 μέτρα και κάθε χρόνο τον επισκέπτονται περισσότεροι από επτά εκατ. άνθρωποι. Αρκετά είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως δίχτυα προστασίας και φράκτες, προκειμένου να αποτρέπονται τέτοια περιστατικά.
Enhanced by Zemanta

«Έρευνα»: Τι θα συμβεί τις επόμενες 100 ημέρες

Τι θα συμβεί τις επόμενες 100 ημέρες, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης; Τι θα αναδιαπραγματευθούμε με τους Ευρωπαίους; Τι θα αλλάξει στο δημόσιο και τον τρόπο λειτουργίας του; Πώς θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα και οι εφορίες; Και πώς θα αντιδράσει η πραγματική οικονομία και ειδικά ο τουρισμός;


Τις απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα επιχειρεί να «φέρει στο φως» η τελευταία «Έρευνα» της χρονιάς, που μεταδίδεται εκτάκτως την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, στις 23.15, ψάχνοντας στοιχεία και σχέδια στην Αθήνα, το Παρίσι, το Βερολίνο.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Τρίτη 26 Ιουνίου στις 23:15 στο MEGA

Ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ στη συμμορία με τα καλάσνικοφ -19 συλλήψεις

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχει οδηγήσει ως τώρα στη σύλληψη 19 μελών της επονομαζόμενης συμμορίας με τα καλάσνικοφ, η οποία χτυπούσε τράπεζες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρία "ηγετικά στελέχη" της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ένας ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ακόμη για διαρρήξεις σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικές ύλες, αλλά και για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλάσνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικά, σφαίρες, αλεξίσφαιρα και διάφορα χρηματικά ποσά που εκτιμάται ότι προέρχονται από τις ληστείες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...