Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΟΑΕΕ: Να μην χρειάζονται ασφαλιστική ενημερότητα για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας

ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Να μην χρειάζονται ασφαλιστική ενημερότητα για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ζήτησε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης σε ομιλία του στη Βουλή για τη ρύθμιση  χρεών στον Οργανισμό Ασφάλισης  Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, έθεσε ερωτήματα προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σχετικά με :

Τη βιωσιμότητα του ταμείου.
Την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς όλους τους ασφαλισμένους χωρίς προϋποθέσεις.
Αποδέσμευση θεώρησης βιβλιαρίων από ασφαλιστική ενημερότητα.
Ο Υφυπουργός Εργασίας και  Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κεγκέρογλου, απάντησε στο πρώτο ερώτημα, πως έχει γίνει σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για το έτος 2013 και κατά συνέπεια το ταμείο δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Αναφορικά με τη ρύθμιση που έχει ψηφιστεί για τον ΟΑΕΕ, ο υφυπουργός δήλωσε πως πράγματι δημιουργεί αποκλεισμούς ασφαλισμένων, αφού απαιτείται η καταβολή των εισφορών μέχρι και 31-12-12, ζήτημα όμως που θα επανεξεταστεί μελλοντικά.

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής της Εύβοιας, επιχειρηματολόγησε υπέρ της στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας και τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, για στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Συνέχισε σχολιάζοντας, πως η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι απαραίτητη καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, στο έγγραφο της ΓΕΣΕΒΕ, όπου μεταξύ άλλων ζητείται η διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων, που έχουν επιβληθεί από 01/01/2010, καθώς και η αποδέσμευση θεώρησης βιβλιαρίου από την ασφαλιστική ενημερότητα.

Στην δευτερολογία του ο Υφυπουργός δήλωσε πως πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η εξόφληση των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και παράλληλα επεσήμανε ότι με την αξιολόγηση της ρύθμισης θα γίνουν βελτιώσεις όπου κριθεί αναγκαίο.

Σχετικά με το θέμα της ασφάλισης  των ελεύθερων επαγγελματιών, ο Υφυπουργός δήλωσε πως οι ασφαλισμένοι, υφίστανται όντως μια αδικία, καθώς επιβαρύνονται με υπηρεσίες ασφάλισης που δεν έλαβαν ποτέ.

Συνέχισε τονίζοντας πως το βιβλιάριο έχει ισχύ για ένα έτος, από την τελευταία ασφαλιστική ενημερότητα και δύο χρόνια για όσους  ενταχθούν στη λίστα των μακροχρόνια άνεργων επαγγελματιών, που θεσπίστηκε πρόσφατα.

Κλείνοντας δήλωσε πως υφίσταται  θέμα ασφάλισης επαγγελματιών και  εμπόρων, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο δέσμευσης, χωρίς να γίνει πρώτα αξιολόγηση της κατάστασης. Για την κάλυψη των ανασφάλιστων, παρέπεμψε σε έκδοση βιβλιαρίου πρόνοιας, όπου θα γίνουν τροποποιήσεις ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι συνάνθρωποί μας.

Η Εύβοια πάει ΕΡΤ για... συμπαράσταση.

Η Εύβοια πάει ΕΡΤ για... συμπαράσταση.Σωματεία και φορείς απ΄όλο το νησί θα δώσουν το παρών τους τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 8 το βράδυ έξω από το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ στην Αθήνα, σε συγκέντρωση που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το εργοστάσιο των Τσιμέντων Χαλκίδας και από το Βούρκο στις 19:00.

Για τη συμμετοχή και για την καλύτερη διοργάνωση του συλλαλητήριου, επικοινωνείστε με τη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου, που σε ανακοίνωσή του τονίζει:

"Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν ψηφίσει προδιαγράφουν ξαφνικό θάνατο για πολλές επιχειρήσεις.

Θέλουν αλλαγή – αύξηση του ποσοστού των απολύσεων από 5% σε 10%, ως αρχή για την πλήρη απελευθέρωση.

Ξεπουλάνε κομμάτι – κομμάτι τη πατρίδα μας.

Ο δρόμος της αλληλεγγύης και του αγώνα είναι αυτό που θα φέρει την ανατροπή των πολιτικών τους.

Αν δεν μοιραστούμε τον αγώνα θα μοιραστούμε την ήττα".

Πληροφορίες στο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας στο τηλέφωνο 2221074430 και στα γραφεία του στην οδό Φριζή 10 στη Χαλκίδα.


Τα Τσιμέντα

Τη συμμετοχή και τη στήριξη τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στην ΕΡΤ, από το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, δήλωσε η Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, ενώ απευθύνουν κοινό κάλεσμα για συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου.

