Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ και Φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ έγινε σήμερα. Στη κεντρική ομιλία αναφέρθηκαν και τα εξής:
"Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς που ξεπέρασαν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Τους χιλιάδες αγωνιστές που μπήκαν μπροστά στην οργάνωση κι αυτής της μάχης, αντιπαλεύοντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έβαλε η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου.

Χαιρετίζουμε τους νέους και τις νέες που πυκνώνουν καθημερινά τις γραμμές μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Σε αυτούς ανήκει το μέλλον της υπόθεσής μας, της ανασύνταξη του κινήματος, με συνδικάτα ταξικά προσανατολισμένα, απεγκλωβισμένα από τους εργατοπατέρες, από την επιρροή της εργοδοσίας και του κράτους, διαλύοντας την αυταπάτη της ταξικής συνεργασίας που τόσο ακριβά έχει κοστίσει στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Έχουμε μπροστά μας ακόμα πολύ δρόμο και πολλούς αγώνες για να γίνει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δύναμη ανατροπής, δύναμη που σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά θα σαρώσει μνημόνια και αφεντικά και θα ανοίξει τον δρόμο για ανάπτυξη με κριτήριο την ευημερία του λαού.

Δεν θα κουραζόμαστε να το λέμε:

Έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και τα μονοπώλια και το λαό δεν υπάρχει. Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο λένε ψέματα. Σπέρνουν αυταπάτες, κοιμίζουν το λαό.

Ή εμείς ή τα μονοπώλια, ή με το λαό, ή με τα μονοπώλια".
Enhanced by Zemanta

Ο Αναγνωστάκης για τις καθυστερήσεις χρηματοδότησης των Κέντρων Πρόληψης

Στο πλαίσιο ερώτησης του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την βιωσιμότητα των κέντρων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας, τέθηκε το θέμα της καθυστερημένης χρηματοδότησης των κέντρων πρόληψης, που φτάνει τα 22.5 εκ ευρώ καθώς και το θέμα υποστελέχωσης και καθυστέρησης πληρωμής των εργαζομένων στα Κέντρα, που καθιστά τη λειτουργία τους αμφίβολη για το μέλλον.

Η αρμόδια υπουργός απάντησε ότι πλέον υπάρχει υποχρηματοδότηση όσον αφορά τον τομέα των κέντρων πρόληψης και ότι από το ποσό των 22.5 εκ. ευρώ μόνο 9.8 εκ ευρώ μπορούν να διατεθούν και από αυτά μόνο τα 3εκ. ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δικαιολόγησε δε την καθυστέρηση στις πληρωμές ισχυριζόμενη ότι ο ΟΚΑΝΑ που οφείλει να αποδίδει τα χρήματα δεν έχει λάβει ακόμα απολογιστικές μελέτες από τα Κέντρα Πρόληψης. Τόνισε δε, ότι θα κάνει προσπάθειες επικοινωνίας με το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό.

Παράλληλα έκανε λόγο για Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα χρηματοδοτεί τα κέντρα πρόληψης μέσω εξοικονόμησης χρημάτων από δίκες κατά των ναρκωτικών.

«Σε ελεύθερη πτώση» στο Bookbar café


Η Χαλκίδα επιφύλαξε ενθουσιώδη υποδοχή στην συγγραφέα Κάκια Ξύδη, κατά την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της στην πόλη μας. 

Ο κόσμος άρχισε να συρρέει από νωρίς στον φιλόξενο χώρο του Bookbar café, το οποίο γέμισε ασφυκτικά. Οι ομιλητές, εξαιρετικοί, συνεπήραν το κοινό ταξιδεύοντάς το στον κόσμο που έπλασε με μαεστρία η συγγραφέας.

Η Χρύστα Δημαρέλου (οικονομολόγος-περιβαντολλόγος), ο Κώστας Παπαγεωργίου (εκπαιδευτικός-ζωγράφος) και η Κρίστα Βαρελά (κριτικός λογοτεχνίας) διείσδυσαν εις βάθος στον κόσμο του βιβλίου και παρουσίασαν ενδελεχώς τους ήρωες αλλά και το γενικότερο πλαίσιο της εποχής που περιγράφεται. 

