Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αναγνωστάκης: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΑ Ν. Ευβοίας


Ο βουλευτής Δημήτρης Αναγνωστάκης δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΑ Ν.Ευβοίας που διαμαρτύρονται για την επικρατούσα κατάσταση στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό κατέθεσε την Παρασκευή 29/3/2013 σχετική αναφορά.

ΠΑΜΕ Εύβοιας: Το Εργατικό Κέντρο να προκηρύξει 24ωρη απεργία

Το ΠΑΜΕ Εύβοιας σε ανακοίνωσή του τονίζει:

"Οι εξελίξεις στα Τσιμέντα, που συνδέονται με τα σχέδια των μονοπωλίων στην περιοχή, απαιτούν άμεση απάντηση από το σύνολο της εργατικής τάξης. Στην θέση των συναδέλφων Τσιμεντάδων, των συναδέλφων στο Σέλμαν, το ΒΕΤ, την Ιντερκέμ, τη ΒΙΟΜΕΚ κ.τ.λ., μπορεί να βρεθεί ο κάθε εργαζόμενος αν αυτό απαιτεί η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι προκλητικό να καταστρέφεται η μία παραγωγική μονάδα μετά την άλλη τη στιγμή που η παραγωγή αυτών των προϊόντων είναι απολύτως αναγκαία για τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Η LAFARGE ανακοινώνει ότι κλείνει το Τσιμεντάδικο τη στιγμή που χρειάζονται νοσοκομεία, σχολειά, αντιπλημμυρικά – αντισεισμικά έργα, οδικό δίκτυο σε ολόκληρη την Εύβοια.

Μόνο η Εργατική Τάξη μπορεί να βάλει τέρμα σε αυτή τη σαπίλα με ενότητα απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Μόνο η εργατική τάξη μπορεί δώσει διέξοδο στη σημερινή κατάσταση με την πάλη της απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς για να δώσει λύσεις στα άμεσα καθημερινά προβλήματα και να χαράξει το δρόμο για την οργάνωση της παραγωγή με βάση της λαϊκές ανάγκες.

Στο παραπάνω πλαίσιο καλούμε το ΔΣ του ΕΚΕ σε άμεση συνεδρίαση με πρόγραμμα κλιμάκωσης του αγώνα ως εξής: Συνέλευση αντιπροσώπων το Σάββατο 6/4 για να συζητηθεί το παραπάνω περιεχόμενο και προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 10/4, ως πρώτη απάντηση. Η απεργιακή κινητοποίηση να οργανωθεί με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις με το παραπάνω περιεχόμενο για να γίνει κατανοητή η ανάγκη για συμμετοχή στην απεργία.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους για μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα. Η καταρχήν σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς τη 2η μέρα του Πάσχα, γίνεται κατ’ εντολή, απαίτηση και εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλέμπορων.

Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή.

Είναι απεργία!

Κατοχυρώθηκε ως αργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλο τον κόσμο στον αγώνα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να την μετατρέπει σε μεταφερόμενη κινητή αργία. Είναι αδικαιολόγητη η μεταφορά της.

Καλούμε το ΔΣ του ΕΚΕ με απόφαση να υπερασπιστεί το χαρακτήρα της πρωτομαγιάς. Να κηρύξει 24ωρη απεργία την 1η Μάη".

Επαναλαμβανόμενες 8ωρες στάσεις εργασίας για τρεις ημέρες σε ΟΣΕ και προαστιακό

Σε 8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 16.00 έως τα μεσάνυχτα, προχωρούν η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών ΟΣΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού.

Λόγω των στάσεων εργασίας αναμένονται ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τρένα, προαστιακός).

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και κάνουν λόγο για «αδικαιολόγητη» υπαγωγή του προσωπικού στο ενιαίο μισθολόγιο. Επίσης, αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την έντονη διαφωνία για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση για την μνημονιακή πολιτική της που προχωρά στην εκποίηση των δημοσίων υποδομών της χώρας και δηλώνει πως η ΠΟΣ "θα την αποκρούσει γιατί ο δημόσιος σιδηρόδρομος δεν είναι υπόθεση μόνο των σιδηροδρομικών, αλλά υπόθεση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας που απαιτεί: σύγχρονο - ποιοτικό - ασφαλή και με φθηνό εισιτήριο Σιδηρόδρομο".

Ανάκληση απόφασης λειτουργίας καύσης RDF στο Μηλάκι Αλιβερίου

Με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας), ανακλήθηκε η απόφαση λειτουργίας καύσης RDF στο Μηλάκι Αλιβερίου.

Μετά την χθεσινή δριμύτατη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακαλεί την άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων για καύση RDF, στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι.