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ε διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 στις 20:00.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αφενός στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Σωματείου μας για την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων και την επαναλειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας και αφετέρου σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ίδιον ακριβώς αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Ως γνωστό η πολυεθνική LAFARGE, μετά την απόφασή της να σταματήσει τη λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας και την απόρριψη του αιτήματός της από τον Υπουργό Εργασίας για 229 μαζικές απολύσεις, προχωρά σε ομαδικές απολύσεις κάνοντας χρήση του ανώτατου προβλεπομένου, από το νόμο περί ομαδικών απολύσεων, ορίου 5% επί του συνόλου των εργαζομένων ανά μήνα, έχοντας απολύσει μέχρι σήμερα 42 εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα, ότι η τρόϊκα «πιέζει» την Ελληνική Κυβέρνηση για την αύξηση του ανώτατου ορίου ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αξιώσεις των πολυεθνικών παρουσιάζονται ως δήθεν «πιέσεις» της τρόϊκα και στην συνέχεια με κατεπείγουσες διαδικασίες νομοθετούνται από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Κι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως και η πολυεθνική LAFARGE, ως άμεσα ενδιαφερόμενη, είναι μία εκ των «συνεργατών» της τρόϊκα.

Άλλωστε και η προσφυγή της στο ΣτΕ, με την οποία ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του Υπουργού Εργασίας για την μη έγκριση 229 μαζικών απολύσεων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας.

Το Σωματείο μας καλεί τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους απλούς πολίτες (εργαζόμενους-άνεργους-συνταξιούχους) να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Λεωφορεία για το χώρο της συγκέντρωσης θα αναχωρήσουν από το Τσιμεντάδικο και τον Βούρκο στις 19:00 (τηλ. επικοινωνίας Σωματείου 2221059298 - Εργ. Κέντρου 2221020808).

Όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούμε για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης που φτωχοποιεί το λαό, για την ανεργία και τις απολύσεις, για τους μισθούς και τις συντάξεις πεινάς, για το κλείσιμο της  ΕΡΤ  και  των εργοστασίων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κούκουρας Ηλίας

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τραγουλιάς Παναγιώτης



Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Χαλκιδέων

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, δηλώνει τη στήριξη και συμμετοχή του στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ, που έχει προγραμματίστει από το Εργατικό Κέντρο και την Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, για τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του σωματείου μας αποφάσισε να συμμετάσχει την Δευτέρα 8/7/2013 στην εκδήλωση συμπαράστασης - στον αγώνα των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. - που διοργανώνει η ένωση εργαζομένων στα τσιμέντα Χαλκίδας.

Για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των απολύσεων.

Για να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους των τσιμέντων που δίνουν τον δικό τους αγώνα να μην κλείσει το εργοστάσιο της Χαλκίδας.

Έχουμε χρέος να είμαστε όλοι εκεί.

Για να δηλώσουμε ότι αντιστεκόμαστε στην φτώχεια και την εξαθλίωση της κοινωνίας.

Αντιστεκόμαστε στον φόβο.

Αντιστεκόμαστε στα ψεύτικα διλήμματα και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και της τρόικας.

Με περηφάνια, οργή και αυτοσεβασμό τους διαμηνύουμε ότι τα μέτρα διαθεσιμότητας και απολύσεων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. δεν θα περάσουν.

Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής σ΄ εκείνους που θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους και την κοινωνία θεατή στην εκτέλεση του πιο φρικτού σχεδίου διάλυσης της πατρίδας μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, την νεολαία, όλο τον λαό μας σε γενικό ξεσηκωμό.

Αυτή την φορά είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί και θα νικήσουμε.

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 19:00 από τον Βούρκο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ


Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης

Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης καλεί τους πολίτες της Χαλκίδας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 8 το βράδυ έξω από το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ στην Αθήνα, σε συγκέντρωση συμπαράστασης που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.

Η αλληλεγγύη στους εργαζομένους της Ε.Ρ.Τ είναι αγώνας για τη δημοκρατία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας όλων μας, είναι αγώνας για να μείνει η κοινωνία όρθια απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα.

Στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιουλίου αναχωρούν πούλμαν από το Βούρκο.

Να μην λείψει κανείς μας.

Στην ταράτσα του σπιτιού του καλλιεργούσε... δενδρύλλια κάνναβης

43χρονος συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί στην Χαλκίδα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως ο άνδρας καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στo σπίτι του 43χρονου στην Χαλκίδα.