Η Κάκια Ξύδη με το βιβλίο της «Σε ελεύθερη πτώση» απέδειξαν περίτρανα πως όταν τολμάς και ανοίγεις φτερά, η ελεύθερη πτώση όχι μόνο δεν είναι οδυνηρή, αλλά αντίθετα μπορεί να οδηγήσει και στην κατάκτηση των αιθέρων… Καλοτάξιδο


Αγώνας "tank trail team open downhill» στην Κύμη

Αν και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Κύμης τέτοια εκδήλωση, η επιτυχής εξέλιξη και υλοποίησή της είναι γεγονός. Διοργανωτές, συμμετέχοντες, κάτοικοι αλλά και πολλοί επισκέπτες, απόλαυσαν ένα διήμερο στις 3 και 4 Νοεμβρίου, που κατά γενική ομολογία αποτέλεσε μια όμορφη απόδραση από τα «κακώς κείμενα» των καιρών μας.

Μεγάλες κλίσεις, ξύλινες ράμπες και αδρεναλίνη στα όρια. Οι αναβάτες, ποικίλων ηλικιών και από μακρινούς προορισμούς, επέδειξαν άρτια εκπαίδευση και πολύ μεράκι, χαρίζοντας στους θεατές ένα μοναδικό θέαμα.

Οι διοργανωτές, νέα παιδιά της περιοχής της Κύμης, αφιέρωσαν πολύ χρόνο και πολύ προσωπική εργασία για την υλοποίηση αυτού του οράματός τους. Με τη συμβολή των Εθελοντών από την Πολιτική Προστασία, του Συλλόγου Εμπόρων περιοχής Κύμης και Περιχώρων, χορηγών αλλά και του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, η διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.

eviagate.gr

"Αέρας τέχνης φυσάει στην Αιδηψό... - όντως η Ελλάδα ανθίζει…"!

Με το συμβολικό μήνυμα ότι ο πολιτισμός αποτελεί ένα μέσο προόδου, συνεργασίας και ευημερίας, η διημερίδα τέχνης και πολιτισμού, με τίτλο «…αέρας τέχνης φυσάει στην Αιδηψό... - όντως η Ελλάδα ανθίζει…!», πραγματοποιείται στο Thermae Sylla Spa Wellness Hotel, στην Εύβοια.

Στην διημερίδα, που διοργανώνεται το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι, συντελεστές και υποστηρικτές των δύο χωρών συναντώνται δημιουργικά και φιλότεχνα στη «θεραπευτική» Αιδηψό.

Πυρήνας του διημέρου είναι η πρώτη πανελλήνια προβολή της ταινίας του φιλέλληνα Αυστριακού σκηνοθέτη Fabian Eder, με τίτλο «Griechenland Blüht» (Η Ελλάδα ανθίζει), η οποία γυρίστηκε το καλοκαίρι. Η ταινία επιθυμεί και επιχειρεί να προβάλει ένα διαφορετικό προφίλ της Ελλάδας, πέρα από αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