Ταυτόχρονα με ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κύριος Κλέαρχος Περγαντάς, δήλωσε ότι: «Είναι αδιανόητο η διοίκηση της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ» στο Μηλάκι Αλιβερίου, να ενεργεί ερήμην της πολιτικής ηγεσίας για τόσο σοβαρά θέματα. Είναι δε αυτονόητο ότι θα ζητηθούν από την Διοίκηση όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις».
Επίσης τονίζει ότι: «Η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα στους εργαζομένους με όλες τις δυνατότητες που της παρέχει ο Νόμος».

Επεισόδια και ξύλο στο στάδιο της Χαλκίδας

Αρκετά επεισοδιακό ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου το παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Χαλκίδας ανάμεσα στον ΑΟΧ και τον Μανδραϊκό για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Δ' Εθνικής.

«Φίλαθλοι» της φιλοξενούμενης ομάδας, τους οποίους χαρακτήρισαν ως «φουσκωτούς» οι Χαλκιδέοι θεατές, όρμηξαν σε φίλαθλο της γηπεδούχου και τον ξυλοκόπησαν ένω ...έφαγαν γροθιές και όσοι επιχείρησαν να τον βοηθήσουν.

Η κατάσταση εκτονώθηκε με την επέμβαση της Αστυνομικών που ήταν στο γήπεδο καθώς και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο στάδιο.
egnomi.gr

Εύβοια: Χειροπέδες σε 47χρονο επιχειρηματία για χρέη στο δημόσιο

Χρεωστούσε πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ.


Τον 47χρονο επιχειρηματία εντόπισαν και συνέλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Χαλκίδα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το LamiaReport, το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.344.067,98 ευρώ.

Ο 47χρονος θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

SHELMAN: Έβαλε λουκέτο αλλά ελπίζει στο... χρηματιστήριο!

Ενέργειες για άρση επιτήρησης στο χρηματιστήριο κάνει η ΣΕΛΜΑΝ που μετά το λουκέτο στο εργοστάσιο της Χαλκίδας βρίσκεται σε δυσμενή θέση.


Το "" σε σημερινό του ρεπορτάζ αναφέρει:


"Η Σέλμαν εκτιμά ότι λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος και της ανύπαρκτης ρευστότητας δεν είναι εφικτή το 2013 η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων παρά μόνο με την έλευση στρατηγικού επενδυτή ή με την κεφαλαιοποίηση τραπεζικών δανειακών υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι δυνάμει της από 5/ 4/2012 απόφασης του Δ.Σ. του Χ.Α. οι μετοχές της εταιρίας εντάχθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης από τη συνεδρίαση της 10/4/2012, επειδή οι ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31/12/2011 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% των Ιδίων Κεφαλαίων της εταιρίας.

Η υπαγωγή των μετοχών της εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης οφείλεται στις εξαιρετικά δυσμενείς τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

Τέλος, σημειώνεται ότι λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης του κύκλου εργασιών και παρά τη σημαντική μείωση λειτουργικών δαπανών οι ζημίες του έτους 2012 ανήλθαν σε 32,1 εκατ. € μειώνοντας ισόποσα τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας.

Εν τω μεταξύ, η εταιρία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι δεν θα προβεί στη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2012".

Λειτουργία γραφείου της Συντονιστικής Επιτροπής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Κεντρικής Εύβοιας

Η Συντονιστική Επιτροπή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Κεντρικής Εύβοιας γνωστοποιεί ότι η δυναμική παρουσία της στο νομό συνεχίζεται και ενδυναμώνεται με την έναρξη λειτουργίας του γραφείου της που βρίσκεται στο κέντρο της Χαλκίδας και συγκεκριμένα στην οδό Βενιζέλου 22 (5ος όροφος).

Το γραφείο θα είναι ανοικτό για τους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος καθημερινά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, στο οποίο θα στεγάζεται και η Νεολαία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από τους : Γεωργίτση Κική, Δάβρη Αντωνία, Δαύρης Αλέκος, Δουραμάνης Αντώνης, Θεοδουλίδης Χρήστος (Συντονιστής), Καραμούζης Γιώργος, Μαυραγάνης Νίκος, Μαλακέλη-Πετρίδου Λίτσα, Ρουμελιώτου Έλλη, Στάμος Μιχάλης, Τζεμπελίκος Μελέτης, Τσιότρας Ζήσης, Τσιότρας Παναγιώτης, Χρυσάγη Εύη. Υπεύθυνος Στερεάς Ελλάδας: Μιχαλίτσης Κωνσταντίνος.

Πληροφορίες επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: 6972 869316
Email: aneleviask@gmail.com
Ιστοσελίδα: anel-eviask.blogspot.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...