Κατασχέθηκαν συνολικά 7 δενδρύλλια, που ο δράστης καλλιεργούσε σε γλάστρες στην ταράτσα του σπιτιού του

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,60 έως 1 μέτρο, σε πλήρη ανάπτυξη και ωρίμανση, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης σε γλάστρες στην ταράτσα της οικίας του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας. 

Κύμη: Τραγωδία σε γλέντι - Πέθανε χορεύοντας!

Φωτό αρχείου
Ένας 66χρονος οικογενειάρχης "έσβησε" στην Κύμη ενώ χόρευε μπροστά στους φίλους του και την οικογένεια του...

Όλα έγιναν σε γλέντι τα ξημερώματα, στην περιοχή της Κύμης.

Όταν ο 66χρονος άντρας σηκώθηκε για να χορέψει, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα όσα θα ακολουθούσαν.

Ο άτυχος άντρας που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη ενώ χόρευε ξαφνικά άρχισε να παραπατά και σωριάστηκε λιπόθυμος στο πάτωμα!

Η μουσική σταμάτησε, τα χαμόγελα πάγωσαν και ύστερα από λίγο έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Κύμης.

Ήταν όμως αργά... Οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του και παρήγγειλαν ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Ο Αναγνωστάκης ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ στο Νομοσχέδιο για την τηλεόραση

Ο βουλευτής Εύβοιας  Δημήτρης Αναγνωστάκης, ορίστηκε ειδικός  αγορητής της Δημοκρατικής Αριστεράς  στο Νομοσχέδιο «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση», που θα συζητηθεί στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Ως εκ τούτου ο βουλευτής δεν  θα μπορέσει να παραβρεθεί στις προγραμματισμένες  εκδηλώσεις τόσο του δήμου Καρύστου όσο και του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα.

Είναι προφανές ότι θα υπάρξει επικοινωνία με τους δύο Δημάρχους, έτσι ώστε ο βουλευτής να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προώθηση και επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.               

ΑΠΟΨΕ: Βραδιά για τον Γιώργο Ζαμπέτα και στο Νίκο Γκάτσο.

Το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας «ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ», διοργανώνει βραδιά αφιερωμένη στο Γιώργο Ζαμπέτα και στο Νίκο Γκάτσο.

Η λαϊκή ορχήστρα του Ωδείου θα παίξει στην εκδήλωση που θα γίνει το σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου , στο Κόκκινο Σπίτι, στο Κρηπίδωμα και  θα αρχίσει στις 9 μ.μ.

Το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας «ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ», λειτουργεί στην πόλη μας από το 1984. Η παρουσία του στη μουσική ζωή της πόλης είναι σημαντική, τόσο στον τομέα της μουσικής παιδείας, όσο και σ’ αυτόν των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Δημοτικό Ωδείο είναι : Ανώτερα Θεωρητικά (Ειδ. Αρμονία-Αντίστιξη-Φούγκα)   - προετοιμασία για το μουσικό πανεπιστήμιο- Πιάνο – Βιολί – Τρομπέτα – Βιολοντσέλο – Κλασικό, ελαφρό τραγούδι – κιθάρα Κλασική, Ακουστική, ηλεκτρική – Αρμόνιο – Ακορντεόν – Μπουζούκι- Μουσική προπαιδεία (για παιδιά ηλικίας 4- 6 χρονών) (το μάθημα είναι ατομικό).
Ειδικότερα: Η τήρηση των διδάκτρων στα πλέον χαμηλά επίπεδα και η δωρεάν διδασκαλία των υποχρεωτικών μαθημάτων (θεωρία-Αρμονία-Σολφέζ-Ιστορία-Μορφολογία) λόγω του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  και της επιχορήγησης του ΔΟΑΠΠΕΧ, παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο μαγευτικό κόσμο της μουσικής, σε όλα τα παιδιά και τους ενήλικες της πόλης.

Χαλκίδα: Το.. "τρελό φορτηγό" προκάλεσε αναστάτωση

Φωτό αρχείου
Τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στον περιφερειακό της Χαλκίδας.

Ήταν γύρω στις 18:30, όταν φορτηγό κάτω από άγνωστες συνθήκες, ξέφυγε της πορείας του, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε πλαγιά.

Περαστικοί που έβλεπαν την τρελή πορεία του οχήματος έκαναν τον σταυρό τους που δεν χτύπησε κανένας μιας και ο περιφερειακός της Χαλκίδας είναι από τους πιο πολυσύχναστους λόγω της υψηλής γέφυρας. Οι άλλοι οδηγοί και οι περαστικοί ανακουφίστηκαν και όταν είδαν τον οδηγό να βγαίνει χωρίς καμία γρατζουνιά.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...