«Η Ελλάδα ανθίζει» - η ταινία
Ανεργία, φτώχεια, ταραχές, χρεωκοπία – η εικόνα της Ελλάδας καταρρέει. Στα μάτια των Ευρωπαίων η χώρα φτάνει στο τέλος της. Αλλά πώς είναι πραγματικά η ζωή έξω, στους ελαιώνες, στα νησιά και στις ταβέρνες την άνοιξη του 2012; Τον Απρίλη, την ωραιότερη εποχή του χρόνου, ο βραβευμένος με το αυστριακό τηλεοπτικό βραβείο «Romy», σκηνοθέτης της σειράς «Tatort» και καμεραμάν της ταινίας «Polt muss weinen», Fabian Eder, ξεκινά με το ιστιοπλοϊκό του ένα ταξίδι αρκετών εβδομάδων από την Κρήτη προς τη δυτική Ελλάδα, με σκοπό να διερευνήσει την ψυχική διάθεση που επικρατεί ανάμεσα στους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους.
Πώς βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί την κρίση; Τι σημαίνουν για αυτούς οι εν προκειμένω μεταρρυθμίσεις; Τι απέγινε η παλιά καλή Ελλάδα; Ο Fabian Eder, κατά τη διάρκεια της απογραφής του, ανακαλύπτει, προς μεγάλη του έκπληξη, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι καταφέρνουν να παραμερίζουν έννοιες – έγνοιες, όπως ΑΕΠ, «κούρεμα χρέους» και «οικονομική κρίση». Δραπετεύουν σε καταφύγια γνώριμα: στη μουσική, τον μεσογειακό τρόπο ζωής και τις χάρες της ελληνικής κουζίνας.
«Οι άνθρωποι αναζητούν ιδανικά και προοπτικές. Έτσι στρέφονται στον παραδοσιακό τους τρόπο ζωής» (Fabian Eder).
Η πλοήγηση μέσα από τον νησιωτικό κόσμο αναδεικνύει μια χώρα όπου αξίζει να ζει κανείς, μια χώρα, η οποία, σε αντίθεση με τα καθημερινά ρεπορτάζ για εκείνη, προάγει την ελπίδα.
Αναλυτικό πρόγραμμα διημερίδας
Σάββατο 10 Νοεμβρίου
12.00: Έναρξη διημερίδας, welcome drink στο σαλόνι της Πινακοθήκης
12.30: Ξενάγηση στην Πινακοθήκη του resort από την διακεκριμένη Ελληνίδα ιστορικό τέχνης, Λουΐζα Καραπιδάκη
17.15: Χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα και από τους συντελεστές της δράσης, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου
17.30: Πρώτη πανελλήνια προβολή της ταινίας «Griechenland blüht» (Η Ελλάδα ανθίζει), με ταυτόχρονη παρουσία του δημιουργού της, Fabian Eder, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου
18.30: Ανοιχτή συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας
21.00: Κονσέρτο των ερμηνευτών: Έλλης Αναστασοπούλου (σοπράνο) και Neville Jason Fahy (σολίστ πιάνου), σε έργα Αυστριακών και άλλων συνθετών (Mozart, Strauss, Lehar, Schubert, Mendelssohn κ.α.)
Κυριακή 11 Νοεμβρίου
11.00: Παρουσίαση του βιβλίου «Completely Unknown» του Έλληνα συγγραφέα Κωνσταντίνου Τζούμα, στο café της Πινακοθήκης
12.30: Παρουσίαση του νέου project του σκηνοθέτη Fabian Eder, «Greece in Bloom reloaded» και ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους προς εύρεση υποστηρικτών, στο café της Πινακοθήκης
14.00: Λήξη διημερίδας
Enhanced by Zemanta

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων στη Χαλκίδα

Ξεκίνησαν από σήμερα και τις αποφάσισε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ...
Συγκλήθηκε έκτακτα και συνεδρίασε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Εύβοιας, που απαρτίζεται από τα Διοικητικά συμβούλια όλων των Σωματείων-μελών του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ. Στην διαδικασία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανος Μπασινάς.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η οργάνωση των κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει για την Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου οι ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Το Νομαρχιακό συμβούλιο αποφάσισε να συμμετάσχει σε όλες τις κινητοποιήσεις, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο, που είναι οι εξής:

1. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στην οδό Χαϊνά. Θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο της πόλης.

2. Συνέντευξη τύπου των Προέδρων των σωματείων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα του νομού, στην αίθουσα του Διοικητηρίου, την ίδια μέρα στις 10 το πρωί.

3. Συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου .

Λεωφορεία για την μεταφορά των συναδέλφων θα αναχωρήσουν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, από την περιοχή του Βούρκου.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτή την καθοριστική 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση και τις δράσεις των συνδικάτων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Η γιορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Χαλκίδα

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012, γιορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η Τοπική Εκκλησία πανηγυρίζει τον μεγάλο αυτό Άγιο, αφού άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος.

Οι ιερές Ακολουθίες για την πανήγυρη του Αγίου θα τελεσθούν, όπως κάθε χρόνο, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, ως εξής:

Την παραμονή, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:00, θα λάβει χώρα ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ενώ το πρωί της Τρίτης 13 Νοεμβρίου 2012 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του εορτάζοντος Μητροπολίτου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των Αρχών, του Κλήρου και του Λαού την Τρίτη το απόγευμα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Βάκη 21 και ώρες 5.00 έως 8.00 μ.μ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Προχωρά η παράκαμψη της Χαλκίδας

Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων ως προς το τμήμα από Νέα Λάμψακος έως Ψαχνά Ευβοίας


