Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σύσκεψη για τους Χ.Α.Δ.Α. της Στερεάς Ελλάδας

Σε ακόμη μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για το κλείσιμο των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και την αποφυγή επιβολής προστίμων από την Ε.Ε., στοχεύει η αυριανή συνάντηση, που οργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς και Θεσσαλίας, με τους δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων που διαχειρίζονται απορρίμματα από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Οι ενστάσεις, οι αντιρρήσεις και η αδυναμία που υπάρχει, στο μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς Ελλάδας, για την ίδρυση και λειτουργία Χώρoυ Yγειoνομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.), έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα μεγάλο αδιέξοδο. Ήδη από τις καταγραφές που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες υπηρεσίες, αναμένονται πρόστιμα σε πάρα πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, τα οποία είναι 33.000 ευρώ για κάθε μέρα.
Τα προβλήματα εντοπίζονται στους Νομούς Εύβοιας, Φωκίδας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, ενώ αντίθετα στον Νομό της Βοιωτίας λειτουργούν δύο Χ.Υ.Τ.Α., σε Θήβα και Λειβαδιά, που έχουν λύσει τα προβλήματα. Ωστόσο, από τον περιφερειακό σχεδιασμό προβλέπονται να ιδρυθούν Χ.Υ.Τ.Α. στην περιοχή της Λαμίας και ήδη εξελίσσεται η μελέτη, αλλά υπάρχουν αντιρρήσεις από τους κατοίκους της Δυτικής Φθιώτιδας για τη χωροθέτησή του. Ο Χ.Υ.Τ.Α. που λειτουργεί σήμερα στη Λαμία ουσιαστικά εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος του νομού, αφού εκεί μεταφέρονται τα απορρίμματα των τεσσάρων από τους επτά δήμους της Φθιώτιδας. Παράλληλα, ο εν λόγω Χ.Υ.Τ.Α. δεν μπορεί να συνεχίσει με τις νέες συνθήκες, καθότι κρίθηκε ότι συνορεύει με λατομική περιοχή, που όμως δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί, αλλά ωστόσο δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις άδειες που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας του.
Επίσης, από τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη Στερεά Ελλάδα προβλέπεται κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. στη Λοκρίδα, δηλαδή τους δήμους γύρω από την Αταλάντη, αλλά εκφράζονται αντιρρήσεις από το σύνολο των δήμων, ενώ προβλήματα υπάρχουν και με την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. στη Φωκίδα και την Εύβοια. Ήδη λειτουργεί Χ.Υ.Τ.Α. στο Δομοκό, ο οποίος εξυπηρετεί τους δήμους της περιοχής.

Συγκίνησε τους πάντες ο Αργύρης Αγγέλου με την εμφάνισή του

«Αυτή η νύχτα μένει» χόρεψαν ο Αργύρης Αγγέλου και η παρτενέρ του. Ο ηθοποιός εμφανίστηκε τελευταίςο στο διαγωνιστικός κομμάτι και εντυπωσίασε με την χορογραφία.

Μάλιστα η Έρρικα Πρεζεράκου συγκινήθηκε και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Από την άλλη ο Γιάννης Λάτσιος αν και αναγνώρισε την προσπάθεια του ζευγαριού, κάτι του έλειπε. 
 
Η βαθμολογία που συγκέντρωσε το ζευγάρι ήταν από τις ψηλότερες αφού κατάφερε να αποσπάσει 36 βαθμούς και να βρεθεί στην κορυφή μαζί άλλα ζευγάρια.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...