Μετά από συντονισμένες  ενέργειες και στα πλαίσια  της κοινής προσπάθειας, όπως είχαν  δεσμευθεί οι συμμετέχοντες στη  συζήτηση για τα προβλήματα του νομού  μας, επιτεύχθηκε η προώθηση και η υπογραφή της περιβαλλοντικής μελέτης για το έργο παράκαμψη Χαλκίδας.  Συγκεκριμένα χθες, (5-11-2012) υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο η τροποποίηση και ανανέωση της υπ’ αριθ. 109014/27-09-2001 ΚΥΑ «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων ως προς το τμήμα από Νέα Λάμψακος έως Ψαχνά Ευβοίας.
Εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται η ανάρτηση της απόφασης στο διαδίκτυο. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξουν δυνατότητες δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Δεν τέθηκε ακόμα εκτός η μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι

Από τα ξημερώματα ξεκίνησαν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ και ήδη έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας βασικές μονάδες με εξαίρεση του Αλιβερίου

Πρόκειται για τις μονάδες Μεγαλόπολη 4, Λαύριο 4, Αγ. Δημήτριος 5, Καρδιά και Αμύνταιο, συνολικής ισχύος 1642 μεγαβάτ.

Η συνολική ισχύς των θερμικών μονάδων (λιγνίτης και φυσικό αέριο) ΔΕΗ και ιδιωτών μαζί με τα υδροηλεκτρικά (χωρίς να υπολογίζονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) διαμορφώνεται στα 12.300 μεγαβάτ, μέγεθος στο οποίο περιλαμβάνονται και οι μονάδες που βρίσκονται σε συντήρηση.

Από την άλλη πλευρά όπως διαβάζουμε στο newsit.gr, η αιχμή της ζήτησης σύμφωνα με τις προβλέψεις του διαχειριστή προβλέπεται να φθάσει απόψε στα 6.400 μεγαβάτ, καθώς οι καιρικές συνθήκες διατηρούν ακόμη χαμηλά τα φορτία. Ωστόσο, ανάλογα με τις κινήσεις των συνδικαλιστών, δεν μπορούν να αποκλειστούν διακοπές ρεύματος.

Αναγνωστάκης: Οι κτηνοτρόφοι δικαιώθηκαν δικαστικά αλλά η ΑΤΕ τους ταλαιπωρεί

Οι κτηνοτρόφοι δικαιώθηκαν δικαστικά αλλά η ΑΤΕ τους ταλαιπωρεί αναφέρει σε ερώτηση του στη Βουλή για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημήτρης Αναγνωστάκης:

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Η πολιτεία το πρόβλημα της άδικης υπερχρέωσης των κτηνοτρόφων στην ΑΤΕ, το έλυσε με την ΚΥΑ 4216/2001 σε συνδυασμό με τον Ν.3259/2004 περί πανωτοκίων.

Σύμφωνα με το άρθρο 39 του Ν.3259/2004 ορίζεται ρητώς ότι η ΑΤΕ οφείλει κατά την εφαρμογή της ρύθμισης, να αφαιρέσει από το συνολικό ποσό της οφειλής, τις καταβολές που εισέπραξε από τον λογαριασμό του Ν.128/75, ώστε να μειωθεί το συνολικό ποσό της οφειλής .

Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν περιπτώσεις χρεών κτηνοτρόφων, που δυστυχώς συνάντησαν την επίμονη άρνηση της ΑΤΕ, να εφαρμόσει τον νόμο, παρά την προσφυγή των κτηνοτρόφων στα δικαστήρια και την πανηγυρική τους δικαίωση σ' αυτά.

Η άρνηση της ΑΤΕ να αφαιρέσει τις καταβολές του Ν.128/75 είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στους λογαριασμούς κτηνοτρόφων ανεξόφλητα υπόλοιπα, τα οποία διεκδίκησε και εισέπραξε επί πλέον, μέσω της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.

Το έργο της ΑΤΕ συνεχίζει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Ταλαιπωρούνται άδικα αγρότες-κτηνοτρόφοι με αποστολή ακόμη και ειδοποιήσεων από τις αρμόδιες ΔΟΥ για να εισπραχθούν οι εγγυήσεις μέσω αυτών.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να υπάρξει επιτέλους η αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την στάση των τραπεζών, με τους ευνοϊκούς όρους και προϋποθέσεις της προηγούμενης νομοθετικής παρέμβασης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Αναγνωστάκης Δημήτρης"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...